bandito Δημοσ. 30 Μαΐου 2001 Δημοσ. 30 Μαΐου 2001 Απευθύνομαι κυρίως στους επαγγελματίες προγραμματιστές αλλά για αυτούς που δεν ξέρουν ας ρίξουν μια ματιά εδώ . <A HREF="http://www.rational.com/uml/index.jsp" TARGET=_blank>http://www.rational.com/uml/index.jsp</A> <BR>Πόσοι απο εσάς που είναι επαγγελματίες χρησιμοποιούν την UML κατα την διαδικασία της ανάπτυξης ενός έργου. Πρόσφατα σε ευρωπαικό διαγωνισμό για την ανάληψη του έργου του site της Ευρωπαικής Ένωσης, ζητήθηκε μοντέλο μόνο σε UML. Κανένα άλλο documentation δεν γινόταν δεκτό. Επίσης, απο γνωστό μου στην intrasoft, τα περισσότερα έργα μοντελοποιούνται σε UML? Είναι κανείς που να την χρησιμοποιεί?
timour Δημοσ. 30 Μαΐου 2001 Δημοσ. 30 Μαΐου 2001 Η UML είναι στην ουσία εργαλείο (μεθοδολογία)σχεδιασμού Object Oriented εφαρμογών Java, C++, Visual basic κ.α. και είναι στην ουσία ότι το Yourdon για την C, Pascal κ.α. Περιέχει ένα σετ εργαλείων όπως USE CASE diagrams , Collaboration Diagrams, State Transittion diagrams και κάποια άλλα τα οποία χρησιμοποιείς για να περιγράψεις τα specs του Software που θες για να φτιάξεις. <BR>Είναι πολύ χρήσιμη για πολύπλοκο software και για κατασκευή IDL's (Ιnterface definition Language).<BR>Η φιλοσοφία της μεθοδολογίας είναι αρκετά απλή και μπορεί κάποιος να την μάθει σχετικά ευκολά<BR>Στην εταιρεία που δουλεύω αντιπροσωπεύουμε τα εργαλεία της Rational και άρα και την UML οπότε αν χρειαστεί κάποιος σχετική βοήθεια ας στείλει PM.
Γηρυόνης Δημοσ. 30 Μαΐου 2001 Δημοσ. 30 Μαΐου 2001 Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος που να κάνει Object Oriented Analysis & Design και να μη χρησιμοποιεί UML. Όποιο πανεπιστήμιο και να δεις (τουλάχιστον εξωτερικό) χρησιμοποιούνε Yourdon και UML. Σε όσες εταιρίες έχω δουλέψει μέχρι στιγμής χρησιμοποιούσαμε μόνο UML.<BR> Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μάθεις τη μεθοδολογία, ιδιαίτερα αν ξέρεις κάποιες άλλες στις οποίες βασίστηκε η UML (όπως για παράδειγμα Object Modelling Technique). Δόθηκε στη δημοσιότητα από το Object Management Group (βλέπε επίσης και CORBA) το 1995 (νομίζω δεν είμαι σίγουρος) και επίσης είναι open specification, δηλαδή μπορεί ο οποισδήποτε να πάει και να προτείνει τρόπους για να γίνει καλύτερο και απλότερο.<BR> Αν κάποιος θέλει να αρχίσει να ασχολείται με το UML ας κάνει ένα search στο google (δε θα πρότεινα κάποια αγορά βιβλίου για αρχή, υπάρχουνε πάρα πολλές πληροφορίες εκεί έξω). Και επίσης αν θέλετε κάποιο πρόγραμμα για να αρχίσετε να σχεδιάζεται με UML θα πρότεινα τη Select. Και πάλι κάντε ένα search στο google.<P> Ελπίζω να βοηθήσει.
