Προς το περιεχόμενο

Ubuntu 7.10 (Gutsy Gibbon) Release

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 537
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Αν έχεις κάρτα ati (κυρίως σειράς x1xxx ή hd2x00) πρέπει να εγκαταστήσεις και το xserver-xgl από το synaptic για να μπορέσεις να ενεργοποιήσεις τα εφέ του compiz. Φυσικά να έχεις ήδη εγκατεστημένο και τον ανάλογο driver (fglrx), είτε τον restricted που υπάρχει στο repo είτε κάποιον νεώτερο με τη manual μέθοδο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Sosto! (gt den gyrnaei se ellinika? :S tespa) Thanx gia to tip!

Tora leitoyrgei mia xara! An thymatai kaneis kai de varietai na grapsei pos tha allakso dikaiomata se ena partition pou exei endeiksi root? Misi ora psaxno kai de vrisko. thelo na min mporo na grapso i diagrpaso sto partition me ta windows.

Episis wtf is up me ta xromata sta avi arxeia mou? :S

Δεν κατάλαβα, να γράφεις θέλεις ή να μη γράφεις στα ntfs partitions; Τέλος πάντων, ασχέτως τι θέλεις, μπορείς να το ρυθμίσεις και αυτό πολύ εύκολα εγκαθιστώντας το ntfs-config που θα βρεις επίσης στο synaptic. Όταν το βάλεις θα το βρεις μετά στο "εργαλεία συστήματος" (ή system tools αν το έχεις στα αγγλικά) στο μενού με τις εφαρμογές.

post-20477-12906295446_thumb.png

ΥΓ. Για τα χρώματα στα avi, δοκίμασε και με άλλο media player. Πχ τον mplayer (θα τον βρεις στο synaptic, ή στο add remove software, αν δεν τον έχεις βάλει ήδη).

Εχω εγκατεστημενα τα ubuntu 7.04 και συνδεομαι στο διαδικτυο με το modem της otenet το sagem 800 .

Για να λειτουργησει και να αναγνωριστει το modem στα ubuntu ,ειχα εγκαταστησει το module ueagle-atm στον πυρηνα συμφωνα με οδηγιες που ειχα βρει στο internet.

Τωρα θελω να αναβαθμισω το συστημα μου σε 7.10.

Θα χρειστει να ξανακανω την ιδια διαδικασια που εκανα στην προηγουμενη εκδοση ή αυτη τη φορα τα ubuntu θα αναγνωρισουν το modem κανονικα ;

Ευχαριστω προκατοβολικα οποιος ασχοληθει με το ζητημα μου.

Μια μικρή βοήθεια. Έβαλα σε καθαρό partition το Gutsy Gibbon και εγώ, όλα φαίνονται να πήγαν καλά κατά την εγκατάσταση, έλα μου όμως που δεν ξεκινάει... Με normal boot, έχω μια ωραιότατη μαύρη οθόνη που δεν κάνει τίποτα, ενώ σε recovery mode, μου λέει ότι ο χρήστης που έχω δεν έχει δικαίωμα να ξεκινήσει τον X Server (με χρήστη root ξεκινάει κανονικά ο X Server, αλλά στο περιβάλλον όπου έχει να κάνει με administration μου λέει ότι δεν έχω δικαίωμα πρόσβασης...). Καμιά ιδέα κανείς?

Εχω εγκατεστημενα τα ubuntu 7.04 και συνδεομαι στο διαδικτυο με το modem της otenet το sagem 800 .

Για να λειτουργησει και να αναγνωριστει το modem στα ubuntu ,ειχα εγκαταστησει το module ueagle-atm στον πυρηνα συμφωνα με οδηγιες που ειχα βρει στο internet.

Τωρα θελω να αναβαθμισω το συστημα μου σε 7.10.

Θα χρειστει να ξανακανω την ιδια διαδικασια που εκανα στην προηγουμενη εκδοση ή αυτη τη φορα τα ubuntu θα αναγνωρισουν το modem κανονικα ;

Άκουσα άτομο που μετά από αναβάθμιση (upgrade) το modem απλά συνέχισε να δουλεύει. Αλλά αμφιβάλλω πολύ, γιατί είναι πυρηνο-εξαρτώμενο. ;-)

Τα χρησιμότερα αρχεία θα τα βρεις εδώ νομίζω: http://eagleedgy.c-webhosting.org/deb/

molis katevasa to ubuntu kai to egrapsa sto dvd-rw gia dokimi.

telika mia xara leitourgise to live-cd sto HP Pavilion 6520ea.

