poulinos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2007 Κοιτούσα σε διάφορα φόρουμ γενικά περί ADSL και διακρίνω μια ημιμάθεια σε μερικά πράγματα και κόσμος να παραπονιέται για πράγματα τα οποία δεν στέκουν βάσει λογικής. Έτσι αποφάσισα να τα γράψω , όχι ότι θα αλλάξει κάτι απλά να γίνει μια συζήτηση γύρω από αυτά. Τα αναφέρω με παραδείγματα για πιο εύκολη κατανόηση. Α .Έχω γραμμή πχ από x provider που δίνει μέχρι 8Mbit και εγώ κλειδώνω στα 4 και κατεβάζω όμως μόνο με 30Κilobyte.Γιατί δεν μου δίνεται αυτό που πληρώνω? Α1.Βλέπω να έχουν κάνει τεστ με διάφορα τεστ που κυκλοφορούν έξω άγνωστα και χωρίς καν να ξέρουν αν υποστηρίζουν δυνατότητες. Ο ένας λέει έτρεχα το adsltest.forthnet.gr ο άλλος έτρεχα το speedtest.net το οποίο αν το τρέχεις στην Ελλάδα βγάζει λιγότερο από ότι στιν Αγγλία που είναι μίλια μακριά. Ακόμα δεν έχουν μάθει ότι το σωστό τεστ δεν γίνεται ούτε με τέτοια τεστ ούτε με torrents ούτε με emule όπως τρέχουν μερικοί αλλά γίνεται με προγράμματα στιλ get right και από διάφορα sites και mirrors που μπορούν να δώσουν ταχύτητα, πχ. ftp.ntua.gr ftp.forthnet.gr, ftp.otenet.gr. Δεν έχουν μάθει ότι όταν το απέναντι άκρο είναι αργό ότι και γραμμή να έχεις δεν γίνεται να πάρεις πιο γρήγορα. Αν ένα site που είναι παγκόσμιο έδινε 8 Μbit στον καθένα μας ούτε όλοι οι isp του κόσμου δεν θα έφταναν. Β. Πήρα συνδρομή μέχρι 16Mbit αλλά μου δίνετε 2. Απαιτώ να πάρω αυτό που πληρώνω. Β1.Εδώ ανήκει η κατηγορία που ο σχετικός άσχετος δεν έχει ιδέα ότι το adsl παίζει μέχρι κάποια απόσταση και ότι ισχύει ο κανόνας ότι όσο πιο μακριά τόσο πιο λίγο κλειδώνεις. Όταν βλέπεις attenuation 50 πώς θες να έχεις 16Mbit: Δηλαδή αν ήταν να έχουμε με attenuation 50 16Mbit ε μετά δεν θα έριχνε κανείς οπτικές ίνες και θα ήταν άχρηστες. Εδώ ακολουθεί και η ατάκα άμα πάω σε άλλον isp θα δω διαφορά. Μπα, απολύτως καμία μια που οι μισοί isp παίζουν με dslam alcatel ή siemens, ο ΟΤΕ παίζει με intracom και marak οπότε εφόσον είσαι με 50 attenuation ή έχεις ΟΝ ή έχεις Vivodi ή κάτι άλλο θα κλειδώσεις μέχρι εκεί που πάει. Γ.Βλέπω το σχεδιάγραμμα που λέει ότι με 30 attenuation εγώ πρέπει α έχω 10Μbit ενώ έχω 8.Γιατι; Γ1.Και ποιος το είπε ότι αυτό το σχεδιάγραμμα φτιάχτηκε για τα ελληνικά δεδομένα ή για τον ελληνικό χαλκο; Δ.Ο isp έχει κάτι μαζί σου και μένα πχ με αφήνει online 10 μέρες ενώ εσένα 3 ώρες. Εδώ ένας έλεγχος στο σπίτι και στην καλωδίωση δεν κάνει κακό όπως και να γίνει σωστά η εγκατάσταση. Ότι κάτι έπαιζε με ΟΤΕ δε σημαίνει ότι πρέπει να παίξει και με άλλο isp ή ότι επειδή έπαιξε με ΟΤΕ σημαίνει ότι είναι σωστή η καλωδίωση. Είναι ό,τι ακριβώς και με το speedtouch. Επειδή το speedtouch κλειδώνει και με 64 attenuation δεν σημαίνει ότι φταίει η ciscoπου δεν συγχρονίζει και ότι το speedtouch είναι καλύτερο από το cisco ή ότι η γραμμή είναι μια χαρά επειδή παίζει με speedtouch. Αυτή είναι η νοοτροπία του ΟΤΕ που πηγαίνει σε όλα τα ραντεβού με speedtouch.Κάτι ξέρει αυτός. Έχει μάθει τόσα χρόνια να κοροϊδεύει τον κόσμο. Ε.