Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την ποινικοποίηση της παράνομης ανταλλαγής αρχείων στο διαδίκτυο εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC.

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αρμόδιος για θέματα Καινοτομίας, Εκπαίδευσης και Εξειδίκευσης, λόρδος Τρίσμαν δήλωσε ότι η κυβέρνηση δε θα ανεχθεί την κλοπή των πνευματικών δικαιωμάτων.

 

«Εάν δεν μπορούμε να βρούμε μια λύση από κοινού, τότε θα επιλέξουμε τη νομοθετική οδό», τόνισε ο λόρδος Τρίσμαν, ο οποίος ζήτησε από τους παρόχους υπηρεσιών ίντερνετ να αναλάβουν «πιο ενεργό ρόλο» στην καταπολέμηση της παράνομης ανταλλαγής αρχείων.

 

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών ίντερνετ και της μουσικής βιομηχανίας, οι οποίες φαίνεται να αποδίδουν καρπούς.

 

«Εμείς ελπίζουμε να σημειωθεί πρόοδος σε αυτές τις διαπραγματεύσεις.

Δε θα θέλαμε να επέμβουμε», είπε ο λόρδος Τρίσμαν.

 

Παραδέχτηκε, πάντως, ότι η τεχνολογία για τον εντοπισμό των παράνομων αρχείων σημαίνει ότι είναι «πολύ πιθανό να γνωρίζουμε τι συμβαίνει και σε ποιόν συμβαίνει ανά πάσα στιγμή. Η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να ασχολείται με το κυνηγητό 14χρόνων που μοιράζονται μουσική. Ωστόσο, δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κάποιους να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν».

 

Και κατέληξε, «εάν οι καλλιτέχνες δεν είναι σε θέση να κερδίζουν τα προς το ζην μέσα από τη δημιουργική τους εργασία, αυτό θα είναι μια τραγωδία».

 

Source.png Πηγή: lawnet.gr

Δημοσ.

Και κατέληξε, «εάν οι καλλιτέχνες δεν είναι σε θέση να κερδίζουν τα προς το ζην μέσα από τη δημιουργική τους εργασία, αυτό θα είναι μια τραγωδία».

 

Αυτό μου άρεσε πιο πολύ απ' όλα.

Μήπως να κάναμε και κανέναν έρανο για να αγοράσουν ακόμα μία βίλλα στη Χαβάη ???

Δημοσ.

Πρακτικα λιγοι ειναι οι καλλιτεχνες που θιγονται ουσιωδως.Απλα χανουν μερικα εκατομμυριακια παραπανω...Κοινως απλα δε θα αγορασουν 5 Ferrari φετος, αλλα μονο 2 Bentley...

 

Συμφωνω βεβαια με την προστασια των πνευματικων δικαιωματων, αλλα πρωτα ας κανουν σοβαρες υποχωρησεις οι καλλιτεχνες και οι παραγωγοι τους στην τιμη του τελικου προιοντος.

Δημοσ.

Ο κ. Λορδος λεει οτι δεν θελει να ανακατευτουμε σε καποιο σημειο των δηλωσεων του αλλα αμεσα εξυπηρετει- χωρις να το παραδεχεται- τα συμφεροντα της μουσικης βιομηχανιας διοτι προφανως θα εχει αρκετα κερδη απο εκει...Σιγα μην το επιασε ο πονος για τους χρηστες...

Δημοσ.

καλά οι Λόρδοι και οι άλλοι θα τουμπεκιάσουν και με το νόμο μόλις όλοι οι καλλιτέχνες διαθέτουν από μόνοι τους τα songs μέσω internet .

Δημοσ.

Μας δουλεύουν μου φαίνεται... Δεν είναι η πειρατεία που σκοτώνει τη μουσική και αυτό το ξέρουν καλά όσοι έχουν ασχοληθεί λιγάκι.

Ίσα ίσα που η πειρατεία δίνει τη δυνατότητα σε λιγότερο γνωστούς καλλιτέχνες να γίνουν γνωστοί. Πείτε όσοι κατεβάζετε μουσική πόσο περισσότερους καλλιτέχνες ξέρετε τώρα σε σχέση με τότε που βασιζόσαστε στο τι θα ακούσετε στο ραδιόφωνο ή ακόμα χειρότερα στην τηλεόραση ή και σε club ή οπουδήποτε αλλού?

Και όσοι δεν έχουν το σύνδρομο του "κατεβάζω τα πάντα όχι γιατί μου αρέσουν αλλά για να μην κάθεται η σύνδεση", ότι πραγματικά τους αρέσει πάνε και το αγοράζουν μετά. Έτσι υποστηρίζουν πραγματικά τους καλλιτέχνες που τους αρέσουν. Το έχουν δείξει και κάποιες έρευνες.

