aposporis Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2007 Καλησπέρα. Αρχικά να σας ενημερώσω ότι ενώ έχω τα απαραίτητα κομμάτια δεν έχω χρόνο λόγω εξεταστικής οπότε ότι κάνω από Νοέμβρη. Αποφάσισα να μπω και εγώ στο τριπάκι της υδρόψυξης με σκοπό την εξάλειψη του θορύβου. Το σύστημα μου αποτελείται από έναν [email protected] Northwood, ATI9500, 4x256 DDR@400 OCZ, GA-8IPE1000-G (με κρυφό μενού στο BIOS για πειράγματα , 320GB SATA, 2 DVD/RW ) Η υδρόψυξη αποτελείται από Water Block CPU Asetek Antarctica, Eheim 1000 l/min βυθιζόμενη, 92mm ψυγείο με Artic fan , block για την VGA (δεν έχω ιδέα τι μοντέλο είναι), 2ο VGA Block Swiftech MCW-40 με ενσωματομένο TEC. Δοχείο δεν έχω ακόμα αλλά κάτι θα βρω, μεγάλο, τουλάχιστον 4 λίτρα με 15 το μέγιστο !!!! Επίσης ίσως τσιμπήσω ένα ψυγείο από air condition 50x50cm^2 περίπου Το βασικό μου πρόβλημα είναι πως τα τα βάλω στο κουτί. Το κουτί είναι ιδιοκατασκευή, ξύλινο διαστάσεων 35x35x70 !!! Η μητρική μπορεί να τοποθετηθεί δεξιά, αριστερά, πάνω (ανάποδα) ή κάτω(ξαπλωμένη) όπως το βλέπουμε από μπροστά! Το δεξιά ή αριστερά είναι περίπου όπως όλα τα κουτιά. Σκεφτόμουν να την βάλω πάνω έτσι ώστε αν τρέξει καμμιά σταγόνα να πέσει κάτω και όχι στα κυκλώματα. Αλλά φοβάμαι ότι θα μαζέψει αέρα το block σιγά σιγά. Οπότε τείνω στο να μπει ξαπλωμένη κάτω με όποιο κίνδυνο σταγόνας (και σκόνης...) Επίσης σκεφτόμουν να έβαζα το block με το TEC στη CPU αλλά δεν ξέρω αν θα "τραβάει". Αλλιώς σκέφτηκα να το προσαρμόσω στον σκληρό ή να αντιστρέψω την πολικότητα και να το βάλω να παγώνει το νερό! Στην ΑΤΙ δεν το βάζω επειδή ούτως ή άλλως δεν καίει πολύ η συγκεκριμένη κάρτα. Το block χωρίς το TEC της VGA παίρνει λάστιχα τα μισά σε μέγεθος από το block της CPU. Οπότε σκέφτομαι να το βάλω παράλληλα στο κύκλωμα. Είπαμε, με ενδιαφέρει ο θόρυβος και όχι οι θερμοκρασίες. Αυτή τη στιγμή έχω σε max load 60 βαθμούς χοντρικά. Αυτά για τώρα... Περιμένω ιδέες σας και για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσω.
nik00ss Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 πολυ μπερδεμενα μας τα λες.τα εξαρτηματα βαλτα οπως σε βολευουν,πως θες το κουτι καθετα η οριζοντια? απο κει ξεκινας και μετα βαζεις-βιδωνει πανω τα εξαρτηματα.ΥΠΟΨΥΝ !! το ξυλο ειναι οτι χειροτερο για θερμακρασιες,δεν εινα καλος αγωγος.θελει πολυ δουλεια και θα σου προτεινα να βρεις το μεταλλικο καλλυμα που ειναι πισω ατα κανονικα κουτια (ερχεται συνηθως με την μητρικη) και εχει ολες τις τρυπες,moyse-keyboard,usb,lan.ελπιζω να καταλαβες ποιο σου λεω,βαζοντας το πανω στο ξυλο,8α κοψεις ακριβως τις τρυπες που θες.δοχειο 15 λιτρα???? παρααααααα πολυ.0.5-1 λιτρο ειναι αρκετο.το δοχειο της Eheim ? αν δεν κανω λαθος πανε μαζι αντλια-δοχειο.δεν ξερω πως αλλιως να σε βοηθησω.παντως οτι και να κανεις,οπως και να το κανεις το καουτι φροντισε να παιρνει απο καπου αερα και τον βγαζει απο καπου αλλου. μετα απο googlit http://www.monkkonen.net/wood_case.php ελπιζω να ΜΗΝ το κανεις ετσι. ανεβασε καμια φωτο οταν τελιωσεις.
aposporis Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου nik00ss. Θέμα θερμοκρασίας παρά το ξύλο δεν είχα, γιατί η ροή του αέρα ήταν μελετημένη με ανεμιστήρες σε σημεία κλειδιά. Παρακάτω είναι 2 φωτογραφίες του κουτιού απ'έξω και μέσα. Ο αέρας μπαίνει από πίσω-κάτω και αφού κάνει μια δύο στροφές μέσα στο κουτί βγαίνει από πάνω-πίσω. Είπα 15 λίτρα μέγιστο γιατί περίπου τόσος είναι ο χώρος στο ράφι που είναι ο σκληρός στη φωτογραφία. Χώρο έχω. Ο σκληρός θα αλλάξει θέση. Δοχείο για την Eheim δεν έχω. Επίσης όταν είχα φτιάξει την παθητική υδρόψυξη με την κατσαρόλα είχα 3 λίτρα μόνο. Με 15 απλά θα είναι αναίσθητο σε μεταβολλές της θερμοκρασίας (ελπίζω). Μια από της βασικές απορίες μου είναι αν κρεμάσω - βιδώσω την μητρική στο ταβάνι, εκεί που είναι το τροφοδοτικό στην φωτογραφία, το block της CPU θα μαζέψει αέρα σιγά σιγά ή όχι; Η άλλη λύση είναι να την ξαπλώσω - οριζοντιώσω στο πάτωμα και να ελπίζω ότι δεν θα τρέξει καμμία σταγόνα.
Vatos_locos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2007 Καλημέρες Αποστόλη το μονο που ξέρω σίγουρα είναι ότι αν βάλεις το board στο "ταβάνι" και έχεις φιάξει σωστά το κύκλωμα του WC και είναι κλειστό δεν θα έχεις πρόβλημα με τον αέρα αλλα το δοκιμάζεις για να είσαι 100% σίγουρος τα υπόλοιπα τα ψάξω ακόμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.