Προς το περιεχόμενο

Κάπου το έχω ξαναδεί...

Swimmer21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
βασικα εγω ειχα δει κατι πριν κανα δυο χρονια που μου ειπαν οτι λεγετε αστρικη προβολη και ωφειλετε στην υπερδιεγερση του υποσυνειδητου τμηματος του εγκεφαλου. βασικα ξυπνησα, ετσι θεωρω τουλαχιστον χωρις να εχω αισθηση του σωματος μου ,δεν ειχα δυνατοτητα να κουνησω καποιο μελος του και το μονο που μπορουσα να κανω για το χρονικο διαστημα που ημουν σε αυτη την κατασταση το οποιο δεν ξερω ποσο ηταν ηταν να βλεπω σε ενα περιορισμενο οπτικο πεδιο. το μονο που ειδα ηταν ενα λευκο τριγωνο στον τοιχο το οποιο με την περιορισμενη οπτικη μου γωνια προσπαθησα να δω μηπως σχηματιζετε απο καποιο φως που διαπερνουσε την κουρτινα. Ειδα οτι δεν υπαρχει κατι και θυμαμαι οτι αρχισα να τρομαζω με το τι διαολο ειναι αυτο που βλεπω. ε εμεινα καμποση ωρα σε αυτη την κατασταση και μετα επανηρθα στην κατασταση του υπνου αποτομα. τωρα τι διαολο ηταν αυτο δεν ξερω.

Αυτό που περιγράφεις δεν είναι astral projection, αλλά sleep paralysis, ένα επίσης κοινό φαινόμενο που όλοι μας το έχουμε ζήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας.

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@Swimmer21 σε μενα!

δε θα κατσω να πω λεπτομεριες γιατι οι εξυπνοι εδω μεσα θα αρχισουν για UFO κτλ...

δε μου εχει συμβει μια και δυο φορες, απειρες φορες και οι φιλοι μου το ξερουν...

οσο για το τηλεφωνο ειναι αλλη μεγαλη ιστορια (συμφερει οικονομκα παντος :)

Δημοσ.
Αυτό που περιγράφεις δεν είναι astral projection, αλλά sleep paralysis, ένα επίσης κοινό φαινόμενο που όλοι μας το έχουμε ζήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας.

βασικα το τριγωνο αυτο στανταρ ηταν δημιουργια του εγκεφαλου γιαυτο μου το συνδεσανε με αυτο.

Δημοσ.
To μόνο deja vu που έχω είναι όταν παίζει ο γάβρος εκτός έδρας στην Ευρώπη.

Χάρην στις προφητικές μου ικανότητες η χρυσοφόρα αυτή ομάδα με έχει πλουτίσει με το "στοίχημα". Και να φανταστεί κανείς πως σιχαίνομαι τον τζόγο, γενικά δεν παίζω τζόγο. Μόνο το γάβρο! Σίγουρα κέρδη.

χααχαχαχχααχαχαχχαχααχ

εεεεεεεετσι!!!

τελευταία όμως μας κάνει "νερά" και "ξενερώνω" γμτ

Δημοσ.

αν δεν το ζησει καποιος δεν θα το καταλαβει φιλε μου aledjo....εγω σας λεω οτι τις περισσοτερες φορες οτα πα8αινω deja vu....προλαβαινω τους φιλους μου στο τι θα πουν....ειναι τοσο συχνο που το εχουν συνηθισει.!

επισης 1980 και εγω ειχα πα8ει κατι παρομοιο....ειχα ξυπνισει μια νυχτα κατα τις 3 το πρωι και δεν μπορουσα να κουνη8ω (αλλα ημουν ξυπνιος) και οταν τελικα κουνηθηκα σηκω8ηκα απο το κρεβατι και κουτουλισα στην ντουλαπα :P ....σαν να μην ειχα ποδια! επεσα κατευθειαν!

Δημοσ.

