Humphrey Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Η ιστορία κατέγραψε ότι παρέλαβε υψηλό πληθωρισμό και ανεργία. Και φεύγοντας από την προεδρία, αυτά τα δύο είχαν μειωθεί. Απλά πιστεύω ότι ήταν εξαιρετικά κωλόφαρδος γιατί του έκατσαν οι διεθνείς συγκυρίες όσον αφορά τις σημαντικές μειώσεις στην τιμή του πετρελαίου στις αρχές του '80, και τη μειωμένη δύναμη του OPEC από τότε. Ας μην ξεχνάμε ότι στα μέσα του '70 είχε γίνει της πουτάνας με το καρτέλ του OPEC και την τεχνητή μείωση της διαθεσιμότητας του πετρελαίου, που έφερε πληθωριστική κρίση παγκοσμίως. Completely off topic... Σωστή παρατήρηση για την τιμή του πετρελαίου αλλά δεν ήταν μόνο αυτό..Ο Ρόνι είχε την τύχη να έχει έναν καλό τραπεζίτη, τον Paul Volcker, ο οποίος μείωσε αρκετά τον φόρο εισοδήματος, με αποτέλεσμα οι δαπάνες των καταναλωτών να αυξηθούν και να συντηρήσουν μια καλή περίοδο ανάπτυξης για τις ΗΠΑ με το ΑΕΠ να μεγαλώνει άνω του 2,5 τοις εκατό ετησίως τη στιγμή που στα late 70s η οικονομία ήταν σε στασιμοπληθωρισμό...Βέβαια αυτό είχε άλλες συνέπειες αλλά...καλύτερα Volckernomicks παρά Reaganomicks... Η κωλοφαρδία ήταν σε καθαρά πολιτικό διεθνές επίπεδο με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ λόγω της κούρσας των εξοπλισμών που ξεκίνησε..και που να ξερε..
LL_NEO Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Το '75 γεννήθηκα εγώ, έπεσε η τιμή του πετρελαίου και η χούντα στην Ελλάδα.Τόση χαρά μαζεμένη στον πλανήτη δεν ξανάδαμε. Να μη γίνω προβλέψιμος....
mandate Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 o Colbert είναι λίγο κατσικοποδαρακης ή μου φαίνεται?
punky Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Completely off topic... Σωστή παρατήρηση για την τιμή του πετρελαίου αλλά δεν ήταν μόνο αυτό..Ο Ρόνι είχε την τύχη να έχει έναν καλό τραπεζίτη, τον Paul Volcker, ο οποίος μείωσε αρκετά τον φόρο εισοδήματος, με αποτέλεσμα οι δαπάνες των καταναλωτών να αυξηθούν και να συντηρήσουν μια καλή περίοδο ανάπτυξης για τις ΗΠΑ με το ΑΕΠ να μεγαλώνει άνω του 2,5 τοις εκατό ετησίως τη στιγμή που στα late 70s η οικονομία ήταν σε στασιμοπληθωρισμό...Βέβαια αυτό είχε άλλες συνέπειες αλλά...καλύτερα Volckernomicks παρά Reaganomicks... Η κωλοφαρδία ήταν σε καθαρά πολιτικό διεθνές επίπεδο με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ λόγω της κούρσας των εξοπλισμών που ξεκίνησε..και που να ξερε.. Η οικονομία τους τότε ήταν πράγματι σε stagflation. Που είναι ότι χειρότερο. Θεωρητικά το ένα λειτουργεί αντίστροφα από το άλλο. Αλλά επέτρεψε μου να σε διορθώσω: ο Volcker (και οποιοσδήποτε προεδρεύει της Federal Reserve Bank) δεν είχε καμία σχέση με τη μείωση του φόρου εισοδήματος. Αυτό είναι ξεκάθαρα αρμοδιότητα της κυβέρνησης. Αυτό που έκανε ο Volcker ήταν να παίξει με τη διάθεση του χρήματος στην αγορά, μιας και αυτό είναι το εργαλείο που χρησιμοποεί η Federal Reserve Bank. Με τη μείωση του διαθέσιμου χρήματος στην αγορά, έριξε το demand-pull inflation. Σκέψου ότι η μείωση του φόρου εισοδήματος (κυρίως των υψηλών εισοδημάτων) που εφάρμοσε ο Ρήγκαν, λειτούργησε αντίθετα από την πολιτική του Volcker. Αλλού για αλλού. Η ταυτόχρονη συγκυρία με το πετρέλαιο, συμπίεσε και το cost-push σκέλος του πληθωρισμού. Για τη συγκυρία με την ΕΣΣΔ, θα συμφωνήσω. Αν μη τι άλλο όμως, όλα τα παραπάνω δείχνουν αυτό που αρχικά είπα. Ήταν τρελά κωλόφαρδος. Σαν την πορεία του βάζελου με τον κιθαρίστα στο τιμόνι Να μη γίνω προβλέψιμος.... Το 'ξερα πως θα τσιμπήσεις. ΥΓ Συγχωρέστε μου τις αμερικανιές στις εκφράσεις, αλλά δεν είμαι εξοικιωμένος με την ελληνική φρασεολογία όσον αφορά τα οικονομικά.
