Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Super Moderators Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 @ Dark_son20: Περίεργως, έτσι ακριβώς γράφω από την 1η ημέρα μου στο forum. Δεν είναι τόσο τραγικό, πίστεψέ με. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 @ Dark_son20: Περίεργως, έτσι ακριβώς γράφω από την 1η ημέρα μου στο forum. Δεν είναι τόσο τραγικό, πίστεψέ με. Σχεδόν το ίδιο κι εδώ, μετά τα πρώτα 3-4 posts. Φοβόμουν βέβαια στην αρχή μη μου πέσει ο κώλος και μη μου χαλάσουν τα CTRL* και SHIFT*, αλλά μετά τα πρώτα 2-3 μηνύματα με ελληνικούς χαρακτήρες, όταν είδα ότι μένει στη θέση του ο μεν και δε χαλάνε τα δε πήραν τα μυαλά μου αέρα... *Say no to trends! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Members gsarig Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Members Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Από τη πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι νέοι υπολογιστές Alt+ShiftMacintoshAlt+Shift με Alt+ShiftIntelAlt+Shift επεξεργαστή, τα όνειρα για δυνατότητα να "τρέξουν" παράλληλα και τα Alt+ShiftWindows XPAlt+Shift ξεκίνησαν. Η Alt+ShiftAppleAlt+Shift από τη πλευρά της δήλωσε ότι δεν την ενδιέφερε το ζήτημα αλλά ούτε θα τη πείραζε αν ανεπίσημα αυτό γινόταν εφικτό. Βέβαια η προσπάθεια κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν και σε συνδυασμό με το τεράστιο ενδιαφέρον που υπήρχε για την ολοκλήρωση ενός τέτοιου σχεδίου, οδήγησε έναν απλό χρήστη, τον Alt+ShiftColin NederkoornAlt+Shift να φτιάξει μια ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα. 'Έτσι ο ίδιος προσέφερε 100 δολάρια σε αυτόν που θα εύρισκε το τρόπο να "τρέξουν" τα Alt+ShiftWindows XPAlt+Shift στους καινούριους υπολογιστές της Alt+ShiftAppleAlt+Shift που έχουν πλέον Alt+ShiftintelAlt+Shift επεξεργαστή. Το τεράστιο ενδιαφέρον όπως είπαμε οδήγησε και άλλους χρήστες να δώσουν ένα μικρό ποσό για τον ίδιο σκοπό. Και φτάνουμε στη σημερινή ημέρα όπου πλέον το ποσό έχει φτάσει περίπου τα 14.000 δολάρια και ο άτυπος αυτός διαγωνισμός φτάνει στο τέλος του μιας και ο νικητής βρέθηκε !! 'Ενας χρήστης με το ψευδώνυμο Alt+Shiftnarf2006Alt+Shift έστειλε την μεθοδολογία στον Alt+ShiftColinAlt+Shift και αυτός επιβεβαίωσε και επίσημα από την ιστοσελίδα του ότι τελικά βρέθηκε ο τρόπος για να τρέξουν οι χρήστες τα Alt+ShiftWindows XPAlt+Shift. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές κάτι που όμως αναμένεται να γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες με την δημοσιοποίηση της μεθόδου. Η ιστοσελίδα Alt+ShiftMacRumoursAlt+Shift αναφέρει πάντως ότι η μέθοδος αυτή αφορά σχεδόν όλα τα νέα Alt+ShiftMacintoshAlt+Shift όπως τα μοντέλα Alt+ShiftiMac, MacBook ProAlt+Shift και τα νέα Alt+ShiftMac MiniAlt+Shift. Ο Alt+Shiftnarf2006Alt+Shift δημοσιοποίησε και ένα Alt+ShiftvideoAlt+Shift στο οποίο φαίνεται ένας Alt+Shiftintel iMacAlt+Shift 20 να τρέχει τα Alt+ShiftWindows XPAlt+Shift. Ενημέρωση : 'Αμεσα διαθέσιμη για κατέβασμα η μεθοδολογία για να τρέξετε τα Alt+ShiftWindows XPAlt+Shift στα νέα Alt+ShiftMacBook Pro, iMacAlt+Shift και