Μιά αίσθηση ότι αυτό που ζείς το έχεις ξαναζήσει, ενώ παράλληλα έχεις τη ψευδαίσθηση ότι γνωρίζεις το τί θα γίνει στα επόμενα δευτερόλεπτα, αλλά όσο και να το προσπαθήσεις δεν ξέρεις τί θα γίνει. Αλλά με κάθε δευτερόλεπτο που περνά είσαι όλο και πιό σίγουρος ότι έχεις δίκιο και ότι ήξερες το τί θα γινόταν.

δεν ειναι μονο τα γεγονοτα που γινονται αλλα και τη νιωθεις εκεινη την ωρα!

δηλαδη μπορει να δεις κατι και να νομιζεις οτι το εχεις ξαναζησει αλλα ταυτοχρονα να νιωθεις οτι θυμασαι!

πχ να δεις ενα αυτοκινητο να τρεχει και να "θυμασαι" οτι εκεινη την στιγμη εσυ ενιωσες φοβο!

και οντως ετσι να συμβαινει....

οποτε δεν εχει καμια σχεση αυτο που ειπατε με τα ματια κτλ....

κι'ομως υπαρχουν αυτες οι δυναμεις....

παρτε παραδειγμα τον εαυτο σας, νιωθετε μισος, αγαπη κτλ.... ειναι χειροπιαστα ολα αυτα? δωστε μου επιστημονικες αποδειξεις οτι αγαπατε καποιον!

δεν γινεται λοιπον να το αποδειξουμε και αυτο

Δημοσ.
βασικα το τριγωνο αυτο στανταρ ηταν δημιουργια του εγκεφαλου γιαυτο μου το συνδεσανε με αυτο.

Ναί, το κατάλαβα αυτό.

Όταν παθαίνεις sleep paralysis, είσαι μεταξύ ξύπνιου και ύπνου και συνήθως είναι τρομαχτική/αγχωτική εμπειρία.

Το κοινό χαρακτηριστικό είναι η συνηδειτοποίηση ότι το σώμα σου έχει παραλύσει. Από κεί και πέρα, επειδή μισοκοιμάσαι, το μυαλό μπορεί να σχηματίσει εικόνες όπως σε ένα όνειρο, ανάλογα με τα εξωτερικά ερεθίσματα.

Όλοι το έχουμε πάθει αυτό, τουλάχιστον μιά φορά στη ζωή μας.

Η αστρική προβολή είναι τελείως άλλη φάση.

Δημοσ.

Εγώ θυμάμαι πριν χρόνια όταν υπήρχαν τα hambo fast food είχα δει ότι ότι ένας πίνακας που ήταν κρεμασμένος εκεί έπεσε στο κεφάλι του φίλου ενώ εγώ καθόμουν απέναντι του. Ε πράγματι αυτό συνέβη αλλά ο φίλος μου δεν χτύπησε πολύ απλά γιατί δευτερόλεπτα πριν τον τράβηξα. Επίσης πολλές φορές που συμβαίνει να φέρνω στο νου μου τα λόγια που θα πω ακολούθως. Δεν είναι η σκέψη του τι θα πω (δεν προγραμματίζω δηλαδή την ακόλουθη πρόταση) αλλά περνάει στο νου μου μια εικόνα του τι θα πω χωρίς να μπορώ να αλλάξω τα λόγια, σαν να έπρεπε δηλαδή να το πω, σαν να έχει συμβεί χωρίς να μπορώ να το αλλάξω. Δεν ξέρω αν το περιγράφω σωστά μόνο σε όσους έχει τύχει μπορούν να το κατανοήσουν.

Και φυσικά

http://www.youtube.com/watch?v=ITZHjAejtac \m/

N3xt,Deja vu και the jacket από ταινίες :P

Δημοσ.
Ναί, το κατάλαβα αυτό.

Όταν παθαίνεις sleep paralysis, είσαι μεταξύ ξύπνιου και ύπνου και συνήθως είναι τρομαχτική/αγχωτική εμπειρία.

