Προς το περιεχόμενο

Ιδού που οδηγεί το μονοπώλιο της Intel.

pappous_soulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το κορυφαίο μοντέλο της Intel θα κοστίζει 1500$ ενώ το αμέσως κατώτερο θα τιμολογείται στα 1400$.

Oπότε στην Ελλάδα ας τα μεταφράσουμε σε 1500 και 1400 ευρώ και είμαστε εντάξει.

Άντε και σ'ανώτερα.

[link]

Δημοσ.

Και που είναι το πρόβλημα ?

Τόσο θέλει η Intel να τα πουλήσει, τόσο τα πουλάει...

Δηλάδη τι θές να κάνει να μην βγάλει κορυφαία μοντέλα για να μην σου φανούν εσένα ακριβά ?

Γιατί δεν κοιτάς ότι μπορείς να πάρεις επεξεργαστή με 15.000 δραχμές.

Γιατί δεν μας λές ότι η "κακιά" intel δίνει διπύρινο επεξεργαστή με 26.000 δραχμές ?

Γιατί δεν μας λές ότι μπορείς να αποκτήσεις την τελευταία (in the market) τεχνολογία της intel μόνο με 50.000 δραχμές ?

Τι σε ενοχλεί εσένα πόσο πουλάει το πιο ακριβό μοντέλο της ? Είναι απαραίτητο για να ζήσεις ? Εγώ νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητο ούτε κάν για να ζήσεις κάλα...

Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η υπερτιμολόγηση σε σχέση με το παρελθόν, αλλά και η καθίζηση που θα φέρει το μονοπώλιο στην πρόοδο των επεξεργαστών... Από την εμφάνιση της AMD και μέχρι τους dual core η Intel είχε πουσάρει τεχνολογία και μειωμένες τιμές στο δεν πάει άλλο...

Δημοσ.

Δεν βλέπεις πίσω απ'τα πράγματα και κοιτάς το τώρα.

Αυτό που θέλω να πω είναι οτι η Intel ήδη καβάλισε το καλάμι με αυτή την κίνηση,και όσο η AMD δεν κάνει κίνηση θα χειροτερεύουν τα πράγματα. (και ως προς τις τιμές,και ως προς την πρόοδο)

Και αν τα πράγματα δεν αλλάξουν σύντομα (προς το καλό) για την AMD,θα δεις οτι η Intel θα σου πουλάει για πανάκριβο και τον πιο ταπεινό της επεξεργαστή.

That's what i'm talking about.

Δημοσ.

Πριν τους Athlon-Duron η ιντελ πουλούσε τους μεσαίους Pentium3 85.000 δρχ (περ. 300Ε)...Αμα δεν ρίξουν κανένα βαρύ πρόστιμο στην Intel και βαρέσει κανόνι η AMD μας βλέπω να γυρνάμε σε εκείνη την εποχή πάλι.

• Super Moderators
Δημοσ.

epipleon einai oi Extreme versions me 3ekleidwto multiplier kai genikotera "dialegmena" kommatia gia kalytero overclocking (upoti8etai)

ka8ara kinhsh prestige kai tpt allo...aneka8en kai h Intel kai h AMD ta koryfaia montela tous ta eixan sta 1000 Euro...(vlepe Phenom FX syntoma)

Δημοσ.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε....και η φοράδα στο αλώνι ξέρετε τι κάνει. Εγω βλέπω οτι τα πάντα φτηναίνουν και πλέον αν έχεις τον υπολογιστή για την εργασία σου τον κρατάς πολύ περισσότερο απο ότι πριν 10 χρόνια, όπως έιπε και το παλικάρι πιο πάνω.

Καθαρά πρεστίζ και τπτ άλλο.

Δημοσ.

Όταν είχε βγάλει τους x-treme pentium 4 με 2 mb cache κόστιζαν 1000 ευρώ..Όταν έβγαλε τον x-treme dual core με την γνωστή μαύρη συσκευάσία πάλι τόσο κόστιζε.Ως προς τι η έκπληξις λοιπόν;;

Δημοσ.

intelpricelistsr7.jpg

Emena i times mou fenonte fisiologikes isos k pio xamiles apo to anamenomeno.