Το κακό είναι ότι νομίζουν πως υποστηρίζουν τους καλλιτέχνες.. Στην πραγματικότητα αυτό που σκοτώνει τη μουσική δεν έχει καμμία σχέση με την πειρατεία.. Είναι τα συμφέροντα των μεγάλων δισκογραφικών... Έχουν καταφέρει και έχουν κόψει και ράψει τους νόμους στα μέτρα τους και όχι στα μέτρα των καλλιτεχνών δυστυχώς.. Όπως πολλοί μουσικοί δε φοβούνται να δηλώσουν, ο μουσικός είναι αυτός που παίρνει το μικρότερο ποσοστό από τις πωλήσεις των υπερτιμημένων δίσκων τους, παρότι αυτός είναι ο δημιουργός...

Οι μεγάλες δισκογραφικές δείχνουν το λιγότερο δυνατό σεβασμό στους μουσικούς και σέβονται μόνο τα κέρδη τους.. Και όπως ένας άλλος μουσικός μου είχε πει δεν έχουν ιδέα τι προϊόν πουλάνε...

Για να καταπολεμηθεί η πειρατεία και ταυτόχρονα να υποστηρίζεται η δουλειά του καλλιτέχνη αξιοπρεπώς το μόνο που χρειάζεται είναι οι μεγάλες δισκογραφικές να δείξουν σεβασμό στα συμφέροντα του μουσικού. Πως θα μεταφραζόταν αυτό σε πράξη? Απλά...

1)Να έχει ο καλλιτέχνης και μόνο τον λόγο στο τι θα συμπεριλάβει στο δίσκο του, χωρίς να πιέζεται από κανέναν άσχετο με τη δουλειά του..

2)Να λαμβάνει ο μουσικός ποσοστό όχι λιγότερο από το 50% από τις πωλήσεις των δίσκων

3)Να πωλούνται οι δίσκοι σε λογικές (χαμηλές δηλαδή) τιμές, ώστε να είναι εφικτό για τον καθένα να τους αγοράσει χωρίς να χρειαστεί να τους κατεβάσει παράνομα (το να ορίζει αυτός την τιμή που διατίθεται να πληρώσει είναι καταπληκτική ιδέα!)..

4)Να είναι εφικτό να ακούσει τον δίσκο πριν τον αγοράσει (να τον κατεβάσει νόμιμα π.χ. από τη σελίδα της δισκογραφικής)

Και διάφορες άλλες τέτοιες ιδέες που προστατεύουν και το μουσικό και τον πελάτη..

Νομίζετε ότι οι ιδέες μου είναι τραβηγμένες ή νομίζετε ότι είναι ανέφικτες?

Κι όμως... Υπάρχουν κάποιες δισκογραφικές που σέβονται τον μουσικό... Δείτε λίγο αυτήν για παράδειγμα και διαβάστε όσα μπορείτε για τον τρόπο λειτουργίας της.

Επίσης σκεφτείτε πόσα κέρδη είχαν οι Radiohead από τις online πωλήσεις του τελευταίου τους δίσκου με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που περιέγραψα.. Έσπασαν κάθε ρεκόρ! Και σίγουρα αυτά τα χρήματα δε θα τα έβγαζαν ποτέ με τον τρόπο πωλήσεων που υλοποιείται από τις δισκογραφικές...

Βέβαια αυτοί είναι ήδη γνωστοί σε πάρα πολύ κόσμο. Κάποιος άγνωστος πως θα γινόταν γνωστός ώστε να έχει τέτοια επιτυχία? Χμμμ.. Για πείτε μου 5 τρόπους για να γίνει γνωστός κάποιος καλλιτέχνης που δεν ασχολείται με αηδίες τύπου reality ή "μουσικές" του κιλού που πασσάρονται από τα ΜΜΕ (που επίσης χρησιμοποιούνται από τις μεγάλες δισκογραφικές όσον αφορά τη μουσική που προωθούν..)? Κάποιος δηλαδή που έχει στο νου του κάτι πιό διαχρονικό?

Εμένα πάντως όσοι τρόποι σκέφτηκα σχετίζονται με το internet (από εκεί δηλαδή που έμαθα τους περισσότερους καλλιτέχνες που διατίθεμαι να στηρίξω αγοράζοντας δίσκο τους...)

Δημοσ.

Βασικα το file sharing, νόμιμο και παράνομο, είναι αδύνατον να σταματήσει ή να περιοριστεί πλέον. Οποτε, όλα αυτα απλα γίνονται για να έχουμε κάτι να λέμε...