Alt+Shiftmac miniAlt+Shift. To Alt+ShiftzipAlt+Shift αρχείο περιέχει ένα Alt+Shiftbootloader cd imageAlt+Shift και φυσικά αναλυτικές οδηγίες. Αναμένουμε τις εντυπώσεις σας! Ιστοσελίδα: Alt+ShiftWindows XP on an Intel Mac Video: narf2006 video Download: WinXPonMac οδηγίες | Mirror | Mirror fantastite ena thema gia hardaware tora poso xirotera einai episeis otan prospatho na se voithiso sto giati den anavei to pc sou,giati kaneis restart giati to ena giati to alo den exei kamia sxesi me sevasmo.kopste afto to epixirima Και η εναλλακτική: Apo ti prwti stigmi pou anakoinwthikan oi neoi ypologistes Macintosh me Intel epeksergasti, ta oneira gia dynatotita na "treksoun" parallila kai ta Windows XP ksekinisan. I Apple apo ti plevra tis dilwse oti den tin endiefere to zitima alla oyte tha ti peiraze an anepisima afto ginotan efikto. Vevaia i prospatheia kathe allo para eykoli itan kai se syndyasmo me to terastio endiaferon pou ypirxe gia tin oloklirwsi enos tetoiou sxediou, odigise enan aplo xristi, ton Colin Nederkoorn na ftiaksei mia endiaferousa istoselida. 'Etsi o idios prosefere 100 dolaria se afton pou tha eyriske to tropo na "treksoun" ta Windows XP stous kainoyrious ypologistes tis Apple pou exoun pleon intel epeksergasti. To terastio endiaferon opws eipame odigise kai allous xristes na dwsoun ena mikro poso gia ton idio skopo. Kai ftanoume sti simerini imera opou pleon to poso exei ftasei peripou ta 14.000 dolaria kai o atypos aftos diagwnismos ftanei sto telos tou mias kai o nikitis vrethike !! 'Enas xristis me to psevdwnymo narf2006 esteile tin methodologia ston Colin kai aftos epivevaiwse kai episima apo tin istoselida tou oti telika vrethike o tropos gia na treksoun oi xristes ta Windows XP . Perissoteres plirofories den exoun ginei akoma gnwstes kati pou omws anamenetai na ginei tis amesws epomenes imeres me tin dimosiopoiisi tis methodou. I istoselida MacRumours anaferei pantws oti i methodos afti afora sxedon ola ta nea Macintosh opws ta montela iMac, MacBook Pro kai ta nea Mac Mini . O narf2006 dimosiopoiise kai ena video sto opoio fainetai enas intel iMac 20 na trexei ta Windows XP . Enimerwsi : 'Amesa diathesimi gia katevasma i methodologia gia na treksete ta Windows XP sta nea MacBook Pro, iMac kai mac mini . To zip arxeio periexei ena bootloader cd image kai fysika analytikes odigies. Anamenoume tis entypwseis sas! Από τη μια, δεν ξέρω πόσοι θα καθόταν να διαβάσουν ένα τέτοιο κείμενο. Τα greeklish δεν με ενοχλούν όταν είναι σύντομες προτάσεις, αλλά σε κάτι τόσο μεγάλο, τα βρίσκω ανυπόφορα. Από την άλλη, πραγματικά, για μένα τουλάχιστον, η εναλλαγή alt+shift είναι πολύ ευκολότερη από το να γράψω κάτι τέτοιο - αυτό όμως υποθέτω πως είναι θέμα συνήθειας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Επίσης, αντί για ALT+SHIFT συνεχώς, ENTER και γράφεις τη λέξη στο περίπου με ελληνικά. Τελειώνεις το κείμενο, δίνεις ΜΙΑ φορά ALT+SHIFT και επιστρέφεις εύκολα (λόγω των αλλαγών γραμμής) στις λέξεις που πρέπει να γραφούν με λατινικούς χαρακτήρες. Οπότε, απλά select με το ποντίκι και αρχίζεις να αλλάζεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Exoskeletor Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Δεν ξέρω αν έχεις θυμώσει - θεωρώ όμως τις εκφράσεις "λογοκρισία" και "χουντικές ιδεολογίες" που χρησιμοποίησες τουλάχιστον ατυχείς (για να μην πω προσβλητικές) για τη διαχείριση του forum. Το ότι η χρήση των ελληνικών με ελληνικούς χαρακτήρες προσφέρει καλύτερη αναζήτηση είναι, νομίζω, αδιαμφισβήτητο, αν κάτσεις να το σκεφτείς. Σε παραπέμπω στο ορθότατο παράδειγμα του μέλους gsarig, έτσι όπως διατυπώθηκε εδώ. Θεωρώ επίσης ορθότατη τη θέση του μέλους Thresh (έτσι όπως διατυπώνεται εδώ) να είναι υποχρεωτική η αναγραφή των ξένων λέξεων με λατινικούς χαρακτήρες. Είναι απαράδεκτο να 'γκρινιάζουμε' για τα greeklish και να βαριόμαστε να 'γυρίσουμε' το πληκτρολόγιο στα λατινικά και να γράφουμε 'γουίντοουζ'. Simfono kai go me ta 2 teleytea alla mono kai mono gia logous taxititas den proteimo na grafo sta ellhnika. de brisko kai to logo kiolas. ayta peri sebasmou kai de sou zitisa kati allo apo to na grafeis ellinika de stekoun gia mena. as eine kala to allgreektome toulaxiston pou me 1 klik ta alazei mia xara. Tha protina na balete kai to demo http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp kapou na fenete gia osous exoun to idio problem (me kapoio plugin kapos de tha mporouse na ensomatothi ayth h selida sto telos as poume se kathe selida sto forum?) Oso gia ta megala keimena, kai ego otan aniga ena poly megalo keimeno ta egrafa sta ellhnika.. den eine ayto dikeologia gia na apagoreytoun ta greeklish Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ferongr Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Απο τους ορους χρησης. Θυμηθείτε: Η πρόσβαση σε αυτό το forum είναι προνόμιο και όχι δικαίωμα. Το forum προσφέρεται, δεν είναι κεκτημένο δικαίωμα κανενός. Σε οποιον δεν αρεσει... οι Κερβεροι δεμενοι και η πυλη ανοικτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Exoskeletor Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 ferongr an diabazes kai katholou prin postareis tha eblepes pos se kathe selida exei anaferei kati paromoio kapoios toulaxiston 1 fora Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ferongr Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Η επαναληψη μητηρ... κλπ. Το θεμα ειναι γιατι συνεχιζεται η ιδια γκρινια, χωρις ουσιαστικα επιχειρηματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
desolatorXT Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Η επαναληψη μητηρ... κλπ. Το θεμα ειναι γιατι συνεχιζεται η ιδια γκρινια, χωρις ουσιαστικα επιχειρηματα. Συγνώμη αλλά ούτε η άλλη πλευρά έχει παρουσιάσει κανένα ουσιαστικό επιχείρημα, εκτός απο την βελτίωση του search, που είναι το μοναδικό επιχείρημα που ίσως είναι ουσιαστικό. Απλα μια μικρή επισήμανση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Exoskeletor Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Η επαναληψη μητηρ... κλπ. Το θεμα ειναι γιατι συνεχιζεται η ιδια γκρινια, χωρις ουσιαστικα επιχειρηματα. gia se enoxloume pou milame? an den uphrxe to giati tha eixes kanei quote kana epeixhrhma tora Ta poio toubana epixeirhmata mexrh tora: "giati more ti zitame" "toso duskolo eine?" