Προς το περιεχόμενο

Ομαδική Αγορά Από Internet.Τι Γίνεται Με Το Τελωνείο?

electroasd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα

Εγω και καποιοι(αρκετοι) φιλοι μου , σκεφτομαστε να κανουμε μια ομαδικη αγορα απο e-bay. Το προιον μαζι με τα μεταφορικα βγαινει στα 50$. Οχι πολλα , αλλα οταν ειστε 10 ατομα , ειναι 500$.... Μου ειπε καποιος , οτι θα εχουμε προβλημα με το τελωνειο , επειδη ειναι μεγαλο το ποσο και πολλα τα τεμαχια και θα μας παρουν για εμποριο....

Εχει κανεις ιδεα , τι ακριβως ισχυει και πως μπορουμε , εν τελει να κανουμε αυτη την αγορα?

Δημοσ.
δοκιμασε να κανεις ενα search,υπαρχουν δεκαδες συζητησεις που εχουμε ηδη κανει που θα σου απαντησουν καθε απορια.

Εψαξα ,αλλα δεν βρηκα κατι αντιστοιχο με αυτο που ζηταω. Εαν εχεις κατι υπ οψη σου , μπορεις να με καθοδηγησεις?

γιατί δεν το παίρνετε ξεχωριστά ο καθένας?πρέπει αναγκαστικά να κάνετε ομαδική παραγγελία??

Γιατι θα πεσει η τιμη αγοραζοντας το προιον που θελουμε....)

Δημοσ.

τι προιον ειναι αν ειναι να παρουμε κ μεις...

anyway ειναι απο ε.ε?τουλ 2-3 group buy me κεραιες αυτοκινητων π χω δει ~80 τεμαχια καθε φορα δεν πληρωσαν τιποτα

Δημοσ.
τι προιον ειναι αν ειναι να παρουμε κ μεις...

anyway ειναι απο ε.ε?τουλ 2-3 group buy me κεραιες αυτοκινητων π χω δει ~80 τεμαχια καθε φορα δεν πληρωσαν τιποτα

Ρε φιλε απλα , μου ειπαν οτι μηπως μας τα σταματησουν και μας μου οτι τα κανουμε εμποριο....

Δημοσ.

Εξαρτάται από που παραγγέλνεις.

Αν είναι από Ε.Ε. μην φοβάσαι τίποτα. Αν είναι Αμερική - Κίνα κτλ τότε αν το δουν μεγάλο και βαρύ (το δέμα :P ) ή πολύ ακριβό (συνήθως -όχι πάντα- πάνω από 300 ευρώ) θα σε πιάσει το τελωνείο και θα κληθείς να πληρώσεις φόρο εκτελωνισμού.

Δημοσ.
...ή πολύ ακριβό (συνήθως -όχι πάντα- πάνω από 300 ευρώ)...
Πάρα πολλά λες. Περνάνε από τελωνείο και δέματα πολύ μικρότερης αξίας. Κάποτε υπήρχε κάποιο όριο για να μην ασχολούνται οι τελωνιακοί με μικρής αξίας δέματα και καθυστερούν οι εκτελωνισμοί, αλλά μάλλον κατάλαβαν ότι χάνουν αρκετά έσοδα και τώρα τα περνάνε σχεδόν όλα.

Ο μόνος τρόπος για να αποφύγεις σίγουρα το τελωνείο είναι η αποστολή να γίνει εντός ΕΕ. Και προσοχή με το eBay, γιατί πολλές φορές ο πωλητής λέει ότι είναι στην Ευρώπη, αλλά η αποστολή γίνεται από αλλού. Είχα παραγγείλει κάρτα μνήμης από πωλητή που δήλωνε UK και ήρθε από την Κίνα, ευτυχώς σε πολύ διακριτικό φάκελο που δεν πέρασε από τελωνείο.

Δημοσ.

Τελικα θα αγορασoυμε 10 κοματια , αξιας 500$.... Φοβαμαι οτι θα κληθω να πληρωσω φορο.... Που να ρωτησω τι ισχυει? Καποιος μου ειπε οτι εαν μου τα στειλουν με fed ex δεν θα εχω προβλημα. Τι να κανω?

Δημοσ.

Καλα φιλε μου δεν εχετε κανενα μεσον στο τελωνειο απο γνωστους η φιλους να κανετε δουλεια σας?

Δημοσ.

Νομίζω ότι καλύτερα θα ήταν να ρωτήσεις σε διπλανά φορα πιο εξειδικευμένης θεματολογίας - τουτέστιν φορουμ ειδικευόμενα σε ψύξεις κ χρονισμούς - που κάνουν συχνά ομαδικές αγορές .

Δημοσ.

Αν η αναγραφόμενη τιμή του προιόντος (από χώρα εκτός Ε.Ε) είναι από 45 ευρώ και πάνω πληρώνεις τελωνείο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...