DIMITRISG Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Geia sas paidia, exw kai egw gusty kai antimetwpizw merika mikroprovlhmata...2)to firefox merikes fores crasharei....kai otan kanw force quit kai meta paw na to ksanaaniksw mou leei oti den mporei aniksei epeidh hdh trexei kai oti prepei na kanw restart(sorry pou den thimamai ti akrivws mou leei... yparxei kapios tropos etsi wste na vlepw poia applications trexw opws sta windows to task manager?? paidia xilia sygnwmh gia tis erwthseis pou kathe ligo kai ligaki kanw... exfaristw poly ek twn proterwn.... υπαρχουν πολλά όπως το system monitor για task manager μπορεις επισης με ps -A και μετα kill και το νουμερο του process για να δεις γιατι κρασαρει ο firefox τρεχτον απο κονσολα και δες το μυνημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pusher Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Καταρχην εχεις το System->Preference->Andanve Desktop Effevt Settings?Μηπως πρεπει να πας στο System->Preference->Appearance και να βαλεις στο Visual Effect Custom?? Εγω πχ οταν ανοιγω το συστημα παω στο Computer και κανω διπλο κλικ στα αλλα partition για να γινουν mount,μπορεις να κανεις και automount,αλλα δεν ξερω πως. Κλικ πανω στο πανελ Add to panel->Utilities->Keyboard Indicator και εγω το ιδιο προβλημα εχω. Όλ' αυτά αναφέρονται σε Ubuntu και όχι σε Kubuntu ε; Μπορεί να μου πει κάποιος τις αντιστοιχίες στα menus του Kubuntu; λογικο δεν ειναι; αφου το "b" στο ελληνικό πληκτρολόγιο είναι "βήτα"αν εχεις καποια συντομευση με ctrl+b και θελεις να την χρησημοποιείς ακόμα και με το ελληνικό πληκτρολόγιο θα πρέπει ή να δηλώσεις alternative ctrl+βήτα ελληνικό , οπότε θα βρίσκει την συντόμευση και στα δύο πληκτρολόγια ή να βάλεις πλήκτρα όπως alt tab super shift ctrl space κλπ που είναι το ίδιο και στα δύο πληκτρολόγια Λογικό; Στα Windows πάντως έχει προβλεφθεί και όταν θέλω να γράψω κάτι bold εδώ (μέσω Firefox) χρησιμοποιώ Ctrl + b είτε είμαι στα ελληνικά είτε όχι. Στα Kubuntu πώς μπορώ να καθορίσω τις συντομεύσεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
camij Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 υπαρχουν πολλά όπως το system monitor για task managerμπορεις επισης με ps -A και μετα kill και το νουμερο του process για να δεις γιατι κρασαρει ο firefox τρεχτον απο κονσολα και δες το μυνημα DIMITRISG se afxaristw kai pali!!! mexri twra den mou exei crasharei to firefox.... to system monitor einai para poly voliko!!twra mia erwthsh sxetika me to user memory... leei oti xrhsimopoiw mataksy 650-776 MB apo ta 2GB....den kserw vevaia se ti times prepi na kimenetai alla den einai kapws poly....kai apo oti vlepw to XGL trwei gyrw sta 380 MB...dld twra pou thelw na valw gusty kai se ena pc me 512MB ram na ksexasw ta esktop effects...h tha htan kalytera na tou valw Xubuntu? thanks kai...pali.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 εγω εχω athlon 1.9ghz , 512 ram geforce fx5100 64mb και compiz με ολα τα effects το pc της κορης μου εχει pentium II, 320 mb ram kai geforce 2 . το compiz τρεχει πολυ καλα , ο κυβος γυρναει χωρις κολληματα , απλα δεν εχω δοκιμασει να βαλω διαφανες κυβο και αλλα extra effects (φωτιες, βροχές κλπ) στο δικό μου pc : memory used 381,4 mb of 503,9 mb φαινεται οσο μεγαλυτερη διαθεσιμη μνήμη έχεις προσπαθει να την εκμεταλευτει την μνημη την πληρωσες για να γεμιζει εξαλλου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
