Προς το περιεχόμενο

Ubuntu 7.10 (Gutsy Gibbon) Release

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το δεύτερο είναι για να σου δουλεύουν τα πλαινά κουμπιά στο firefox ενώ το extended είναι για να έχεις το σήμα του euro στο πληκτρολόγιο.

[μουρμουρητό] μιας και δουλεύουν όλα τα άλλα... [/μουρμουρητό]

Σωστά μου φένετε τα έχεις :PΠάντως για αλλάξε τα αντίστοιχα τμήματα με αυτά εδώ

Section "InputDevice"

Identifier "Generic Keyboard"

Driver "kbd"

Option "CoreKeyboard"

Option "XkbRules" "xorg"

Option "XkbModel" "pc105"

Option "XkbLayout" "us,gr"

Option "XkbVariant" ",extended"

Option "XkbOptions" "grp:alt_shift_toggle,lv3:ralt_switch,grp_led:scroll"

EndSection

Section "InputDevice"

Identifier "Configured Mouse"

Driver "mouse"

Option "CorePointer"

Option "Device" "/dev/input/mice"

Option "Protocol" "ExplorerPS/2"

Option "ZAxisMapping" "4 5"

Option "Emulate3Buttons" "true"

Option "Buttons" "7"

Option "ButtonMapping" "1 2 3 6 7"

EndSection

Πως ακριβώς τα βάζω αυτά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 537
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Ναι, εγώ είμαι πάλι.

τελικά έβαλα αυτά που μου έγραψες με την εντολή

>gksudo gedit /etc/X11/xorg.conf

Έτσι μου το άνοιξε στον κειμενογράφο και μπόρεσα να το πειράξω

πολύ πιθανό να το ξέρατε εσείς αυτό, εγώ πάλι όχι και χαίρομαι πολύ που το έμαθα!

Το πρόβλημα με τα Ελληνικά δεν λύθηκε αλλά τουλάχιστον λύθηκε αυτό με την ανάλυση.

Edit: διορθώθηκε και το πρόβλημα με το αριστερό alt. Δουλεύει πάλι. Είμαστε κοντά ... άλλα έχουμε ακόμα!

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν σου δουλεύει ακόμα αυτό με τα ελληνικά.Για κοίταξε αρχικά στο μενού Σύστημα>διαχείρηση συστήματος>Γλωσική υποστίριξη να έχεις επιλεγμένες τις γλώσσες English και Greek modern και από κάτω σαν προεπιλεγμένη γλώσσα το greek modern.Μετά πήγαινε στο μενού Σύστημα>προτιμήσεις>πληκτρολόγιο και στην δεύτερη καρτέλα "διατάξεις" δες αν εχεις στην διάταξη τις γλώσσες Αγγλικα Ηπα και Greece με επιλεγμένα τα Greece.Kαι τέλος στο επιλογές διάταξης βάζεις ότι έχουμε πει και πριν στο Group shift/lock Behavior.

Nα προσθέσω ότι για να εφαρμοστούν οι αλλάγες πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί να επανακιννήσουμε και τον xserver πατώντας ctrl+alt+backspace

Άντε... καλησπέρα.

Υπάρχει κανένας τρόπος να βάλω τον κωδικό εισόδου μου στο σύστημα, ο οποίος κωδικός είναι στα αγγλικά και εγώ γράφω μόνο Ελληνικά;

2-3 πράγματα θέλω να μαζέψω και να κάνω format (όχι chek2fire... θα κάνω format. Για να μην σπάσω το πληκτρολόγιο)

εδω εχει το ιδιο προβλημα

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=229139&highlight=ubuntu+%E5%EB%EB%E7%ED%E9%EA%DC

εγω σε καποιες φασεις περιεργες κανω αμεσως format, γιατι δεν ξερω να το φτιαξω, κι οταν λεω περιεργες δηλαδη οταν κανω ενα search στο google και αλλου και δεν υπαρχει το προβλημα μου ή το χε αλλος και δεν υπάρχει [RESOLVED] ή εδω στο insomnia δεν εχω καταφερει να το λυσω τα παραταω και κανω format. σιγα μην κατσω να κανω debugging ολοκληρο linux, κανω ενα format και σε 15 λεπτά ξαναεχω το συστημα μου γιατι εχω κρατησει το /home. ευτυχως εχω γρηγορη συνδεση και αμεσως κατεβαζω και τα πακετα.

Μην με παρετε με τις πετρες οτι δεν θελω να ψαξω να βρω τη λυση, σας πληροφορω οτι ψαχνω και διαβαζω καθε μερα, παραπανω απ οτι μου επιτρεπεται κιολλας. Αλλα οπως ειπα το format θα πεσει μετα απο αδιεξοδο στο ψαξιμο στο google.

