george_o/c Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Ας δούμε αρχικά τις βασικές διαφορές του 680i SLi με το 780i SLi ... 1) Το 780i υποστηρίζει το ανερχόμενο PCI-E 2.0, το οποίο και διπλασιάζει το bus bandwidth από 2.5Gbit/s (Standard PCI-E 1.1) σε 5Gbit/s. 2) Έχει τρεις θύρες PCI-E x16 και υποστηρίζει 3 way SLi (ναι καλά καταλάβατε, SLi με τρεις κάρτες λοιπόν ... χμμμ ) Τώρα αναφορικά με τις ομοιότητες, υπάρχουν πάρα πολλές ... Στην πραγματικότητα δηλαδή, το 780i είναι το 680i με ακριβώς το ίδιο South Bridge & Νorth Bridge με την διαφορά ότι έχει και ένα BR04 chip ... Τί είναι όμως αυτό το BR04 chip ? Μην φανταστείτε και καμιά "τρελή" καινοτομία ... Αντιθέτως είναι ένας PCI-E controller ο οποίος προσθέτει επιπλέον "λωρίδες" (lanes), ώστε να κάνει το 3 way Sli εφικτό με τρεις θύρες PCI-E ... Oρίστε και μία πανοραμική ... Τα καινούργια features του 780i SLi depicted σε ένα διάγραμμα ... Είπαμε όχι και πολλές διαφορές ... Αχ αυτό το "καινοτόμο" () BR04 ... Αρκετά με το θεωρητικό τμήμα του 780i ... Πάμε να δούμε και λίγα benches τώρα Test bed : 3D Mark 06 V 1.1.0 1280 x 1024 default test 3D Mark 06 V 1.1.0 1600 x 1200 4xAA 16xAF SySmark 07 Preview - Total Rating Lavalys Everest - Memory Benchmark (Μακάρι Παναγία μου, να μην επαναληφθούν ξανά τα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ αποτελέσματα των πρώτων εκδόσεων του 680i με τα ΑΜΕΤΡΗΤΑ D9 chips καμένα ... ) PC Mark 05 V 1.2.0 Quake 4 V 1.42 Beta Release Date: Q1 2008 Για περισσότερες πληροφορίες όχι μόνο σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά και για τα νέα 750i, 790i chipsets της n-Vidia --> εδώ <-- Conclusion: Αν και με μία πρώτη ματιά, τα αποτελέσματα του νέου chipset της n-Vidia δείχνουν απογοητευτικά (το X38 ακόμα και το P35 βρίσκονται μπροστά ), ας μην βιαζόμαστε να κρίνουμε ... Το γεγονός αυτό έχει επαναληφθεί ξανά, στην αρχή του έτους μεταξύ του 965 και του 680i SLi. Όμως τα προβλήματα του τελευταίου λύθηκαν μετά από πάρα μα πάρα πολλά επίπονα updates ... Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση του 780i SLi. Οι κατασκευάστριες εταιρείες (DFI, EVGA) θα χρησιμοποιήσουν την πάγια τακτική που χρησιμοποιήθηκε και στην περίπτωση του 680i Παίρνω το chipset, το εξελίσσω ακόμα πιο πολύ τεχνολογικά και ξεκινάω την παραγωγή ... Ξεχνάτε μήπως το ότι παρόλο που στην αρχή, οι μνήμες πάνω στα 680i mobos "καίγονταν" σαν τρελές έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, όπου overclockάρονται σαν τρελές ? Την υποστήριξη SLi που τόσα WRs έφερε ... ? Αφήστε που στην περίπτωση του 780i θα έχουμε και μεγαλύτερο Quad Core overclockabillity με τα updates, και τα προστιθέμενα από τις εταιρείες features Ίσως ναι η n-Vidia να χρησιμοποίησε μασημένη τροφή ... Ίσως το chipset στην αρχή να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα ... Όμως το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι λυτρωτικό Βέβαια όπως είπαν και αρκετά άτομα στο xs : " P35 ftw ! " Εγώ πάντως προτιμώ το X38 Πλάκα κάνω ... Ο χρόνος θα δείξει πηγή : xs ... George_o/c aka Γιώργος Τα σχόλια δικά σας ...
george_o/c Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 I am working on it ... Be patient ! DONE Enjoy ...
