Προς το περιεχόμενο

Έλεος

Tougeo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

:shifty: Προειδοποίηση: Ακολουθεί γκρίνια!

Μετά από καιρό που λαμβάνω τα ίδια και τα ίδια e-mail, αποφάσισα ότι κάτι πρέπει να γίνει. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος: Όλοι έχουμε ακούσει τα spam mail. Όταν ρωτήσεις κάποιον να σου πεί τι είναι, η πρώτη απάντηση που θα πάρεις είναι ότι είναι διαφημιστικά μηνύματα. Και αυτό είναι απόλυτα σωστό. Όμως δεν είναι μόνο αυτά! Είναι και οι διάφορες αηδίες που κυκλοφορούν και βασίζονται πάνω στης φοβίες και της ελπίδες του κάθε ενός και γεμίζουν τα εισερχόμενα κάθε τόσο. Και το κακό στη δεύτερη περίπτωση είναι ότι δεν διακινούνται από κάποιους "επαγγελματίες" "κακόβουλους" αλλά από τους ίδιους τους χρήστες! Και εξηγούμαι:

Mail που βασίζονται σε Φοβία για ιούς:

Αν ανοίξετε το

mail που θα έχει subject "Καλημέρα αγάπη μου!" θα σας καει ο σκληρός, ο οποίος θα πάρει και φωτιά σε ανυποπτη

στιγμή, προκαλώντας φωτιά σε όλο το pc και στη συνέχεια σε όλο το

σπίτι. Αυτή η φωτιά είναι ένα νέο είδος, και η πυροσβεστική δεν έχει

ανακαλύψει ακόμα πως να την σβήνει. Επιπλέον, επειδή θα σας καεί το

σπίτι, θα πέσει και κατάρα σε όλα σας τα σόγια και θα αρρωστήσουν

άσχημα από μία ασθένεια η οποία σκοτώνει σε λίγες μόνο ημέρες (επιδρά

σε ζωτικά όργανα (έτσι για να έχουμε και ωραίες λέξεις να είναι πιο

πιστευτό)) και οι επιστήμονες την ανακάλυψαν μόλις πρόσφατα και δεν

έχουν ακόμη θεραπεία. Προωθήστε αυτό το μήνυμα σε ΟΟΟΟΟΟΟΛΟΥΣ όσους

ξέρετε για να σώσεται τις ζωές τους. Είναι σημαντικό! Όχι αλήθεια λέω!

Είναι σημαντικό! Μα γιατί δεν με πιστέυετε; Στέιλτε το σε όλους. Ακόμη

και αν δεν πάθουν τίποτα, τουλάχιστον θα έχετε γεμίσει τα εισερχόμενά

τους με ακόμη ένα άχρηστο e-mail.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!

Επιβεβαιώνουν: Microsoft, Πυροσβεστικό Σώμα, Κορυφαίοι Γιατροί ανά τον

κόσμο κλπ...

2. Ελπίδες (και φοβίες ταυτόχρονα)

Αυτό είναι ένα μήνυμα που ξεκίνησε από την τάδε εταιρεία η οποία παρακολουθεί την πορεία του μέσα στο ιντερνετ :shock: . Για κάθε ένα άτομο που το στέλνετε θα λαμβάνεται 1.000.000 ευρώ και μία porche. Εγώ το έστειλα σε όλες μου τις επαφές, και μετά από μία εβδομάδα μου ήρθε επιταγή 600.000.000 ευρώ, και ένα κλειδί που άνοιγε ένα γκαράζ με 600 porsche. Παρόλο που είμαι ζάμπλουτος εξακολουθώ να στέλνω ηλίθια e-mail αντί να είμαι σε κάποιο εξωτικό νησί να πίνω κοκτέιλς.

Προσοχή όμως. Αν δεν το στείλεται θα σας έρθει φοβερή ατυχία!! Δεν θα μπορείτε να σταυρώσετε γκόμενα, θα πάθετε καρκίνο και θα πεθάνετε μέσα σε λίγες μέρες! Κορυφαίοι γιατροί απ' όλο τον κόσμο (αυτό κολλάει παντού!) ψάχνουν να βρουν λύση αλλά δεν τα έχουν καταφέρει. Ανακοινώθηκε από το CNN, BBC, ANT1, MEGA, STAR, ALTER, τον πρόεδρο της Αμερικής, τον γραμματέα του ΟΗΕ και διάφορους άλλους....

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Έλεος πια! Πότε θα καταλάβουμε ότι όλα αυτά είναι μπαρούφες και θα σταματήσουμε να τα διακινούμε τη στιγμή που τα λαμβάνουμε????

Αυτά είχα να πω... Sorry αν κούρασα...

Γιώργος

Δημοσ.

Ναι...

ενώ όσοι βρίσκονται στο χώρο των υπολογιστών θεωρείς ότι

απέχουν παρασάγγας από το να τα χάφτουν και να τα καταπίνουν

αμάσητα????

χμμ....

Δημοσ.

το προβλημα ειναι οτι ακομα και αυτοι που δεν τα πιστευουν τα κανουν προωθηση, μερικοι ετσι χωρις λογο και μερικοι ετσι για καλο και για κακο, ειναι φοβερη η δυναμη του μυαλου οποιος καταλαβε καταλαβε

Δημοσ.
χαχαχα...ωραίος φίλε....Η πλάκα είναι ότι όσοι βρίσκονται έξω από τον χώρο του υπολογιστή,τα πιστεύουν αυτα....ΕΛΕΟΣ !!!
Τι σχέση έχει ο χώρος με το αν θα πιστέψεις ότι η τύχη σου θα αλλάξεις αν στείλεις ένα email σε όλους τους γνωστούς σου;

Άσε που αυτοί που βρίσκονται στον χώρο είναι αυτοί που κάνουν τη μεγάλη ζημιά, γιατί έχουν και μεγάλες λίστες επαφών.