Το κοινό χαρακτηριστικό είναι η συνηδειτοποίηση ότι το σώμα σου έχει παραλύσει. Από κεί και πέρα, επειδή μισοκοιμάσαι, το μυαλό μπορεί να σχηματίσει εικόνες όπως σε ένα όνειρο, ανάλογα με τα εξωτερικά ερεθίσματα.

Όλοι το έχουμε πάθει αυτό, τουλάχιστον μιά φορά στη ζωή μας.

Η αστρική προβολή είναι τελείως άλλη φάση.

η αστρικη προβολη δεν ειναι που βγαινεις εξω απο το σωμα σου και γινετε και τεχνητα μεσω μιας ουσιας που μπορουν να σου χορηγησουν μεσω ενεσης? το εχει κανει μια γνωστη μου αυτο. αν ειναι οπως το περιεγραψε βασικα πρεπει να ειναι απιστευτο. κατι ειχα διαβασει οτι γινετε να εκπαιδευσεις τον εγκεφαλο σου να μπαινει σε αυτη την κατασταση.

Δημοσ.
δεν ειναι μονο τα γεγονοτα που γινονται αλλα και τη νιωθεις εκεινη την ωρα!

δηλαδη μπορει να δεις κατι και να νομιζεις οτι το εχεις ξαναζησει αλλα ταυτοχρονα να νιωθεις οτι θυμασαι!

πχ να δεις ενα αυτοκινητο να τρεχει και να "θυμασαι" οτι εκεινη την στιγμη εσυ ενιωσες φοβο!

και οντως ετσι να συμβαινει....

οποτε δεν εχει καμια σχεση αυτο που ειπατε με τα ματια κτλ....

Αυτό που είπαμε με τα μάτια? Ένας το είπε και του εξήγησα ότι έχει λάθος.

Πλήρης εξήγηση για το φαινόμενο δεν υπάρχει ακόμα, πέρα από τη πεποίθηση ότι είναι κάποια διαταραχή στην ορθή λειτουργία του εγκεφάλου και έχει να κάνει με την επεξεργασία των πληροφοριών που δεχόμαστε και της μνήμης.

Δημοσ.
βασικα εγω ειχα δει κατι πριν κανα δυο χρονια που μου ειπαν οτι λεγετε αστρικη προβολη και ωφειλετε στην υπερδιεγερση του υποσυνειδητου τμηματος του εγκεφαλου. βασικα ξυπνησα, ετσι θεωρω τουλαχιστον χωρις να εχω αισθηση του σωματος μου ,δεν ειχα δυνατοτητα να κουνησω καποιο μελος του και το μονο που μπορουσα να κανω για το χρονικο διαστημα που ημουν σε αυτη την κατασταση το οποιο δεν ξερω ποσο ηταν ηταν να βλεπω σε ενα περιορισμενο οπτικο πεδιο. το μονο που ειδα ηταν ενα λευκο τριγωνο στον τοιχο το οποιο με την περιορισμενη οπτικη μου γωνια προσπαθησα να δω μηπως σχηματιζετε απο καποιο φως που διαπερνουσε την κουρτινα. Ειδα οτι δεν υπαρχει κατι και θυμαμαι οτι αρχισα να τρομαζω με το τι διαολο ειναι αυτο που βλεπω. ε εμεινα καμποση ωρα σε αυτη την κατασταση και μετα επανηρθα στην κατασταση του υπνου αποτομα. τωρα τι διαολο ηταν αυτο δεν ξερω.

Το'χω πάθει δυο φορές.

Ξύπνησα και ένιωσα ένα μούδιασμα σ'ολόκληρο το σώμα μου.

Στην αρχή παραξενεύτικα και έκανα προσπάθειες για να κουνηθώ αλλά όσο πιο πολύ προσπαθούσα ένιωθα όλο και πιο μουδιασμένος.

