Προς το περιεχόμενο

Ubuntu 7.10 (Gutsy Gibbon) Release

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Toυς driver της κάρτας σου τους έχεις περάσει?Θα τους βρείς και θα τους εγκαταστήσεις μέσω του προγράμματος διαχείριση οδηγών κλειστού κώδικα που θα βρείς στο μενού Συστημα>ρυθμίσεις συστήματος.Θα πρέπει να έχεις και σύνδεση στο internet.

εννοειτε...αφου εχω βαλει τον κυβο και πολλα αλλα εφε...δεν ξερω μηπως ειπα μλκια αλλα GDM εννοουσα την οθονη που σου βγαζει στην αρχη και γραφεις το username σου και τον κωδικο σου...αυτη εχει πολυ μικρη αναλυση...μετα ειναι ολα οκ...

• Απαντ. 537
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Eίναι πρόβλημα των συγκεκριμένων driver της nvidia που υπάρχουν στο ubuntu.Σε νεώτερους driver το πρόβλημα αντιμετωπίζετε αλλά για να τους εγκαταστήσεις θα πρέπει να έχεις μια μικρή εμπειρία και μετά σε κάθε kernel update θα πρέπει να τους ξαναβάζεις.

Δημοσ.
Eίναι πρόβλημα των συγκεκριμένων driver της nvidia που υπάρχουν στο ubuntu.Σε νεώτερους driver το πρόβλημα αντιμετωπίζετε αλλά για να τους εγκαταστήσεις θα πρέπει να έχεις μια μικρή εμπειρία και μετά σε κάθε kernel update θα πρέπει να τους ξαναβάζεις.

μπα...αστο τοτε μιας και αυτε τις μερες δεν εχω καθολου χρονο(λογο εργασιων, εξεταστικης)...

εκανα ομως μια αλλη βλακεια....επειδη εβαλα ενα add-on στο compiz-fusion και πατουσα τυχαια κουμπια για να βρω τη συντομευση η πανω γραμμη εργασια(η κυρια)εξεφανηστηκε???ξερεις πως μπορω να την ανακτησω????(προς το παρον εφτιαξα μια ακριβως ιδια)

Δημοσ.

Εισαγωγικά έχω εγκατεστημένα τα ubuntu 7.10 και έχω μία κάρτα γραφικών nVidia GeForce 8600GT 256MB

Χρησιμοποιώ τους drivers του συστήματος και συγκεκριμένα τον nv-nVidia Riva 128, ...

Μία απορία που μου γεννήθηκε όταν έβαλα το compiz.

Για να επιλέξω στο μενού appearence την επιλογή "extra" μου έλεγε ότι πρέπει να κάνω restart για να αλλάξει τον driver της κάρτας γραφικών.

Το κακό με αυτή την ιστορία είναι ότι μου μειώνει το reshesh rate της οθόνης μου από 75 σε 54hz.

Μάλλον αυτό είναι κακό για τα μάτια μου γιατί δουλεύω αρκετές ώρες.

Μπορείτε να μου πείτε αν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό.

Ένα δεύτερο άσχετο είναι αυτό:

Διαθέσιμο το KDE 4.0

Θα μπορέσουμε να το βάλουμε εμείς?

Δημοσ.
Εισαγωγικά έχω εγκατεστημένα τα ubuntu 7.10 και έχω μία κάρτα γραφικών nVidia GeForce 8600GT 256MB

Χρησιμοποιώ τους drivers του συστήματος και συγκεκριμένα τον nv-nVidia Riva 128, ...

Μία απορία που μου γεννήθηκε όταν έβαλα το compiz.

Για να επιλέξω στο μενού appearence την επιλογή "extra" μου έλεγε ότι πρέπει να κάνω restart για να αλλάξει τον driver της κάρτας γραφικών.

Το κακό με αυτή την ιστορία είναι ότι μου μειώνει το reshesh rate της οθόνης μου από 75 σε 54hz.

Μάλλον αυτό είναι κακό για τα μάτια μου γιατί δουλεύω αρκετές ώρες.

Μπορείτε να μου πείτε αν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό.

Ένα δεύτερο άσχετο είναι αυτό:

Διαθέσιμο το KDE 4.0

Θα μπορέσουμε να το βάλουμε εμείς?

Για δώσε σε κονσόλα ένα

glxinfo

γιατί έχω την εντύπωση ότι οι official driver που βρίσκονται στα repositories δεν πρέπει να υποστηρίζουν την κάρτα σου και θα πρέπει με κάποιο εργαλείο όπως το envy να περάσεις τους νεώτερους driver.Δώσε και ένα

glxgear

σε κονσόλα να δούμε αν έχεις 3d.Για το kde4 θα ανοίξω ένα νέο θέμα και εκει θα βάλω οδηγίες εγκατάστασης.

Δημοσ.
Για δώσε σε κονσόλα ένα

glxinfo

γιατί έχω την εντύπωση ότι οι official driver που βρίσκονται στα repositories δεν πρέπει να υποστηρίζουν την κάρτα σου και θα πρέπει με κάποιο εργαλείο όπως το envy να περάσεις τους νεώτερους driver.

Δίνοντας το glxinfo έχοντας επιλέξει τους drivers που μου δίνουν τα 75hz refresh rate έχω τα εξής:

name of display: :0.0

Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".

Error: couldn't find RGB GLX visual

visual x bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer ms cav

id dep cl sp sz l ci b ro r g b a bf th cl r g b a ns b eat

----------------------------------------------------------------------

0x21 24 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None

0x22 24 dc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None

0x64 32 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None

ενώ με τους drivers που δουλεύει το compiz αλλά έχει 54hz:

name of display: :0.0

display: :0 screen: 0

direct rendering: Yes

server glx vendor string: NVIDIA Corporation

server glx version string: 1.4

...

Επειδή είναι πολύ μεγάλο το αποτέλεσμα το έβαλα σε ένα txt.

Δώσε και ένα

glxgear

σε κονσόλα να δούμε αν έχεις 3d

Μου εμφανίζει αυτό:

bash: glxgear: command not found

Ελπίζω να το έκανα σωστά...

karta_grafikwn.txt

Δημοσ.

Σeε αυτούς που σου δίνους τα 54hz βλέπω ότι έχει κανονικά περασμένους τους driver.Aν με αυτούς βλέπεις το refresh rate μέσω του προγράμματος nvidia-settings αρκετά χαμηλό μην ανυσηχείς είναι λάθος των driver που ενώ το refresh είναι σωστό το εμφανίζουν με λάθος νούμερα.Μετά με αυτούς τους driver το glxgear σου δουλεύει?Τέλος αν επιμένεις να βάλεις το refresh τελείως σωστά και σύμφωνα με την οθόνη σου μπορείς να δώσεις

sudo gedit /etc/X11/xorg.conf

και στο αρχείο που θα ανοίξει αυτό εδώ

Section "Monitor"

Identifier "Generic Monitor"

HorizSync 30.0 - 81.0

VertRefresh 56.0 - 75.0

Option "DPMS"

EndSection

να βάλεις τις τιμές σύμφωνα με το manual της οθόνης σου.

Δημοσ.
θες να πεις ότι το επιλέγεις και δεν ενεργοποιείται ;

κανω import ενα θεμα...παταω πανω του και τπτ..ουτε στα θεματα εμφανιζεται(αν επρεπε να εμφανιστει εκει)

Δημοσ.
ωπα λαθος καταλαβα. νομιζα οτι το επιλεγεις και δεν αλλαζει το windows decoration

ε αυτο γινεται...το επιλεγω και γενικα δεν αλλαζει τιποτα...οπως ημουν μενω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...