AfterForever Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Σε μένα ο firefox 2.0.0.12 με ubuntu 7.10, πάει σφαίρα.Έχω εγκαταστήσει το flashblocker για να μη φορτώνει όλα τα flash στις βαρειές σελίδες και έχω κάνει και μερικές ακόμη ρυθμίσεις που θα βρείς εδώ:http://www.freerepublic.com/focus/f-news/1299854/posts Ρε γαμώτο τα' χω κάνει ήδη αυτά. Δεν είναι λογικό κάθε φορά που φορτώνω μια σελίδα να φτάνει το cpu usage στο 100%. Δε μου' χει ξανασυμβεί. Λέτε να φταίει κάτι με την κάρτα γραφικών; Δε μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο. Στα XP πάει τρένο ο firefox. Δε μπορώ να καταλάβω. Έχω εγκαταστήσει τους drivers της ΑΤΙ από τους restricted drivers μέσω του εργαλείου του ubuntu. Να δοκιμάσω άλλους; Υπάρχουν άλλοι ή είναι αυτοί που' χει εγκαταστήσει το ubuntu; Αν το δοκιμάσω θα' χω μπλεξίματα μετά με τον xserver, το compiz κτλ κτλ κτλ ? Δώστε καμιά ιδέα γιατί είναι πραγματικά πολύ εκνευριστικό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 ΑfterForever μην μπλέξεις με εγκατάσταση των καινούργιων driver καλήτερα γιατι θα σε περιμένει ταλαιπωρία.Πάντως δεν πιστεύω να είναι οι driver το πρόβλημα.Αν επιμένεις να τους εγκαταστήσεις κάντο με το envy tool από εδώ http://www.albertomilone.com/nvidia_scripts1.html κατέβασε το deb και κάνε διπλό κλικ πάνω του και μετά την εγκατάσταση τρέξτο και δές τις οδηγίες.Για τον firefox κάνε τα παρακάτω αρχικά πάρε ένα backup τα bookmark σου και ότι άλλο σε ενδιαφέρει και μετά άνοιξε τον nautilus και κάνε εμφάνιση των κρυφών φακέλων και βρές τον φάκελο .mozzila.Εκεί σβήσε τον φάκελο firefox η μετακίνησε τον σε άλλη τοποθεσία αν θέλεις να σηκώσεις κάποια αρχεία αργότερα από εκεί.Γενικά σε αυτούς τους φακέλους βρίσκονται όλες οι ρυθμίσεις,extention του χρήστη και η διαγραφή τους επαναφέρει τα προγράμματα στις default τους ρυθμίσεις. Τέλος άνοιξε τον synaptic και κάνε επανεγκατάσταση του firefox.Mετά άνοιξε τον και πές μας αν διορθώθηκε το πρόβλημα.Γενικά πάντως ο firefox στο linux η έκδοση δλδ που υπάρχει τώρα έχει σοβαρό πρόβλημα με την διαχείριση μνήμης και αυτό το καταλαβαίνεις όταν ανοίγεις πολλά tab που αρχίζει και σέρνετε.Λένε ότι αυτό το πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουν με την έκδοση του firefox 3. Δοκίμασε πάντως και τον opera έχει καλύτερη συμπεριφορά στο linux. gdp77 σε απλά προγράμματα που δεν έχουν αρκετές εξαρτήσεις μπορείς να εγκαταστήσεις πολλά προγράμματα από το deb πακέτο τους χωρίς προβλήματα.Το κάνω συχνά κατεβάζοντας προγράμματα στην τελευταία τους έκδοση από το getdeb .Σε βασικά μεροι του συστήματος πάντως δεν είναι καθόλου καλή πρακτική κάτι τέτοιο γιατί θα έχεις πρόβλημα με τις εξαρτήσεις με αποτέλεσμα να σπάσει το σύστημα σου ανεπανόρθωτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AfterForever Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Μπα δεν έγινε τίποτα. Τον opera τον δοκίμασα, δε μπορώ όμως να εγκαταστήσω με τίποτα το flash-plugin. Μπορεί κάποιος να μου δώσει αναλυτικές οδηγίες; Προσπάθησα να το εγκαταστήσω χειροκίνητα, να αντιγράψω κάποια αρχεία στο /usr/lib/opera/plugins αλλά τίποτα. Καμιά ιδέα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 κατέβασε την beta έκδοση του opera από το official site http://www.opera.com/download/index.dml?ver=9.50b&platform=linux Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Green Dragon Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Μπα δεν έγινε τίποτα.Τον opera τον δοκίμασα, δε μπορώ όμως να εγκαταστήσω με τίποτα το flash-plugin. Μπορεί κάποιος να μου δώσει αναλυτικές οδηγίες; Προσπάθησα να το εγκαταστήσω χειροκίνητα, να αντιγράψω κάποια αρχεία στο /usr/lib/opera/plugins αλλά τίποτα. Καμιά ιδέα; AfterForever, χωρίς να έχω μεγαλύτερη εμπειρία από σένα, θα σου πώ τι έκανα εγώ για firefox kai opera και μου δουλέψανε μια χαρά. α) για το firefox, πήγαινε μέσω synaptic manager που περιέχει τη version firefox 3.0 beta 3 και εγκατέστησέ το. Μπορεί ο firefox 3 να σου δουλέψει απροβλημάτιστα. Β) εγκατέστησε το adobe flash plugin για firefox, ακολουθώντας τις οδηγίες στη σελίδα της adobe. γ) πήγαινε στο φάκελλο home -------δώσε view hidden files ---------πάνε μετά στο φάκελο .mozilla---------------βρές το φάκελλο plugins (που περιέχει ένα αρχείο libflashplayer.so) -------------- κάνε copy το φάκελο plugins. Στη συνέχεια πάς στο φάκελλο .opera και μέσα εκεί κάνε paste το φάκελλο plugins Έτσι θα σου δουλέψει και στον opera o flash player. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AfterForever Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Ευχαριστώ για την απάντηση, θα το δοκιμάσω. Είχες και εσύ τα ίδια προβλήματα και σου δούλεψε με τον 3; Εγώ είχα εγκαταστήσει μια ΒΕΤΑ (η 2 νομίζω ήταν) και όχι μόνο διαφορά δεν είδα, αλλά κράσαρε συχνά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AfterForever Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Δεν μπορώ να την βρω την ΒΕΤΑ3 στα repositories, έβαλα στον synaptics package manager firefox αλλά δε μου έβγαλε καμία beta, μόνο αυτή που έχω εγκατεστημένη. Ποιο είναι το όνομα της; Δηλαδή apt-get install ---?--- ; Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 To πακέτο λέγετε firefox-3.0 και είναι στα backport repositories.Ανοιξε τον synaptic να δούμε αν τα έχεις ενεργοποιήσει.Πήγαινε στο μενού του synaptic ρυθμίσεις>reoisitories και από εκεί στην καρτέλα Λογισμικό ubuntu και στο πεδίο Λαμβάνονται μέσω διαδικτύου τσέκαρε ότι υπάρχει εκεί.Μετά πήγαινε στην καρτέλα ενημερώσεις και στο πεδίο ubuntu ενημερώσεις τσέκαρε και εκεί πέρα ότι υπάρχει.Μετά κάνε ανανέωση και βρές τώρα το πακέτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stathakis21 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 παιδια σημερα πηγα να κανω εγκατασταση το amsn(απο το αρχειο που εχω βαλει πιο πανω...)και μου εβγαλε αυτο το μηνυμα... E: Build-Depends εξαρτήσεις για το amsn δεν ικανοποιούνται επειδή το πακέτο tk8.5-dev δεν βρέθηκε ERROR: Could not install build dependencies. κανινικα υποτιθεται οτι το tk8.5 θα το εκανε εγκατασταση αυτοματα...τι μπορει να εχει γινει??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AfterForever Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Ευχαριστώ check2fire. Το πρόβλημα με το tk 8.5 το' χω και εγώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
myle Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Να ρωτήσω και εγώ κάτι... Έχω απεγκαταστήσει ένα πρόγραμμα (το Comix) και μου το εμφανίζει ακόμα στο open with. Πώς μπορώ να το βγάλω από εκεί; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stathakis21 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Ευχαριστώ check2fire.Το πρόβλημα με το tk 8.5 το' χω και εγώ. χμ...στο αρχειο που σου εδωσα ε??? τοτε δεν ξερω αλλα ισως να παιζει καποιο προβλημα με καποιο απο τα πακετα που κατεβαζει...δεν ειμαι και ο πλεον ειδικος ομως.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AfterForever Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Ναι στο αρχείο που έδωσες. Άλλη ερώτηση, σχετικά με το compiz. Κάθε φορά που θέλω να κάνω κάτι και μου εμφανίζει το πλαίσιο για να βάλω τον root κωδικό, μετά μένει το περίγραμμά του και πρέπει να απενεργοποιήσω και να ενεργοποιήσω πάλι τα εφέ, κάτι το οποίο είναι πολύ σπαστικό όμως. Το περίγραμμα όπως φαίνεται στην εικόνα, φαίνεται ό,τι και αν ανοίξω. Καμιά ιδέα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
c0nFuSeR Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 ρε παιδια εχω ubuntu sto laptop χωρις προβλημα και σκεφτομαι να τα βαλω σε εναν σταθερο που εχω (cpu: 2.53 Mhz , ram: 256 sta 133mhz, geforce5200 128 ram) xp exoun twra se rithmisi gia best performance.. ta ubuntu xwris rithmiseis lete na tou pesoun pio varia? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Knorcedger Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Το Ubuntu είναι πιο ελαφρύ από τα Windows. Αλλά αν θέλεις κάτι ακόμα πιο ελαφρύ, μπορείς αν το δοκιμάσεις το xubuntu, που έχει το XFCE αντί για το Gnome. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.