gdp77 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Καλησπέρα.Είμαι στο να βάλω ubuntu 7.10 αλλα δεν θέλω ο loader να μπει στο mbr,θέλω να μπει στον ίδιο δίσκο με τα ubuntu!Τι πρέπει να γράψω αντί για (hd0)?Ευχαριστώ! Επειδή η συνημμένη εικόνα δεν φαίνεται καλά την ανέβασα και εδώ για να δείτε την διατάξει που έχουν οι δίσκοι μου.Βασικά θέλω να βάλω τον loader στον δίσκο hda! The device syntax used in GRUB is a wee bit different from what you may have seen before in your operating system(s), and you need to know it so that you can specify a drive/partition. Look at the following examples and explanations: (fd0) First of all, GRUB requires that the device name be enclosed with `(' and `)'. The `fd' part means that it is a floppy disk. The number `0' is the drive number, which is counted from zero. This expression means that GRUB will use the whole floppy disk. (hd0,1) Here, `hd' means it is a hard disk drive. The first integer `0' indicates the drive number, that is, the first hard disk, while the second integer, `1', indicates the partition number (or the pc slice number in the BSD terminology). Once again, please note that the partition numbers are counted from zero, not from one. This expression means the second partition of the first hard disk drive. In this case, GRUB uses one partition of the disk, instead of the whole disk. (hd0,4) This specifies the first extended partition of the first hard disk drive. Note that the partition numbers for extended partitions are counted from `4', regardless of the actual number of primary partitions on your hard disk. (hd1,a) This means the BSD `a' partition of the second hard disk. If you need to specify which pc slice number should be used, use something like this: `(hd1,0,a)'. If the pc slice number is omitted, GRUB searches for the first pc slice which has a BSD `a' partition. Of course, to actually access the disks or partitions with GRUB, you need to use the device specification in a command, like `root (fd0)' or `unhide (hd0,2)'. To help you find out which number specifies a partition you want, the GRUB command-line (see Command-line interface) options have argument completion. This means that, for example, you only need to type root ( followed by a <TAB>, and GRUB will display the list of drives, partitions, or file names. So it should be quite easy to determine the name of your target partition, even with minimal knowledge of the syntax. Note that GRUB does not distinguish IDE from SCSI - it simply counts the drive numbers from zero, regardless of their type. Normally, any IDE drive number is less than any SCSI drive number, although that is not true if you change the boot sequence by swapping IDE and SCSI drives in your BIOS. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afentiko7 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Σε σχέση με τι; Με την προηγούμενη εγκατάσταση Μάλλον κάτι έχει στραβώσει με την εγκατάστασή σου ή έχεις απαρχαιωμένο pc. Σε μένα πάει σφαίρα... Πριν 2 μήνες πήρα καινούργιο φορητό. thanks για τα themes και το feature. Α μάπα το καρπούζι και στο compiz.Εβαλα να φορτώσει στο ring switcher καμιά δεκαριά παράθυρα και ξαφανίστηκαν τα window borders.Θέλει δουλειά ακόμη.Πάντως έχει γίνει προοδος.Παλιά εξαφανιζόταν ο κέρσορας πάγωναν τα πάντα κλπ.Ακόμα όμως δεν έχει λυθεί το θέμα με τα wobbly πολύ ασταθή σε σχέση με το beryl.Ας κοιτάξουν αυτά και ας αφήσουν τους κύβους και τα εφέ της φωτιάς με το νερό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_filippos_ Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 molis katevasa to ubuntu kai to egrapsa sto dvd-rw gia dokimi. telika mia xara leitourgise to live-cd sto HP Pavilion 6520ea. Apo to laptop grafo tora. Mou kanei tromeri entiposi giati anagnorise ta panta, mexri kai ta eidika pliktra afis einai pliros ensomatomena sto ubuntu kai antapokrinontai pio grigora ap'oti sta vista. gia tin webcam den kano logo! oute kollimata oute tipota, eno sta vista allote mou tin anagnorizei ki allote oxi. efxaristi ekpliksi... ps: mono tin enallagi apo elliniko se aggliko pliktrologio den vrika, gi afto ta greeklish Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