camij Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 εγω εχω athlon 1.9ghz , 512 ram geforce fx5100 64mb και compiz με ολα τα effects το pc της κορης μου εχει pentium II, 320 mb ram kai geforce 2 . το compiz τρεχει πολυ καλα , ο κυβος γυρναει χωρις κολληματα , απλα δεν εχω δοκιμασει να βαλω διαφανες κυβο και αλλα extra effects (φωτιες, βροχές κλπ) στο δικό μου pc : memory used 381,4 mb of 503,9 mb φαινεται οσο μεγαλυτερη διαθεσιμη μνήμη έχεις προσπαθει να την εκμεταλευτει την μνημη την πληρωσες για να γεμιζει εξαλλου xaxaxa!!!swstos!!!alla....an trexw vlc,skype, amsn, kanadyo pages firefox kai apla exw anixta kapoia folders(kai enoeitai kai compiz) einai logiko na ftanei to 1gb.... oxi tpt allo alla otan thelw na apodiksw se kati filarakia oti to linux einai makran kalytero apo mac kai windows kai oti trexei san trelo na mhn ginw kai rompa... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TurboJugend Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Ναι παιδιά από πάντα η διαχείρηση μνήμης ήταν αυτής της λογικής... όσοι βρει θα την χρησιμοποιήσει... Άνοιξε όσα apps χρειάζονται για να αρχίσει να σέρνετε το windows pc, και άρχισε δίπλα να ανοίγεις τα αντίστοιχα, αν πέσουν στοιχήματα, εγώ ένα κατοστάρικο στο ubuntu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
friedlich Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Στα Windows πάντως έχει προβλεφθεί και όταν θέλω να γράψω κάτι bold εδώ (μέσω Firefox) χρησιμοποιώ Ctrl + b είτε είμαι στα ελληνικά είτε όχι. Στα Kubuntu πώς μπορώ να καθορίσω τις συντομεύσεις; Υπάρχει αυτό (greek keyboard shortcut fix.xpi) που διορθώνει το πρόβλημα. Είναι ένα extension για τον Firefox, αλλά είναι στο sandbox και θα χρειαστεί να κάνεις εγγραφή για να το αποκτήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hristos_t Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος στο γιατί δεν εχω ήχο... όταν μπαίνω και βγαίνω ακούω κανονικά τους login και shutdown ήχους, αλλά αν προσπαθήσω να παίξω ένα αρχείο τότε o player ή κολλάει ή δεν κάνει τίποτα, ενώ αν πάω να πειράξω τις ρυθμίσεις ήχου πάλι κολλάει... αν μπώ απο recovery mode και μετά startx όλα παίζουν μια χαρά αν και οι ρυθμίσεις φαίνονται να είναι οι ίδιες! Καμμιά λύση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 codec έχεις βάλει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hristos_t Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 codec έχεις βάλει? codec μου ζητάει για τα mp3, εγώ όμως θέλω να παίξω ogg τα οποία απο recovery mode παίζουν κανονικότατα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pusher Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Μιας και δεν πήρα εδώ και κάποιες μέρες απάντηση να αναφέρω ξανά μερικά προβλήματα ελπίζοντας αυτή τη φορά κάποιος να έχει να μου προτείνει κάποια λύση για το καθένα. Να αναφέρω και να τονίσω ότι έχω εγκατεστημένα Kubuntu! 