Μετραει και οτι λογω πορωσης δεν μπορω να κατσω ούτε μια μερα χωρις να δουλευουν ΟΛΑ στην εντέλεια.

Μια μικρη λεπτομερεια ενα πχ superkaramba ή ενα compiz pluggin να μη δουλευει, αρρωσταινω και μου χαλαει η μερα και η διαθεση

Τα περισσοτερα format τα χω ριξει γιατι απο δικο μου λάθος μαμησα τον xorg.conf και δεν ξαναφτιανε ουτε με reconfigure ουτε με τιποτα (.Xauthority problem)

και μια φορα δεν μπορουσα να ξεκινησω το compiz εψαξα 2 μερες δεν βρηκα λυση εφαγε ενα φορματ και σε λιγα λεπτα ημουν τζι τζι

Κ πάλι δεν νομίζω οτι είναι αναγκαίο το φορμάτ.Απλώς πριν πειράξεις κάποιο σημαντικό αρχείο για το σύστημά σου,το κάνεις μια κόπια σε ένα φάκελο στο home,οπού εκεί κρατάς όλα τα configuration αρχεία που αλλάζεις.

Κάτι πείραξες κ δεν σηκώνεται ο Χ?

Login απο κονσόλα,cp ~/backUpConfigFiles/xorg.conf /etc/X11/ κ είσαι έτοιμος.

Κ πάλι δεν νομίζω οτι είναι αναγκαίο το φορμάτ.Απλώς πριν πειράξεις κάποιο σημαντικό αρχείο για το σύστημά σου,το κάνεις μια κόπια σε ένα φάκελο στο home,οπού εκεί κρατάς όλα τα configuration αρχεία που αλλάζεις.

Κάτι πείραξες κ δεν σηκώνεται ο Χ?

Login απο κονσόλα,cp ~/backUpConfigFiles/xorg.conf /etc/X11/ κ είσαι έτοιμος.

το είχα κάνει και αυτό αλλά δεν δούλευε (όχι αυτό ακριβώς αλλά είχα επαναφέρει το .old), και τωρα που το ξανασκέφτομαι νομίζω πως ξέρω γιατί δεν δούλευε,

αν δεν κάνω λάθος : πρέπει να έβαζα updated drivers και να είχα τον προηγούμενο kernel-sources οπότε δεν είχε kernel αντίστοιχο -ολα απο τα repositories-

αυτό πιστεύω κακώς το επιτρέπουν να γινεται, αφού δεν θα δουλέψει έπρεπε να κατεβάζει το πακέτο του kernel αυτόματα ή να σε προτρέπει σε ένα y/n , που να ξερω εγω ποιο πακετο kernel πρεπει να βαλω και μιλαμε μεσα απο το terminal με κατι ονοματα σιδηρόδρομους :mad:

Παιδιά επιτέλους κατάφερα να δω τηλεόραση μέσω του tvtime.Εχω μια κάρτα chronos με το philips 7130 τσιπάκι αλλά δεν έχω καθόλου ήχο. Στο mixer είναι όλα στο τέρμα και unmuted ενώ η κάρτα δουλεύει στα xp μια χαρά. Καμιά ιδέα?

το είχα κάνει και αυτό αλλά δεν δούλευε (όχι αυτό ακριβώς αλλά είχα επαναφέρει το .old), και τωρα που το ξανασκέφτομαι νομίζω πως ξέρω γιατί δεν δούλευε,

αν δεν κάνω λάθος : πρέπει να έβαζα updated drivers και να είχα τον προηγούμενο kernel-sources οπότε δεν είχε kernel αντίστοιχο -ολα απο τα repositories-

αυτό πιστεύω κακώς το επιτρέπουν να γινεται, αφού δεν θα δουλέψει έπρεπε να κατεβάζει το πακέτο του kernel αυτόματα ή να σε προτρέπει σε ένα y/n , που να ξερω εγω ποιο πακετο kernel πρεπει να βαλω και μιλαμε μεσα απο το terminal με κατι ονοματα σιδηρόδρομους :mad:

μου τυχε κατι παρομοιο

εκανα διαφορα updates και βρεθηκα εκτος γραφικου περιβαλλοντος

χωρις πανικο πηγα να καναφτιαξω το xorg.conf αλλα τιποτα

καταλαβα οτι εφταιγε πακετο απο update

γραφω urpme nvidia μου βγαζει μια λιστα με πακετα και ξαναγραφω urpme και το ονομα του πακετου nvidia πριν το update

μπαινω κανονικα στο X :-D παω αμεσως και κατεβαζω τον τελευταιο kernel-desktop-2,6,24 κλπ κανω επανεκκινηση για να γινει compiled o updated driver nvidia (που ειχα βαλει στην αρχη και δεν εμπαινε) και ολα οκ :-D

νομιζω οτι .... ξετριψα :lol:

Geia sas paidia

Sorry gia ta greeklish alla afth thn stigmh den grafw apo to diko mou pc.

