Προς το περιεχόμενο

Εγκατασταση XP σε ΗP Kαι αφαιρεση VIsta. ΠΩΣ?

metroplex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσφατα αγορασα εναν ΗP 6541 με ΒΙΣΤΑ εχω Τρομερο προβλημα στο να κανω φορματ στον δισκο και να κανω εγκατασταση XP PRO. Mπορει να βοηθησει καποιος?

ευχαριστω

Δημοσ.

Τι προβλημα σου κανει ????Μπουταρεις με το cd των xp , διαγραφεις το διαμερισμα που εινια τα vista και μετα το κανεις format και βαζεις τα xp. Αρχικα βεβαια πρεπει να βρεις drivers οπου χρειαζοντε για τα xp.

Δημοσ.

Εχω κι εγω το ιδιο λαπτοπ χωρις προβληματα με τα vista αλλα θελω να βαλω xp και δεν βλεπουν τον sata hd για να κανω setup. Διαβασα καποια πραγματα για το nlite αλλα μου ειναι δυσκολο να φτιαξω boot disk με xp.

Δημοσ.

Το ιδιο προβλημα εχω και εγω.. δεν μου βγαζει την λιστα με τα παρτισιονς ωστε να τα διαγραψω και στην συνεχεια να εγκαταστισω χρ... καμια ιδεα?

Δημοσ.

Αν δεν μπορείτε να φτιάξετε καινούριο cd WinXP με το nlite, κατεβάστε από το ίντερνετ την πιο πρόσφατη WinXP+ServicePack2 που θα βρείτε... αν είστε τυχεροί μπορεί να περιέχει και το sata driver που ψάχνετε...

Δημοσ.

Έχετε υπʼ όψη ότι (όσο ΠΑΡΑΛΟΓΟ κ εάν σας φαίνεται) έτσι χάνετε την εγγύηση!

Σας το λέω, γιατί μου το είπε τεχνικός από κατάστημα, που του έθεσα την ίδια ακριβώς ερώτηση.

:mad:

Δημοσ.

To μόνο πρόβλημα που έχω με αυτήν την εγκατάσταση -το οποίο έχει και άλλος που γνωρίζω - είναι κάποιος non-plug and play drivers (serial γράφει) που λείπει και μου εμφανίζει θαυμαστικό στο device manager, χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία του όλου συστήματος, το ψάχνω πάντως να δω τι μπορεί να είναι

Δημοσ.

Σας το λέω, γιατί μου το είπε τεχνικός από κατάστημα, που του έθεσα την ίδια ακριβώς ερώτηση.

Φίλε μου αν πάθει τίποτα το σύστημα ενώ έχεις XP, κάνεις ένα restore με τα CD Που έρχονται με κάθε φορητό και τελείωσες :)

Δημοσ.

an thelete na egkatastisete XP kai den fainetai o diskos

mpeite sto bios kai allaxte tin parakato epilogi:

Sata Native Mode > disabled

proxorate stin egkatastasi twn XP kanonika

vevaiotheite oti yparxoun oloi drivers mono

Δημοσ.

Αυτά είναι αηδίες που λένε οι υπάλληλοι για να μη δίνουν support σε θέματα software γιατί βαριούνται... Γιατί σε πρόβλημα hardware δε δικαιούται να μη σε καλύψει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ SOFTWARE ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ...

Προσωπικό παράδειγμα: έστειλα στο service εταιρείας το laptop για καλώδιο οθόνης. Επειδή έχω περάσει άλλα Vista και XP δε θα μου το φτιάχνανε? Με σφαλιάρες πρέπει να τους παίρνετε όταν σας τα λένε αυτά...

Δημοσ.

Εγω τα καταφερα με nlite και εγκατεστησα τα XP Pro, και τους drivers και ολα και το μηχανημα πηρε ζωη. Ψαξε λιγο μεσα στο φορουμ του insomnia στα λαπτοπ, βρηκα εναν οδηγο για το nlite και ολους τους drivers απο εδω

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=165319

Δημοσ.

Συμφωνώ. Δεν μπορεί δίνοντας κάποιος τα χρήματά του, να έχει μόνο υποχρεώσεις. Έχει, κ υ ρ ί ω ς δικαιώματα!

Δημοσ.

Ο κάθε υπάλληλος λέει το μακρύ και το κοντό του..αν διαβάσετε και τους όρους της εγγύησης δεν αναφέρει φυσικά κάτι τέτοιο

Δημοσ.

des auto apo hp:

******************************PART I: INITIAL SETUP

Step 1: Reboot, and enter the BIOS (F10). Go to the System Configuration page and set "SATA Native Support" to Disable.

Step 2: Boot the Windows XP CD, and enter Windows setup.

Step 3: Delete all partitions on primary drive except the QuickPlay partition.

Step 4: Select "Unpartitioned space" and hit "C" to create. The size will be whatever you want, except if the QuickPlay partition deosn't exist, so 1028MB should be kept for Quickplay.

Step 5: Format NTFS. A full format is recommended if it's your first time formatting this drive. Otherwise, do a quick one.

Step 6: After Windows installation, install chipset drivers from SwSetup\Chipset. Reboot.

Step 7: Once back in Windows, click Start, click "Run" then type "devmgmt.msc".

Step 8: Expand "IDE ATA/ATAPI Controllers" and right click on "Primary IDE Channel" and choose "Update Driver". Use Driver from SwSetup\HDD. Choose "Intel® 82801GBM SATA AHCI Controller".

Step 9: Go into the BIOS, and enable Native SATA Support. Save & exit.

Step 10: When Windows boots again, many harddrive-related installations will automatically run and you will be prompted to restart again.

Step 11: Install video card driver from SwSetup\Video. Reboot.

Step 12: Install UAA Bus Driver for HD Audio from SwSetup\1UAA. Reboot.

Step 13: Install Audio Driver from SwSetup\Audio and Modem Driver from SwSetup\Modem (or from the respective New Hardware Found popups).

Step 14: Install Bluetooth from SwSetup\BTOOTH.

Step 15: Install Webcam from SwSetup\Misc3.

Step 16: Install Broadcom Wireless Driver from SwSetup\WLAN.

Step 17: Install Intel PRO\Wireless Driver from SwSetup\WLAN2.

Step 18: Install HP Wireless Assistant from SwSetup\WLASST. Reboot.

Step 19: Install Touchpad Driver from SwSetup\Touchpad. Reboot.

Step 20: Install Netword Driver by updating Ethernet Controller in Device Manager and pointing to SwSetup\NIC1.

Step 21: Install HP QuickPlay Direct from SwSetup\HPQPDP. Reboot.

Step 22: Install HP QuickPlay from SwSetup\QPW.

Step 23: Install HP QuickLaunch Buttons from SwSetup\QLB. Reboot.

Step 24: Install System Default Settings from SwSetup\Default. Reboot.

Step 25: Install Card Reader Driver from SwSetup\Misc2. Reboot.

Step 26: Install Lightscribe Host from SwSetup\LSHSI.

Step 27: Install HP Help & Support and User Guides from SwSetup\HSC and SwSetup\UG0036.

Step 28: Save SwSetup\BrandIt\Bitmap\OEMLOGOhp.bmp in WINDOWS\System32\OEMLOGO.bmp.

Step 29: Uninstall NetWaiting.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...