Sadako Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Κάτι έχει πάρει το αυτί μου, ότι αν κάνεις έστω και ένα χρόνο σπουδές σε αγγλικό πανεπιστήμιο (στην Αγγλία όμως, όχι κάποια που τα κάνεις εδώ στην ουσία εξ αποστάσεως), μπορείς γυρνώντας να πάρεις χωρίς εξετάσεις κλπ ένα έγγραφο, κάτι σαν επάρκεια, το οποίο είναι ισοδύναμο με το proficiency και να το χρησιμοποιείς για προκηρύξεις κλπ. Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό και αν ναι τι έγγραφα χρειάζονται και πως γίνεται η όλη διαδικασία?? Έχω το IELTS που έδωσα πέρισυ πριν φύγω έξω (που μάλιστα απο ότι είδα σε 1-2 προκυρήξεις το 7,5/9 που πήρα αντιστοιχεί σε "πολύ καλή γνώση αγγλικής γλώσσας"), αλλά απο ότι ξέρω αυτό έχει ισχύ 2 χρόνια μόνο.. Δε με ενδιαφέρει η περίπτωση να διδάξω αγγλικά, απλά σαν προσόν στο βιογραφικό μου..
grigas Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 αν είχες πάει αγγλία για master ξέρω ότι στις προκυρήξεις λένε ότι το μεταπτυχιακό στην αγγλία αντιστοιχεί σε γνώση αγγλικών επιπέδου profieciency
vatraxopedila Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 το μεταπτυχιακο σου πρεπει να αναγνωριστει απο δοαταπ.αλλου ζητανε ενα χρονο και αλλου 2 για να αναγνωρισουν ισοτιμια με proficiency..
KWSN_Men Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Πιστεύεις ότι εάν έχεις κάνει μεταπτυχιακό στην Αγγλία αμφιβάλει κανείς για το επίπεδο των αγγλικών σου;
Typhoon Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Ποιός ξέρει, πάντως εδώ το ότι κάνει κάποιος ένα MSc είτε στα Αγγλικά είτε στα Γερμανικά δεν σημαίνει ότι ξερεί τπτ από τα 2. Πιθανότατα μπορεί να καταλάβει αρκετά καλά γραπτό κείμενο, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορεί να μιλήσει αρκετά καλά (ούτε καν μέτρια βασικά). Βασικά εξαρτάται και από το τι εννοεί κανείς όταν λέει ότι ξέρω μια γλώσσα.
Toufas Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Πιστεύεις ότι εάν έχεις κάνει μεταπτυχιακό στην Αγγλία αμφιβάλει κανείς για το επίπεδο των αγγλικών σου; το χαρτι που ισως του εχει πιο μεγαλο μισθο ?
Sadako Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Βασικά μόλις έχω επιστρέψει μετά απο ένα χρόνο μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία.. το μεταπτυχιακο σου πρεπει να αναγνωριστει απο δοαταπ.αλλου ζητανε ενα χρονο και αλλου 2 για να αναγνωρισουν ισοτιμια με proficiency.. Όσον αφορά αυτό, αν και δεν έχει καιρό που γύρισα ακόμα το ψάχνω και δεν είμαι σίγουρος, έχω την εντύπωση όμως ότι εξαρτάται απο τη "βαθμολογία" που έχει το πανεπιστήμιο. Δηλαδή αν θεωρείται απο τα "καλά" πανεπιστήμια ή οχι.. Παράθεση:Αρχικό μήνυμα απο KWSN_Men Εμφάνιση μηνυμάτων Πιστεύεις ότι εάν έχεις κάνει μεταπτυχιακό στην Αγγλία αμφιβάλει κανείς για το επίπεδο των αγγλικών σου; το χαρτι που ισως του εχει πιο μεγαλο μισθο ? Ακριβώς αυτό. Στην Ελλάδα είμαστε, τις περισσότερες φορές έχει μεγαλύτερη σημασία το τι δηλώνεις απο το τι πραγματικά είσαι.. Αυτό είναι που με ενδιαφέρει περισσότερο τη δεδομένη χρονική στιγμή.. Ποιός ξέρει, πάντως εδώ το ότι κάνει κάποιος ένα MSc είτε στα Αγγλικά είτε στα Γερμανικά δεν σημαίνει ότι ξερεί τπτ από τα 2. Πιθανότατα μπορεί να καταλάβει αρκετά καλά γραπτό κείμενο, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορεί να μιλήσει αρκετά καλά (ούτε καν μέτρια βασικά). Βασικά εξαρτάται και από το τι εννοεί κανείς όταν λέει ότι ξέρω μια γλώσσα. Δεν μιλάω για την ουσία του πράγματος απο την πλευρά γνώσης. Για μένα, ούτε καν το να έχεις proficiency σημαίνει απαραίτητα ότι γνωρίζει άριστα. Αναφέρομαι σε πιστοποίηση γνώσης με κάποιο έγγραφο. Με λίγα λόγια, αυτό που με απασχολεί, είναι αν έχοντας αυτόν τον τίτλο master απο Αγγλία "αξίζει" να μπω στην (χρονοβόρα) διαδικασία του proficiency. Γιατί αν είμαι "καλυμμένος" διαφορετικά, σκεφτόμουν να κάνω τίποτα άλλο..