1. Εγκατέστησα την έκδοση για Linux του Google Earth στα Kubuntu μου αλλά μόλις πάω να ξεκινήσω την εφαρμογή εμφανίζεται μαύρη οθόνη και αμέσως μετά η οθόνη από την οποία κάνει log in κάθε χρήστης στο λογαριασμό του. 2. Εγκατέστησα το Compiz - Fusion αλλά δε βλέπω να μπορώ να ενεργοποιήσω κάποιο effect. Aν πατήσω shift + f9 πρέπει να εμφανιστεί "βροχή" ανεξάρτητα από το τι βλέπω στην οθόνη μου για παράδειγμα; Να σημειώσω ότι έχω εγκαταστήσει τους τελευταίους οδηγούς της ATI. 3. Πώς μπορώ να εμφανίσω τη "Γραμμή γλώσσας" στη Γραμμή εργασίας; 4. Όταν το πληκτρολόγιο είναι στα ελληνικά οι συντομεύσεις που περιλαμβάνουν πλήκτρα με χαρακτήρες π.χ. Ctrl + b δε λειτουργούν; Υπάρχει κάποια ρύθμιση γι' αυτό; 5. Προτείνετέ μου κάποιον εναλλακτικό IM γιατί με τον Kopete δεν κατάφερα να συνδεθώ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kamenopixel Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 5. Προτείνετέ μου κάποιον εναλλακτικό IM γιατί με τον Kopete δεν κατάφερα να συνδεθώ... amsn Τωρα αν θες,μπορείς να βαλεις παλαιότερη εκδοση του gaim ή pidgin πλεον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 2. Εγκατέστησα το Compiz - Fusion αλλά δε βλέπω να μπορώ να ενεργοποιήσω κάποιο effect. Aν πατήσω shift + f9 πρέπει να εμφανιστεί "βροχή" ανεξάρτητα από το τι βλέπω στην οθόνη μου για παράδειγμα; Να σημειώσω ότι έχω εγκαταστήσει τους τελευταίους οδηγούς της ATI. το compiz εχει ενεργοποιηθεί έτσι; δηλαδή ο κύβος γυριζει κανονικά; ανοιξε το compizconfig configuration manager και στα effects κοιτα αν ειναι ενεργοποιημενο το effect της βροχης επισης πατα ιδιοτητες και κοιτα με ποια πληκτρα ξεκινάει το effect (νομιζω default ειναι τα ctrl + το κουμπι των windows) αφου ξεκινησει και μετα , πατας τα shift f9 για να βρεξει και shift f8 για τον υαλοκαθαριστήρα (μπορει να είναι αλλοι οι συνδιασμοι των πλητκρων σε εσενα , θα το δεις στις ιδιοτητες) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pusher Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 amsnΤωρα αν θες,μπορείς να βαλεις παλαιότερη εκδοση του gaim ή pidgin πλεον. Καμπάνα ο amsn. Τελικά κατάφερα να συνδεθώ.. Ευχαριστώ! το compiz εχει ενεργοποιηθεί έτσι; δηλαδή ο κύβος γυριζει κανονικά;ανοιξε το compizconfig configuration manager και στα effects κοιτα αν ειναι ενεργοποιημενο το effect της βροχης επισης πατα ιδιοτητες και κοιτα με ποια πληκτρα ξεκινάει το effect (νομιζω default ειναι τα ctrl + το κουμπι των windows) αφου ξεκινησει και μετα , πατας τα shift f9 για να βρεξει και shift f8 για τον υαλοκαθαριστήρα (μπορει να είναι αλλοι οι συνδιασμοι των πλητκρων σε εσενα , θα το δεις στις ιδιοτητες) Τον κύβο δεν τον έχω δοκιμάσει... Πρέπει αν έχω περισσότερες από μία επιφάνειες εργασίας για να τον χρησιμοποιήσω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 1.παράξενο πρόβλημα αλλά για πες μου λίγο τον τρόπο που έκανες την εγκατάσταση.Αν μπορείς για κάνε δεξί κλικ στην συντόμευση που υπάρχει στο menu και επέλεξε εισαγωγή στον διάλογο εκτέλεσης και μετά επέλεξε εκεί εκτέλεσε σε τερματικό. 2.Αυτά εδώ τα έκανες και που κολάς ακριβώς?http://vistakiller.blogspot.com/ 4.Αν μιλάς για τον firefox όχι δεν γίνετε είναι γνωστό bug και μόνο με κάποιο pluggin μπορεί να γίνει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.