Toufas Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Δεν ξέρω κατά ποσο έχει γίνει γνωστό αυτό στην ελλάδα, αλλα ο Stephen Colbert δήλωσε ότι θέλει να είναι υποψήφιος για πρόεδρος. Για οποιον δεν γνωρίζει τον εν λόγο κωμικό, έχει μια εκπομπή που αυτός σαν παρουσιαστής τις αποτελεί μια καρικατούρα του Bill ο Reilly ( http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_O'Reilly_(commentator) ) και γενικός ο χαρακτήρας που παίζει είναι τίγκα ρεπουμπλικανος, ενώ αν και σπανια βγαίνει εκτος χαρακτήρα, η πολιτική του άποψη φαίνεται ξεκάθαρα (ειδικότερα από το word of the day κομματι που κανει.) Όσοι έχετε δει την ταινία man of the year, θα καταλάβετε τις ομοιότητες, και επίσης ο colbert μαζί με τον Jon stewart θεωρούνται από τους πιο δημοφιλείς δημοσιογράφους/κωμικούς. Ποια η γνώμη σας για κάτι τέτοιο? Μην ξεχνάτε ότι ο reagan ήταν ηθοποιός πριν γίνει πρόεδρος.
punky Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Ποια η γνώμη σας για κάτι τέτοιο? Μην ξεχνάτε ότι ο reagan ήταν ηθοποιός πριν γίνει πρόεδρος. And he sucked at both.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 And he sucked at both. Κοίτα, αυτό σηκώνει μεγάλη κουβέντα - για το θέμα της Προεδρίας του φυσικά και του γενικότερου impact που αυτή είχε (γιατί από ηθοποιία, έχεις απόλυτο δίκιο). Θες να ανοίξεις καινούργιο θέμα για να μην σκίσουμε το παρόν;
21century Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Καλυτερος αυτος παρα Προεδροι μαριονετες των συμφεροντων και των αφεντικων τους που ως γνωστον υποκλινονται μπροστα τους...οπως τωρα με το πετρελαιο, οι ΗΠΑ θελει να αγοραζει η Ε.Ε απο αυτους. Και αραγε ποιος εχει πετρελαιοπηγες στο Τεξας?
punky Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Κοίτα, αυτό σηκώνει μεγάλη κουβέντα - για το θέμα της Προεδρίας του φυσικά και του γενικότερου impact που αυτή είχε (γιατί από ηθοποιία, έχεις απόλυτο δίκιο). Θες να ανοίξεις καινούργιο θέμα για να μην σκίσουμε το παρόν; Ε, ας μην το πολυαναλύσουμε, δεν έχω και πολλά να πω. Από ότι καταλαβαίνω είσαι fan των Reagαnomics. Η ιστορία κατέγραψε ότι παρέλαβε υψηλό πληθωρισμό και ανεργία. Και φεύγοντας από την προεδρία, αυτά τα δύο είχαν μειωθεί. Απλά πιστεύω ότι ήταν εξαιρετικά κωλόφαρδος γιατί του έκατσαν οι διεθνείς συγκυρίες όσον αφορά τις σημαντικές μειώσεις στην τιμή του πετρελαίου στις αρχές του '80, και τη μειωμένη δύναμη του OPEC από τότε. Ας μην ξεχνάμε ότι στα μέσα του '70 είχε γίνει της πουτάνας με το καρτέλ του OPEC και την τεχνητή μείωση της διαθεσιμότητας του πετρελαίου, που έφερε πληθωριστική κρίση παγκοσμίως. Το '75 γεννήθηκα εγώ, έπεσε η τιμή του πετρελαίου και η χούντα στην Ελλάδα. Τόση χαρά μαζεμένη στον πλανήτη δεν ξανάδαμε.
Freakster Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 περι Colbert, οσοι δεν τον γνωριζουν καθολου ας ριξουν μια ματια στο show του http://www.comedycentral.com/shows/the_colbert_report/index.jhtml
Super Moderators paredwse Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Ε, ας μην το πολυαναλύσουμε, δεν έχω και πολλά να πω. Από ότι καταλαβαίνω είσαι fan των Reagαnomics. [...] Βρε τι μανία είναι αυτή τώρα τελευταία, να βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα από μία φράση ή μία λέξη. Εσύ μου γράφεις "Από ότι καταλαβαίνω είσαι fan των Reagαnomics", κάποιος άλλος έγραφε "Πρεπει να εισαι μικρος σε ηλικια. Ρωτησε τους γονεις σου". Δεν είμαι fan των Reaganomics - απ' όσα ελάχιστα (μηδαμινά) γνωρίζω από οικονομικά δεν ήταν ακριβώς δικό του κατόρθωμα η μείωση του πληθωρισμού και της ανεργίας - να μου πεις για την περίοδο Clinton να πω μάλιστα. Αυτό που εννοώ είναι η λεγόμενη "conservative revolution", η οποία ξεκίνησε από την Προεδρία του και με την οποία σημάδεψε την δεκαετία 1980-1990 όχι μόνο τις ΗΠΑ αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Εννοώ την ανάκαμψη των ΗΠΑ από την εσωστρέφεια στην οποία είχε περιπέσει μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ, την απαξίωση της Προεδρίας (επί Richard "δεν θα αγόραζα ούτε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από αυτόν" Nixon) και τις ακροβασίες του Jimmy Carter. Εννοώ την εκ νέου ανάληψη του ρόλου του παγκόσμιου χωροφύλακα από τις ΗΠΑ, γεγονός που βοηθήθηκε πολύ από την αγαστή συνεργασία Λευκού Οίκου και CIA (μετά την απαξίωση της υπηρεσίας με την Επιτροπή Church) και ενόπλων δυνάμεων (τραγική αύξηση των δαπανών για τις ένοπλες δυνάμεις επί εποχής Reagan - θυμίζω μόνο την επέμβαση στη Γρενάδα και το SDI) . Το '75 γεννήθηκα εγώ, έπεσε η τιμή του πετρελαίου και η χούντα στην Ελλάδα. Τόση χαρά μαζεμένη στον πλανήτη δεν ξανάδαμε. Η χούντα έπεσε στην Ελλάδα το 1974 - αμέσως μετά τη γέννηση του αδελφού μου. Μην κλέβεις το credit από την οικογένειά μου!