Η κάρτα ήχου σου δουλεύει; Στο δικό μου laptop 6541 δεν ακούω ήχο. Το volume ανεβαίνει / κατεβαίνει, τα πλήκτρα του volume control δουελύουν αλλά δεν ακούγεται τίποτα.

Προσοχή για χρήστες με HP pavilion laptops!

Σήμερα που έψαχνα λύση στα ubuntuforums είδα δεκάδες μηνύματα με προβλήματα σε HP laptops για την έκδοση 7.10.

Problems with Gutsy on HP laptops.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως γίνεται η καινούρια έκδοση να μην υποστηρίζει hardware που δούλευε με την προηγούμενη;

οπως επίσης πως γίνεται διαφορετικές διανομές να υποστηρίζουν καλύτερα / χειρότερα κάποιο hardware τη στιγμή που όλες χρησιμοποιούν τα ίδια sources;

Νομίζω ότι η υποστήριξη hardware γίνεται αποκλειστικά από το kernel. Άρα για να υποστηρίζει / μην υποστηρίζει μία διανομή κάτι, που μία άλλη υποστηρίζει / δεν υποστηρίζει, κάποια μαμακία έχει γίνει από τη διανομή (εκτός αν χρησιμοποιούν διαφορετικό kernel) .

Με μια μικρή αναζήτηση στο internet ,ανακάλυψα το εξής προγραμματάκι : ubudsl .

Το εγκατέστησα στα Ubuntu 7.04 και μου λειτούργησε(δηλαδή κατάφερα να συνδεθώ στο διαδίκτυο),αλλά είχε ενα πολύ σημαντικό πρόβλημα.Κάθε φορά που εκκινούσα τον υπολογιστή απο την αρχή,δεν μπορούσε να συνδεθεί με τίποτα.Για να συνδεθεί έπρεπε να κανω την εγκατάσταση απο την αρχή.

Εχω κάνει εγω κάποια βλακεία ή το πρόγραμμα το έχει γενικά αυτό το πρόβλημα ;

Επίσης παρατήρησα ότι έχει βγεί έκδοση και για τα Ubuntu 7.10. Το έχει δοκιμάσει κανείς στην καινούργια έκδοση ; Λειτουργεί κανονικά ή θα πρέπει πάλι να φορτώσω το module ueagle-atm στον πυρήνα ;

Υ.Γ. Όπως καταλαβαίνετε προσπαθώ να αποφύγω την κονσόλα για το συγκεκριμένο θέμα για δυο λόγους : 1) την προηγούμενη φορά είχα φάει μια μέρα να το κάνω να δουλέψει 2) την αναβάθμιση την κάνω σε ξένο υπολογιστή και δεν υπάρχει χρόνος για λάθη και ψάξιμο απο την αρχή.

Ευχαριστώ κ πάλι όποιον ασχοληθεί με το θέμα μου :-).

Τα specs του υπολογιστή σου please + το live cd σου έπαιζε? manual partition έκανες ή automatic?

Acer Aspire 1356LMi, AthlonXP-M 2800+, Radeon Mobility 9200, 1 IDE HD, dual-booting, guided partitioning on maximum free space (χώρος στο δίσκο που ήταν αδιαμόρφωτός και unpartiotioned), το live cd δούλευε μια χαρά και πιο πριν είχε πάνω την έκδοση 6.10 χωρίς κανένα πρόβλημα (χρειάστηκε να γίνει format ολόκληρος ο δίσκος).

ntoulapa, δεν υπάρχει λόγος να μην πιάσεις κονσόλα. Πιο γρήγορα γίνονται από κονσόλα οι δουλειές παρά οπωσδήποτε αλλιώς!

Το modem έχει λειτουργήσει στο 7.10. Αν έκανες upgrade πιθανώς να μην χρειαστεί να ξαναβάλεις το firmware (μιλάμε για δυο - τρεις κινήσεις...). Εγώ είχα βοηθηθεί από αυτόν τον οδηγό και βλέπω, ότι λένε, ότι λειτουργεί και στο 7.10.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...