Δημοσ.
Εγώ υπενθυμίζω τι έκαναν οι Radiohead και λέω ότι ήρθε το τέλος των δισκογραφικών....

 

:mrgreen: Σιγά μην το αφήσουν οι εβραίοι να περάσει έτσι.

 

ΚΑΝΑΝ το ίντερνετ αργό οι εβραίοι για να μην μπορούμε να κατεβάζουμε!

Δημοσ.

Παλιοτερα εβγαινε το ενα 1/50 των αλμπουμς που κυκλοφορουν τωρα, αλλα ηταν πολυ πιο προσεγμενα. Οσοι αντιγραφαν κασετες το εκαναν επειδη δεν μπορουσαν να εχουν στερεοφωνικο, πραγμα ακριβο για την εποχη. Τωρα και η κουτση Μαρια εχει δισκογραφια Led Zeppelin ψηφιακα επεξεργασμενη, σε 2-3 ωρες στο pc τους. Αλλα κανεις δε τα ακουει πραγματικα. Τωρα πλεον κανενας δεν ξεροσταλιαζει στα μαγαζια περιμενοντας την αφιξη του Powerslave.

Αν οι εταιριες εβγαζαν στην ακρη τις σαβουρες και εβγαζαν ενα προσεγμενο προιον, τοτε και οι καταναλωτες θα πληρωναν να το αγορασουν χωρις να υπολογιζουν το κοστος. Και αν νομιζετε οτι 15-20? ειναι πολλα για ενα πιτσιρικα σημερα, σκεφτητε τι ηταν οι 500-1000δρχ που ειχε το καθε βινυλιο πριν 20 χρονια για τον αντιστοιχο πιτσιρικα.

Πειρατιες και αηδιες, τη μουσικη αυτη την σκοτωνουν, και διαφορα "ταλεντα" της βδομαδας που βλεπουμε κατα καιρους στη τηλεοραση. Δισκοι που αξιζουν το κοπο, παντα βρισκουν το δρομο τους προς το κοινο, το οποιο και τους ανταμοιβει αγοραζοντας τους.

Δημοσ.

συμφωνω και επαυξανω για οτι εχει ειπωθει και γιατι το πιστευω ,αλλα και λογω εργασιαs μια και ασχολουμαι με αυτον τον τομεα.

δεν νομιζω τελικα να τουs περασει,γαυγιζει ο σκυλοs να τον φοβηθει η γατα.

και μιαs και λενε οτι μπορει να πεινασουν οι καλλιτεχνεs,ενα σαs λεω.

με μια αηδια εμπορικη επιτυχια η καθε ασχετη απο μουσικη και ταλεντο "καλλιτεχνηs"στην ευρωπη,καθαριζει για ολη τηs την ζωη απο φραγκα.

ολοι αυτοι οι καραγκιοζηδεs που βγαινουν και κανουν δηλωσειs, δεν εχουν δουλεψει ποτε στην ζωη τουs,δεν ξερουν τι θα πει να μαζευει ο καθε πιτσιρικαs ευρω-ευρω για να παρει ενα cd,και τολμανε να μιλανε για τα δικαιωματα των νεοπλουτων καλλιτεχνων,οι περισσοτεροι απο αυτουs μετα την επιτυχια τουs ,εχουν χασει και την αισθηση τηs καθημερινηs σκληρηs πραγματικοτηταs.

υπ οψιν οτι κατι τετοια "φρουτα" εχουμε και δω.

