mohic4n Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2007 Σε λίγες μέρες φεύγω για στρατό και αποφάσισα να επωφεληθώ το έναν αυτό χρόνο ώστε παράλληλα με τη θητεία μου να μπορέσω να αναγνωρίσω και το πτυχίο μου. Έχω ακούσει (και συνεχίζω να ακούω) ότι ο καιρός που κάνει να τελειώσει το όλο ζήτημα ξεπερνάει και τους 6 μήνες, οποτε όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα... Πρόσφατα πήρα το BSc μου πάνω στα δίκτυα πληροφορικής, ο ακριβής τίτλος είναι: BSc Computer Networking. Το πτυχίο μου είναι 3ετές, αύτοματα πάω για ΤΕΙ και όχι ΑΕΙ. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν υπάρχει κάποιος που έχει πάρει τον ίδιο ή παρόμοιο τίτλο με το δικό μου, ώστε να μου πει: 1ον. Ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνω για να το αναγνωρίσω (ισοτιμία και αντιστοιχία)? 2ον. Πια σχολη (ΤΕΙ) πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη για να διαλέξω βάση αυτού που έχω τελειώσει? Σχετικά με το 2ο. Από όσο έψαξα υπάρχουν 3-4 ΤΕΙ παραπλήσια με αυτό που έχω τελειώσει αλλα δεν ξέρω πιο είναι το πιο κατάλληλο. Υπάρχει η εξής επιλογή: να δηλώσω 2 ή και παραπάνω σχολές αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο αυτό με συμφέρει.
Blackman Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 αυτές τις ημέρες ψηφίζουν στην Βουλή την αναγνώρηση όλων των πτυχίων από την Ευρωπαική Ένωση... έχουμε φάει αρκετά πρόστιμα...
Blackman Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 θα το κοιτάξω και θα βάλω Link... έχω ενημερωθεί αρκετό καιρό τώρα μέσω του British-Hellenic που είχα κάνει το Bachelor μου προ 7ετίας.
vickytale Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 Παιδιά αυτό το διάστημα φοιτώ στο NYC που διαφημίζει το dual degree και μιλάνε όντως πολύ έντονα και αυτοί για αναγνώριση πτυχίων. Παραβρέθηκα μάλιστα λίγο πριν τις εκλογές σε κάποια ομιλία που είχαν οργανώσει με αυτό ακριβώς το θέμα. Ομιλητής ήταν ένας υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ που από όσο έμαθα για αυτόν έχει κάνει πολύ καλή δουλειά σχετικά με την προώθηση του συγκεκριμένου θέματος! Δεν θυμάμαι το όνομα του αλλά μίλησε για ψήφιση νομοσχεδίου αναγνώρισης μέσα στον Οκτώβρη! Ελπίζω να γίνει άμεσα!
mohic4n Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 θα το κοιτάξω και θα βάλω Link... έχω ενημερωθεί αρκετό καιρό τώρα μέσω του British-Hellenic που είχα κάνει το Bachelor μου προ 7ετίας. Αν το βρεις θα ήταν πολύ καλό και ενδιαφέρον (θα το διάβαζα από τους πρώτους). Πριν κάνα χρόνο, κάπου είχα διαβάσει ότι από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουμε φάει αρκετά πρόστιμα λόγω του ΔΟΑΤΑΠ (-ΔΙΚΑΤΣΑ). Επίσης είχα ακούσει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση επρόκειτο να πιεστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταργήσουν το (τότε) ΔΙΚΑΤΣΑ, επειδή έλεγαν ότι είναι παράνομο. Αν γνωρίζει κάποιος/α κάτι περισσότερο για όλα αυτά ας απαντήσει, παρακαλώ.
blast Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 άμα ήσουν μάγκας να πέρναγες στις πανελλήνιες φίλε....πήγα και γω αγγλία για master και ξέρω πόσο λούφα είναι τα BSc. Δεν έχουν σχέση με τα MSc σε επίπεδο δυσκολίας.