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Super Moderators Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Simfono kai go me ta 2 teleytea alla mono kai mono gia logous taxititas den proteimo na grafo sta ellhnika. de brisko kai to logo kiolas. ayta peri sebasmou kai de sou zitisa kati allo apo to na grafeis ellinika de stekoun gia mena. as eine kala to allgreektome toulaxiston pou me 1 klik ta alazei mia xara. Tha protina na balete kai to demo http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp kapou na fenete gia osous exoun to idio problem (me kapoio plugin kapos de tha mporouse na ensomatothi ayth h selida sto telos as poume se kathe selida sto forum?) Η ενσωμάτωση του plug-in κρίνεται, τουλάχιστον προς το παρόν, ότι θα δυσκολέψει τα πράγματα από πλευράς bandwidth και 'φορτώματος' server. Εννοείται ότι η λύση του online μετατροπαία στο Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου προτείνεται ανεπιφύλακτα. [...]Σε οποιον δεν αρεσει... οι Κερβεροι δεμενοι και η πυλη ανοικτη. Συγνώμη αλλά ούτε η άλλη πλευρά έχει παρουσιάσει κανένα ουσιαστικό επιχείρημα, εκτός απο την βελτίωση του search, που είναι το μοναδικό επιχείρημα που ίσως είναι ουσιαστικό. Απλα μια μικρή επισήμανση... Δεν υπάρχουν πλευρές, δεν πρέπει να τίθεται το θέμα σε επίπεδο αντιπαράθεσης και αντιδικίας. Επίσης δεν λέμε στα μέλη "έτσι είναι, αν δεν γουστάρετε στο καλό". Όλοι, άλλος λίγο άλλος περισσότερο, συμβάλλουμε καθημερινά στη δημιουργία και στη στήριξη αυτής της διαδικτυακής κοινότητας. Κατά τη γνώμη μας κανένας δεν περισσεύει! Η απόφαση για τα greeklish είναι μία απόφαση της διαχείρισης με γνώμονα την καλύτερη εικόνα και πρόσβαση των μελών στο forum. Η κατάργηση των greeklish και η καθιέρωση της ελληνικής γλώσσας με ελληνικά στοιχεία προκρίνει την αναγνωσιμότητα και την ευκολία αναζήτησης μίας λύσης μέσα στην τεράστια γνωσιακή βάση του forum. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Exoskeletor Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Kai efoson kanenos h gnomh den periseyei prota thn zhthsate kai meta bghke h apofash? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Members gsarig Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Members Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Από την άλλη, το ουσιαστικό επιχείρημα υπέρ των greeklish ποιο είναι; Το δικαίωμα να γράφω "ότι θέλω" δεν μου λέει κάτι, γιατί επικαλούμενος το ίδιο δικαίωμα, μπορώ να κατηγορήσω τους moderators που δεν μου επιτρέπουν να μιλάω για warez. Επιπλέον, το δικαίωμα να γράφω "όπως θέλω", επίσης δεν το βρίσκω ιδιαίτερα βάσιμο. Από τη στιγμή που αναγνωρίζω πως στο forum δεν γράφω μόνο εγώ και ασφαλώς δεν γράφω για να τα διαβάζω μόνος μου, οφείλω να δώσω στο κείμενό μου μια εικόνα που να το κάνει όσο γίνεται πιο ευανάγνωστο. Γι' αυτό αν γράψεις κάτι στα αραβικά θα σβηστεί - γιατί δεν θα το καταλάβει κανένας. Τα greeklish είναι μια ενδιάμεση κατάσταση που για κάποιους λόγους που ήδη αναφέρθηκαν, μια εποχή είχαν καθιερωθεί. Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν κάποιοι που τα διαβάζουν με την ίδια άνεση με την οποία διαβάζουν και τα ελληνικά. Υπάρχουν όμως ακόμη περισσότεροι που - τουλάχιστον όταν τα συναντούν σε μεγάλα κείμενα - δυσκολεύονται να τα διαβάσουν. Δεν ισχύει όμως το αντίστροφο - όλοι όσοι μπορούν να διαβάσουν greeklish, μπορούν να κατανοήσουν με την ίδια και, ασφαλώς, μεγαλύτερη ευκολία τα ελληνικά. Αωλλτσε, αμοκη κι αν γψαρω ενα κεινεμο σαν κι ατυο, κπαοιοι, με λγιη πορπσαειθα θα κτααφρεουν να το δαβιαουσν - ακλοπειω οωμς εστι τυος πορεσσιρετους (ακραίο παράδειγμα, αλλά πιστεύω πως οι αναλογίες είναι ίδιες). Κι αν θέλετε να συνοψίσω κάποια από τα επιχειρήματα υπέρ της χρήσης των ελληνικών και κατά των greeklish, που αφορούν το forum, θα έλεγα τα εξής: - Βελτιώνεται η αναζήτηση (ήδη συζητήθηκε και εξηγήθηκε) - Το κείμενο γίνεται προσιτό σε όλους τους χρήστες που γνωρίζουν ελληνικά - είναι λάθος να θεωρούμε πως όλοι έχουν την ίδια εξοικείωση με την ανάγνωση των greeklish. Όλοι όμως μπορούν να διαβάσουν ελληνικά - Βελτιώνεται η ποιότητα του κειμένου ως προς τη μορφή (ανεξαρτήτως περιεχομένου). Αν είχα το ίδιο εγχειρίδιο χρήσης στα ελληνικά και στα greeklish, δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να παραπέμψω στο greeklish Επιπλέον, με το να γράφει στα ελληνικά, ο ίδιος ο χρήστης μαθαίνει να εξοικειώνεται με τη γλώσσα του και να τη χρησιμοποιεί καλύτερα. Όποια κι αν είναι η δουλειά του, κάποια στιγμή θα χρειαστεί να γράψει ένα κείμενο στα ελληνικά - και τότε είναι σίγουρο πως αν χρησιμοποιεί συνέχεια greeklish, θα συναντήσει προβλήματα. Από την άλλη, ποια είναι τα πλεονεκτήματα των greeklish; Αν δεχτούμε πως το τεχνικό πρόβλημα δεν υφίσταται πλέον και όλοι μπορούν να διαβάσουν ελληνικά στους υπολογιστές τους (πράγμα για το οποίο, όπως ανέφερα σε προηγούμενο post, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος) , οι μόνοι λόγοι που μπορώ να σκεφτώ είναι καθαρά προσωπικοί: - βαριέμαι την εναλλαγή alt+shift - δεν είμαι καλός στην ορθογραφία και το "κρύβω" στα greeklish (προσωπικά, η κακή ορθογραφία δεν με ενοχλεί - είναι κάτι που καταλαβαίνω και δικαιολογώ. Έτσι κι αλλιώς όμως, ο αυτόματος διορθωτής του firefox λύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόβλημα) - συνήθισα να γράφω greeklish και δυσκολεύομαι να συνηθίσω τα ελληνικά Πέρα από αυτά, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. όλοι αυτοί οι λόγοι όμως είναι προσωπικοί, αφορούν τον συγγραφέα και όχι τον αναγνώστη. Επειδή όμως ένα κείμενο γράφεται από έναν για να το διαβάσουν πολλοί, ο συγγραφέας οφείλει να προσαρμοστεί στις "προδιαγραφές" των αναγνωστών του και όχι το αντίστροφο (εκτός αν είσαι ο Joyce, οπότε πάω πάσο). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Super Moderators Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Kai efoson kanenos h gnomh den periseyei prota thn zhthsate kai meta bghke h apofash? "Κατά τη γνώμη μας, κανείς δεν περισσεύει". Αυτό έγραψα, διάβασέ το πιο προσεκτικά. Όσο για τις γνώμες των μελών, λαμβάνονται υπ' όψιν. Νομίζω ότι αυτό έχει φανεί καθώς, στην επτάχρονη πορεία αυτού του forum, αρκετές από τις αλλαγές που έγιναν στηρίχθηκαν σε προτάσεις και επισημάνσεις μελών. Άλλο όμως το "λαμβάνω υπ' όψιν" κι άλλο το "ακολουθώ άνευ ετέρου". ΥΓ: Λυπάμαι ιδιαίτερα γιατί διακρίνω μία προσπάθεια αντιπαράθεσης, η οποία δεν υφίσταται από την πλευρά μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bandito Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Συγνώμη αλλά ούτε η άλλη πλευρά έχει παρουσιάσει κανένα ουσιαστικό επιχείρημα, εκτός απο την βελτίωση του search, που είναι το μοναδικό επιχείρημα που ίσως είναι ουσιαστικό. Απλα μια μικρή επισήμανση... Tο θέμα είναι τι επιχείρημα περιμένεις να ακούσεις. Τα greeklish είναι θέμα τεμπελιάς. Όσο και αν σου πω οτι γράφοντας "prvo8hsh" μου ακυρώνεις το pattern recognition του εγκεφάλου μου και με αναγκάζεις μια πρόταση που μπορώ να την διαβάσω σε 0.1 sec και να επικεντρωθώ μόνο στο να κατανοήσω το περιεχόμενο, να πρέπει να την σκανάρω δυο και τρείς φορές μόνο και μόνο για να σχηματίσω την πρόταση. Έτσι εσύ γλυτώνεις 10 alt-shift και εγώ μια παράγραφο που θα μπορούσα να την σκανάρω σε 1sec μου παίρνει 30 sec και πάλι δεν έχω βγάλει άκρη. 99% τα greeklish συνοδεύονται απο έλλειψη στίξης και συντακτικά, νοηματικά λάθη και δεν είναι ποτε consistent , ο καθένας γράφει ότι και όπως γουστάρει. Όλη η εξέλιξη της γραφής και της επικοινωνίας έχει στηριχθεί στην καταπληκτική ικανότητα του εγκεφάλου να μπορεί να ταιριάζει σχήματα και εικόνες που έχει ήδη δεί. Είναι αυτό που έχει τύχει σε όλους, να μην μπορούμε να πουμε σε κάποιον πώς γράφεται μια λέξη αν δεν την δούμε γραμμένη. Είναι ο ίδιος λόγος που αν η πινακίδα του STOP ήταν κόκκινη με το ίδιο σχήμα αλλα έγραφε STOK, θα σταμάταγαν όλοι ενώ αν ήταν τετράγωνη και πράσινη δεν θα σταμάταγε κανένας και ας έλεγε STOP. Η πρόταση "Prov8hsi tis ikonomeias" δεν θα σκαναριστεί απο κανέναν αλλα θα διαβαστεί γράμμα-γράμμα ακόμα και απο αυτούς που είναι μαθημένοι στα greeklish. Στα news του πολυτεχνείου, εποχές που όντως υπήρχε θέμα με τα ελληνικά είχαν εφαρμόσει έναν απλό κανόνα για τα greeklish. Έγραφαν την κάθε λέξη όπως θα γραφόταν αν την έγγραφαν στα ελληνικά, cvmi = "ψωμί". Τα greeklish εκείνα, μετά απο λίγο καιρό μπορούσες να τα διαβάσεις με σχετική ευκολία. Τα χαοτικά greeklish: "psomh", "psomi", "4omi", "4wmi" είναι 3000 χρόνια πίσω στην εξέλιξη πριν οι άνθρωποι ανακαλύψουν οτι το να έχουν κοινές παραδοχές τους βοηθάει να μην χάνουν την μπάλα. Όσο για κάποιον πιο πάνω που ρώτησε αν τα χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα, εγω προσωπικά ακόμα και στα chat χρησιμοποιώ ελληνικά. Τελικά όλα είναι θέμα εκείνου που γράφει το κείμενο. Ποιοί θες να το διαβάσουν και πως. Το οτι βοηθάς δεν ειναι δικαιολογία. Αν εμένα με πλησιάσει κάποιος στον δρόμο και με ρωτήσει πως θα βρεί τον Αγ. Παντελεήμονα δεν του βγάζω το λάδι να του πω επειδή τον βοηθάω. Δεν του λέω " Εδώ πιο πάνω μωρε θα το βρείς. ΜΙα αριστερα, μετά κάπου δεξιά και στα 100-3000 μέτρα θα το βρείς". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.