chek2fire Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Μήπως πρέπει να βγάλεις αυτό εδώ #Pretty colours color cyan/blue white/blue Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
telias Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 2. Εγκατέστησα το Compiz - Fusion αλλά δε βλέπω να μπορώ να ενεργοποιήσω κάποιο effect. Aν πατήσω shift + f9 πρέπει να εμφανιστεί "βροχή" ανεξάρτητα από το τι βλέπω στην οθόνη μου για παράδειγμα; Να σημειώσω ότι έχω εγκαταστήσει τους τελευταίους οδηγούς της ATI. Καταρχην εχεις το System->Preference->Andanve Desktop Effevt Settings? Μηπως πρεπει να πας στο System->Preference->Appearance και να βαλεις στο Visual Effect Custom?? 3. Τα NTFS partitions μία εμφανίζονται και μία όχι στα αποθηκευτικά μέσα. Ο εξωτερικός δίσκος, και αυτός NTFS,, εμφανίζεται χωρίς να μπορώ να δω καν τα αρχεία του. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα είπα να ακολουθήσω αυτόν τον οδηγό --> http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=217009 πράγμα το οποίο δεν έφερε αποτέλεσμα. Εγω πχ οταν ανοιγω το συστημα παω στο Computer και κανω διπλο κλικ στα αλλα partition για να γινουν mount,μπορεις να κανεις και automount,αλλα δεν ξερω πως. 4. Πώς μπορώ να εμφανίσω τη "Γραμμή γλώσσας" στη Γραμμή εργασίας; Κλικ πανω στο πανελ Add to panel->Utilities->Keyboard Indicator 5. Όταν το πληκτρολόγιο είναι στα ελληνικά οι συντομεύσεις που περιλαμβάνουν πλήκτρα με χαρακτήρες π.χ. Ctrl + b δε λειτουργούν; Υπάρχει κάποια ρύθμιση γι' αυτό; και εγω το ιδιο προβλημα εχω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
friedlich Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 ata1983, δεν υπάρχει ιδιαίτερο σφάλμα στο menu.lst. Τι εννοείς δεν μπουτάρει; Μην ανησυχείς πάντως. Θα διορθωθεί με κάποιον τρόπο. Στο μέλλον, αν θέλεις να παίξεις με τον GRUB, κάν' το με τον QGRUBEditor. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ata1983 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Μου βγάζει ERROR 11 και λέει λάθος στο boot string ή κάτι τέτοιο. Αυτά όταν πατάω στο grub Ubuntu αμέσως μετά δεν bootάρει καθόλου παρά μόνο στα windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Asis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 βγήκε και η πρώτη alpha έκδοση της ubuntu 8.04! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
friedlich Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Μου βγάζει ERROR 11 και λέει λάθος στο boot string ή κάτι τέτοιο.Αυτά όταν πατάω στο grub Ubuntu αμέσως μετά δεν bootάρει καθόλου παρά μόνο στα windows. Χειροκίνητα πείραζες το menu.lst; Κατά τα άλλα δεν πείραξες τίποτα; Γιατί επιμένω, ότι δεν έχει προφανή λάθη. Πόσες κατατμήσεις έχεις και σε ποια είναι εγκατεστημένο το Ubuntu; Έχεις φτιάξει ξεχωριστή κατάτμηση /boot; Για να καταλάβω, φορτώνεται κανονικά ο GRUB και από εκεί μπαίνεις στα Windows, αλλά δεν σε αφήνει στο Ubuntu; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ata1983 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Ακριβώς φορτώνει ο Grub και όταν επιλέγω ubuntu μου βγάζει σφάλμα, όταν επιλέγω Windows μπαίνει κανονικά. Πείραζα το menu.lst χειροκίνητα και προφανώς κάτι πείραξα που δεν έπρεπε. Έχω τρία Primary Partitions στο πρώτο windows στο άλλο το root του ubuntu και το άλλο swap. Όλα δούλευαν ok μέχρι που επεξεργάστηκα το αρχείο αυτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Όταν το πληκτρολόγιο είναι στα ελληνικά οι συντομεύσεις που περιλαμβάνουν πλήκτρα με χαρακτήρες π.