Anagasthka na kanw format epeita ta ekana sk@t@ prospathwntas na egatasthsw tou teleftaious drivers ths ATI kai kathws ekana install to Gusty gyrw sto 80% mou leei oti den mporouse na kanei install kati packages apo to security.ubuntu.org h kati tetoio.

Afta ta paheta na ypothesw pws einai shmantika gi'ato tha ithela na mou pei kapoios parakalkw pws na ta kanw install...

efxaristw poly ek twn proterwn

Αν κατάλαβα καλά τι εννοείς δεν δημιουργούν πρόβλημα.Απλά είναι πακέτα που θα τα εγκαθιστούσε απο το internet και δεν μπορούσε να τα κατεβάσει δεν εχεις συνδεθεί.Συνέχισε την εγκατάσταση κανονικά και θα στα εγκαταστήσει αυτόματα με τα updates μετά.

οκ σ'ευχαριστω, πιθανοτατα να τα εκανα install μετα το update.

τωρα αντιμετωπιζω αλλο ενα προβλημα με την καρτα γραφικων...

εγκατεστησα τους τελεφταιους οδηγος μεσω envy και ενω ολα ειναι οκ με το compiz εχω προβλημα με την αναπαραγωγη video...τα παιζει διακεκομενα....

οταν δινω glxgears μου δινει

14538 frames in 5.0 seconds = 2907.591 FPS

14584 frames in 5.0 seconds = 2916.738 FPS

οταν δινω fglrxinfo μου δινει

display: :0.0 screen: 0

OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.

OpenGL renderer string: ATI Mobility Radeon X1600

OpenGL version string: 2.1.7276 Release

και το xorg.conf

Section "Files"

EndSection

Section "InputDevice"

Identifier "Generic Keyboard"

Driver "kbd"

Option "CoreKeyboard"

Option "XkbRules" "xorg"

Option "XkbModel" "pc105"

Option "XkbLayout" "gb"

Option "XkbVariant" "intl"

EndSection

Section "InputDevice"

Identifier "Configured Mouse"

Driver "mouse"

Option "CorePointer"

Option "Device" "/dev/input/mice"

Option "Protocol" "ImPS/2"

Option "ZAxisMapping" "4 5"

Option "Emulate3Buttons" "true"

EndSection

Section "InputDevice"

Identifier "Synaptics Touchpad"

Driver "synaptics"

Option "SendCoreEvents" "true"

Option "Device" "/dev/psaux"

Option "Protocol" "auto-dev"

Option "HorizEdgeScroll" "0"

EndSection

Section "InputDevice"

Driver "wacom"

Identifier "stylus"

Option "Device" "/dev/input/wacom"

Option "Type" "stylus"

Option "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY

EndSection

Section "InputDevice"

Driver "wacom"

Identifier "eraser"

Option "Type" "eraser"

EndSection

Section "InputDevice"

Driver "wacom"

Identifier "cursor"

Option "Type" "cursor"

EndSection

Section "Device"

Identifier "Generic Video Card"

Driver "fglrx"

Busid "PCI:1:0:0"

Option "VideoOverlay" "on"

Option "OpenGLOverlay" "off"

EndSection

Section "Monitor"

Identifier "Generic Monitor"

Option "DPMS"

Horizsync 30-70

Vertrefresh 50-160

EndSection

Section "Screen"

Identifier "Default Screen"

Device "Generic Video Card"

Monitor "Generic Monitor"

Defaultdepth 24

EndSection

Section "ServerLayout"

Identifier "Default Layout"

screen "Default Screen"

Inputdevice "Generic Keyboard"

Inputdevice "Configured Mouse"

# Uncomment if you have a wacom tablet

# InputDevice "stylus" "SendCoreEvents"

# InputDevice "cursor" "SendCoreEvents"

# InputDevice "eraser" "SendCoreEvents"

Inputdevice "Synaptics Touchpad"

EndSection

Section "Extensions"

Option "Composite" "Enable"

Option "Composite" "0"

EndSection

Section "Module"

Load "glx"

EndSection

εχει μηπως ιδεα κανεις τι προβλημα υπαρχει?

ευχαριστω πολυ και παλι... :)

Το πρόβλημα είναι καθαρά των driver.Aπλά περίμενε μέχρι η amd να βγάλει τους επόμενους μήπως και έχουν διορθώσει την κατάσταση.

Γειά σας.Έχω δύο εβδομάδες το UBUNTU 7.10 και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα όταν πάω να κλείσω το pc(laptop+dualboot XP/UBUNTU),δεν κλείνει και το σβήνω από το κουμπί.Στο κλείσιμο των XP όλα ok.

Καμμιά ιδέα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...