Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή τροφοδοτικού σε παλιό Η/Υ

aureliano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ακόμα ένα παλιό υπολογιστή 8ετίας Turbo-X, που χρησιμοποιώ ακόμα περιστασιακά (έχω και καινούριο φορητό υπολογιστή). Ο παλιός λοιπόν εδώ και αρκετό καιρό παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, με κυριότερο ότι, ειδικά αν δεν έχει λειτουργήσει για αρκετές μέρες, δεν... παίρνει μπρος και χρειάζεται να πατήσω πολλές φορές το κουμπί εκκίνησης, ή να σβήσω από πίσω το on/off switch και μετά πάλι power και διάφορες άλλες αλχημίες. Θυμίζει η κατάσταση το μηχανάκι μου που δυσκολεύεται να ξεκινήσει τα κρύα πρωινά! Και ο υπολογιστής δεν έχει καν μανιβέλα :mad:

Επειδή προφανώς δεν αξίζει τον κόπο και το χρήμα για ριζική επισκευή, να αλλάξω μόνο το τροφοδοτικό, με αυτό που δίνει προσφορά το ΠΛΑΙΣΙΟ

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=916&product=671924

Στο τηλέφωνο μου είπαν ότι μπορεί να μπει, αν και το παλιό ήταν λιγότερα Watt. Θα λυθεί λέτε το πρόβλημα με τη δυσκολία εκκίνησης ή φταίει κάτι άλλο (μητρική ή δίσκος ας πούμε) και δεν αξίζει τον κόπο;

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος, δεν είναι πρόβλημα που οφείλεται μόνο σε γηρασμένο τροφοδοτικό αλλά και σε γηρασμένους πυκνωτές μητρικής...

Δημοσ.

Πριν αγοράσεις καλύτερα να δοκιμάσεις ένα σε κάποιο service ή από κάποιο φίλο ή γνωστό, για να σιγουρευτείς.

Μόνο οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές (είναι τύπος πυκνωτή) γερνάνε σύντομα αλλά κι αυτό το σύντομα αν είναι καλής ποιότητας είναι συνήθως τα 15 χρόνια αλλιώς από τα 7 και μετά.

Αυτοί που γερνάνε γρηγορότερα απ' όλα είναι οι σκληροί δίσκοι (3 - 3.5 χρόνια ένας που γυρνάει με 7200 rpm).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...