Προς το περιεχόμενο

Ubuntu 7.10 (Gutsy Gibbon) Release

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια σε εναν omnibook xe 3 της hp εγκατεστησα επιτυχως για πρωτη φορα την ubuntu 7.10 . Εγκατεστησα και wine και καταφερα να χρησιμοποιησω κανα 2 προγραμματακια που μου ηταν απαραιτητα...

Οι ερωτησεις μου ειναι 2

Πρωτον , πως μπορω να βλεπω τα ελληνικα id3tags των mp3 μου δεδομενου οτι ουτε στο rythmbox ουτε σε αλλον player εμφανιζονται αυτα. Οι τιτλοι και γενικοτερα ο,τιδηποτε αλλο στα ελληνικα φαινεται κανονικα αλλα τα id3tags ειναι ολα αλλα μπουρνεζικα.

Δευτερον... ψαχνω εναν καλο , ελαφρυ και καλαισθητο player, τοσο για ivdeo οσο και για audio. Εχω εγκαταστησει αποκωδικοποιητες και αυτην την στιγμη χρησιμοποιω vlc για video και songbird για audio. Επειδη ομως το συτημα ειναι ενας penium III 667mhz με καρτα γραφικων savage mx 2mb και ram 192mb ψιλοεχω προβλημα.... Δεν αλλαζω περιβαλλον....μη μου το προτεινετε... ουτε διανομη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 537
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Παιδια σε εναν omnibook xe 3 της hp εγκατεστησα επιτυχως για πρωτη φορα την ubuntu 7.10 . Εγκατεστησα και wine και καταφερα να χρησιμοποιησω κανα 2 προγραμματακια που μου ηταν απαραιτητα...

Οι ερωτησεις μου ειναι 2

Πρωτον , πως μπορω να βλεπω τα ελληνικα id3tags των mp3 μου δεδομενου οτι ουτε στο rythmbox ουτε σε αλλον player εμφανιζονται αυτα. Οι τιτλοι και γενικοτερα ο,τιδηποτε αλλο στα ελληνικα φαινεται κανονικα αλλα τα id3tags ειναι ολα αλλα μπουρνεζικα.

Δευτερον... ψαχνω εναν καλο , ελαφρυ και καλαισθητο player, τοσο για ivdeo οσο και για audio. Εχω εγκαταστησει αποκωδικοποιητες και αυτην την στιγμη χρησιμοποιω vlc για video και songbird για audio. Επειδη ομως το συτημα ειναι ενας penium III 667mhz με καρτα γραφικων savage mx 2mb και ram 192mb ψιλοεχω προβλημα.... Δεν αλλαζω περιβαλλον....μη μου το προτεινετε... ουτε διανομη.

βασικα μηπως στο laptop αυτο επρεπε να βαλεις xubuntu????

Δεν αλλαζω περιβαλλον....μη μου το προτεινετε... ουτε διανομη.

βασικα μηπως στο laptop αυτο επρεπε να βαλεις xubuntu????

Δεν το πιασες .... ο Lemuria ειναι καθαροαιμος λινουξας, γεννημένος.

Ειμαι σιγουρος οτι θα αλλαζε laptop, αλλα ποτέ την διανομή του ...

ετσι, ετσι,

:-)

Δεν το πιασες .... ο Lemuria ειναι καθαροαιμος λινουξας, γεννημένος.

Ειμαι σιγουρος οτι θα αλλαζε laptop, αλλα ποτέ την διανομή του ...

ετσι, ετσι,

:-)

ρυ

Δεν θα με χαρακτηριζα καθαροαιμο linuxa ομως δοκιμασα και xubuntu και δεν μπορω να πω οτι το περιβαλλον μου αρεσε.... Αλλωστε το gnome δεν ειναι και τοσο βαρυ...