Vatos_locos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 ακούγονται πολλά δυστυχώς ότι δεν θα είναι και τόσο καλο όσο φαίνεται και όντως έτσι είναι αν δεις στο board που είναι γυμνό φοράει το 680i και απλά προσθέσανε άλλο ένα chip για την υποστήριξη Pci-x 2.0 και τα υπόλοιπα bling bling οποτε για εμενα αν άλλαζα δεν θα το έπαιρνα
Spartacos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 780ι οταν μετα απο μηνες ξεπερασει τις παιδικες αρρωστιες... απλα p35 για <200 και x38 για >200ευρω αν και συντομα ισως δουμε χ38 εκει γυρω στα 160-180
george_o/c Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Πάνο, απλά όπως λέω και στην παρουσίαση, μην ξεχνάς ότι οι DDR2 ανεβαίνουν σαν τρελές στα 680i mobos ... Αν συνδυάσουμε λοιπόν το παραπάνω, με το μεγαλύτερο Quad Core overclockabillity ίσως πρόκειται για ένα δελεαστικό πακέτο ... Προϋπόθεση βέβαια είναι όπως λέει και o Spartacos να "ωριμάσει" ...
Vatos_locos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Striker Extreme 680i unmoded no good fsb for quad > image το 780
george_o/c Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Bρε για τις μνήμες μιλάω ... Το ξέρω πως θέλει αρκετή "δουλειά" η Striker για να σηκώσει FSB σε Quad Core
agrb Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Πάντως εμένα γιατί μου θυμίζει την ιστορία με τα P35 και X38; Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι έλεγαν οι παλιοί.
Vatos_locos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 κάπως έτσι είναι γενικά το 680i ΔΕΝ σηκώνει καλο fsb σε quad αμοντάριστο όχι μονο η striker εν συνέπεια τι να το κάνω να τρέχω τις μνήμες μου 1300 και τον cpu μου στα 2,4 ? σκοπός μας είναι το Oc στον cpu και όχι τόσο πολύ στις μνήμες οι μνήμες μονο για το Super Pi είναι απλά προσωπική μου άποψη η Nvidia ετοιμάζει κάτι άλλο και θέλει να το καθυστερήσει για τον A η B λόγο και μας πλασάρει ένα 780 που είναι το 680 με bling bling Πάντως εμένα γιατί μου θυμίζει την ιστορία με τα P35 και X38;Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι έλεγαν οι παλιοί. κάπως έτσι για αυτό το επόμενο board που θα πάρω θα είναι με P35 η X48
george_o/c Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Aν προσέξεις το link που έδωσα Πάνο, αναφέρεται ότι η n-Vidia ετοιμάζει άλλα δύο chipset ... Το οικονομικό 750i το οποίο είναι ουσιαστικά ο αντικαταστάτης του 650i, και το 790i που πρόκειται για το high-end n-Vidia motherboard chipset, το οποίο και θα υποστηρίζει μόνο DDR3 rams ... Η κυκλοφορία του 790i θα γίνει τον Ιανουάριο ... Μέχρι τότε σίγουρα θα έχουμε παραπάνω στοιχεία και για αυτό Όσο για το quad core o/cabillity, από ό,τι λένε θα είναι βελτιωμένο ... Τώρα κατά πόσο ισχύει τί να πώ , κανείς δεν είναι σίγουρος ... Aς ελπίσουμε να μην στραφούμε πάλι στα κολλητήρια και τα trimmerάκια για να ανεβάσουμε έναν Quad ...
tmjuju Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2007 http://www.nordichardware.com/news,7009.html Ki alla mikro-problhmatakia me to 780i
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.