bandito Δημοσ. 30 Μαΐου 2001 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2001 RE paidia, den katalavate, xero ti einai UML, to thema einai an xrisimopoieitai, alla etsi kai allios me kalipsate. Tora timour na se rotiso kati? H Rational giati exei tetoia athlia simperifora? Gia na katevasw ena eval version mou evgale tin panagia afou me rotise mexri gia to agapimeno mou fagito. Meta eprepe na mou steilei ena e-mail gia na kanw proswrino authenticate kai den to esteile pote!! Ekana episis aitisi gia eval tou Rational Rose RealTime( eimai embedded engineer kai thelo na xrisimopoihsw tin ROOM pou den einai toso diadedomeni) alla to cd-aki den irthe pote? Kai to ftinotero programma tis exei 200.000.000.000.000.000. (kala to poso tha to poulisei einai diko tis provlima). Re gamoto omos ta ergaleia tis einai poli kala <p>[ 30-05-2001: Message edited by: banditikoulas ]
JPG Δημοσ. 30 Μαΐου 2001 Δημοσ. 30 Μαΐου 2001 Mathenoume UML sto TEI pou spoudazo. Pragmati einai poli kalo ergalio. Boithaei para poli idika otan exeis kati poliploko den pedevese.<BR>Alla apo oti xero to rational rose einai panakrivo!!!
sh4dow Δημοσ. 30 Μαΐου 2001 Δημοσ. 30 Μαΐου 2001 re banditikoulas giati den zitas apo ton timour na sou steilei to trial (eval) mias kai einai antiprosopos ...
bandito Δημοσ. 30 Μαΐου 2001 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2001 Exeis dikio sh4dow. TIMOUR please thelo eval version apo Rational Rose Real Time h Rational Test RealTime kai Rational Rose Suite. An mporeis tha sou eimai evgnomon.
timour Δημοσ. 31 Μαΐου 2001 Δημοσ. 31 Μαΐου 2001 Εχεις δίκιο banditikoula η Rational είναι πολύ μυστήρια εταιρεία. Η εταιρεία που δουλεύω ειναι η Syntax πληροφορική <A HREF="http://www.syntax.gr" TARGET=_blank>www.syntax.gr</A> και φέρνουμε τα πακέτα της rational στην ελλάδα. Αν θές στείλε μου ένα PM με τα στοιχεία σου και θα σου στείλω εγώ ή μπορείς να πάρεις ένα τηλ. στο 6542626 και να επικοινωνήσεις με τον Μελετλίδη Γιάννη ή με την Τέντη Φωτεινή -Τμήμα πωλήσεων. Πάντως να ξέρεις οτι το evaluation και απο εμάς να το πάρεις θα κάνει κανα 2 βδομάδες -το licence key το στέλνει μόνο η rational και εμείς απο αυτούς το παραγγέλνουμε- αντί για 1 μήνα περίπου που κάνει απο Αμερική. Επίσης κατα καιρούς διοργανώνουμε δωρεάν σεμινάρια πανω σε αυτά τα πακέτα οπότε αν ενδιαφέρεσαι τσέκαρε το site μας -το ξέρω απαράδεκτο αλλα το αλλάζουμε....<P>Φιλικά<BR>Timour
bandito Δημοσ. 31 Μαΐου 2001 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2001 Σε ευχαριστώ πολύ timour. Σου έχω στείλει PM. Σου έβαλα και 5 αστεράκια
apoc Δημοσ. 31 Μαΐου 2001 Δημοσ. 31 Μαΐου 2001 Xrisimopoiw ta Select Case Tools sto panepisthmio kai mporw na pw simnfwna kai me ta legomena tou Girioni einai isws to pio filiko apo ola auta ta ergaleia pou anaferonte....eidika h teleutaia tou ekdosh exei para feature kai se sindiasmo me thn egkatastash tou software panw sto diktio tou panepisthmiou mporeis na organwseis thn douleia sou...sxetika eukola kai leitourgika....se kathe ergasia se O.O to select apaiteitai...eidika sto design alla kai sto documentation phase.......<P>Perastika mas....
timour Δημοσ. 31 Μαΐου 2001 Δημοσ. 31 Μαΐου 2001 ΟΚ banditikoula κανόνισα να σου στείλουν το evaluation του Rational Rose Suite oπότε ανανένεις... πάντως τσέκαρε το site μας απο καιρό σε καιρό γιατί διοργανόνονται -δωρεάν- σεμινάρια για ΟΟ τεχνολογίες και για πακέτα της Rational , αν και όποτε υπάρχει κάτι ενδιαφέρον θα σε ενημερώσω εγώ.<P>Όσο για τα αστεράκια thanks αλλά μου είναι αδιάφορα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.