afnman Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Καλησπερα... Τι ειναι πιο γρηγορο μια κληση συστηματος για memory allocation πχ. new ή μια κληση για να γράψω κάτι στην οθονη,συγκεκριμένα ενα διάνυσμα. Με νοιάζει γιατι εχω υποψιν μου 2 ιδιους αλγορυθμους που ο ενας κανει περισσοτερες κλησεις στην malloc ενω ο αλλος κάνει περισσοτερες κλήσεις συστηματος για εμφάνιση μιας γραμμής στην οθονη.
Dikemou Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Θα σου απαντήσω, χωρίς να σου απαντήσω Σε πρακτικό επίπεδο, με τις δυνατότητες των σημερινών υπολογιστών, τέτοιες μικρο-διαφορές είναι αμελητέες. Σε θεωρητικό επίπεδο, αν αυτή είναι η μόνη διαφορά των αλγόριθμων, το complexity τους θα είναι το ίδιο (έστω και μετά από απλοποίηση) και σε χρόνο και σε χώρο.
afnman Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2007 Θεωριτικα μαλλον δεν ειναι το ιδιο γιατι ανα μια Malloc εχω και μια clear vs μια line() 1vs 2
Dikemou Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2007 Αν το complexity της μίας είναι π.χ. O(10n) και της άλλης O(11n), ή O(100n) και O(100n+1), τότε όλα αυτά απλοποιούνται σε O(n).
alkisg Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Καλά και γιατί δεν τα χρονομετράς; Για να παίξω την Πυθία, η malloc μάλλον θα είναι πιο γρήγορη από τις γραμμές/clear κτλ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.