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις που διατυπώθηκαν παραπάνω. Δεν μπορώ να φανταστώ οτι θα πεινάσουν καλλιτέχνες που ζουν μέσα στη χλιδή και στην πρόκληση,γιατί πρόκληση θεωρώ τον τρόπο ζωής τους. Είναι άνθρωποι που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν καταλάβει πόσο έυκολα και σε τι ποσότητες ήρθε αυτό το χρήμα που έχουν στη διάθεσή τους, και γιάυτό το ξοδεύουν ασύστολα. Δεν θα πεινάσει κανένας καλλιτέχνης που κάνει σοβαρή δουλειά και δεν ψάχνει για αρπαχτές. Δεν θα πεινάσει κανένας καλλιτέχνης που δίνει συναυλίες ή τραγουδάει σε μαγαζιά. Η απώλεια των εσόδων από τις πωλήσεις είναι μηδαμινή πιστεύω μπροστά στα έσοδα που έχουν από άλλες πηγές, πόσο μάλλον όταν ο 'καλλιτέχνης' (σε εισαγωγικά πάντα γιατί οι πραγματικοί καλλιτέχνες δεν έχουν να φοβηθούν αυτήν την κατάσταση)λαμβάνει πολύ μικρό ποσοστό από τις πωλήσεις. Ποτέ δεν ακούστηκε η αντίθετη άποψη,κανένας δλδ δεν κάθησε να σκεφτεί γιατί ο κόσμος οδηγείται στην πειρατία,μήπως φταίνε οι τιμές,μήπως φταίει η ποιότητα της δουλειάς τους, η υπερπροσφορά της μουσικής,η συχνότητα με την οποία ένας 'καλλιτέχνης' βγάζει τραγούδια,η απουσία έμπνευσης και νέας μουσικής ιδέας,η έλλειψη σεβασμού στον πελάτη; Τα παραδείγματα άφθονα...Τι να πρωτοαναφέρω δλδ; Το οτι όποτε πλησιάζουν γιορτές (να μην πάρω δώρο ένα τζετ στην καλή μου για παράδειγμα;) πλακώνουν όλοι να βγάλουν cd; Το οτι τους πιάνει το χριστουγεννιάτικο πνέυμα και βγάζουν όλοι από ένα αλμπουμ με χριστουγεννιάτικα;Να μιλήσουμε για διασκευές μήπως; Βάλτε έναν σταθμό,με ξένη μουσική, κοιτάξτε μια συλλογή με χορευτική μουσική και θα νομίζετε οτι ζείτε ακόμα στα 80ς. Θα ξέρετε τα μισά από τα τραγουδια της συλλογής.Το άλλο που το πάτε με τα αλμπουμς που έχουν ένα καλό τραγούδι μέσα και όλα τα άλλα είναι για πέταμα;Πόσοι ειναι αυτοί που βγάζουν 2 και 3 cd το χρόνο;Νομίζετε οτι είναι ευκολο για το 12χρονο να βρισκει καθε 3 και λιγο 15 και 20 ευρώ για να αγοράζει cd;Υπάρχει και κάτι ακόμα που παρατηρώ τώρα τελευταία από έλληνες αρπαχτούς...Βγάζουν ενα cd, και 6 μήνες μετά βγάζουν άλλα 3-4 τραγούδια τα οποία θα μπορούσαν να μπουν σε ένα μικρό φτηνό σιγκλάκι αλλά αυτό δεν θα αποφέρει τα αναμενόμενα οπότε τι κάνουμε; Βγάζουμε ένα διπλό cd με όλα τα προηγούμενα τραγούδια (και καλά greatest hits από αοιδούς με ιστορία 1-2 χρόνων),πετάμε και τα 3-4 καινούρια, πλασάρουμε και κανένα μιξ και ορίστε πως τα 4 τραγούδια που στο σιγκλακι θα είχαν 7-8ευρω, τα 15 ενός κανονικού cd 15ευρώ,γίνονται 2 δισκάκια των 20. Η άλλη διαδεδομένη πρακτική είναι το dvd με τα βίντεο+ τα 3 καινούρια τραγούδια ενώ κάτι άλλο που πρόσεξα σε δισκάκι εδώδιμης ντόπιας καλλιτέχνιδος με πολλά προσόντα ήταν να προσθέσει ένα κομμάτι στο τέλος του cd, το οποίο κρατούσε πάνω απο 12-13 λεπτά και δεν ήταν τραγούδι αλλά σαχλαμάρες και αστεϊσμοί που έκανε με τους συνεργάτες της στο χώρο ηχογράφησης. Έτσι το cd από 40 λεπτά (πολύ λιγα δεν βρίσκετε;) ανεβαίνει σε διάρκεια τα 55 (τώρα κάτι γίνεται). Αυτά και άλλα εμένα θεωρώ οτι με προσβάλλουν και οτι υποβιβάζουν τη νοημοσύνη μου. Νιώθω οτι κάποιος πάει να με κοροϊδεψει και να βγάλει έυκολο χρήμα στην πλάτη μου.Έχω την εντύπωση οτι αυτοί δεν εκτιμούν τα λεφτά που κάποιοι πιστοι τους καταθέτουν,λεφτά που για κάποιους έχουν πολύ μεγαλύτερη αξια γιατί τα δουλεύουν σκληρά πριν τα εκταμιεύσουν στον εκάστοτε καλλιτέχνη ο οποίος με τη σειρά του ψάχνει να δώσει απάντηση στο μεταφυσικό ερώτημα 'πορτοκαλί ή μολυβί lamborghini gallardo,ή μηπως και τις 2;Ποτέ δεν αγόραζα πολλά cd. Πριν το διαδίκτυο είχαμε τις κασέτες και μοιράζαμε τη μουσική (πολύ μουσική αλλά το μοίρασμα ήταν σαφώς πιο δύσκολο αλλά και πάντα...εντός της χώρας),αλλά αναλογικά και τα ακούσματα μας ήταν λιγότερα (πχ 3 καναλια στην τηλεόραση,λίγοι ραδιοφωνικοί σταθμοί,μικρότερος καταιγισμός από καλλιτέχνες)οπότε δεν βλέπω καμία αισθητή διαφορά από το τότε στο τώρα. Σιγουρα τα πράγματα είναι πιο έυκολα, αλλά η πειρατεία ποτέ δεν σκότωσε τη μουσική.Ίσως να γνώριζα λιγότερο από το 1/3 των καλλιτεχνων που ξέρω τώρα και σίγουρα δεν θα θεωρούσα τοσο πλούσια τα ακούσματά μου αν δεν υπήρχε το μοίρασμα αρχείων. Αν δεν υπήρχε αυτό δεν θα αγόραζα τα cd,απλά δεν θα είχα τα τραγούδια αυτά. Αν κάτι μου αρέσει πολύ θα το αγοράσω.Έτσι έκανα, έτσι κάνω και τώρα και δεν έχω μετανιώσει για κανένα από τα cd που έχω αγοράσει. Αν κάτι δε μου αρέσει θα το σβήσω,και στην αντίθετη περίπτωση θα το αγοράσω. Έτσι έχω φτάσει στο σημείο να μην έχω κατεβασμένα τραγούδια στον υπολογιστή μου παρα μόνο αυτά που κρατάω σαν αντίγραφα από cd που έχω αγοράσει.Δεν μπορεί να συγκριθεί το κατέβασμα από το διαδίκτυο με την αγωνία της αγοράς, την πρώτη φορά που βγάζεις τη ζελατίνα και βαζεις το δισκάκι στο μηχάνημα,που διαβάζεις το βιβλιαράκι,που συγχίζεσαι οταν γρατζουνιέται....Ας κοιτάξουν λίγο οι δισκογραφικές τα λάθη τους και ύστερα βλέπουμε....