Το Ε είναι για τα .... του ΟΤΕ. Έχω δηλώσει βλάβη στον ΟΤΕ ότι δεν συγχρονίζει το router. E1. Τα .... του ΟΤΕ πάνε και τσεκάρουν αν έχει ring το τηλέφωνο. ΣΤ.Δεν έχει αναγνώριση κλήσεων τώρα που έβαλα ΟΝ telecoms πχ ενώ με ΟΤΕ είχα. ΣΤ1. Ότι έπαιζε μια συσκευή με τον ΟΤΕ δε σημαίνει ότι θα παίξει και τώρα με τα νέα μηχανήματα του κάθε isp όταν η συσκευή είναι πχ του 1930. Είναι όπως με τα pc. Βάζεις Vista και τα παλιά πράγματα δεν παίζουν. Ας το καταλάβει ο κόσμος. Κάποια πράγματα αλλάζουν. Ζ. Έκανα αίτηση, μου είπατε ότι ενεργοποιήθηκα αλλά δεν έχω τηλ. Και είμαι εταιρεία και θα καταστραφώ. Ζ1. Όταν κάνεις κάτι, τουλάχιστον εγώ έτσι σκέφτομαι, πριν κάνω κάτι σκέφτομαι το τι αρνητικό μπορεί να γίνει και ότι μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στραβή. Αν τώρα είσαι εταιρεία και δεν έχεις δεύτερη γραμμή σπάρε ε είσαι καταδικασμένος από χέρι. Η. Αφού δεν ακούω στο τηλέφωνο παράσιτο γιατί να βάλω φίλτρο; Η1.Επειδή δεν το ακούς εσύ δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μπει. Για να το δίνουν στη συσκευασία και να γράφουν να μπει παντού κάτι ξέρουν οι εταιρείες και οι κατασκευαστές router. I.Η γραμμή κλειδώνει στα 5Μbit ενώ έχω attenuation 30 και έπρεπε να κλειδώνω στα 10. Ι1.Ναι στην θεωρία και σύμφωνα με το adslgr το πού θα παίξεις εξαρτάται καθαρά από το attenuation. Η θεωρία από την πράξη αλλάζει. Υπάρχουν γραμμές που έχουν μια χαρά attenuation αλλά το margin είναι χάλια οπότε η γραμμή δεν θα παίξει σωστά. Υπάρχουν γραμμές που το Margin κάνει up down οπότε υπάρχουν από disconnects μέχρι οτιδήποτε ενώ σε μια γραμμή το Margin θα έπρεπε να είναι σταθερό. Δυστυχώς ένας Θεός ξέρει πόση υγρασία παίρνουν τα καλώδια, ένας Θεός ξέρει πόσα Box βρέχονται καθημερινά εκεί που τα έχει βάλει ο ΟΤΕ πάνω στις κολώνες χωρίς καμία στεγανοποίηση. Για όσους είναι σε μονοκατοικίες: βγείτε μια βόλτα στο δρόμο και δείτε τα ωραία κουτιά του ΟΤΕ που είναι στις κολώνες. Από αράχνες μέσα μέχρι υγρασία, νερό και πάει λέγοντας. Επίσης δεν είναι όλα τα καλώδια υπόγεια και σε πολλές περιπτώσεις για να φτάσει στο τελευταίο σπίτι έχει περάσει το καλώδιο δίπλα από καλώδια ρεύματος περνώντας 10box στη σειρά για να φτάσει στον κακόμοιρο στο τέλος. Εκεί δεν παίζει ρόλο μόνο το attenuation δυστυχώς. Κ. Ο Μήτσος, ο Τάκης, η Μαρία και η Στέλλα βρισκόμαστε όλοι στην ίδια περιοχή, ίδιο τετράγωνο και όλοι έχουμε χάλια συγχρονισμό. Θα αλλάξει αυτό; Κ1. Αν το είχε μόνο ένας θα έφταιγε το ζευγάρι και θα το άλλαζε ο ΟΤΕ με άλλο. Όταν είναι πολλοί εκεί δυστυχώς ισχύει ότι κάτι φταίει σε όλο το καλώδιο άμα δεν είναι η απόσταση, οπότε δε θα φτιάξει άμα ο ΟΤΕ δε ρίξει νέο καλώδιο. Και ο ΟΤΕ για κανέναν δε θα το κάνει. Λαλακας είναι; Λ. Όταν βρέχει χάνω συγχρονισμό ή μειώνεται η ταχύτητα. Λ1. Άραγε γιατί από εκείνο το ΚΑΦΑΟ λείπει η πόρτα ή η πόρτα κρέμεται στο πάτωμα όπως είδα πηγαίνοντας μια μέρα βόλτα από το Χολαργό που η πόρτα ήταν στο πάτωμα. Είναι για Fast καταστάσεις. Να βάλεις τηλεφωνάκι και να έχεις free call. Στην ανάγκη στήνουμε