χ. Ctrl + b δε λειτουργούν; Υπάρχει κάποια ρύθμιση γι' αυτό; και εγω το ιδιο προβλημα εχω. λογικο δεν ειναι; αφου το "b" στο ελληνικό πληκτρολόγιο είναι "βήτα" αν εχεις καποια συντομευση με ctrl+b και θελεις να την χρησημοποιείς ακόμα και με το ελληνικό πληκτρολόγιο θα πρέπει ή να δηλώσεις alternative ctrl+βήτα ελληνικό , οπότε θα βρίσκει την συντόμευση και στα δύο πληκτρολόγια ή να βάλεις πλήκτρα όπως alt tab super shift ctrl space κλπ που είναι το ίδιο και στα δύο πληκτρολόγια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Ακριβώς φορτώνει ο Grub και όταν επιλέγω ubuntu μου βγάζει σφάλμα, όταν επιλέγω Windows μπαίνει κανονικά. Πείραζα το menu.lst χειροκίνητα και προφανώς κάτι πείραξα που δεν έπρεπε. Έχω τρία Primary Partitions στο πρώτο windows στο άλλο το root του ubuntu και το άλλο swap. Όλα δούλευαν ok μέχρι που επεξεργάστηκα το αρχείο αυτό βάλε ένα live cd να φτιάξεις το grub να ξεμπερδεύεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ata1983 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 βάλε ένα live cd να φτιάξεις το grub να ξεμπερδεύεις Πως να το φτιάξω ακριβώς? Υπάρχει καμιά εντολή που να δημιουργεί πάλι το αρχείο που πείραξα? Πρόσβαση στο ext3 partition για να αλλάξω το menu.lst έχω πάντως αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να διορθώσω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Πως να το φτιάξω ακριβώς? Υπάρχει καμιά εντολή που να δημιουργεί πάλι το αρχείο που πείραξα?Πρόσβαση στο ext3 partition για να αλλάξω το menu.lst έχω πάντως αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να διορθώσω Μολις το ειδα! bootable CD (ή floppy) για να διορθωσεις το grub http://geocities.com/supergrubdisk/ εχω ενα tutorial ubuntu για να φτιαχνεις το grub απο live cd αλλα ειναι στα Γαλλικα αμα ειναι πες μου να το μεταφρασω http://doc.ubuntu-fr.org/grub#restauration Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Παιδιά έγινε ένα χάος μην τα εξηγώ αλλά πλέον είμαι στην κατάσταση που έχω windows στον ένα δίσκο και θέλω να βάλω ubuntu 7.10 (64-bit αυτήν τη φορά) με το alternate cd (λόγω ati το live cd δεν νοιώθει) στον άλλον. Αφού το bootάρω λοιπόν, φορτώνει πολλά και διάφορα και καταλήγει: [DR-DOS] A:\ > ή κάτι τέτοιο τέλoς πάντων dos-φάση (όχι κονσόλα προφανώς δεν δέχεται καν ως εντολή το reboot) what the fuck? PLZ η μέρα ήταν ένα χάος, μου ρχεται να αρχίσω "κρητικό" Υ.Γ.την προηγούμενη φορά install απο alternate έκανα πάλι (7.07) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Δεν σου εμφανίζει το μενού με τις επιλογές για να κάνεις εγκατάσταση? Για να διορθώσετε τον grub υπάρχει ο εύκολος τρόπος με αυτό εδώ το live cd http://supergrub.forjamari.linex.org/?section=screenshots και για τους μελετηρούς υπάρχει και αυτός εδώ ο manual τρόπος με live cd http://www.dedoimedo.com/computers/grub.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Όχι δεν το εμφανίζει. Δεν πρεέπει να είναι απλά διόρθωση του grub αλλά κάτι πείραξα. Θα βάλω alternate 7.07 και βλέπω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
camij Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Geia sas paidia, exw kai egw gusty kai antimetwpizw merika mikroprovlhmata... 1)exw ena external hard disc (fat32) kai kathws akouw mousikh apo afto meta apo ligh wra to pc trwei ena kolhma kai den mporw na anoiksw kanena fakelo kai kanena tragoudi(oxi mono afta pou yparxoun mesa sto external alla kai ston internal hard disc),den mporw na kleisw to pc, na kanw unmount to hard disc, na aniksw kane programma...genika tpt!!kai molis paw na anoiksw ton ekswteriko mou leei oti den mporei na anoiksei to periwxomeno tou , h kati tetoio, mporw na knaw kati gia afto.... 2)to firefox merikes fores crasharei....kai otan kanw force quit kai meta paw na to ksanaaniksw mou leei oti den mporei aniksei epeidh hdh trexei kai oti prepei na kanw restart(sorry pou den thimamai ti akrivws mou leei... yparxei kapios tropos etsi wste na vlepw poia applications trexw opws sta windows to task manager?? 3)otan egatesthsa tous neous ati drivers 7.11 kai paw na dw taineis se full screen oi taineis kolane....mono sto original size pane kanonika... paidia xilia sygnwmh gia tis erwthseis pou kathe ligo kai ligaki kanw... exfaristw poly ek twn proterwn.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.