Προς το περιεχόμενο

Ubuntu 7.10 (Gutsy Gibbon) Release

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν χρειάζεται καινούργια εγκατάσταση για να βάλεις kubuntu.

Δες εδώ.

Μπορείς όμως να μπείς στην εγκατάσταση του ubuntu που ήδη έχεις και να ξαναεγκαταστήσεις τον grub ή καλύτερα να προσθέσεις και την εγκατάσταση του kubuntu στο menu.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 537
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Απο την αρχή της εγκατάστασης είχες αυτό το πρόβλημα?

Σε νέα εγκατάσταση το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να απενεργοποιήσεις το repository του DVD/CD και να εγκαταστήσεις το synaptic.Επίσης καλό θα ήταν να αποφύγεις αυτοματοποιημένα scrips τύπου automatix,envy κτλ.Επίσης πριν εγκαταστήσεις κάτι να κάνεις πάντα update και upgrade.

Δεν έχω ATI , αλλά αν εγκαταστήσεις driver μέσω του restricted-manager-kde υπάρχει πρόβλημα?

Το έχεις δοκιμάσει?

Το πρόβλημα λύθηκε.Έπρεπε να βγάλω το dvd από τα repositories.Τώρα με αφήνει να κάνω εγκατάσταση προγραμμάτων κανονικά.Τώρα για την ATI δεν παίζουν ούτε οι drivers που έχουν οι διανομές αλλά ούτε και αυτοί από το site της ati.Οταν τους βάζω δεν παίζουν τα εφέ.Για το ubuntu έκανα κάποια βήματα που μου είπε ο check2fire και δουλεύουνε τα εφέ και η ανάλυση είναι κανονική.

Μήπως ξέρει κανείς πως μπορώ να μετατρέψω ένα αρχείο από djvu σε pdf ώστε να το τυπώσω από την σχολή που ο Evince δεν παίζει τα djvu ή εναλλακτικά πως μπορώ να τον κάνω να τα δει την στιγμή που δεν έχω permissions για εγκατάσταση;

Να θυμάσαι ότι στο kubuntu αντί για gedit θα βάζεις kate.

Εκανα εγκατάσταση το gedit.Το έφτιαξα αυτό με την ανάλυση είναι οκ προς παρόν.

Δεν ξέρω αν αυτό γίνετε μόνο σε εμένα αλλά ενώ με το ubuntu/gnome δεν έχω κανένα πρόβλημα με το kubuntu κάθε βήμα και μου πετά και ένα σφάλμα.Τώρα παράδειγμα έβαλα το repository για το kgrubeditor και το repository μου βγάζει πως δεν είναι σωστό και δεν μου ανοίγει κανένα paκage manager για να το αφαιρέσω.

Εκανα εγκατάσταση το gedit. είναι οκ προς παρόν...

Δεν χρειαζόταν ο gedit... :-)

O "kate" του "kde" έχει αντίστοιχες δυνατότητες (ίσως και περισσότερες).

Ακόμα είμαι άσχετος από linux και κάνω πειράματα.Εχω ως κύριο κύριο λειτουργικό το ubuntu.Εχω και xp αλλά δεν τα δουλεύω καθόλου.

Καλά κάνεις...συνέχισε έτσι!

Παιδιά ήθελα να εγκαταστήσω το gcc 4.2. Απεγκατέστησα λοιπόν το 4.1 (δύο πακέτα συγκεκριμένα το gcc 4.1 & το gcc 4.1 base) και πέρασα τα αντίστοιχα πακέτα του 4.2 συν ένα πακέτο με documentation. Μετά την ολοκλήρωση των remove & installation πολλές εγγραφές του μενού έναρξης των Kubuntu είχαν χαθεί. Αφού έκανα επανεκκίνηση τα Kubuntu εκκινούν σε γραμμή εντολών και δεν εμφανίζεται το γραφικό περιβάλλον. (Αυτό σε κανονική εκκίνηση.) Περιμένω τη βοήθεια σας...

Για ποιό λόγο έκανες μόνος σου απεγκατάσταση του gcc 4.1 και έβγαλες μαζί και όλο το dektop. Για μπες κανε κανονικά log in σε text mode και δώσε

sudo apt-get install kdm

Για ποιό λόγο έκανες μόνος σου απεγκατάσταση του gcc 4.1 και έβγαλες μαζί και όλο το dektop. Για μπες κανε κανονικά log in σε text mode και δώσε

sudo apt-get install kdm

Λάθος εκτίμηση. Αφού μπαίνει το 4.2 λέω θα είναι κομπλέ... Και επειδή ήθελα στο compilation πηγαίου κώδικα να χρησιμοποιώ αποκλειστικά των 4.2 compiler. Θα δοκιμάσω σύντομα... Αν και σε κανονική εκκίνηση το apt δεν το αναγνώριζε.

Σε κανονική εκκίνηση θα σε βγάλει σε γραμμή έντολών και θα σου δώσεις κανονικά το όνομα σου πρώτα και το pass σου για να κάνεις login. Μετα να δούμε τι πακέτα σου λείπουν για να τα εγκαταστήσεις. Δώσε και ένα

startx

και πες μας τι μύνημα σου βγάζεις

και δώσε και ένα

sudo /etc/init.d/kdm start

να δούμε και εκεί τι μύνημα σου βγάζει.

και τέλος δώσε

sudo apt-get install gcc-4.1

Σε έχασα λίγο. To text mode είναι η άλλη επιλογή εκκίνησης των Kubuntu; Σε τι να εκκινήσω τελικά; Το apt πώς γράφεται apt -get ή apt-get (με κενό ή χωρίς μετά το apt);

Και τέλος με το gcc τι παίζει; Να βάλω και τις 2 εκδόσεις; 4.1 & 4.2; Πώς θα επιλέγω με ποια έκδοση θα γίνεται το compilation;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...