georgepetrou Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Afou ta eftise o palios mou laptop, kai afou vrika kai kainouria douleia... mallon einai kairos na pao ena mixanima tis prokopis! Othoni exo idi, kai ta ipolipa kommatia pou exo theorisei kalo na paro einai: INTEL Core 2 Duo E6750 174.90 euros ASUS P5K (Socket 775) 114.90 euros CORSAIR DDR2 TwinX 2x1 Go PC2-6400 CAS 4 99.99 euros WESTERN DIGITAL Raptor WD740ADFD - 74 Go (Format 3"½, 16Mo) 149.99 euros WESTERN DIGITAL Caviar SE16 - 500 Go SATA 300 (Cache 16Mo) 99.90 euros ASUS Radeon HD 2600 Pro 95.90 euros COOLER MASTER ELITE 330 35.90 euros SEASONIC S12 550W Energy + - Alimentation 550W 129.90 euros NEC AD7173 LabelFlash beige - Graveur DVD 18x (SATA) 34.90 euros Sinolo 936.28 euros, xoris keyboard kai mouse ta opoia tha ta dialekso me tin methodo tis afis To PC (pera apo internet browsing kai downloading) tha xrisimopoiithei kirios gia programmatismo kai kata deutero logo gia tainies. Theoreite oti ta kommatia einai kala kai simvata? To SATA 300 an katalava kala einai to SATA II, sosta? Eimai anoixtos se kathe protasi/paratirisi!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Moderators Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Ολα συμβατα και με την 2600 εχεις και hardware αποκωδικοποιηση HD video για τις ταινιουλες σου... Μην παρεις τον Ε6750 χαμενα χρηματα ειναι... Επισης θα προτεινα να παρεις ενα ακομα dvd-rom για να αντιγραφεις dvd on the fly, δεν ξερεις ποσο χρησιμο ειναι! Σε τι οθονη θα το βαλεις? Α και ενα καλυτερο τροφοδοτικο με λιγοτερα χρηματα ειναι αυτο
iced Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Μην παρεις τον Ε6750 χαμενα χρηματα ειναι... Γιατι βρε?
@topos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Παρολο που δεν αναφερεις καθολου gaming ειναι προτιμοτερο να διαλεξεις μια x2600xt η μια 8600gt(ειναι δεδομενο πως αξιζουν την διαφορα των+12ευρω μιας κ εχουν αρκετα καλυτερες επιδοσεις...)απο το ιδιο μαγαζι (εαν ντε και καλα θες το παιχνιδακι)η απο αλλο που θα τη βρεις την χ2600χτ λογικα ~90ευρω. Εαν παλι δεν προκειτε να παιξεις ποτε παιχνιδια πηγαινε για καμια χ2400/8400gs ~50ευρω.
georgepetrou Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 Μην παρεις τον Ε6750 χαμενα χρηματα ειναι... Γιατί είναι χαμένα χρήματα; Τα προγράμματα που γράφω χρησιμοποιούν πακέτα optimization (π.χ. CPLEX, COIN, XPRESS) τα οποία χρειάζονται δυνατούς επεξεργαστές για να βγάζουν αποτελέσματα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα... Τι μου προτείνεις να πάρω στη θέση του; Σε τι οθονη θα το βαλεις? Σε μια SAMSUNG SyncMaster 226BW. Α και ενα καλυτερο τροφοδοτικο με λιγοτερα χρηματα ειναι αυτο Το βρήκα εδώ με 119.95 euros... Θα χρειαστώ 700W λες; Παρολο που δεν αναφερεις καθολου gaming ειναι προτιμοτερο να διαλεξεις μια x2600xt η μια 8600gt(ειναι δεδομενο πως αξιζουν την διαφορα των+12ευρω μιας κ εχουν αρκετα καλυτερες επιδοσεις...)απο το ιδιο μαγαζι (εαν ντε και καλα θες το παιχνιδακι)η απο αλλο που θα τη βρεις την χ2600χτ λογικα ~90ευρω.Εαν παλι δεν προκειτε να παιξεις ποτε παιχνιδια πηγαινε για καμια χ2400/8400gs ~50ευρω. Καλά, δεν τρελένομαι για το παιχνιδάκι, απλά η κάρτα είχε την ίδια τιμή είτε το έπαιρνες, είτε όχι! Γενικά το ξέρω ότι μπορώ να ρίξω και άλλο τις τιμές, απλά ήθελα για αρχή να τα βάλω όλα από το ίδιο μαγαζί για να έχουμε μια τάξη μεγέθους των τιμών... Όταν αποφασίσω τα κομμάτια ακριβώς, θα ψάξω και από πού είναι καλύτερα να τα πάρω! Βρίσκω την SAPPHIRE ATI Radeon HD 2400 XT - 256Mo - PCIE στα 59.90 και την SAPPHIRE ATI Radeon HD 2400 Pro - 256Mo - PCIE στα 44.90... Το θέμα μου είναι αν θα παίζουν άνετα τις ταινίες με 1080p, και πόσο καιρό θα αντέξουν τις εξελίξεις! Και μια ακόμη ερώτηση: χωρίς overclocking θα χρειαστώ και ανεμηστιράκια;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 Moderators Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 Επειδη ακριβως μπορεις να κανεις overclocking και να πας τον Ε6550 ή ακομα και καποιον κατωτερο παρα πολυ ανετα στη συχνοτητα του Ε6750, γιαυτο δεν αξιζει. Για μενα θα ηταν καλυτερο να δωσεις κατι παραπανω να παρεις εναν Quad για να μη χρειαστεις αναβαθμιση τα επομενα 2-3χρονια εφοσον χρησιμοποιεις καποια προγραμματα σταθερα. Η οθονη ειναι πολυ καλη, ουδεν προβλημα. (απλα ανησυχησα μην μας ελεγες καμια 17''crt...) Δεν θα χρειαστεις αμεσα 700W, αλλα επειδη ειχα το 750W Toughpower και συμφωνα με κριτικες ειναι αριστο (και το επιβεβαιωνω αυτο), σου λεω οτι με λιγοτερα χρηματα απο αυτο που ανεφερες, παιρνεις ενα καλυτερο τροφοδοτικο και με τον 14cm fan που εχει και αθορυβο.
