Προς το περιεχόμενο

Αργή μεταφορά δεδομένων.


alexzzz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο σπίτι έχω 2 υπολογιστές με xp και στους 2. Μη έχοντας μέχρι πρόσφατα router αναγκαζόμουν να συνδέσω απευθείας τα 2 μηχανήματα έτσι ώστε να μεταφέρω αρχεία από το ένα στο άλλο με καλώδιο. Αν εξαιρέσω την υπερβολικά αργή ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων (για 6gb έκανε πάνω από 1.5-2 ώρες) όλα τα άλλα δούλευαν ρολόι. Την αργή ταχύτητα την απέδωσα στην κάρτα δικτύου του ενός μηχανήματος που δεν ξέρω καν τι ήταν.

 

Πρόσφατα όμως πήρα 2 wifi pci κάρτες στα 54mbps και ένα wifi modem- router. Πάλι δουλεύουν όλα άψογα (internet και στα 2 μηχανήματα, μπορώ να δω και αρχεία του ενός στον άλλον κτλ) εκτός από την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων. 15gb σε σχεδόν 3 ώρες.

 

Δοκίμασα και απενεργοποίησα τα firewall και στα 2 μηχανήματα αλλά και πάλι τίποτα. Είναι φοβερά εκνευριστικό καθώς το ένα μηχάνημα δουλεύει σαν κατεβαστήρι και αναγκάζομαι να το αφήνω μία νύχτα ολόκληρη να μεταφέρει ότι κατέβασε.

 

Έτσι κάπως πρόχειρα... πόσο θα πρέπει να κάνει ένα αρχείο 670mb (το iso του Ubuntu πχ) για να μεταφερθεί με 54mbps;

Είναι φυσιολογικοί οι χρόνοι που έχω;

Δημοσ.

Το ασύρματο φαίνεται να λειτουργεί καλά (κατά την γνώμη μου. Εχω εγκαταστήσει wi-fi στην γειτονιά για games Έχει περίπου τέτοιες ταχύτητες που λες εσύ) ενώ το ενσύρματο δεν ξέρω

Δημοσ.
...κατά την γνώμη μου έχω στύση....

Τι αριβως εννοεις;;;:X:X:-D:-D:-D

 

@alexzzz

Το router σου παιζει σε b ή σε g; Θα πρεπει να παιζει σε g, δεν αρκουν μονο οι καρτες για να πετυχεις μεγαλες ταχυτητες. Όσο για το ενσυρματο κοιταξες αν κλειδωνει στα 10 ή στα 100;;

Δημοσ.
@alexzzz

Το router σου παιζει σε b ή σε g; Θα πρεπει να παιζει σε g, δεν αρκουν μονο οι καρτες για να πετυχεις μεγαλες ταχυτητες. Όσο για το ενσυρματο κοιταξες αν κλειδωνει στα 10 ή στα 100;;

 

Τώρα που το είπες το τσέκαρα και βλέπω ότι ήταν στο "mixed". Το έβαλα στο "g only" (και δεν πείραξα το "Wireless Channel" που ήταν και είναι στο 11- 2.462 GHz) και θα δοκιμάσω αύριο αποτελέσματα (μόλις γύρισα από πότο... δεν μπορώ τώρα... είναι πάνω από τις δυνάμεις μου...).

 

Για το ενσύρματο δεν με νοιάζει... το έχω καταργήσει έτσι και αλλιώς.

Δημοσ.

Θεωρητικά με καλώδιο έπρεπε να σου δίνει υψηλότερη ταχύτητα. Πιθανόν ο σκληρός / κάτι άλλο στο pc να σε αργοπορεί.Για το ασύρματο παίξε λίγο με τα channels , δες σε ποιό έχεις καλύτερο link.Εκτος κι αν είναι αρκετά κοντά τα pc οπότε η ταχύτητα είναι ανα πασα στιγμή 54mbps.

Δημοσ.

5gb σε 83 λεπτά. Από το ένα pc στο άλλο (που δεν έκανε τίποτα άλλο εκείνη την ώρα και έχει σκληρό στις 7.200) με wifi 54mbps μεσώ modem- router. Είναι καλά ή να το ψάξω για καλύτερα;

Δημοσ.

Όχι γιατί δεν ξέρω αν έχω όντως πρόβλημα ή όχι.

Είναι τελικά καλά ρε παιδιά ή όχι;

Δεν μπορώ να υπολογίσω σε πόση ώρα θα έπρεπε να μεταφερθούν 5gm με 54mbps δίκτυο. Θεωρητικά πάντα.

Δημοσ.

Κοιτα, αν το βαλεις κατω μαθηματικα τα 54 Mbps ειναι 54/8=6.75 Mb/sec. Αυτο σημαινει οτι με τελειο σημα, ενα μονοδρομο bandwidth test θα επρεπε να σου δημιουργει μεταφορα δεδομενων ογκου 5Gb σε περιπου 12 λεπτα. Σε κανονικες ομως συνθηκες επικοινωνιας, υπαρχει συνεχης επικοινωνια μεταξυ πομπου και δεκτη οποτε ο πομπος δεν μπορει να εκμεταλλευεται ολο το bandwidth για να στελνει και ο δεκτης απλα να ''καθεται'' και να λαμβανει. Επισης υπαρχουν περιορισμοι οπως η ποιοτητα του σηματος και η ταχυτητα εγγραφης και αναγνωσης των δισκων που επηρρεαζουν τον χρονο που θα μεταφερεις τα 5Gb. Νομιζω πως το καλυτερο πραγμα που μπορεις να κανεις για να διαπιστωσεις την ταχυτητα του δικτυου σου ειναι να χρησιμοποιησεις ενα προγραμμα που δημιουργει δοκιμαστικη κινηση (traffic) μεταξυ των συσκευων που θελεις να τεσταρεις και απο εκει θα βγαλεις τα συμπερασματα σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...