Αυτό που με τρόμαξε πιο πολύ όμως ήταν οτι ένιωθα κάτι περίεργο μες το κεφάλι μου,σαν να μαζευόταν όλο το αίμα απ'το κεφάλι μου σ'ένα συγκεκριμένο σημείο στο κέντρο του εγκεφάλου μου.Δεν μπορώ να το περιγράψω αλλιώς.

Παράλληλα με όσα ένιωθα,έβλεπα και μια εικόνα.Ήταν σαν να κοίταζες τα νερά μιας λίμνης,τα οποία ήταν κατάμαυρα,και διέκρινες τους κύκλους που σχηματίζει μια πέτρα στην επιφάνεια του νερού όταν πέσει μέσα.

Το έλεγα στους φίλους μου και με κορόιδευαν και μου λέγαν οτι είναι η μόρα και κάτι τέτοιες παπαριές.

Δημοσ.
αν δεν το ζησει καποιος δεν θα το καταλαβει φιλε μου aledjo....εγω σας λεω οτι τις περισσοτερες φορες οτα πα8αινω deja vu....προλαβαινω τους φιλους μου στο τι θα πουν....ειναι τοσο συχνο που το εχουν συνηθισει.!

επισης 1980 και εγω ειχα πα8ει κατι παρομοιο....ειχα ξυπνισει μια νυχτα κατα τις 3 το πρωι και δεν μπορουσα να κουνη8ω (αλλα ημουν ξυπνιος) και οταν τελικα κουνηθηκα σηκω8ηκα απο το κρεβατι και κουτουλισα στην ντουλαπα :P ....σαν να μην ειχα ποδια! επεσα κατευθειαν!

σε καταλαβαινω.. μου συμβαινει κι εμενα, οχι πολυ συχνα ομως.ερχονται στο μυαλο μου ακριβως οι λεξεις που θα πει ο αλλος. και για το 2ο που λες (sleep paralysis) κι αυτο επισης μου εχει συμβει μια φορα μονο αλλα δεν θελω να τη θυμαμαι...

Δημοσ.

Tα deja vou και sleep paralysis όλοι τα έχουμε πάθει μιά φορά τουλάχιστον στη ζωή μας.

Το sleep paralysis όπως έχω γράψει πρίν, σχεδόν πάντα είναι τρομαχτική/αγχωτική εμπειρία και συνοδεύεται από εικόνες ή αισθήσεις, συνήθως πίεσης σε σημεία του σώματός μας και πιό συνηθισμένα στο στήθος.

Υπάρχουν άτομα που το παθαίνουν σε συχνή βάση.

Το lucid dreaming είναι τρομερή φάση για όποιους το πετυχαίνουν. Είναι η κατάσταση ύπνου, στην οποία έχετε γνώση ότι βλέπετε όνειρο και έτσι κάνετε στο όνειρό σας ότι θέλετε.

Υπάρχουν τεχνικές για το παραπάνω, αν και σε όλους έτυχε κάποια φορά να καταλάβουμε μές τον ύπνο μας ότι βλέπουμε όνειρα.

Δημοσ.

Ναι ειναι τρομαχτικη εμπειρια το sleep paralysis, εγω μονο μια φορα που το επαθα και νομιζα οτι δεν θα συνελθω ποτε, γιατι δεν ενιωθα το σωμα μου, ηταν σαν να το εβλεπα χωρις να αισθανομαι ομως οτι ειμαι στο κρεβατι, δεν μπορουσα να κουνηθω.

Το lucid dreaming ειναι ενα ονειρο τοσο ζωντανο και σκεφτεσαι εσυ τι θα κανεις σε χρονο κανονικο, οπως στην πραγματικοτητα ας πουμε? Δεν ειναι ενα ονειρο που αφου ξυπνησεις θυμασαι οτι ειδα αυτο.σου εχει συμβει εσενα κατι τετοιο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...