insomniaK Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Κάτοχοι πανεπιστημιακού τίτλου, θεωρούνται ότι έχουν γλωσσική επάρκεια στη γλώσσα που απέκτησαν τον τίτλο, υπάρχει σχετικό προεδρικό διάταγμα, που δεν μπορώ να το βρω αυτήν τη στιγμή. Έχοντας το μεταπτυχιακό τίτλο στην αγγλία, δε χρειάζεται να πάρεις Proficiency για επάρκεια στην αγγλική. {Η αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ χρειάζεται μόνο για το δημόσιο.}
Bspus Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Πιστεύεις ότι εάν έχεις κάνει μεταπτυχιακό στην Αγγλία αμφιβάλει κανείς για το επίπεδο των αγγλικών σου; Πραγματικα θα επρεπε. Στην Αγγλια καθησα 4 χρονια και εχω δει να επιστρεφουν στην Ελλαδα καθε καρυδιας καρυδι μετα απο σπουδες. Καποιοι ξεκινησαν προπτυχιακο χωρις να ξερουν σχεδον καθολου τη γλωσσα σε μαθηματα θετικης κατευθυνσης (μηχανολογοι κλπ) και ζητουσαν απο φιλους τους να τους βοηθανε να καταλαβουν τις εκφωνησεις των ασκησεων! Οσο και να βελτιωθει καποιος και να μαθει, τα αγγλικα που θα μιλαει θα ειναι παντοτε στραβα. Αλλα και σε θεωρητικης κατευθυνσης εχω δει ατομα να ξεκινανε με γνωσεις lower να βγαζουν πτυχιο και μεταπτυχιακο νομικη στην Αγγλια και στο τελος τα αγγλικα τους να μην εχουν βελτιωθει σχεδον καθολου. Στην Αγγλια το να παραδιδεις εργασιες σε φριχτης ποιοτητας γλωσσα δεν μετραει αρνητικα στο βαθμο πλην ελαχιστων εξαιρεσεων (ενταξει δεν μπορεις να πας για αγγλικη φιλολογια και να σου συγχωρουν ορθογραφια/συνταξη). Αυτο εχει την αμεση επιπτωση οι ξενοι που πανε για σπουδες εκει να μην εχουν κινητρο να μαθουν παρα μονο τα απολυτως απαραιτητα Δε λεω οτι οποιος παρει proficiency εδω μιλαει σιγουρα απταιστα Αγγλικα. Αμα δεν σου αρεσουν και δεν εχεις ευκαιρια να τα εξασκησεις θα ξαναπεσουν. Παντως αυτο για την ισοτιμια ισχυει. Το ειχα δει και σε μια αιτηση ΑΣΕΠ που ειχα συμπληρωσει
stambo Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Το ielts ειναι δύσκολο??ποσο καιρο περίπου θέλει προετοιμασία? γιατί σκεφτομε για μεταπτυχιακό αγγλια..Κανενας που εχει κανει μεταπτιχιακο να μου πει μια περιληψη please (διαδικασιες ζωη μαθηματα καθηγητες ) THANKS!
Sadako Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Τα πάντα είναι υποκειμενικά.. Το IELTS δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο αν έχεις ένα ικανοποιητικό επίπεδο αγγλικών. Υπάρχουν στα "γνωστά" μέρη και βιβλία με ασκήσεις για εξάσκηση.. Όσον αφορά τη ζωή, μαθήματα, καθηγητές, πάλι όλα εξαρτώνται απο το που θα πας. Εγώ πχ στη είχα αρκετές διαφορές απο άλλους φίλους μου σε άλλες σχολές, και σε επίπεδο πίεσης, επαφή με καθηγητές κλπ. Η πιο ασφαλής μέθοδος για να βγάλεις συμπεράσματα (που και πάλι δε μπορεί να είναι 100% ακριβής) είναι να βρεις κάποιον που έκανε σχετικά πρόσφατα το ίδιο ή σχετικό (πχ στο ίδιο department) με αυτό που θέλεις να κάνεις, και στο ίδιο πανεπιστήμιο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.