Helm21 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 δημοσιογράφους/κωμικούς. Είναι ενδιαφέρων ότι αυτό συμβαίνει στην Αμερική όπως συμβαίνει. Για Reaganomics έχω μόνο αυτό να πω Reaganomics killing me! Reaganomics killing me! Reaganomics killing me! Reaganomics killing you!
punky Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Βρε τι μανία είναι αυτή τώρα τελευταία, να βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα από μία φράση ή μία λέξη. Can't blame a man που του αρέσει να πηδάει. Και σε συμπεράσματα. Αυτό που εννοώ είναι η λεγόμενη "conservative revolution", η οποία ξεκίνησε από την Προεδρία του και με την οποία σημάδεψε την δεκαετία 1980-1990 όχι μόνο τις ΗΠΑ αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Εννοώ την ανάκαμψη των ΗΠΑ από την εσωστρέφεια στην οποία είχε περιπέσει μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ, την απαξίωση της Προεδρίας (επί Richard "δεν θα αγόραζα ούτε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από αυτόν" Nixon) και τις ακροβασίες του Jimmy Carter. Εννοώ την εκ νέου ανάληψη του ρόλου του παγκόσμιου χωροφύλακα από τις ΗΠΑ, γεγονός που βοηθήθηκε πολύ από την αγαστή συνεργασία Λευκού Οίκου και CIA (μετά την απαξίωση της υπηρεσίας με την Επιτροπή Church) και ενόπλων δυνάμεων (τραγική αύξηση των δαπανών για τις ένοπλες δυνάμεις επί εποχής Reagan - θυμίζω μόνο την επέμβαση στη Γρενάδα και το SDI) Αναντίρρητα θα αφήσει το στίγμα του κάποιος που θα βρεθεί να διοικήσει μία χώρα. Απλά συνεχίζω να πιστεύω ότι ο Reagan, έτυχε να βρεθεί σε πολύ ευνοϊκές συγκυρίες. Το Βιετνάμ πχ ήταν μια τραυματική εμπειρία για τον ψυχισμό του αμερικάνου που δίχασε τη χώρα. Και μετά δημιούργησε στρατιές βετεράνων με σύνθετα ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα. Μοιραία όμως, με την πάροδο του χρόνου, τέτοιου είδους εθνικές "πληγές" κλείνουν. Σάμπως η δεκαετία του '50 δεν ήταν μια δεκαετία πεσιμισμού για την μεταπολεμική Ευρώπη; Θα έγραφα και άλλες ψευδοπειστικές μπαρούφες πάνω στο θέμα, αλλά δεν έχω χρόνο σήμερα. I shot Reagan λοιπόν, Suicidal. "I Shot The Devil" was originally titled "I Shot Reagan". Some rumors suggest the band was persuaded by the FBI to change the name of the song.
Marcos_Aurilius Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Μια άσχετη ερώτηση: Toufa, ποιον ορίζεις ως "ελέυθερο κόσμο" (όπως γράφεις στον τίτλο σου) και πώς αντιλαμβάνεσαι την ελευθερία? Ή απλά αναπαράγεις το προπαγανδιστικό "free world" που ακούμε σε κάθε hollywoodιανή ταινία (δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις ταινίες...)
Toufas Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 punky & paredwse, μην ξεχνατε το του Reagan επίσης για όσους δεν το είδανε, το όλο θέμα άρχισε από την εκπομπή του stewart ,και μετά στην εκπομπή του colbert: http://hotair.com/archives/2007/10/17/video-colbert-runs-for-president-in-south-carolina/
Toufas Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Μια άσχετη ερώτηση: Toufa, ποιον ορίζεις ως "ελέυθερο κόσμο" (όπως γράφεις στον τίτλο σου) και πώς αντιλαμβάνεσαι την ελευθερία? Ή απλά αναπαράγεις το προπαγανδιστικό "free world" που ακούμε σε κάθε hollywoodιανή ταινία (δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις ταινίες...) φυσικα το 2ο λεω, που λενε ολοι στην αμερικη
fireflies Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 I shot Reagan λοιπόν, Suicidal. "I Shot The Devil" was originally titled "I Shot Reagan". Some rumors suggest the band was persuaded by the FBI to change the name of the song. σόρρυ για το οφφ-τόπικ αλλά εννοείς τους suicidal tendencies, έτσι? Όχι τους suicide δηλαδή.
Helm21 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 fireflies ε ναι. Πλάκα-πλάκα όσους ξέρω που ακούνε suicidal tendencies, suicidal τους λένε.
fireflies Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Οκ, απλώς κόλλησα λίγο γιατί άκουγα κάτι από suicide προ ημερών. Δεν ακούω suicidal tendencies. Σόρρυ για την παρένθεση, go on.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.