Προς το περιεχόμενο

Ubuntu 7.10 (Gutsy Gibbon) Release

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Guys exo ena provlimataki me tin egkatastasi,kollaei sto 82% ekei pou leei ""configuring apt -- Scanning the mirror"" kai den sinexizei me tipota....Exete kapia idea?

Και εμένα μου κόλλησε κανά 10λεπτο εκεί , αλλά συνέχισε και ολοκληρώθηκε. Ξαναπροσπάθησε, μάλλον εκεί κάνει σύνδεση με κάποιον server, ο οποίος στη δικιά σου περίπτωση θα είχε φάει "φλασιά". Ή δοκίμασε να κάνεις εγκατάσταση έχοντας αποσυνδέσει το δίκτυο για να είσαι σίγουρος :)

μνήμη 512

η xubuntu δεν είναι πολύ φτωχή?? το λέω γιατί κορίτσια είναι και όσο νά ναι θα ήθελα να έχουν φορητό με όμοργο λειτουργικό και αρκετά καλούδια

Τι να σου πω.... Δοκίμασε Ubuntu, αλλά νομίζω ότι με 512 θα είναι αρκετά βαρύ, έως ασήκωτο.... Όταν λες φτωχή, τι εννοείς? Υπάρχουν άπειρα themes για να αλλάξεις την εμφάνιση... Για 3d effects και κύβους και τα συναφή, δε νομίζω ότι έχεις ελπίδες με αυτό το hardware...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 537
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Ένας φίλος μου κάτι λέει για bugs και να περιμένω λίγες μέρες. Εγώ ψήνομαι λόγω αναγνώρισης εκτυπωτή που διάβασα, πρόβλημα που μου την έδωσε στο 7.07 και δεν έκανα την δουλειά μου.

Να τον ακούσω ή να τον κλάσω?(φήμες μου μετέφερε, δεν το χει δει ο ίδιος)

δοκίμασε κανείς να δοκιμάσει το live cd σε λάπτοπ χωρίς floppy?

Είχα προσπαθήσει να δοκιμάσω το feisty στο laptop μου και είχε αποτύχει γιατί δεν έβρισκε οδηγό δισκέτας

Καλησπέρα

Να κάνω και γω μια ερώτηση.Εγκατέστησα τα kubuntu μόλις και έχω το εξής πρόβλημα. ('Εχω κρατήσει το home partition από προηγούμενη διανομή)

Μόλις κάνω login με βγάζει πρόβλημα με το

/home/X/.DCOPserver_X_O

και λέει "Ελέγξτε αν το dcopserver εκτελείται"

και μετά αφού πάει να ξεκινήσει το kdm δίνει :

No write access to /home/X/.ICEauthority

KDE unable to start

Μπορώ να κάνω κάτι ?

Είναι θέμα δικαιωμάτων. Δοκίμασε να αλλάξεις την ιδιοκτησία του /home/X, ώστε να ανοίκει στον χρήστη του οποίου είναι το $HOME. Μπορείς να το κάνεις με την chown, π.χ.

># chown -R user:group /home/X

Καλησπέρα παιδιά,τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να διαβάζω για τα linux και μου έχει μπεί στο μυαλό να περάσω απο τα windows στα linux!Το πρόβλημα μου είναι αν αξίζει απο την άποψη ότι το pc το χρησιμοποιώ για παιχνίδια pes και lineage,internet,επεξεργασία ταινιών!Το pc μου είναι σχετικά καινούργιο dual core 6300,2gb ram,7600gs!Ποιά έκδοση linux πρέπει να ασχοληθώ σαν αρχάριος στο καινούργιο λογισμικό?κάθε βοήθεια δεκτή,ευχαριστώ!Απο όσα έχω διαβάσει πρέπει να πάω σε ubuntu απο ότι κατάλαβα!

Χρησιμοποιώ 64bit linux σε desktop για 2-3 χρόνια και πλέον δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ελάχιστες συγκεκριμένες εφαρμογές με προβλήματα συμβατότητας έχω συναντήσει, και αυτές μπορείς να τις τρέξεις στα 32bit ή να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικές.

Σε ό,τι αφορά το κέρδος στις επιδόσεις, στις περισσότερες εφαρμογές είναι ανύπαρκτο ή μηδαμινό, όμως σε μερικές εφαρμογές που είναι optimized για 64bit (όπως ο mencoder) είναι αξιοσημείωτο. Άλλες εφαρμογές πάλι, τρέχουν πιο γρήγορα στα 32bits.

Επειδή δεν υπάρχει ουσιαστικό κέρδος στις επιδόσεις, κι επειδή συνήθως είναι λίγο πίσω σε support οι μη-x86 αρχιτεκτονικές, μάλλον δεν θα επέλεγα 64bit αν έστηνα τώρα το λειτουργικό, αλλά δε βλέπω σημαντικό λόγο να αλλάξω στα 32bit αφού ό,τι χρειάζομαι δουλεύει.

Το πρόβλημα μου είναι αν αξίζει απο την άποψη ότι το pc το χρησιμοποιώ για παιχνίδια

Όχι. Μείνε στα WIn, είναι σοβαρό λειτουργικό...για games. Linux, μπορείς να βάλεις για να μάθεις σε ένα partition και να κάνεις dual boot.

screenshotxw4.png

screenshotxw4.57ecf155a0.jpg

Παιδιά αν εγκαταστήσω τα ubuntu , όχι το k ή το x υπάρχουν πακέτα που μπορώ να εγκαταστήσω το kde και το xfce και μετά στο login να διαλέγω με ποιο απ'όλα θα συνδεθώ? Όπως είχαν παλιά τα suse? Το πιο σημαντικό για εμένα δεν είναι αν γίνεται, γιατί σίγουρα γίνεται, ρωτάω αν είναι εύκολο με packages και δεν δημιουργεί προβλήματα

Παιδιά αν εγκαταστήσω τα ubuntu , όχι το k ή το x υπάρχουν πακέτα που μπορώ να εγκαταστήσω το kde και το xfce και μετά στο login να διαλέγω με ποιο απ'όλα θα συνδεθώ? Όπως είχαν παλιά τα suse? Το πιο σημαντικό για εμένα δεν είναι αν γίνεται, γιατί σίγουρα γίνεται, ρωτάω αν είναι εύκολο με packages και δεν δημιουργεί προβλήματα

Απλούστατο είναι, μία εντολή δίνεις στην ουσία (στο link αναφέρει την εγκατάσταση του kde στο ubuntu, αλλά παρόμοια είναι και αυτή του xfce) και έχεις ακριβώς αυτή την επιλογή του session στο login...

http://www.psychocats.net/ubuntu/kde

katevasa kai egw ta new ubuntu kai 8a ta valw oso pio sintoma ginete dld twra ....exw mia aporia oi kenourioi ati drivers 3eroume pote vgenoun?

Όχι, δυστυχώς δεν ξέρουμε ακριβή ημερομηνία. Αναμένονται όμως πλέον σύντομα.

Από τι ξέρω σε λίγες μέρες δλδ μέσα στην επόμενη βδομάδα το αργότερο.Το κακό με την manual εγκατάσταση των driver είναι ότι σε κάθε kernel update πρέπει να κάνεις την ήδια διαδικασία εγκατάσταση ξανά.Το καλό είναι ότι kernel udpate δεν γίνετε αρκετά συχνά αλλά γενικά γίνετε :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...