georgepetrou Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 Την ιδέα του Quad την έχω σκεφτεί, αλλά... δεν ξέρω! Ίσως αν κόψω από την κάρτα γραφικών να πάρω τον Quad...
liopyr Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 το 700W είναι πολύ υπερβολικό για το σύστημά σου. νομίζω πως αυτό που είχες διαλέξει είναι καλύτερο. οι συγκεκριμένες κάρτες που αναφέρεις βγήκαν μόνο για αυτό το λόγο. να μπορείς δλδ να βλέπεις HD χωρίς σπασίματα.. για το μέλλον δεν μπορεί κανένας να εγγυηθεί, αλλά στην τελική είναι πολύ φθηνές, δεν κάνεις και καμμία επένδυση.. όταν λες ανεμιστηράκια που εννοείς?
georgepetrou Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 Με +80 euros πάω σε αυτόν: INTEL Core 2 Quad Q6600 (Socket 775) το 700W είναι πολύ υπερβολικό για το σύστημά σου.νομίζω πως αυτό που είχες διαλέξει είναι καλύτερο. Ακόμη και για τον παραπάνω Quad; οι συγκεκριμένες κάρτες που αναφέρεις βγήκαν μόνο για αυτό το λόγο.να μπορείς δλδ να βλέπεις HD χωρίς σπασίματα.. Είχα διαβάσει threads παλιότερα που αναφερόντουσαν σε HTPC και οι προτεινόμενες κάρτες εκεί ήταν οι "μεγάλες" HD... όταν λες ανεμιστηράκια που εννοείς? Στο κουτί, μπροστά και πίσω...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 Moderators Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 Μαλλον εννοει στο case. Εγω θα εβαζα τουλαχιστον ενα ισα ισα να φυσαει αερα εξω. Το ξερω οτι ειναι υπερβολή τα 700W, αλλα προτεινα κατι καλυτερο στα ιδια λεφτα με αυτα που ειχε βαλει ο φιλος μας. Και ναι, οντως και οι 2400series εχουν hd αποκωδικοποιηση video. Ναι ειναι υπερ-πολλα και για τον QUad, αν και εξακοπουθω να το προτεινω. Ποτε δε ξερεις τι μελλει γενεσθαι. Ιδια τιμη ειναι... Hd μπορεις να βλεπεις και με πιο παλιες καρτες, αρκει να μπορει ο επεξεργαστης σου να κανει την αποκωδικοποιηση σωστα (και με τον Quad αυτο γινεται)
liopyr Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 η γνώμη μου είναι να μην πας σε quad σε περίπτωση που οι εφαρμογές που δουλεύεις δεν υποστηρίζουν quad cpus. καλύτερα σε έναν ταχύ διπλοπύρινο.. αν βέβαια υποστηρίζουν, τότε χωρίς αμφιβολία quad... ανεμιστήρες δεν χρειάζονται απαραίτητα, αν και αυτό εξαρτάται και από τα parts σου, πόσο ''θερμόαιμα'' είναι... μία καλή ψύκτρα στην cpu πάντως προτείνεται και για λόγους ησυχίας..
georgepetrou Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 η γνώμη μου είναι να μην πας σε quad σε περίπτωση που οι εφαρμογές που δουλεύεις δεν υποστηρίζουν quad cpus.καλύτερα σε έναν ταχύ διπλοπύρινο.. αν βέβαια υποστηρίζουν, τότε χωρίς αμφιβολία quad... Αυτό είναι ένα θέμα! Θα δουλέψω σε MPI εφαρμογές, οι οποίες όμως αναφέρονται σε computer clusters... Ξέρεις αν μπορώ να δω τους διαφορετικούς πυρήνες του υπολογιστή μου σαν ενα computer cluster; Μήπως ξεφεύγω από το topic λίγο; ανεμιστήρες δεν χρειάζονται απαραίτητα, αν και αυτό εξαρτάται και από τα parts σου, πόσο ''θερμόαιμα'' είναι... Από που μπορώ να καταλάβω αν κάποιο part είναι θερμό ή όχι;
liopyr Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 Αυτό είναι ένα θέμα! Θα δουλέψω σε MPI εφαρμογές, οι οποίες όμως αναφέρονται σε computer clusters... Ξέρεις αν μπορώ να δω τους διαφορετικούς πυρήνες του υπολογιστή μου σαν ενα computer cluster; Μήπως ξεφεύγω από το topic λίγο; μάλλον ξεφεύγεις λίγο, και πραγματικά δεν εχω ιδέα να σου απαντήσω... Από που μπορώ να καταλάβω αν κάποιο part είναι θερμό ή όχι; ρώτα κάποιον που το έχει... κάποιες VGA κατά καιρούς καίνε, κάποιες CPU επίσης... και όσο καλύτερο air flow στο κουτί τόσο καλύτερα... πάντως στην δική σου σύνθεση και τίποτα να μην βάλεις, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.