limez Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 den mpori na ginei me allo tropo etsi wste na to apofigoume afto? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TurboJugend Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Μόνο αν περιμένεις να μπούν στα repos, γενικά πάντως δεν αργεί πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Πάντως εγώ με το LiveCd σε ένα Compaq Presario 2800 (Pentium 4-M 1.8 Mhz, 768 MB, Ati Mobile Radeon 7500) μου παρουσιάζει πρόβλημα η οθόνη (15'', 1024x768). Ένα μέρος του desktop μου χάνεται αριστερά, ενώ δεξιά έχω μιά μαύρη πλατιά γραμμή. Επίσης η εικόνα μου τρεμοπαίζει. Προσπάθησα μέσα από τα settings να ρυθμίσω την ανάλυση μήπως και λύσω το πρόβλημα αλλά δεν κατάφερα τίποτα. Η οθόνη έχει αναγνωριστεί κανονικά και είναι ρυθμισμένο στη σωστή ανάλυση, αλλά η εικόνα μου είναι μετατοπισμένη αριστερά. Με αλλαγή ανάλυσης στα 800χ600 έφτιαξε το πρόβλημα, αλλά η ανάλυση είναι πολύ χαμηλή και δεν μπορώ να δουλέψω. Τέτοιο πρόβλημα δεν έχω με την 7.04 Feisty Fawn, οπότε θα μείνω με αυτή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tab0u Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 @kpartsi:Δοκίμασες να μετατοπίσεις την εικόνα από τα κουμπιά της οθόνης σου?Μου είχε εμφανιστεί και μένα αυτό το πρόβλημα και στα 7.04 και τώρα στα 7.10,και μετακινώντας την εικόνα μέσα από το μενού της οθόνης(έχω philips 150C) τώρα είναι μια χαρά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnny81 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Αυτό που λετε με τη μετατοπιση σε μενα εφτιαξε χαμηλονοντας ενα βημα πιο κατω τη συχνοτητα της οθονης στην 7.04. Στην 7.10 δουλεψε καλυτερα λογω της εφαρμογης για τη ρυθμιση της οθονης. Μια ερωτηση εχω ένα φορητο με ati mobility radeon x700 και σκεφτομαι να του βαλω ubuntu. Drivers αν προσεξα καλα εχει ως restricted στο add remove programms. Χρησιμοποιώ αυτούς η υπάρχει και αλλη λύση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 θα βάλεις αυτούς.Δεν υπάρχει καλήτερη λύση για τις ati μέχρι στιγμής.Σε λίγες μέρες με την κυκλοφορία των νέων driver αλλάζεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Δεν ξέρω κατά πόσο έχει σχέση με την 7.10 αλλά τι έγινε. Έχω 2 δίσκους (1win xp, 1 ubuntu). O ubuntu έιχε τα partitions swap root home ένα αμορφοποίητο κομμάτι 100gb. Επειδή μου τελειώνει από χώρο ο win xp δίσκος το μορφοποίησα σε ntfs. Πριν έβλεπα απο linux κανονικα τον δίσκο(sda1), τώρα δεν τον βρίσκω αλλά και τον αλλό (100gb) τον βλέπει αλλά λέει πως δεν μπορεί να κάνει mount. ???? Πρώτα έκανα upgrade με τον δίσκο να φαίνεται κανονικά στο τέλος του και μετά μορφοποίησα το υπόλοιπο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
friedlich Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Με ποιο πρόγραμμα τα έκανες αυτά; Μπορείς να μας πεις το ακριβές μήνυμα σφάλματος που σου βγάζει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Από windows με τον disc manager. Το μήνυμα λέει "unable to mount volume" ή can't mount δεν θυμάμαι και δεν νομίζω να χει σημασία Τέσπα, καμιά χαζομάρα θα ναι που δεν έχω προσέξει κάτι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afentiko7 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Εντυπώσεις. Θετικά: -Πιο ωραίες οι γραμματοσειρές και πιο καθαρή εικόνα. -Πιο σταθερό το compiz και το κυριότερο τώρα όταν τρέχω java δε χρειάζεται να το απενεργοποιώ(αν και αργεί λίγο αλλά είναι μεγάλο βήμα) Αρνητικά -+800 mb στο σκληρό -Αργεί να φορτώσει.Η οθόνη μένει πορτοκαλί για παραπάνω από 25 δευτερα -Χάθηκαν τα emerald themes και είμαι με ένα αδιαφανές border. -Το amsn δε μου φόρτωνε και απεγκατάστησα τα tk και tcl 8.4 και το μενού του είναι σαν άφτιαχτη γκόμενα.Εβαλα pidgin αλλά ούτε χρώμα στις γραμματοσειρές έχει ούτε δόνηση Θυμάται κανείς πως ενεργοποιείται στο compiz το feature εκείνο που όταν βάζεις τον κέρσορα πάνω πάνω δεξιά φαίνονται τα αναοιχτά παράθυρα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