tzinos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 ωπα παιδια και εγω χρειαζομαι βοηθεια. Αν και ειμαι ρεμαλι και εχω τελειωσει χρονια τις σπουδες δεν εχω αναγνωρισει το πτυχιο. Λιγο οτι το φοβομουνα επειδη σπουδασα γεωπονικη στην αγγλια η οποια δεν εχει καμια σχεση με της ελλαδας και αν μου βαζαν 5-6 μαθηματα θα τα εβρισκα μπαστουνια, και λιγο οτι ελπιζα οτι θα καταργηθει το ντικατσα. Αν ακουγεται καμια φημη για καταργηση θα ηθελα να μαθω. Φυσικα αυτο θα ισχυει και αναδρομικα για παλιοτερο πτυχιο (3 χρονια). Τωρα ας πουμε οτι προχωραμε σε αναγνωριση, εχο κανει 3 χρονια BSc και 1 χρονο μαστερ. Οποτε με τα χρονια λογικα δεν εχω προβλημα. Το θεμα ειναι οτι ζητανε την πτυχιακη και εγω ο μαλακας παλι δεν ειχα κρατησει αντιτυπο, ειχα δωσει και τα δυο στο πανεπηστιμιο. Την εχο ομως στον υπολογιστη μου, αν την τυποσο θα την δεχτουν?? Η πρεπει να την στειλει το πανεπιστημιο, πραγμα χλωμο αφου την εχουν για την βιβλιοθηκη τους λογικα. Βασικα ειχα παει μεχρι την αθηνα με τις επισημες βαθμολογιες και πτυχια αλλα εφαγα πορτα επειδη λεει θελουν να τους τα στειλει το πανεπιστημιο απευθειας σε αυτους. Οποτε στελνο μαιλ στο πανεπιστημιο να ξαναστειλει τις βαθμολογιες σε διευθηνση του ντικατσα και αν μπορει να μου στειλει copy της πτυχιακης? η δεχονται και το δικο μου απλο αντιγραφο της πτυχιακης, καποιος μου ειχε πει οτι μπορει να το παρουνε. ξερω ολα λυνονται με τηλεφωνα στο ντικατσα, αλλα ας μου πει καποιος την διαδικασια που ακολουθησε για να μαζεψει τα στοιχεια που χρειαζονται και ποιος να τα στειλει που. Επισης μπορει συγγενης μου να παει να τα καταθεσει?
tzinos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 ρε μεγαλε αν δεν εχεις διαθεση να βοηθησεις κρατα τα σχολια για τον εαυτο σου. Δεν σου ζητησαμε να μας διορθωσεις κανα γραφτο!
Pablo_Hasan Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 σκασε επιτελους ρε πατοψαρο προοοοοοοοοοοοοοοσχή
grigas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 tzino όταν αναγνώρισα το master μου (1ο πτυχίο είχα από ελληνικό πολυτεχνείο) τύπωσα ένα αντίγραφο της διπλωματικής, το έδεσα και το πήγα. Τα υπόλοιπα δικαιολογητικά τους τα έστειλε το πανεπιστήμιο (σε αντίθετη περίπτωση νομίζω χρειάζεται να έχουν σφραγίδα apostile που είναι μεγάλη ιστορία). επειδή έχουν περάσει και 2 χρόνια δεν πολυθυμάμαι να σου πω...κάντους ένα τηλέφωνο για αρχή και ρώτα...
afentiko7 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Φίλε μην κομπλεξάρεσαι με τις αναγνωρίσεις.Δε σημαίνει ότι και να αναγνωριστεί το πτυχίο σου ή όχι θα χει καμιά διαφορά.Θα δουλεύεις με σύμβαση εσού και του εργοδότη σου δεν αναγνωρίζονται οι συμβάσεις ΓΣΕΕ-ΣΕΒ για τους κομπιουτεράκηδες οπότε θα σε βάλει να υπογράψεις ένα χαρτί ότι δεν είσαι πτυχιούχος.Οπότε για μένα τσάμπα κόπος.Δες τι κάνανε στον καημένο υπάλληλο της infoquest που απαίτησε το ψώνιο να του αναγνωριστεί το πτυχίο του εδώ.Εν τυω μεταξύ το δικαστήριο τον δικαίωσε η εταιρεία τον προσέλαβε και τον απέλυσε την επόμενη μέρα μην τυχόν και σηκώσει κεφάλι κανάς άλλος.Και ξέρεις πόσο τον στήριξαν οι "συνάδελφοι" του? Ολα αυτά δεν ισχύουν εκτός και αν πας για δημόσιο αλλά αυτά ας τα εξηγήσει κάποιος άλλος
mohic4n Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2007 άμα ήσουν μάγκας να πέρναγες στις πανελλήνιες φίλε....πήγα και γω αγγλία για master και ξέρω πόσο λούφα είναι τα BSc. Δεν έχουν σχέση με τα MSc σε επίπεδο δυσκολίας. Το οτι ειχα περασει καπου Ελλαδα και δεν ηθελα να το παρακολουθησω γιατι δεν μου αρεσε πιανεται κυριε; Ή μηπως εχεις την απαιτηση να καθομουν αλλο ενα χρονο να διαβασω για να παω να δωσω 12 μαθηματα απο την αρχη; Και αν γινοταν η στραβη και σε ενα μαθημα δεν εγραφα καλα τι θα εκανα; παλι απο την αρχη; Διαλεξα Αγγλια για δυο λογους: να σπουδασω αυτο που θελω και να τελειωσω στην ωρα μου. Οποιος παει εξω για σπουδες δεν ειναι κατ' αναγκη και ηληθιος... Κατι αλλο, σχετικο με το θεμα εχει να προσθεσει καποιος; Καθε πληροφορια δεκτη.
Ather Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2007 Το ΤΕΕ έκανε μία μικρή αναφορά για τη δρομολογημένη αναγνώριση των πτυχίων από το εξωτερικό, http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PRESS/DELTIA_TYPOY/deltia2007/20071025ptyxia.doc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.