Δημοσ.

Ας προωθήσουμε το παρόν σε όλες μας τις επαφές, για να τους ενημερώσουμε και να δηλώσουμε την απέχθειά μας προς το φαινόμενο του chain mail.

Πάντα με την υποσημείωση και την προτροπή, ώστε να το στείλουν και αυτοί με τη σειρά τους σε όλες τους τις επαφές!!!! :-D :-D :-D

Δημοσ.

Εχω φτασει και εγω στα ορια μου με αυτα τα e-mail. ειναι δυνατον να πιστευουν αυτες τις λαλακιες το 2007? Εχει στουμπωσει ο λογαριασμος μου πλεον... Καντε τα delete τα γ@μιδι@! :-D

Δημοσ.
Τι σχέση έχει ο χώρος με το αν θα πιστέψεις ότι η τύχη σου θα αλλάξεις αν στείλεις ένα email σε όλους τους γνωστούς σου;

Άσε που αυτοί που βρίσκονται στον χώρο είναι αυτοί που κάνουν τη μεγάλη ζημιά, γιατί έχουν και μεγάλες λίστες επαφών.

Σωστος, εκει ειναι η αρρωστια ολη.

Δημοσ.

xaxaxa

1. Αυτοί που βρίσκονται στο χώρο πράγματι έχουν μεγαλύτερη ευθύνη. Δεδομένου ότι το τελευταίο τέτοιο mail που έλαβα, μου το έστειλε ο πατέρας μου, του οποίου του το είχε στείλει η διευθύντρια πληροφορικής του οργανισμού του!!!!

2. Όντως από την άλλη μεριά οι προκαταλήψεις είναι ανεξαρτήτως χώρου και γνώσεων. Αν και όσο πιο μορφωμένος κάποιος συνήθως (και όχι πάντα), τόσο πιο λίγες οι προκαταλήψεις.

3. Μήπως όντως να φτιαχναμε ένα κείμενο, τέτοιου ύφους, να το απαντάγαμε κάθε φορά σε καθένα που μας στέλνει ένα chain mail? Ίσως ταρακουνηθούν κάποιοι και σταματήσουν να προωθούν αηδίες.

Φιλικά,

Γιώργος

Δημοσ.

το ακομα πιο εκνευριστικο ειναι η γενικοτερη αλογιστη προωθηση attachments mails με αποτελεσμα να εχει χασει το νοημα του το email, συμφωνω με το φιλο που ειπε για τις πολλες επαφες καθως πλεον μερικοι δε γνωριζουν τι στελνουν και που το στελνουν, το ακομα πιο γελοιο ειναι αν στειλεις εσυ ενα πραγματικα καλο mail, μετα απο 1 λεπτο σου ρχεται παλι πισω γιατι καποιος βαρεθηκε να βγαλει το ονομα σου απο τη λιστα, ή ακομα χειροτερα δεν εχει ιδεα ποιος του το εστειλε

Δημοσ.

Tα συγκεκριμενα mails είναι Hoaxes και στόχο έχουν να δημιουργήσουν chain letters.Αυτά συνήθως δηλώνουν ξεκάθαρα ότι ο κύριος λόγος ύπαρξής τους είναι να διακινηθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες του δικτύου και υπόσχονται συνήθως τύχη και άλλα οφέλη σε όποιον τα προωθήσει, ατυχία (π.χ. απόλυση) σε όποιον τα αφήσει αναπάντητα και ακόμη μεγάλα δεινά (π.χ. ακρωτηριασμούς) σε όποιον τα διαγράψει.

Τα hoaxes και τα chain letters αποτελούν μέρος της ζωής του δικτύου και θα μας συνοδεύουν όσο υπάρχουν ευφάνταστοι και εύπιστοι άνθρωποι

ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ,ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙΣ!!!!

Εκεί πόνταρα όταν είπα ότι δεν κατέχουν και πολλά στον χώρο.

(ή μάλλον δεν εχουν την κατάλληλη πληροφόρηση με αποτέλεσμα να μας κυβερνά όλους η αμάθεια.)

(διότι εάν το γνώριζαν δεν πιστεύω να τα έστελναν....παρά μόνο αν ήταν αργόσχολοι και δεν είχαν τι να κάνουν.Ή παίζοντας με τα συναισθήματα του άλλου γνωρίζοντας ότι θα το καταπιεί.)

Από την άλλη αυτά τα μηνύματα υπάρχουν και στα κινητά πέρα από το Ιντερνετ...λολ

Δημοσ.

Σε εμένα προσωπικά πλέον στέλνουν μόνο επαφές που είναι θηλυκού γένους. Επειδή είμαι ο μόνος στην παρέα που ασχολούμαι με pc, τους έπιασα έναν-έναν όλους και τους εξήγησα τι εξυπηρετούν τα chain mail, ποιούς τελικά βοηθάνε και πόσο σπαστικό είναι. Τα αγόρια το σταμάτησαν αμέσως. Τα κορίτσια όμως συνεχίζουν να πιστεύουν ότι θα πέσουν όλες οι κατάρες πάνω τους...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...