pusher Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δεν νομίζω να ενδιαφέρονται όλοι για τα backports. Καλύτερα να τα απενεργοποιήσεις, pusher. Αν μου εξηγήσεις κι όλας τι είναι τα backports ίσως να τα απενεργοποιήσω. (Αν μου πεις και τον τρόπο βέβαια!)
myle Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 https://help.ubuntu.com/community/UbuntuBackports Αν θέλεις να τα απενεργοποιήσης απλά βάλε # μπροστά αλλά δεν βλέπω το λόγο να το κάνεις.
pusher Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 https://help.ubuntu.com/community/UbuntuBackports Αν θέλεις να τα απενεργοποιήσης απλά βάλε # μπροστά αλλά δεν βλέπω το λόγο να το κάνεις. Ούτε εγώ... O Kopete ρε παιδιά πώς λειτουργεί; Συνδέομαι με το MSN πρωτόκολλο και δε βλέπω τη λίστα με τις επαφές μου...
chek2fire Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Προσπαθώ να εγαταστήσω το Ubuntu και ενώ όλη η εγκατάσταση πηγαίνει μια χαρά, όταν φτάνω στο 89% (checking for packages to remove) δεν προχωράει παρακάτω. Ο δίσκος και το cdrom δεν κάνουν τίποτα, παρόλαυτα το pc δεν έχει κολλήσει, απλά περιμένει χωρίς να κάνει τίποτα παραπάνω όση ώρα και να το αφήσω. Έχω δοκιμάσει και την 64bit και την 32bit έκδοση, αλλά πάντα το ίδιο αποτέλεσμα. Καμιά βοήθεια; Δοκίμασε και εγκατάσταση με το alternate iso.Κατέβασε το από εδώ http://www.ubuntu.com/getubuntu/downloading?release=desktop-newest&arch=i386&mirror=http%3A%2F%2Fftp.ntua.gr%2Fpub%2Flinux%2Fubuntu-releases%2F&debug=%5B%27country_US%27%2C+%27country_UK%27%2C+%27continent_NA%27%5D&download-button=&alternatecd=alternate κάψτο σε cd και μποταρε με αυτό.Η εγκατάταση θα γίνει σε text mode αλλά ο wizard που υπάρχει εκεί δεν θα σε μπερδέψει καθόλου. Καθώς έκανα upgrade κατά την εγκατάσταση των πακέτων για κάποιο πακέτο μου έγινε κάποια ερώτηση. Μπήκα σε μια άλλη οθόνη από την οποία δε μπόρεσα να βγω και έκλεισα το terminal. τώρα όταν δίνω sudo apt-get upgrade παίρνωΤι έγινε και τι πρέπει να κάνω; edit: Κάνοντας επανεκκίνηση, sudo apt-get update και ακολουθώντας τις οδηγίες νομίζω πως διορθώθηκε το πρόβλημα! Ποτέ δεν κλείνουμε τον adept η την κονσόλα όταν κατεβάζει προγράμματα.
comfuzio Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 To Ubuntu 7.10 mpainei kai se PS3? An nai pws?
chek2fire Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Για δες εδώ http://www.techteam.gr/index.php?showtopic=108487
comfuzio Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Για δες εδώ http://www.techteam.gr/index.php?showtopic=108487 Polu kalos odigos! Dld twra an katalaba kala thelei na katebasw kapoia idikh dianomh Ubuntu? Den kanei dld to CD tou Ubuntu pou pira apo to site tous? Tha to psaksw ligo kai gw Thanks Edit: Ola ta exei sto 2 post. (Gkavomara mou)
telias Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Μακάρι να ήταν μονο το Word τελικά,δεν ανοίγει ούτε το Draw ούτε το Database,Το word και το Spreadsheet ανοίγουν μετά από 2-3 crash αλλα έστω και αν ανοίξω τα options κολλάνε!Τα έβγαλα όλα τα ξανάβαλα και πάλι τα ίδια!Δεν μπορώ να καταλάβω πως από το πουθενά σταμάτησαν να δουλεύουν! Με τον ίδιο μαγικό τρόπο που είχε σταματήσει το Open office να δουλεύει έτσι και πάλι άρχισε να λειτουργεί ρολοι (ίσως βοηθησε κάποιο update τι να πω) Θα ήμουν 100% χαρούμενος,αν κάθε τόσο δεν μου κόλλαγε το compiz,βασικά απενεργοποιείται μονο του σε άσχετες φάσης,θα μου πείτε το compiz είναι φρουφρού,αλλα έτσι για την κουβέντα καμια ιδέα για το που να κοιτάξω τι μπορεί να φταίει?
