Προς το περιεχόμενο

Κάτι δεν πάει καλά με την C++

ffseriespower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έφτειαξα ένα πρόγραμμα για Wiindows σε C++ μέσω του Dev cpp για να βρίσκει το fpa και δεν δούλευε. Για την ακρίβεια με το που πάταγα το ποσό που θέλω να μου βρει το fpa έκλεινε αυτόματα το παράθυρο!

Μιας και είμαι περισσότερο Linux χρήστης τώρα πια είπα να γράψω τον ίδιο κώδικα σε Linux μέσω του anjuta ide. Έτσι και έκανα και το πρόγραμμα λειτουργει άψογα αλλά μέσω του anjuta!

Πάω το εκτελέσιμο αρχείο στα Windows του βάζω και μια κατάληξη .exe γιατί ο anjuta όταν το έφτειαξε δεν του έβαλε και δεν το τρέχει. Τι πρέπει να κάνω ώστε να τρέχουν στα Windows τα προγράμματα c++ που φτειάχνω στα linux (ubuntu)?

Επίσης ξέρει κανείς πως μπορώ να τρέχω απευθείας στα Linux τα προγράμματα που φτειάχνω? Γιατί είναι κάπως κουραστικό να πρέπει να ανοίξω το .cc αρχείο που έχει τον κώδικα με τον anjuta και να πατήσω το F3 για να το εκτελέσω.

Ευχαριστώ πολλή.

Δημοσ.

Sygnomi an petaksa blakeia:cry: .. alla Gia na kaneis Compile C++ sto Linux trexeis afto:

gccp test.cppkai meta Trexeis to Dimiourgimeno arxeio sto idio Directory ....;)

Eno Gia ta Windows to Para8iro Gia na Mhn klinei Bazeis ena getchar(); sto telos:mrgreen:

afto bebea einai stHn C .. stHn C++ dn exo asxolh8ei ka8olou .. dn Ksero an eipa Blakeia :-(

Δημοσ.

Έφτειαξα ένα πρόγραμμα για Wiindows σε C++ μέσω του Dev cpp για να βρίσκει το fpa και δεν δούλευε. Για την ακρίβεια με το που πάταγα το ποσό που θέλω να μου βρει το fpa έκλεινε αυτόματα το παράθυρο!

Το παράθυρο έκλεινε αυτόματα επειδή τελε;iωνε και η εφαρμογή σου. Για να μην κλείνει αυτόματα το παράθυρο κάνε αυτό που σου λεεί ο [email protected] ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις την:

system("PAUSE");

Πάω το εκτελέσιμο αρχείο στα Windows του βάζω και μια κατάληξη .exe γιατί ο anjuta όταν το έφτειαξε δεν του έβαλε και δεν το τρέχει. Τι πρέπει να κάνω ώστε να τρέχουν στα Windows τα προγράμματα c++ που φτειάχνω στα linux (ubuntu)?

Τα προγράμματα που τρέχουν σε ένα linux λειτουργικό δεν μπορούν να τρέξουν σε Windows λειτουργικό, λόγω της διαφορά της αρχιτεκτονικής των δυο λειτουργικών.

Το extenstion ενός αρχείου δεν προσδιορίζει την φύση του αρχείου.

Επίσης ξέρει κανείς πως μπορώ να τρέχω απευθείας στα Linux τα προγράμματα που φτειάχνω? Γιατί είναι κάπως κουραστικό να πρέπει να ανοίξω το .cc αρχείο που έχει τον κώδικα με τον anjuta και να πατήσω το F3 για να το εκτελέσω.

Για να το τρέχεις χώρις να το ανοίγεις με το anjuta απλά δίνεις σε ένα terminal:

./<εκτελέσιμο αρχείο>

Δημοσ.
Το παράθυρο έκλεινε αυτόματα επειδή τελε;iωνε και η εφαρμογή σου. Για να μην κλείνει αυτόματα το παράθυρο κάνε αυτό που σου λεεί ο [email protected] ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις την:

system("PAUSE");

:X:whistle:

Den to Iksera thn System("PAUSE"); !:-(

Ena Efxaristo kai apo emena diladi :mrgreen:!

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου pinball_elf! Ήταν πραγματικά χρήσιμες αλλά εγώ στα Linux θέλω να τρέχουν τα προγράμματα απλά με ένα διπλό κλικ απάνω τους. Και το άνοιγμα του τερματικού είναι το ίδιο για να μην πω πιο πολλύ κουραστικό με το anjuta.

Δημοσ.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου pinball_elf! Ήταν πραγματικά χρήσιμες αλλά εγώ στα Linux θέλω να τρέχουν τα προγράμματα απλά με ένα διπλό κλικ απάνω τους. Και το άνοιγμα του τερματικού είναι το ίδιο για να μην πω πιο πολλύ κουραστικό με το anjuta.

Tοτε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι ανάλογα το παραθυρικό περιβάλλον που χρησιμοποιείς (KDE, Gnome, Beryl, Compiz) να φτιάξεις ένα shortcut στην επιφάνεια εργασίας ή ένα entry σε κάποιο κεντρικό menu.

Δημοσ.
Και πως γίνεται αυτό?

Επειδή έχω πολύ καιρό να χρησιμοποιησώ καποιο από τα παραπάνω παραθυρικά περιβάλλοντα (KDE, Gnome, Beryl, Compiz), προσωπικά χρησιμοποιώ fvwm2, δεν θα μπορέσω να σου απαντήσω, και επειδή αυτο που ρωτάς είναι εκτός θέματος σου προτείνω να ψάξεις ή να θέσεις μία ερώτηση στο linux forum.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...