και κατροτηλέφωνο με πολλές γραμμές. Εδώ τα δωρεάν τηλέφωνα. Μ. Η γραμμή κλείδωνε στα 15 Μbit, τώρα ούτε 11. Γιατί; Μ1. Το dslam δεν άλλαξε γνώμη ούτε θέλησε να κλειδώσει πιο χαμηλά. Για να πέσει η ταχύτητα σημαίνει ότι άλλαξε κάτι πάνω στο καλώδιο. Άσχετα με το πόσο bandwidth δίνει ο provider, το dslam θα κλειδώσει με βάση την ποιότητα και όχι το ελεύθερο bandwidth. Ν. Κλειδώνω χαμηλά. Μπας και έχει φόρτο το dslam? Ν1. Απάντηση πιο πάνω. Αυτά τα λίγα μια και είναι ώρα για ύπνο. Σχολιασμοί ελεύθεροι. Δεν το γραψα για να υπερασπίσω κάποιον ή κάποιους isp ή για να βρίσω το φίλο ΟΤΕ, το έγραψα σαν μερικά FAQ γιατί μερικοί νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα και γράφουμε στα for a σαν να έχουμε γίνει τεχνικοί της Siemens ή σαν να έχουμε φτιάξει εμείς τα dslam. Δεν είναι κακό να ρωτάμε πριν γράφουμε ράδιο αρβύλα. o.epishs na prostheso gia to thema ton pings.exo ping 1000 kai fteei o isp.giati arage o1mipos exoume anixta kai kapoia emule i torrents pou anigoun 200 connection kai meta sournetai to simpan.episis mpike kaneis ston kopo na katevasei to net stummbler kai na dei pou akrivos ine to provlima mia pou sou dixnei ola ta hops pou pernaei to ping kai na dei pou kathisterei dioti poles fores mporei na fteei o server kai alles fores se periptosi arys sindromon na fteei to dslam tou ote. p.episis exo 20 mbit sindesi alla katevazo me 200 mono.giati arage? p1.giati arage afou to pc einai sindedemeno me ton router mekalodio usb kai idika usb 1.1???? never usb always ethernet. q.episis exo crypto f200 sagem 800 kai klidono sta 8192.giati? q1.giati einai apla adsl oxi adsl2+ kai klidonoun se g.dmt diladi mexri 8 mbit.
zavlakas Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2007 ....to egrapsa san merika faq giati merikoi nomizoume oti ta xeroume ola kai grafoume sta forums san na exoume ginei texnikoi tis siemens i san na exoume ftiaxei emeis ta dslam. off topic... faq(και οποιοδηποτε αλλο κειμενο τετοιου μεγεθους) σε greeklish, δεν διαβαζεται.... Ειναι πολυ κουραστικο.... Κριμα τον κοπο που εκανες να τα γραψεις....
kifinas Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2007 pouline, μια ακόμα φορά μπράβο! Στην είχα πει την περασμένη φορά για τα greeklish, αλλά τώρα δεν μπορώ. Είσαι σταθερή αξία! Μια χάρη μόνο. Φάε το "ζώα του ΟΤΕ" που γράφεις... ααα Ο ΟΤΕ παίζει κυρίως με siemens, alcatel και huawei, τα marak είναι ελάχιστα (intrakom που είδες; )
azio Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2007 απλα ο πολυς κοσμος δεν γνωριζει καποια τεχνικα ζητηματα και νομιζει πως κανοντας συνδεση σε καποια εταιρια θα εχει 24mbit και θα κατεβαζει τα παντα απο παντου σφεντονα!! μεχρι ενος σημειου το θεωρω λογικο λογω του οτι καποια πραγματα πρεπει να εχεις ασχοληθει για να τα ξερεις, απο κει και περα ομως οταν καποιος δεν ξερει και βγαινει και διαμαρτυρεται οτι "ειναι αχρηστοι, ειναι απατεωνες, κατεβαζω οσο και πριν, η παλιοεταιρια κλπ" τοτε οντως ειναι υπερβολικο και ισως εκνευριστικο..
