Προς το περιεχόμενο

Πουρκουάδες

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά ξέρει κανένας να μου εξηγήσει τι εννοούμε όταν μιλάμε για πορκουάδες;

Όσο και αν έψαξα στον ιντερνετ δεν το κατάλαβα καλά.

Ιστορικά πρέπει να έχει σχέση με ορισμένους Γάλλους που αρνήθηκαν να πολεμήσουν τους Γερμανούς.

(Και κάτι άσχετο: υπάρχει περίπτωση να υπήρχαν πορκουάδες στον ελληνικό στρατό κατα τη μικρασιατική καταστροφή;)

Δημοσ.

Νομίζω αναφέρεται γενικά στους τύπους που αρνούνται να πάρουν μέρος σε μάχη θεωρώντας πως δεν έχει νόημα -δλδ ρωτώντας "γτ να πολεμήσω;".

• Super Moderators
Δημοσ.

Πουρκουάδες (από το γαλλικό "pourquoi" που σημαίνει "γιατί") ονομάστηκαν κάποιοι γάλλοι που δεν θέλησαν να πολεμήσουν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αναρωτόμενοι "pourquoi?", δηλαδή "γιατί να το πολεμήσω;".

Χλευαστικά, χρησιμοποιείται για όσους θεωρούνται "προδότες" ή, στα καθ'ημάς,"ανθέλληνες".

• Super Moderators
Δημοσ.
Ειναι απο τους χαρακτηρισμους που χρησιμοποιει συχνα και ο Χριστοδουλος, αν θυμαμαι καλα.

Ναι, ο υπερασπιστής της εθνικής μας καθαρότητας το'χει ψωμοτύρι.

Θα προτιμούσε να μελετάγαμε... :P

Δημοσ.

Το μόνο λινκ που βρήκα στο γκουγκλ κ έλεγε για την προέλευση της λέξης , ήταν σε κάποια σελίδα της Χρυσής Αυγής -αν δεν απατώμαι .

Σχετικά με τον Χριστόδουλο , νομίζω ότι περνάει μια δοκιμασία αυτή την στιγμή που κανείς μας δεν θα ήθελε να περάσει .

Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να δείξουμε , είναι σεβασμός για την ταλαιπωρία του , νο ?

Δημοσ.

^συμφωνώ στα βασικά αλλά, ΓΕΝΙΚΑ λυπάμαι και συμπονώ τους πολύ άρρωστους ανθρώπους, όσο ανήθικα και αντιδεοντολογικά κι αν ζήσαν τη ζωή τους.

Δημοσ.

Δηλαδή αυτός ο όρος ξεκίνησε στην Γαλλία στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οπότε πιο πριν αποκλείεται να υπήρχε.

Για πιο λόγο δεν θέλησαν να πολεμήσουν τον ναζισμό αυτοί οι Γάλλοι;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...