giankar Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Έχω μια onboard κάρτα ήχου. Πως μπορώ να ενεργοποιήσω 5.1 ήχο; Ακούω ήχο αλλά δεν δουλεύει σαν 5.1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frenzy Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 δηλαδή ακούς μόνο από τα 2 μπροστινά και όχι πισω και κεντρο-sw ; H ακούς παντού αλλά stereo ; Anyway δώσε >speaker-test -c 6 -D surround51 να δεις τι παίζει. Αν ακούς μόνο από μπροστά δες στο mixer αν είναι muted και χαμηλωμένα τα υπόλοιπα κανάλια (το default είναι muted). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
headbanger Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 δοκίμασε και ένα alsamixer σε κονσόλα και ρύθμισε τον ήχο σου απο εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
**G** Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Έχω μια onboard κάρτα ήχου. Πως μπορώ να ενεργοποιήσω 5.1 ήχο; Ακούω ήχο αλλά δεν δουλεύει σαν 5.1 Κατά πάσα πιθανότητα είναι AC97 Γράψε στο τερματικό sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base Μετά στην τελευταία σειρά δώσε τις παρακάτω γραμμές. options snd-card-0 index=0 model=3stack options snd-hda-intel index=0 model=3stack Αν δεν είσαι σίγουρος για το τι μοντέλο είναι η onboard σου chekare μια εδω: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=148182&sid=637699348d81d1de0af389b6362e3eca Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frenzy Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Κατά πάσα πιθανότητα είναι AC97Γράψε στο τερματικό sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base Μετά στην τελευταία σειρά δώσε τις παρακάτω γραμμές. options snd-card-0 index=0 model=3stack options snd-hda-intel index=0 model=3stack Αν δεν είσαι σίγουρος για το τι μοντέλο είναι η onboard σου chekare μια εδω: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=148182&sid=637699348d81d1de0af389b6362e3eca Ερώτηση: Γιατί model=3stack και οχι 6stack ή 6stack-digout σε περίπτωση που θελήσει και spdif; To ρωτάω γιατί κι εγώ δεν έχω καταλάβει ακριβώς πως δουλεύει το γενικό σύστημα ήχου σε linux αλλά στο δικό μου έχω 6stack και δουλεύει καλά το 5.1 EDIT: Επίσης ποιά η διαφορά του να δωσεις τις παραπάνω γραμμές εκεί που λες ή στο etc/modprobe.conf ; Ρωτάω για να μαθαίνουμε κι εμείς οι αρχάριοι γιατί κάνουμε αυτά που κάνουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giankar Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 δηλαδή ακούς μόνο από τα 2 μπροστινά και όχι πισω και κεντρο-sw ; H ακούς παντού αλλά stereo ; Anyway δώσε >speaker-test -c 6 -D surround51 να δεις τι παίζει. Αν ακούς μόνο από μπροστά δες στο mixer αν είναι muted και χαμηλωμένα τα υπόλοιπα κανάλια (το default είναι muted). Μόνο front left & front right ακούγονται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giankar Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Ούτε με 3stack ούτε με 6stack δουλεύει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giankar Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 C-Media CMI9739A 6-channel audio CODEC Compliant with AC'97 2.2 specification Αυτή είναι η κάρτα ήχου onboard Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.