geovard Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Φαντάζεστε το '40 να παίρνανε οι στρατιώτες στο Αλβανικό μέτωπο τα γράμματα σε greekslish? Θα νομίζανε πως παρεισέφρησαν(?) στις γραμμές τους κατάσκοποι! Τέλος πάντων όλοι σε κάποια στιγμή έχουμε γράψει greekslish απλά γιατί είναι πιό γρήγορα.Συμφωνώ κι εγώ ότι δεν κρύβεσαι απαραίτητα πίσω από την αμάθειά σου γράφοντας σ' αυτή τη 'γλώσσα'. Έπειτα ακόμη καί να συμβαίνει έτσι καπου κάπου, εμείς εδώ δεν είμαστε γιά να βαθμολογήσουμε την ορθογραφία! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Super Moderators Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 tbh einai 8ema synh8eias... pantws opws eipa kai se prohgoumeno post 8a htan kalo na upoxrewnomaste apo to forum na mhn grafoume tis agglikes le3eis me ellhnikous xarakthres...opws kai na to kanoume veltiwnei kai auto thn leitourgia tou search... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elteo Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Η ΠΟΛΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ! Σε όποιον δεν αρέσει ή δεν μπορεί ...ας μην συμμμετέχει. Το site κάνει κάτι που έπρεπε πολύ καιρό να κάνει. Δεν θα γίνουμε υποχείριο μιας μειοψηφίας για να μην θιγούν κ καλά τα δικαιώματά τους στην γραφή με αλαμπουρνέζικα. Κοινώς το παρακουράσαμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Super Moderators Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 who died and made u king? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anthony_88 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Μπραβο. Επιτελους, καιρος ηταν. Κυριως για να υπαρχει μια ενιαια γραφη στο φορουμ και η λειτουργια της αναζητησης θα βελτιωθει συν τω χρονω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elteo Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 who died and made u king? βαρέθηκα την γκρίνια σας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gokal Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Παρακολουθώ το θέμα από την αρχή ... δε λέω ενδιαφέρον είναι αλλά έχει αρχίσει πλέον μια ανακύκλωση των ίδιων ακριβώς απόψεων. Εμένα το μέτρο με βρίσκει σύμφωνο και δε νομίζω ότι κάτι περισσότερο μπορεί να γραφτεί για να κάνει καλύτερη την στήριξη της θέσης αυτής απ' τα posts των bandito και apoikos μερικές σελίδες πριν. Απ' την άλλη σεβαστή η θέση των greeklish fans αλλά ρε παιδιά ... μπορεί να το βλέπω μονόπλευρα ... δεν ξέρω ... μπορεί να πει κάποιος ότι είμαι προκατειλημμένος ... οκ ... αλλά η όλη διαφωνία συνοψίζεται τελικά στο θέμα ταχύτητας και δικαιώματος επιλογής τρόπου γραφής. Όσον αφορά την ταχύτητα.... μπαίνεις σε ένα forum να γράψεις κάτι ... σε κυνηγάει κανείς? Είναι δλδ τόσο μα τόσο σημαντικά τα μερικά δευτερόλεπτα διαφορά? Πραγματικά δεν το πολυκαταλαβαίνω ... αυτά που γράφω τώρα μου παίρνουν τουλάχιστον 10 λεπτά!! Έχω 1,5 ώρα διαθέσιμη για χάζεμα οπότε χαλαρά την καταναλώνω. Εάν δεν είχα δεν θα έμπαινα καν στον κόπο! Εκτός κι αν το θέμα ταχύτητας πάει στο να προλάβουμε ποιος θα απαντήσει πρώτος σ' ένα thread οπότε εκεί πάω πάσο!! Όσον αφορά το δικαίωμα επιλογής του οποίου κι εγώ είμαι υποστηρικτής, άποψή μου είναι ότι μερικές φορές για χάρη του γενικότερου καλού δεν το διεκδικούμε και δε νομίζω μετά από 127 posts σ' αυτό το thread να βγάζει κανείς το συμπέρασμα ότι το γενικό καλό στην προκειμένη περίπτωση δεν θα έρθει με την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου! π.χ Εάν εγώ έχω μάθει σπίτι μου να ανεβαίνω στο κρεβάτι με τα παπούτσια δεν συνεπάγεται αυτό ότι όταν θα επισκεφτώ ένα ξένο σπίτι θα διεκδικήσω το δικαίωμα να το κάνω, παρ' όλο που θα μπορούσα. Σέβομαι τους άγραφους κανόνες καλής συμπεριφοράς. Έτσι κι εδώ όπου είναι σπίτι αλλουνού κι εγώ είμαι φιλοξενούμενος να κάνω διάφορα για τα οποία υπάρχουν έγγραφοι κανόνες μπορώ να λέω την άποψή μου όποια κι αν είναι αλλά έως εκεί. Μπορώ να διεκδικήσω αλλά δεν το κάνω. αυτά (άντε γιατί έχει κι αγώνα σε λίγο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bchris Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Eνα απο τα πραγματα που μου αρεσε στο insomnia και αρχισα να το διαβαζω (πολυ πριν αποφασισω να γραφτω και να post-αρω το πρωτο μου post), ηταν η δεσμευση του hal οτι στο insomnia παντα θα υπαρχει χωρος για greekglish. Με λυπη μου διαπιστωνω οτι η "εμφανιση" του site εχει μεγαλυτερη αξια απο τον λογο του admin του. Αντιο. ΥΓ. Προτεινω σε ολους εσας που διαφωνητε με το μετρο αυτο, να δειξετε εμπρακτα την αγανακτηση σας με το να μην ξαναπατησετε στο site αυτο, οπως κι