telias Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Για να είμαι 100% σίγουρος αφαίρεσα τους υπολοιπους δίσκους πριν την εγκατάσταση!Απλά τώρα πρέπει να βρω τον τρόπο να βάλω στο grub και τα windows. Κατά τα αλλα το σύστημα είναι πολύ ωραία από πρώτης άποψης,δεν έχω κανένα από τα προβλήματα που αντιμετώπισα με Mandriva2008 και Fedora7!αν βρω και πως θα παίζω WoW από linux,αντίο Windows!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afentiko7 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 System -> Preferences -> Keyboard.Στην καρτέλα layouts πατάς το κουμπί Add με το μεγάλο +.Προσθέτεις τα ελληνικά.στην καρτέλα Layout Options πατάς εκεί που λέει group shift/lock behaviour.Εκεί τικάρεις ότι θέλεις.Εμένα με βολεύει πάντως το "Both Alt keys together change group" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Καλά φαίνονται επιφανειακά, αλλά δεν με ενθουσίασαν πάρα πολύ. Ούτε το U ούτε το K. Δεν τα εξερεύνησα και πάρα πολύ για να δω τι κρύβεται από κάτω. Αυτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Α μάπα το καρπούζι και στο compiz.Εβαλα να φορτώσει στο ring switcher καμιά δεκαριά παράθυρα και εξαφανίστηκαν τα window borders.Θέλει δουλειά ακόμη.Πάντως έχει γίνει πρόοδος.Παλιά εξαφανιζόταν ο κέρσορας πάγωναν τα πάντα κλπ.Ακόμα όμως δεν έχει λυθεί το θέμα με τα wobbly πολύ ασταθή σε σχέση με το beryl.Ας κοιτάξουν αυτά και ας αφήσουν τους κύβους και τα εφέ της φωτιάς με το νερό. Σε εμένα με σχεδόν όλα ενεργοποιημένα δεν υπάρχουν προβλήματα στο compiz. Μην ξεχνάς ότι by default το compiz δεν έχει "advanced desktop effect settings". Αυτά τα έβαλες εσύ και ό,τι παραπάνω πρόσθεσες όντως δεν είναι 100% stable. preferences ---> appearance --> visual effects --> extra , είναι η default επιλογή για 100% stability. Τι κάρτα γραφικών έχεις και πόση μνήμη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Και μένα το compiz είναι αρκετά σταθερό.Μου έχει κρασάρει μόνο δύο φορές και αυτές στην beta και πάντα λειτουργώ πολλά προγράμματα μαζί με δύο τουλάχιστον virtual machine ανοιχτά.Το emerald όντως χαθήκανε τα themes τους και πρέπει να μπαίνεις στο http://www.gnome-look.org/ η στο αντίστοιχο για το kde και να τα κατεβάζεις ξανά.Ξενέρωσα μια και πριν ειχα αρκετά καλά themes που τα έχασα. Να πώ πάντως ότι όντος το ubuntu αργεί αν εκκινήσει και στο kubuntu με ενεργοποιημένο το compiz αργεί λίγο.Αλλά ας έχω τα εφε του compiz και ας κάνει ο firefox μερικά δεύτερα παραπάνω να ανοίξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Τελικά τείνω να συμφωνήσω με την άποψη ότι στην 8.04 Θα πρέπει να μην προστεθεί τίποτα καινούριο. Εφόσον είναι και LTS θα πρέπει να εστιαστούν οι προσπάθειες στο να γίνουν όλα πιο responsive και πιο σταθερά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orck Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 εχω ενα πολυμηχανημα HP PSC 1510 (εκτυπωτης, scanner) αυτο θα αναγνωριστει αυτοματα; γενικα υπαρχει μια λιστα με το υποστιριζομενο hardware; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 OpenPrinting database - Printer Listings Ubuntu Hardware Support Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tab0u Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Παιδιά έχει παρατηρήσει κανείς κάποιο πρόβλημα με τον Firefox ? Σε μένα αν ανοίξω πολλά tabs (>2) καταναλώνει πολύ επεξεργαστική ισχύ.Το μέτρο για την cpu φτάνει στο 80-90!Στο 7.04 δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cone Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 να πω κι εγώ την πενιχρή μου γνώμη; όλα δουλεύουν άψογα. έιχα το 6.06 και τώρα μάλλον θα μείνω εδώ. Μου έκανε εντύπωση η ομαλή λειτουργεία του compiz και οτι χωρίς τίποτα γράφω και σβήνω πάνω στο ntfs των windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 tab0u δεν το έχω παρατηρήσει ποτέ γιατι δεν έχω και κάποιο πρόβλημα με το σύστημα για να με βάλει σε υποψίες. Για τους hp εκτυπωτές εγκαταστήστε μέσω synaptic το πρόγραμμα hplip είναι το open source πρόγραμμα για τους hp εκτυπωτές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Θέλω νέους drivers για την κωλο-ati μου!!!! :sad: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.