S2Katana Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Πολυ χρηστικο pouline, ξεκαθαριζει αρκετα πραγματα. Βαλτο με λινκ στην υπογραφη σου.
Dr.Strangelove Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Παρ'ότι είναι τρομερά κουραστικό όπως είναι γραμμένο, το διάβασα όλο και όντως είναι πολύ κατατοπιστικό για όσους δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει με το ADSL. Αν μπορούσες να το γράψεις στα Ελληνικά και να διορθώσεις λιγάκι τη σύνταξη θα άξιζε να γίνει sticky.
com_hs Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Φιλε μου καλα τα λες (αλλα οντως κουραστικο πολυ).
MesmerizingGirl Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΗΔΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕ EΛΛΗΝΙΚΗ VERSION: Κοιτούσα σε διάφορα φόρουμ γενικά περί ADSL και διακρίνω μια ημιμάθεια σε μερικά πράγματα και κόσμος να παραπονιέται για πράγματα τα οποία δεν στέκουν βάσει λογικής. Έτσι αποφάσισα να τα γράψω , όχι ότι θα αλλάξει κάτι απλά να γίνει μια συζήτηση γύρω από αυτά. Τα αναφέρω με παραδείγματα για πιο εύκολη κατανόηση. Α .Έχω γραμμή πχ από x provider που δίνει μέχρι 8Mbit και εγώ κλειδώνω στα 4 και κατεβάζω όμως μόνο με 30Κilobyte.Γιατί δεν μου δίνεται αυτό που πληρώνω? Α1.Βλέπω να έχουν κάνει τεστ με διάφορα τεστ που κυκλοφορούν έξω άγνωστα και χωρίς καν να ξέρουν αν υποστηρίζουν δυνατότητες. Ο ένας λέει έτρεχα το adsltest.forthnet.gr ο άλλος έτρεχα το speedtest.net το οποίο αν το τρέχεις στην Ελλάδα βγάζει λιγότερο από ότι στιν Αγγλία που είναι μίλια μακριά. Ακόμα δεν έχουν μάθει ότι το σωστό τεστ δεν γίνεται ούτε με τέτοια τεστ ούτε με torrents ούτε με emule όπως τρέχουν μερικοί αλλά γίνεται με προγράμματα στιλ get right και από διάφορα sites και mirrors που μπορούν να δώσουν ταχύτητα, πχ. ftp.ntua.gr ftp.forthnet.gr, ftp.otenet.gr. Δεν έχουν μάθει ότι όταν το απέναντι άκρο είναι αργό ότι και γραμμή να έχεις δεν γίνεται να πάρεις πιο γρήγορα. Αν ένα site που είναι παγκόσμιο έδινε 8 Μbit στον καθένα μας ούτε όλοι οι isp του κόσμου δεν θα έφταναν. Β. Πήρα συνδρομή μέχρι 16Mbit αλλά μου δίνετε 2. Απαιτώ να πάρω αυτό που πληρώνω. Β1.Εδώ ανήκει η κατηγορία που ο σχετικός άσχετος δεν έχει ιδέα ότι το adsl παίζει μέχρι κάποια απόσταση και ότι ισχύει ο κανόνας ότι όσο πιο μακριά τόσο πιο λίγο κλειδώνεις. Όταν βλέπεις attenuation 50 πώς θες να έχεις 16Mbit: Δηλαδή αν ήταν να έχουμε με attenuation 50 16Mbit ε μετά δεν θα έριχνε κανείς οπτικές ίνες και θα ήταν άχρηστες. Εδώ ακολουθεί και η ατάκα άμα πάω σε άλλον isp θα δω διαφορά. Μπα, απολύτως καμία μια που οι μισοί isp παίζουν με dslam alcatel ή siemens, ο ΟΤΕ παίζει με intracom και marak οπότε εφόσον είσαι με 50 attenuation ή έχεις ΟΝ ή έχεις Vivodi ή κάτι άλλο θα κλειδώσεις μέχρι εκεί που πάει. Γ.Βλέπω το σχεδιάγραμμα που λέει ότι με 30 attenuation εγώ πρέπει α έχω 10Μbit ενώ έχω 8.Γιατι; Γ1.Και ποιος το είπε ότι αυτό το σχεδιάγραμμα φτιάχτηκε για τα ελληνικά δεδομένα ή για τον ελληνικό χαλκο; Δ.