Προς το περιεχόμενο

Ανεξήγητη πτώση ταχύτητας εγγραφής σκληρού δίσκου!!

kergaz13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελευταία είχα παρατηρήσει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον σκληρό δίσκο μου (Maxtor 40GB, IDE, 7200RPM). Μου φάνηκε ότι είναι αργός στην εγγραφή δεδομένων. Τον μέτρησα με το Performance test και η απόδοση του στο sequential write είναι περίπου 18,5ΜΒ/sec ενώ ο ίδιος δίσκος παλιότερα έδινε κοντά 48MB/sec. Η ταχύτητα ανάγνωσης παραμένει 45MB/sec. Το τέσταρα και με την εγγραφή ενός αρχείου μεγέθους 950ΜΒ και πήρε περίπου 45sec για να ολοκληρωθεί, δηλ. ταχύτητα εγγραφής περίπου 21ΜΒ (άρα τα αποτελέσματα του Performace test είναι ακριβή).

Τί στο καλό μπορεί να φταίει. Δεν είμαι σίγουρος πότε εμφανίστηκε το πρόβλημα (γιατί χρησιμοποιώ και ένα Sata δίσκο κυρίως). Το μόνο που έκανα πρίν από 2 μήνες ήταν ότι έβαλα τον υπολογιστή σε νέο κουτί...

Έχει κανείς καμιά ιδέα?

Δημοσ.

Και εγώ έχω έναν παλιό WD 80GB (IDE), με παρόμοια συμπτώματα με πτώση ταχύτητας.

Τα διάφορα διαγνωστικά τεστ, smart, scandisk κλπ. τον βγάζουν ως υγιή όμως.

Είχα δοκιμάσει αλλαγή καλωδίου, τοποθέτηση του ως single-master αλλά καμμία βελτίωση.

Δημοσ.

Είχε σχετικά λίγο χώρο ελεύθερο (12%) αλλά απελευθέρωσα κάμποσο και έκανα defrag, αλλά κανένα αποτέλεσμα. Επίσης τρέχει σε UDMA, και είναι single master...

Ακριβώς τον ίδιο δίσκο έχω και στο γραφείο και δίνει αποτέλεσμα (με το ίδιο πρόγραμμα) στην εγγραφή, 56ΜΒ/sec.

Μάλλον έχει αρχίσει και τα παίζει ο δίσκος? Πώς μπορώ να το διαπιστώσω, πριν τα φτύσει ξαφνικά?

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι άλλο (μνήμη, μητρική...); O άλλος δίσκος που έχω στο μηχάνημα συμπεριφέρεται κανονικά...

Δημοσ.

Αν πας στη σελίδα της μαξτορ υπάρχει ένα πρόγραμμα διαγνωστικό που το τρεχεις και μπορεις να βγαλεις καποια συμπεράσματα.Μήπως κάποιο πρόγραμμα γράφει ασταμάτητα στο σκληρό σου και τον ρίχνει;Όταν λες οτι τον βλέπει σαν UDMA το βλεπει σαν UDMA 5 ή 6;

Δημοσ.
Αν πας στη σελίδα της μαξτορ υπάρχει ένα πρόγραμμα διαγνωστικό που το τρεχεις και μπορεις να βγαλεις καποια συμπεράσματα.Μήπως κάποιο πρόγραμμα γράφει ασταμάτητα στο σκληρό σου και τον ρίχνει;Όταν λες οτι τον βλέπει σαν UDMA το βλεπει σαν UDMA 5 ή 6;

Όχι, δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο πρόγραμμα, το τσέκαρα και από task manager αλλά βλέπω και την δραστηριότητα του σκληρού. Το βλέπει σαν UDMA 6.

Θα κατεβάσω και το διαγνωστικό που λες μπας και βγάλο άκρη. Πάντως σε ένα ξένο forum ένα παλικάρι είχε το ίδιο πρόβλημα, και δεν μπορούσε να βγάλει άκρη (όλα τα διαγνωστικά δεν του έδειχναν να έχει πρόβλημα). Τελικά άλλαξε τον δίσκο και ο καινούργιος λειτουργούσε κανονικά.

Δημοσ.

Αυτό ήταν που σκέφτηκα να κάνω. Θα πάω να πάρω ενα καινούργιο καλώδιο IDE, και θα αλλάξω και το καλώδιο τροφοδοσίας μήπως πάει κάτι στραβά με αυτό...

Δημοσ.

Τελικά τίποτα δεν έγινε με την αλλαγή καλωδίου. Έβαλα τον σκληρό και σε ένα άλλο μηχάνημα, και η ταχύτητα εγγραφής παρέμεινε η ίδια χαμηλή. Μάλιστα, επηρρέασε και τον master σκληρό του άλλου μηχανήματος!!! Κουφό;

Δημοσ.
Τελικά τίποτα δεν έγινε με την αλλαγή καλωδίου. Έβαλα τον σκληρό και σε ένα άλλο μηχάνημα, και η ταχύτητα εγγραφής παρέμεινε η ίδια χαμηλή. Μάλιστα, επηρρέασε και τον master σκληρό του άλλου μηχανήματος!!! Κουφό;

:shock: Tότε κάνε μπακ-απ τα δεδομένα που έχεις στον δίσκο και ετοιμάσου να τον αλλάξεις.Μάλλον τα έχει φτύσει ο μηχανισμός του.

Δημοσ.
:shock: Tότε κάνε μπακ-απ τα δεδομένα που έχεις στον δίσκο και ετοιμάσου να τον αλλάξεις.Μάλλον τα έχει φτύσει ο μηχανισμός του.

Ήδη παρήγγειλα καινούργιο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...