telias Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Καλησπέρα.Είμαι στο να βάλω ubuntu 7.10 αλλα δεν θέλω ο loader να μπει στο mbr,θέλω να μπει στον ίδιο δίσκο με τα ubuntu!Τι πρέπει να γράψω αντί για (hd0)?Ευχαριστώ! Επειδή η συνημμένη εικόνα δεν φαίνεται καλά την ανέβασα και εδώ για να δείτε την διατάξει που έχουν οι δίσκοι μου.Βασικά θέλω να βάλω τον loader στον δίσκο hda! http://www.pramnos.net/modules/coppermine/albums/userpics/10074/Screenshot-2.png Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 +800 mb στο σκληρό Σε σχέση με τι; -Αργεί να φορτώσει.Η οθόνη μένει πορτοκαλί για παραπάνω από 25 δευτερα Μάλλον κάτι έχει στραβώσει με την εγκατάστασή σου ή έχεις απαρχαιωμένο pc. Σε μένα πάει σφαίρα... -Χάθηκαν τα emerald themes και είμαι με ένα αδιαφανές border. Δε χάθηκαν. απλά δεν ξέρεις να τα βάλεις.... http://packages.ubuntu.com/feisty/x11/emerald-themes Θυμάται κανείς πως ενεργοποιείται στο compiz το feature εκείνο που όταν βάζεις τον κέρσορα πάνω πάνω δεξιά φαίνονται τα αναοιχτά παράθυρα? system --> preferences --> advanced desktop effect settings -->windows management --> scale (ενεργοποίησέ το) Καλησπέρα.Είμαι στο να βάλω ubuntu 7.10 αλλα δεν θέλω ο loader να μπει στο mbr,θέλω να μπει στον ίδιο δίσκο με τα ubuntu!Τι πρέπει να γράψω αντί για (hd0)?Ευχαριστώ! Και πώς θα το φορτώνεις, αν κάνεις αυτό που λες; Για ποιο λόγο θες να το κάνεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
telias Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Και πώς θα το φορτώνεις, αν κάνεις αυτό που λες; Για ποιο λόγο θες να το κάνεις? Ήδη την έχω πατήσει μια φορα και επειδή ακόμα ψάχνομαι με τα linux και μπορεί να ξαναλλάξω διανομή,και επειδή τα winx τα έχω σε hd sata με controler,οποτε όσο έχω στο mobo να bootari από τον hda θα bootari ο loader και θα έχω την επιλογή και για winxp, όταν βγάλω από το mobo την επιλογή να bootari από δίσκους θα ξεκινήσουν τα winxp χωρίς πρόβλημα!Επειδή είναι λίγο περίεργη η φάση με ο κοντρόλερ θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο,Aσε που θέλω να έχω την επιλογή να πάρω όλο τον δίσκο και να τον βάλω σε άλλο pc αν χρειαστεί.Αφού διαθέτω έναν ολόκληρο δίσκο για τα linux δεν είναι καλο να είναι και o loader στον ίδιο? Βασικά είναι εφικτό να μπει να μπει ο loader στο /root η στο /home?Αν ναι πιο από τα δυο να προτιμήσω? έχω καταλάβει ότι πρέπει να γράψω κάτι του στυλ hd(x,y) με το x να είναι ο αριθμός του fisical drive και y να είναι ο αριθμός του partition. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω που να πάω να τους δω αυτούς τους αριθμούς. Αυτή την στιγμή τρέχω την live έκδοση,αλλα όταν πάω να πάρω δικαιώματα διαχειριστή μου ζητάει password και δεν ξέρω τι να βάλω,δοκίμασα και guest και admin αλλα τίποτα! συγνώμη για το μακρύ post! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
friedlich Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Καλησπέρα.Είμαι στο να βάλω ubuntu 7.10 αλλα δεν θέλω ο loader να μπει στο mbr,θέλω να μπει στον ίδιο δίσκο με τα ubuntu!Τι πρέπει να γράψω αντί για (hd0)? Αν έχεις τη δυνατότητα εκκίνησης από δισκέτα, γράψε (fd0) και να έχεις μια φορμαρισμένη δισκέτα στο drive. Δικαιώματα διαχειριστή σε liveCD δεν μπορείς να πάρεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
friedlich Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Από windows με τον disc manager. Το μήνυμα λέει "unable to mount volume" ή can't mount δεν θυμάμαι και δεν νομίζω να χει σημασία Πιθανώς το πρόγραμμα από τα Windows να έκανε τα κόλπα του. Μάλλον θα ήτανκαλύτερα να το είχες κάνει με GParted, αλλά τώρα το να παίζεις και πολύ με τις κατατμήσεις είναι λίγο ρίσκο. Πάρε καλού κακού κανένα backup πριν δοκιμάσεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.