Ο isp έχει κάτι μαζί σου και μένα πχ με αφήνει online 10 μέρες ενώ εσένα 3 ώρες. Εδώ ένας έλεγχος στο σπίτι και στην καλωδίωση δεν κάνει κακό όπως και να γίνει σωστά η εγκατάσταση. Ότι κάτι έπαιζε με ΟΤΕ δε σημαίνει ότι πρέπει να παίξει και με άλλο isp ή ότι επειδή έπαιξε με ΟΤΕ σημαίνει ότι είναι σωστή η καλωδίωση. Είναι ό,τι ακριβώς και με το speedtouch. Επειδή το speedtouch κλειδώνει και με 64 attenuation δεν σημαίνει ότι φταίει η ciscoπου δεν συγχρονίζει και ότι το speedtouch είναι καλύτερο από το cisco ή ότι η γραμμή είναι μια χαρά επειδή παίζει με speedtouch. Αυτή είναι η νοοτροπία του ΟΤΕ που πηγαίνει σε όλα τα ραντεβού με speedtouch.Κάτι ξέρει αυτός. Έχει μάθει τόσα χρόνια να κοροϊδεύει τον κόσμο. Ε.Το Ε είναι για τα ζώα του ΟΤΕ. Έχω δηλώσει βλάβη στον ΟΤΕ ότι δεν συγχρονίζει το router. E1. Τα ζώα του ΟΤΕ πάνε και τσεκάρουν αν έχει ring το τηλέφωνο. ΣΤ.Δεν έχει αναγνώριση κλήσεων τώρα που έβαλα ΟΝ telecoms πχ ενώ με ΟΤΕ είχα. ΣΤ1. Ότι έπαιζε μια συσκευή με τον ΟΤΕ δε σημαίνει ότι θα παίξει και τώρα με τα νέα μηχανήματα του κάθε isp όταν η συσκευή είναι πχ του 1930. Είναι όπως με τα pc. Βάζεις Vista και τα παλιά πράγματα δεν παίζουν. Ας το καταλάβει ο κόσμος. Κάποια πράγματα αλλάζουν. Ζ. Έκανα αίτηση, μου είπατε ότι ενεργοποιήθηκα αλλά δεν έχω τηλ. Και είμαι εταιρεία και θα καταστραφώ. Ζ1. Όταν κάνεις κάτι, τουλάχιστον εγώ έτσι σκέφτομαι, πριν κάνω κάτι σκέφτομαι το τι αρνητικό μπορεί να γίνει και ότι μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στραβή. Αν τώρα είσαι εταιρεία και δεν έχεις δεύτερη γραμμή σπάρε ε είσαι καταδικασμένος από χέρι. Η. Αφού δεν ακούω στο τηλέφωνο παράσιτο γιατί να βάλω φίλτρο; Η1.Επειδή δεν το ακούς εσύ δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μπει. Για να το δίνουν στη συσκευασία και να γράφουν να μπει παντού κάτι ξέρουν οι εταιρείες και οι κατασκευαστές router. I.Η γραμμή κλειδώνει στα 5Μbit ενώ έχω attenuation 30 και έπρεπε να κλειδώνω στα 10. Ι1.Ναι στην θεωρία και σύμφωνα με το adslgr το πού θα παίξεις εξαρτάται καθαρά από το attenuation. Η θεωρία από την πράξη αλλάζει. Υπάρχουν γραμμές που έχουν μια χαρά attenuation αλλά το margin είναι χάλια οπότε η γραμμή δεν θα παίξει σωστά. Υπάρχουν γραμμές που το Margin κάνει up down οπότε υπάρχουν από disconnects μέχρι οτιδήποτε ενώ σε μια γραμμή το Margin θα έπρεπε να είναι σταθερό. Δυστυχώς ένας Θεός ξέρει πόση υγρασία παίρνουν τα καλώδια, ένας Θεός ξέρει πόσα Box βρέχονται καθημερινά εκεί που τα έχει βάλει ο ΟΤΕ πάνω στις κολώνες χωρίς καμία στεγανοποίηση. Για όσους είναι σε μονοκατοικίες: βγείτε μια βόλτα στο δρόμο και δείτε τα ωραία κουτιά του ΟΤΕ που είναι στις κολώνες. Από αράχνες μέσα μέχρι υγρασία, νερό και πάει λέγοντας. Επίσης δεν είναι όλα τα καλώδια υπόγεια και σε πολλές περιπτώσεις για να φτάσει στο τελευταίο σπίτι έχει περάσει το καλώδιο δίπλα από καλώδια ρεύματος περνώντας 10box στη σειρά για να φτάσει στον κακόμοιρο