Humphrey Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Σωστό, γράψε λάθος. Κάτι όντως δεν μου καθόταν καλά από χθες...Μυθικό... ο ένας προσπαθούσε να μειώσει τη ζήτηση και ο άλλος προωθούσε πολιτικές για την αύξηση της... Απλά εκείνο που προσπαθούσα να πω ήταν ότι και η Ομοσπονδιακή τράπεζα έβαλε και αυτή το χεράκι της (ναι, με τα επιτόκια) προκειμένου να βγει η οικονομία απο τον στα-σι-μο-πλη-θω-ρισμό... Βέβαια, ως αποτέλεσμα των ανάποδων πολιτικών που σωστά επισήμανες δημιουργήθηκε ένα τόσο δα ελλειματάκι... Anyway, σπούδασες economics? Συγνώμη για το off topic (πάλι) και κλείνω με την περίφημη φράση του R. Williams , ως πρόεδρος, απο την παραπάνω ταινία΄ " Ι did not have sex with this woman....(προσπαθεί να μη χαμογελάσει) but i wanted to...."
Toufas Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 o Colbert είναι λίγο κατσικοποδαρακης ή μου φαίνεται? δηλαδης ?
punky Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Απλά εκείνο που προσπαθούσα να πω ήταν ότι και η Ομοσπονδιακή τράπεζα έβαλε και αυτή το χεράκι της (ναι, με τα επιτόκια) προκειμένου να βγει η οικονομία απο τον στα-σι-μο-πλη-θω-ρισμό... Πολύ σωστό. Κι αυτό βοήθησε. Anyway, σπούδασες economics? Yeap. mandate mate, δεν κατάλαβα προς τι το link στο yahoo finance.
Toufas Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 μαλλον επειδη πεσανε οι μετοχες? δεν το καταλαβα και εγω να πω την αληθεια.
mandate Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 για την επέτειο λέω punky '87 υ.γ. μπορεί να κάνω και λάθος αλλά είπε πότε ο Colbert μήν αγοράζετε καλύβες για μισό εκατομμύριο δολλάρια? anyway μην σας πρηζω με τα προβληματα των άλλων.
BLISS Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Ο Colbert ειναι κα-τα-πλη-κτι-κος! Για το αν θα μπει στην πολιτικη... το βλεπω μαλλον ως διαφημιστικη καμπανια για το βιβλιο του, I Am America (And So Can You!) που παρουσιασε και στην εκπομπη του Larry King προχτες. Κυκλοφορει σε καλη ποιοτητα [ Larry King Live - 2007.10.11 - Stephen Colbert ] Παντως μη χασετε αυτο το video!: White House Correspondents Dinner - Stephen Colbert (2006) Παραλιγο να παθει εγκεφαλικο ο Bush... Αψογος!
Freakster Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Αν σκεφτεις ποιον θα εχει για αντιπαλο :s Μακαρι να κατεβει στις εκλογες, η Hilary μου ειναι αντιπαθεστατη. (Obama κανε το θαυμα σου )
Humphrey Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Αν σκεφτεις ποιον θα εχει για αντιπαλο :s Μακαρι να κατεβει στις εκλογες, η Hilary μου ειναι αντιπαθεστατη. (Obama κανε το θαυμα σου ) Βασικά, είναι πολύ δύσκολο να μην κατέβει η πρώην First Lady καθώς έχει έναν ισχυρότατο προεκλογικό μηχανισμό και πάμπολλες χορηγίες πίσω της. Εαν κατέβει και κερδίσει, είναι πολύ πιθανό ο Ομπάμα να γίνει Αντιπρόεδρος ή κάτι ανάλογο και κατα συνέπεια εν αναμονή υποψήφιος.. Τα χοντρα γέλια πέφτουν απο την άλλη μερια..Έχετε υπόψιν σας κάποιον Fred Thompson που έπαιζε στο Law and Order έναν δημόσιο κατήγορο αν θυμάμαι καλά..? Ο τύπος είναι δεύτερος στα polls για τη Ρεπουμπλικανική υποψηφιότητα μετά τον Rudi Giuliani (πρώην δήμαρχο της Ν.Υ.). Hταν συνήγορος του Νίξον κατα το σκάνδαλο Watergate ( o Nixon τον είχε αποκαλέσει dumb as hell...) και σε ερώτηση του τί είχε κάνει κατα τη θητεία του στη Γερουσία είχε απαντήσει: "πέρα απο το να φεύγω απο το κτίριο??" Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και ο all-time classic Τεξανός υποψήφιος (Ron Paul) ο οποίος είναι κατα των αμβλώσεων, υπέρ της εξόδου των ΗΠΑ από ΝΑΤΟ και ΟΗΕ, υπερ της κατ'οίκον μάθησης, κατάργησης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, ακόμη λιγότερων φόρων για τις επιχειρήσεις και (για να μην ξεχνιέστε...) υπερ της οπλοκατοχής... Κάτι λέγατε για κωμικούς στη Προεδρία....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.