Προς το περιεχόμενο

αγορά απο αμερική

hristos_t

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω ένα παλτό απο αμερικάνικο eshop που κοστίζει περίπου 60e (85$), για να τον εκτελωνισμό ξέρει κάποιος περίπου τι ποσό (ή ποσοστό επί του ποσού) θα πρέπει να πληρώσω εκτός του ΦΠΑ; (περίπτωση gift δεν παίζει)

Δημοσ.

Είναι ένα σωρό φόροι. Εμένα για προϊόν αξίας 170 ευρώ πλήρωσα τελικά κάπου 250. Κάνε ένα search θα βρείς λεπτομέριες...

Δημοσ.
Θέλω να αγοράσω ένα παλτό απο αμερικάνικο eshop που κοστίζει περίπου 60e (85$), για να τον εκτελωνισμό ξέρει κάποιος περίπου τι ποσό (ή ποσοστό επί του ποσού) θα πρέπει να πληρώσω εκτός του ΦΠΑ; (περίπτωση gift δεν παίζει)

Φυσιολογικα και εφ οσον αναφερεται αυτη η αξια στο πακετο δε θα πληρωσεις απολυτως τιποτα. Απλα τσεκαρε με ποια εταιρια θα στο στειλουν. Αν δεις USPS η DHL η UPS εχει καλως, γιατι στο φερνουν στη διευθυνση σου. Αν το στελνουν με FEDEX μακρυα, γιατι παρατανε τα δεματα στο τελωνειο του αεροδρομιου,σε υποχρεωνουν να χρησιμοποιησεις εκτελωνιστη,τρεχεις και δε φτανεις και σου ερχεται ο κουκος αηδονι.Αυτα απο προσωπικη μου εμπειρια,εκτος κι αν η FEDEX εχει αλλαξει τακτικη

Δημοσ.
Είναι ένα σωρό φόροι. Εμένα για προϊόν αξίας 170 ευρώ πλήρωσα τελικά κάπου 250. Κάνε ένα search θα βρείς λεπτομέριες...

Αν ενοεις οτι συνολικα σου ηρθε 250 οκ, αν ενοεις οτι πληρωσες επιπλεον 250 για φπα κλπ, τρελλο ακουγεται

Δημοσ.

Έψαξα, αλλα λεπτομέρειες για το αν υπάρχει κάποια 'ταρίφα' για να ξέρεις περίπου πόσα θα πληρώσεις δε βρηκα, πχ αν όπως στην περίπτωσή σου θα πρέπει να πληρώσω επιπλέον 50% επί του αρχικού ποσού

Φυσιολογικα και εφ οσον αναφερεται αυτη η αξια στο πακετο δε θα πληρωσεις απολυτως τιποτα. Απλα τσεκαρε με ποια εταιρια θα στο στειλουν. Αν δεις USPS η DHL η UPS εχει καλως, γιατι στο φερνουν στη διευθυνση σου. Αν το στελνουν με FEDEX μακρυα, γιατι παρατανε τα δεματα στο τελωνειο του αεροδρομιου,σε υποχρεωνουν να χρησιμοποιησεις εκτελωνιστη,τρεχεις και δε φτανεις και σου ερχεται ο κουκος αηδονι.Αυτα απο προσωπικη μου εμπειρια,εκτος κι αν η FEDEX εχει αλλαξει τακτικη

δηλαδή αν το φέρω με εταιρία εκτός της FEDEX δε θα με απασχολήσουν καθόλου τα τελωνεία; ούτε καν για το ΦΠΑ;

Δημοσ.
Αν ενοεις οτι συνολικα σου ηρθε 250 οκ, αν ενοεις οτι πληρωσες επιπλεον 250 για φπα κλπ, τρελλο ακουγεται

Τι ΟΚ? 47% φορους επι της αρχικης τιμης ειναι ΟΚ?:confused:

Αλλα υπαρχουν και χειροτερα οπως η δικη μου περιπτωση:

-Μια φορα απο Καναδα για 10 DVD αξιας 200? μεσα σε ενα σχετικα μικρο και παντως ελαφρυ πακετο, πληρωσα για εκτελωνισμο γυρω στα 195 ?. :mad::mad:

-Και μια ακομη φορα περιπου τα ιδια χαλια, αν και καπως καλυτερα με μονο 70% αυξηση επι της τιμης του προιοντος.

Κλεφτες!:mad::mad::mad:

Απο Ευρωπη ολα λογικα(σχεδον). Αν πας να παρεις απο Καναδα,ΗΠΑ,Χονγκ Κονγκ κλπ κατι σου βγαινει ο κουκος αηδονι....

Φυσιολογικα και εφ οσον αναφερεται αυτη η αξια στο πακετο δε θα πληρωσεις απολυτως τιποτα.

Ε? Ισχυει αυτο?:confused:

Επισης οταν ζεις στην Ελλαδα, αυτα τα "φυσιολογικα" δεν ισχυουν....:-D

Δημοσ.
Έψαξα, αλλα λεπτομέρειες για το αν υπάρχει κάποια 'ταρίφα' για να ξέρεις περίπου πόσα θα πληρώσεις δε βρηκα, πχ αν όπως στην περίπτωσή σου θα πρέπει να πληρώσω επιπλέον 50% επί του αρχικού ποσού

δηλαδή αν το φέρω με εταιρία εκτός της FEDEX δε θα με απασχολήσουν καθόλου τα τελωνεία; ούτε καν για το ΦΠΑ;

Εχω κανει εκατονταδες αγορες που εχουν σταλει με USPS και για μενα ειναι η καλυτερη μεθοδος. Εκτος απο 3,4 φορες που η αξια ηταν δηλωμενη ψηλη δε πληρωσα ποτε τιποτα. Στις περιπτωσεις που πληρωσα ηρθε ειδοποιηση στη διευθυνση μου,το πακετο ηταν στο ταχυδρομειο,πληρωσα το παρελαβα κι αυτο ηταν ολο. Αν πληρωσεις, πληρωνεις το ΦΠΑ 19% συν κατι μικροεξοδα που αντε να φτανουν συνολικα 23-25% ολα μαζι επι της αξιας που εχει δηλωθει

Δημοσ.
Τι ΟΚ? 47% φορους επι της αρχικης τιμης ειναι ΟΚ?:confused:

Απαντησα πιο πανω πως γινεται ο υπολογισμος ΦΠΑ. Και εχω κανει εκατονταδες αγορες πανω απο 100 δολλαρια αξια χωρις να πληρωσω τιποτα

Απο Ευρωπη ολα λογικα(σχεδον).

Απο Ευρωπη δε πληρωνεις τιποτα

Ε? Ισχυει αυτο?:confused:

Επισης οταν ζεις στην Ελλαδα, αυτα τα "φυσιολογικα" δεν ισχυουν....:-D

Γενικα συμφωνω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...