chek2fire Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 δεν ξέρω σε μένα είναι αρκετά σταθερό να πω την αλήθεια αλλά και το open office είναι το ίδιο.Σήμερα ανέβηκε και η νέα έκδοση του compiz-fusion στα official repos για δες μηπως σου λυθεί το πρόβλημα με αυτή την έκδοση. Σε γενικές γραμμές πάντως πολλά πράγματα που νομίζεις ότι δεν δουλεύουν μια μέρα ανακαλύπτεις ότι διορθώθηκαν Λες και υπάρχει ένας αόρατος daemon που ρυθμίζει το σύστημα στις ανάγκες μας.
ata1983 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Παιδιά έβαλα το compiz fusion και δεν μπορώ να πω ότι δουλεύει. Παίζει να κάνω και κάτι λάθος. Γενικά πως μπορώ να κάνω ένα look όπως εδώ: http://pwp.netcabo.pt/0321598201/ubuntu.png ή εδώ: http://linuxfud.files.wordpress.com/2007/03/screenshot-nautilus-terminal-2007-03-04.png πχ mac κτλ Το default μου φαίνεται λίγο άσχημο
DIMITRISG Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Ούτε εγώ... O Kopete ρε παιδιά πώς λειτουργεί; Συνδέομαι με το MSN πρωτόκολλο και δε βλέπω τη λίστα με τις επαφές μου... αν πατησεις σ ενα απο αυτα δεν εμφανιζονται; γιατι αν δεν ειναι online δεν βγαζει την λιστα εκτος και πατησεις τα κουμπακια
pusher Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 αν πατησεις σ ενα απο αυτα δεν εμφανιζονται;γιατι αν δεν ειναι online δεν βγαζει την λιστα εκτος και πατησεις τα κουμπακια Αν θυμάμαι καλά δεν υπάρχουν αυτά τα κουμπιά ακριβώς έτσι... Και φοβάμαι πως δε συνδέεται καν αλλά η προσπάθεια σύνδεσης αποτυγχάνει. Μόλις μπω Linux θα ανεβάσω κανένα screenshot. Ακόμη μία ερώτηση. Τι ακριβώς είναι το wallet; Κάθε φορά πριν δώσω τον κωδικό του MSN βγαίνει ένα παράθυρο το οποίο μου ζητά κάποιον άλλο κωδικό. Προσπαθώντας μία φορά κάποιος φίλος μου να συνδεθεί κι αυτός με τον Kopete από το PC μου έβαλε σε αυτό κάποιον δικό του κωδικό. Πώς μπορώ να τον αλλάξω και σε τι χρειάζεται ο κωδικός του wallet;
camij Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Παιδιά έβαλα το compiz fusion και δεν μπορώ να πω ότι δουλεύει. Παίζει να κάνω και κάτι λάθος. Γενικά πως μπορώ να κάνω ένα look όπως εδώ:http://pwp.netcabo.pt/0321598201/ubuntu.png ή εδώ: http://linuxfud.files.wordpress.com/2007/03/screenshot-nautilus-terminal-2007-03-04.png πχ mac κτλ Το default μου φαίνεται λίγο άσχημο Enas poly kalos odhgos gia to compiz fusion einai aftos http://vistakiller.blogspot.com/ apo ton chek2fire kai pistevw tha se voithisei idiaitera. gia ta icons sto desktop nomizw xreiazesai to superkaramba to opoio tha to kaneis efkola install apo to Synaptic Manager alla den mporw na se voithisw sto pws na to xrhsimopoihseis giati den to exw polydoulepsei...