γραφοντας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Δοσίλογε μάτσα, προδότη χαλ, δε ξεχνούμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Με λυπη μου διαπιστωνω οτι η "εμφανιση" του site εχει μεγαλυτερη αξια απο τον λογο του admin του. Αντιο. Αν απ' όλη τη συζήτηση το μόνο που κατάλαβες είναι ότι πρόκειται για θέμα «εμφάνισης», δεν ξέρω τι να σου πω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Super Moderators Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Eνα απο τα πραγματα που μου αρεσε στο insomnia και αρχισα να το διαβαζω (πολυ πριν αποφασισω να γραφτω και να post-αρω το πρωτο μου post), ηταν η δεσμευση του hal οτι στο insomnia παντα θα υπαρχει χωρος για greekglish. Με λυπη μου διαπιστωνω οτι η "εμφανιση" του site εχει μεγαλυτερη αξια απο τον λογο του admin του. Αντιο. ΥΓ. Προτεινω σε ολους εσας που διαφωνητε με το μετρο αυτο, να δειξετε εμπρακτα την αγανακτηση σας με το να μην ξαναπατησετε στο site αυτο, οπως κι γραφοντας. Εκτός από άδικος, είσαι και προσβλητικός. Ο λόγος του administrator του ήταν ξεκάθαρος, για όσους δεν θέλουν να εθελοτυφλούν και να σηκώνουν με ευκολία το "μπαϊράκι" της επανάστασης: Το 2006 (ενάμιση χρόνο πριν), ο Hal9000 ξεκαθάρισε τη θέση του ως προς τα greeklish, στο ακόλουθο post: Τα greeklish είναι καρκίνωμα και αργά η γρήγορα πρέπει να καταργηθούν. Το να υπάρχει ο περιορισμός τους μόνο στο forum του μπλα μπλα δε σημαίνει ότι θα επεκταθεί και στο υπόλοιπο forum οπότε δε τίθεται θέμα τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον. Οπότε είναι λίγο άκομψο, ανακριβές και, προπαντώς, προσβλητικό να μιλάμε για αθέτιση λόγου, όταν είχε προαναγγελθεί η κατάργηση των greeklish. Επιπλέον, αν νομίζεις ότι όλο αυτό το "νταβαντούρι" γίνεται για λόγους... εμφάνισης, κρίμα. Αντίο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gfilippas Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2007 Χαιρετίζω και εγώ την απόφαση των υπευθύνων του φόρουμ. Επιτέλους. Όχι άλλα... ορνιθοσκαλίσματα. Ας περιορίσουμε λίγο την ασχήμια στην ζωή μας. Ακόμα και αν ο λόγος της αλλαγής στο φόρουμ δεν ήταν για λόγους εμφάνισης, εμένα θα μου ήταν αρκετός ο λόγος αυτός. Και όσο για τους φίλους που έχουν συνηθίσει αλλιώς, δεν πειράζει. Θα ξεσυνηθίσουν. Τόσο καιρό προφανώς δεν σκέφτηκαν τα ματάκια αυτών που διαβάζουν τα μηνύματά τους. Γιατί να τους λυπηθούμε εμείς τώρα; Ας δουν επιτέλους ότι δεν είμαστε σε εποχές πριν το '95. Τότε που δεν είχαμε πολλές επιλογές. Ευτυχώς τα πάντα εξελίσσονται. Σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε ένα σοβαρό φόρουμ που θα επιτρέπει αυτήν την ανύπαρκτη και χωρίς κανόνες γραφή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CloudConnected Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2007 Ειλικρινά χαίρομαι πολύ με αυτήν σας την απόφαση... Δυστυχώς κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η γλώσσα κινδυνεύει από την εκτεταμένη χρήση greekenglish και τους είναι πολύ δύσκολο να πατήσουν Alt+Shift και να συνηθίσουν να γράφουν Ελληνικά... Οοο, μα τι δύσκολο... Θεωρούν ότι είμαστε υποχρεωμένοι να διαβάζουμε τα αλλαμπουρνέζικα που γράφουν και να μας βγαίνουν τα μάτια και θεωρούν ότι σε ένα μέρος όπου τους παρέχονται προνόμια, είναι δικαιωμά τους να γράφουν όπως θέλουν... Έτσι φυσικά έχουν μάθει, μυαλά δεν αλλάζουν, οπότε στο καλό παιδιά και μην ξαναγράψετε άμα προσβληθήκατε τόσο πολύ... "Ρωτήστε" λίγο και την γλώσσα μας πόσο προσβάλλεται από την κακοποίηση που της κάνετε... Αν δεν καταλαβαίνετε τον λόγο που όλοι επίμενουμε για Ελληνικά στα φόρουμ, τότε μάλλον είστε ανώριμοι... Και πάλι συγχαρητήρια στους διαχειριστές... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
daxakas Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2007 Απο καθαρα πρακτικη αποψη βολευουν τα ελληνικα! Στο μπλα μπλα μπαινεις σε μια συζητηση και δεν καταλαβαινεις τι σου λέι ο άλλος. Δεν το συζητάω σε τεχνικα θεματα που ετσι και αλιως μερικοι δεν καταλαβαινουμε τιποτα μπαινουν και τα greekglish και χονόμαστε εντελώς!! Απο την αλλη μερικοι κανουν τους ορθοφραφους-Μπαμπινιωτηδες και διορθωνουν. Ασχετο αλλα οποιος εχει τη σκηνη απο το life of Brian που γραφει στα λατινικα ο Μπραιαν Romans go Home και τον διορθωνει ενας Ρωμαιος ας το ποστάρει!! Η ουσια ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ και ο ορθογραφος "προτως το ληθω βαλλαιτο"!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
horsepower Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2007 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.