Ta 1499$ pou zita o QX9775 einai normal an kai me ton QX9650 999$ uparxi i dinatotita parametropiisis tou fsb&polaplasiasi(panw katw),

Aloste panta i Extreme ekdosi eixe afti tin dinatotita.

Stin mesea katigoria vlepoume ton [email protected] me molis 316$. oti kalitero erxete na kalipsi ton simerino Q6700.

Asxoliasto:

Super_Pi_1M_5800MHz_7.797s.png

Δημοσ.
Σε δουλειά να βρισκόμαστε....και η φοράδα στο αλώνι ξέρετε τι κάνει. Εγω βλέπω οτι τα πάντα φτηναίνουν και πλέον αν έχεις τον υπολογιστή για την εργασία σου τον κρατάς πολύ περισσότερο απο ότι πριν 10 χρόνια, όπως έιπε και το παλικάρι πιο πάνω.

Καθαρά πρεστίζ και τπτ άλλο.

E βέβαια. Αν παρει κανεις εναν σύγχρονο C2D στα 2 GHz και κατι όλα τρεχουν μια χαρα. Αφήστε που είναι συγκρίσιμος με Pentium 4 στα 3Ghz. Ποιος ο λόγος να ξανααγορασω υπολογιστη; Κανενας. (για games αν θέλει κανείς παίρνει κονσόλα - φτηνονοτερες απο τις ακριβες καρτες γραφικων). Εγώ δεν προκειται να ξαναγορασω ούτε INTEL ούτε AMD. Είμαι καλυμένος!!! :-)

---

Oσο για τον παραπανω πίνακα

ο 8400 3Ghz με fsb 1333 κανει 183 $

ο ???? ο ακριβός, 3,2 Ghz fsb 1666 κανει 1500$. E ποιος "νοημων" θα τα δώσει;Σιγα η διαφορα του επεξεργαστη. Να ήταν 6 GHz και τριπλασιο Fsb ίσως...

Δημοσ.

Η εύρεση του sweet spot σε αγορές hardware components που παρουσιάζουν αντίστοιχη κλιμάκωση επιδόσεων/τιμής με τους επεξεργαστές δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα από τον αδαή. Θέλει μία ορισμένη επαφή με τις εξελίξεις στην αγορά, να κάνεις την αναζητησούλα σου για reviews και benchmarks κλπ. Τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όμως. Έτσι όπως κλοκάρουν οι C2D, δίνεις Χ ποσό και έχεις τις επιδόσεις του 1.5Χ μοντέλου με μία 5λεπτη επίσκεψη στο BIOS.

Ναι, είναι πιθανόν ότι αν η AMD είχε αυτήν την περίοδο να επιδείξει στη γκάμα της έναν FX που θα έτριζε τα δόντια στους κορυφαίους Intel, ο ακριβότερος QX θα τιμολογείτο κοντά στα 1000$. Ε, τί να κάνουμε τώρα; Εθελοντική εργασία στην AMD για να τους βγάλουν μία ώρα αρχύτερα; Αλλά με το χέρι στην καρδιά, ας μας απαντήσει ο pappous_soulis: Η μανούρα γίνεται γιατί υπολόγιζε να πάρει τον top Intel κοντά στα 1000$ και τώρα του χάλασαν τα σχέδια; Ή είναι θέμα «Να 'χαμε να λέγαμε...»; :-)

Δημοσ.

Όχι ρε! Εγώ μια χαρά βολεμένος είμαι με τον Q6600 μου,και ούτε είχα σκοπό να πάω να αγοράσω ένα τέτοιο θηρίο. :-D

Τον τρέχω στα 3,2 και είμαι καλυμένος.

Απλά λέω οτι όσο δεν έχει άμεσω ανταγωνισμό η Intel θα αρχίσει να μας πατάει. Αν καταλαβαίνεται τι εννοώ. :o

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...