Στο θεμα μας....υπαρχει καποιο προγραμμα αναπραγωγης που να μοιαζει με winamp? Με ενδιαφερει να υπαρχει ενα πιο λιτο περιβαλλον , ωραιοτερο γραφικο περιβαλλον και το βασικοτερο μια ομορφη λιστα αναπραγωγης.... Ισως στο vlc με καποιο αλλο skin να το πετυχαινα αυτο....Το προβλημα μου ειναι κυριως οτι η αναλυση που δουλευω ειναι 800χ600 και τα songbird και rythmbox καταλαμβανουν ολη την επιφανεια εργασιας...

Ξερετε να μου απαντησετε οσον αφορα το σκελος της ερωτησης με τα ελληνικα id3tags? Ποια πακετα χρειαζεται να κατεβασω για να μπορω να τα βλεπω?

Έβαλα το avant window navigator και είναι τέλειο αλλά δεν μπορώ να το κάνω να εκκινεί αυτόματα με τα ubuntu. Ξέρει κανείς πως? Το ίδιο πρόβλημα έχω και με κάτι ρολογάκια κτλ για την επιφάνεια εργασίας(applets τα λένε?).

συστημα ιδιότητεςsessions. Πατας στο tab προγράμματα στην εκκινηση, μετά προσθήκη και στην εντολή βάζεις :

>avant-window-navigator

Βάλε ότι θέλεις στην ονομασία και περιγραφή και enter

μπορει τα μενου να μην εχουν τα ονοματα που εβαλα στα ελληνικά αλλα καπως ετσι θα ειναι

το ειχα βρει στα γαλλικα απο εδω

http://doc.ubuntu-fr.org/avant-window-navigator

ωπ πολύ καλό, πέτυχε!! ευχαριστώ.

Άλλο ένα προβληματάκι, έχω ένα tv-tuner chronos με το philips 7130 chipset. Υπάρχει κανένα πρόγραμμα να δω tv? Το mythtv δοκίμασα αλλά δεν βγάζω άκρη, κάτι δεν μπορεί να συνδεθεί λίγο μπερδεμένο το πρόγραμμα αυτό, κάτι πιο απλό ψάχνω

αυτο με τα id tags εχει ξανασυζητηθεί στο forum, θα ψαξω λιγο ψαξε κ εσύ θα βρεθεί δεν υπάρχει περίπτωση

βρηκα σε αλλο post οντως πως να βλεπω id3tags αλλα μονο σε xmms και παρακλαδια του τυπου beep. Μου κανει προς το παρον...αν και θα με ενδιεφερε για rhytmbox ή songbird.

Απο τα λεγομενα μου αντιλαμβανεστε οτι βρηκα ομορφο γραφικο music player. Θα δοκιμασω xine... Με codecs τι παιζει? Χρειαζεται να εγκαταστησω κατι extra?

εχω εγκατασησει w32 codecs....και γενικα ολους οσους χρειαζομουν μεσω automatix 2 . Απλα ρωταω μηπως δεν συνεργαζονται με αυτους...και χρειαζονται αλλο πακετο.... Δεν ειμαι εμπειρος χρηστης linux και ταλαιπωρουμαι ακομη λιγο σε θεματα ρυθμισης....

Σήμερα μετά το σημερινό update στον xserver-xorg

http://www.ubuntu.com/usn/usn-571-1

την κάνανε την πατάτα τους μια και έχει πρόβλημα

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xorg-server/+bug/183969

και τα προγράμματα που τρέχουν java σαν το azureus απλά δεν ανοίγουν :P και εμείς απλά πρέπει να περιμένουμε να ανεβάσουνε το update για διόρθωση.Φαντάζομαι να το κάνουν σύντομα.Να προσθέσω ότι για όσους από εμάς έχουμε περάσει manual τους driver της κάρτας γραφικών και τρέχουμε κατά το login το compiz θα πρέπει να μπούμε σε recovery console και να κάνουμε reinstall τους driver γιατί αλλιώς θα μας πετάει στην οθόνη με το pass όποτε προσπαθεί να φορτώσει το compiz.

Τελικά σήμερα ανεβάσανε το διορθωμένο update και πλέον δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα.Για άλλη μια φορά μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε reinstall τους driver της κάρτας γραφικών όσοι τους έχουμε περάσει manual.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...