στο τέλος. Εκεί δεν παίζει ρόλο μόνο το attenuation δυστυχώς. Κ. Ο Μήτσος, ο Τάκης, η Μαρία και η Στέλλα βρισκόμαστε όλοι στην ίδια περιοχή, ίδιο τετράγωνο και όλοι έχουμε χάλια συγχρονισμό. Θα αλλάξει αυτό; Κ1. Αν το είχε μόνο ένας θα έφταιγε το ζευγάρι και θα το άλλαζε ο ΟΤΕ με άλλο. Όταν είναι πολλοί εκεί δυστυχώς ισχύει ότι κάτι φταίει σε όλο το καλώδιο άμα δεν είναι η απόσταση, οπότε δε θα φτιάξει άμα ο ΟΤΕ δε ρίξει νέο καλώδιο. Και ο ΟΤΕ για κανέναν δε θα το κάνει. Λαλακας είναι; Λ. Όταν βρέχει χάνω συγχρονισμό ή μειώνεται η ταχύτητα. Λ1. Άραγε γιατί από εκείνο το ΚΑΦΑΟ λείπει η πόρτα ή η πόρτα κρέμεται στο πάτωμα όπως είδα πηγαίνοντας μια μέρα βόλτα από το Χολαργό που η πόρτα ήταν στο πάτωμα. Είναι για Fast καταστάσεις. Να βάλεις τηλεφωνάκι και να έχεις free call. Στην ανάγκη στήνουμε και κατροτηλέφωνο με πολλές γραμμές. Εδώ τα δωρεάν τηλέφωνα. Μ. Η γραμμή κλείδωνε στα 15 Μbit, τώρα ούτε 11. Γιατί; Μ1. Το dslam δεν άλλαξε γνώμη ούτε θέλησε να κλειδώσει πιο χαμηλά. Για να πέσει η ταχύτητα σημαίνει ότι άλλαξε κάτι πάνω στο καλώδιο. Άσχετα με το πόσο bandwidth δίνει ο provider, το dslam θα κλειδώσει με βάση την ποιότητα και όχι το ελεύθερο bandwidth. Ν. Κλειδώνω χαμηλά. Μπας και έχει φόρτο το dslam? Ν1. Απάντηση πιο πάνω. Αυτά τα λίγα μια και είναι ώρα για ύπνο. Σχολιασμοί ελεύθεροι. Δεν το γραψα για να υπερασπίσω κάποιον ή κάποιους isp ή για να βρίσω το φίλο ΟΤΕ, το έγραψα σαν μερικά FAQ γιατί μερικοί νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα και γράφουμε στα for a σαν να έχουμε γίνει τεχνικοί της Siemens ή σαν να έχουμε φτιάξει εμείς τα dslam. Δεν είναι κακό να ρωτάμε πριν γράφουμε ράδιο αρβύλα.
azio Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 ρε MesmerizingGirl..εκατσες κ το εγραψες ολο απ την αρχη? μπραβο!
poulinos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 exei kai intracom o ote .itan apo ta prota .px intracom i bas 48 an ta thimame sosta.ok kai se greeklish gia tous paraponiarides.
mitsos24 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Ειπα και εγω! Εγραψε ο poulinos ελληνικα!! Αστειευομαι φυσικα! Μπραβο και στους 2 παντως. Poulinos good job!! MesmerizingGirl respect!(Με προγραμματακι στανταρ το κανες )
poulinos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Ειπα και εγω! Εγραψε ο poulinos ελληνικα!! Αστειευομαι φυσικα!Μπραβο και στους 2 παντως. Poulinos good job!! MesmerizingGirl respect!(Με προγραμματακι στανταρ το κανες ) ama ixa kana programma tha to kana alla pou xronos na psaxo.oxi xeirokinita to ekane oxi me programmata.opote ena thanxs kai apo mena.ego ellinika spanio:P
mitsos24 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Εγω παντως οταν ειχα κανει την μεταφραση στο αλλο αρθρο σου, ειχα βρει κατι online που σε αφηνε να μεταφρασεις ομως μονο λιγες γραμμες! Ισως να βρηκε κατι η MesmerizingGirl και να θελησει να το μοιραστει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.