Δημοσ.

Συμφωνώ με όλους σας παιδιά.

 

Θα ήθελα να παραθέσω τι θα γίνει άμα απαγορυτεί η παράνομη διακήνιση αρχείων στο Ίντερνετ :

 

- Βασικά θα καταστραφεί εξ ολοκλήρου

__- Το 80% + μπαίνει στο Ίντερνετ μόνο για να κατεβάζει τραγούδια.

__- Το 99% κατεβάζει αρχεία από το Ίντερνετ παράνομα.

__-Συνεπώς η χρήση του θα μειωθεί στα 10% των χρηστών και αν....

__-Οι μικροί ISPs θα κλείσουν με την πρώτοι, ενώ οι μεγάλοι θα χάσουν εκατομμύρια (-70% μετοχές). Θα υπάρξει κρίση στη παγκόσμια οικονομία και θα χρεωκοπήσουν και οι μεγάλοι ISP που είναι και τηλεφωνίες.

__- Θα μείνουμε μόνο με την τηλεόραση και τα κινητά τηλέφωνα.

 

:shifty:Σε κανέναν δεν συμφέρει αυτό, όσο χοντροκομένο και αν σας φαίνεται.

Δημοσ.

Γιατί να μας φανεί χοντροκομένο .

 

Τα WIN θα είχαν γίνει γνωστά αν δεν τα είχαν αφήσει σε όλο το κόσμο να τα χρησιμοποιεί παράνομα ?

 

Πως θα είχε μάθει ο κόσμος να χρησιμοποιεί τα WIN ώστε να τα χρησιμοποιεί στην εταιρεία που δουλεύει ?

Μη μου πείτε ότι αν κάποιος έκανε μαθήματα 1 μήνα θα μάθενε να χρησιμοποιεί WIN .

Κλπ. κλπ. κλπ.

 

Ολα στημένα αγγελικά φτιαγμένα.

 

Οσο για τα χαμένα χρήματα από cd τα υπολογίζουν με τη λογική του παραλόγου.

Δηλ. εγώ πχ. κατεβάζω 25 cd το μήνα , άρα χάνουν 25χ20=500ε κάθε μήνα από μένα.

Σας φαίνεται να είναι αλήθεια το 500ε το μήνα?

Αν δεν τα κατέβαζα τσάμπα νομίζει κανείς ότι θα τα αγόραζα. Ούτε 1 cd δεν θα αγόραζα.

Αρα το πόσα χάνουν κανείς δεν το γνωρίζει.

Παραμύθια μας πουλάνε. (Οπως πάντα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...