pusher Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 αν πατησεις σ ενα απο αυτα δεν εμφανιζονται;γιατι αν δεν ειναι online δεν βγαζει την λιστα εκτος και πατησεις τα κουμπακια Για την ιστορία η εικόνα που ανέβασες είναι αυτή που βλέπω κι εγώ στον Kopete αλλά το πρόβλημα είναι ότι δε με συνδέει καν συν το πρόβλημα που προανέφερα με το KDEwallet. θα αναφέρω εδώ μερικά ακόμη προβλήματα που έχω και όποιος μπορείς ας βοηθήσει. 1. Εγκατέστησα την έκδοση για Linux του Google Earth στα Kubuntu μου αλλά μόλις πάω να ξεκινήσω την εφαρμογή εμφανίζεται μαύρη οθόνη και αμέσως μετά η οθόνη από την οποία κάνει log in κάθε χρήστης στο λογαριασμό του. 2. Εγκατέστησα το Compiz - Fusion αλλά δε βλέπω να μπορώ να ενεργοποιήσω κάποιο effect. Aν πατήσω shift + f9 πρέπει να εμφανιστεί "βροχή" ανεξάρτητα από το τι βλέπω στην οθόνη μου για παράδειγμα; Να σημειώσω ότι έχω εγκαταστήσει τους τελευταίους οδηγούς της ATI. 3. Τα NTFS partitions μία εμφανίζονται και μία όχι στα αποθηκευτικά μέσα. Ο εξωτερικός δίσκος, και αυτός NTFS,, εμφανίζεται χωρίς να μπορώ να δω καν τα αρχεία του. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα είπα να ακολουθήσω αυτόν τον οδηγό --> http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=217009 πράγμα το οποίο δεν έφερε αποτέλεσμα. 4. Πώς μπορώ να εμφανίσω τη "Γραμμή γλώσσας" στη Γραμμή εργασίας; 5. Όταν το πληκτρολόγιο είναι στα ελληνικά οι συντομεύσεις που περιλαμβάνουν πλήκτρα με χαρακτήρες π.χ. Ctrl + b δε λειτουργούν; Υπάρχει κάποια ρύθμιση γι' αυτό;
ata1983 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Παιδιά SOS. Έπαιζα λίγο με το menu.lst για να κάνω default τα windows και να πειράξω τα χρώματα του grub κτλ και κάτι έκανα και δεν bootάρει. Read-Write permissions έχω από τα xp οπότε αν βρούμε το λάθος μπορώ να το διορθώσω > # menu.lst - See: grub(8), info grub, update-grub(8) # grub-install(8), grub-floppy(8), # grub-md5-crypt, /usr/share/doc/grub # and /usr/share/doc/grub-doc/. ## default num # Set the default entry to the entry number NUM. Numbering starts from 0, and # the entry number 0 is the default if the command is not used. # # You can specify 'saved' instead of a number. In this case, the default entry # is the entry saved with the command 'savedefault'. # WARNING: If you are using dmraid do not use 'savedefault' or your # array will desync and will not let you boot your system. default 0 ## timeout sec # Set a timeout, in SEC seconds, before automatically booting the default entry # (normally the first entry defined). timeout 10 ## hiddenmenu # Hides the menu by default (press ESC to see the menu) #hiddenmenu #Pretty colours color cyan/blue white/blue ## password ['--md5'] passwd # If used in the first section of a menu file, disable all interactive editing # control (menu entry editor and command-line) and entries protected by the # command 'lock' # e.g. password topsecret # password --md5 $1$gLhU0/$aW78kHK1QfV3P2b2znUoe/ # password topsecret # # examples # # title Windows 95/98/NT/2000 # root (hd0,0) # makeactive # chainloader +1 # # title Linux # root (hd0,1) # kernel /vmlinuz root=/dev/hda2 ro # # # Put static boot stanzas before and/or after AUTOMAGIC KERNEL LIST ### BEGIN AUTOMAGIC KERNELS LIST ## lines between the AUTOMAGIC KERNELS LIST markers will be modified ## by the debian update-grub script except for the default options below ## DO NOT UNCOMMENT THEM, Just edit them to your needs ## ## Start Default Options ## ## default kernel options ## default kernel options for automagic boot options ## If you want special options for specific kernels use kopt_x_y_z ## where x.y.z is kernel version. Minor versions can be omitted. ## e.g. kopt=root=/dev/hda1 ro ## kopt_2_6_8=root=/dev/hdc1 ro ## kopt_2_6_8_2_686=root=/dev/hdc2 ro # kopt=root=UUID=fc8bf8aa-dc17-46a2-99f9-9f8f1c9913ad ro ## Setup crashdump menu entries ## e.g. crashdump=1 # crashdump=0 ## default grub root device ## e.g. groot=(hd0,0) # groot=(hd0,1) ## should update-grub create alternative automagic boot options ## e.g. alternative=true ## alternative=false # alternative=true ## should update-grub lock alternative automagic boot options ## e.g. lockalternative=true ## lockalternative=false # lockalternative=false ## additional options to use with the default boot option, but not with the ## alternatives ## e.g. defoptions=vga=791 resume=/dev/hda5 # defoptions=quiet splash ## should update-grub lock old automagic boot options ## e.g. lockold=false ## lockold=true # lockold=false ## Xen hypervisor options to use with the default Xen boot option # xenhopt= ## Xen Linux kernel options to use with the default Xen boot option # xenkopt=console=tty0 ## altoption boot targets option ## multiple altoptions lines are allowed ## e.g. altoptions=(extra menu suffix) extra boot options ## altoptions=(recovery) single # altoptions=(recovery mode) single ## controls how many kernels should be put into the menu.lst ## only counts the first occurence of a kernel, not the ## alternative kernel options ## e.g. howmany=all ## howmany=7 # howmany=all ## should update-grub create memtest86 boot option ## e.g. memtest86=true ## memtest86=false # memtest86=true ## should update-grub adjust the value of the default booted system ## can be true or false # updatedefaultentry=false ## should update-grub add savedefault to the default options ## can be true or false # savedefault=false ## ## End Default Options ## title Ubuntu 7.10 root (hd0,1) kernel /boot/vmlinuz-2.6.22-14-generic root=UUID=fc8bf8aa-dc17-46a2-99f9-9f8f1c9913ad ro quiet splash initrd /boot/initrd.img-2.6.22-14-generic quiet #title Ubuntu 7.10, kernel 2.6.22-14-generic (recovery mode) #root (hd0,1) #kernel /boot/vmlinuz-2.6.22-14-generic root=UUID=fc8bf8aa-dc17-46a2-99f9-9f8f1c9913ad ro single #initrd /boot/initrd.img-2.6.22-14-generic #title Ubuntu 7.10, memtest86+ #root (hd0,1) #kernel /boot/memtest86+.bin #quiet ### END DEBIAN AUTOMAGIC KERNELS LIST # This is a divider, added to separate the menu items below from the Debian # ones. #title Other operating systems: root # This entry automatically added by the Debian installer for a non-linux OS # on /dev/hda1 title Windows XP Pro root (hd0,0) savedefault makeactive chainloader +1 Αν έχει κάποιος το χρόνο! Επίσης μπορείτε να βρίσετε ελεύθερα, τι τα σκαλίζω και εγώ ρε γμτ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.