Προς το περιεχόμενο

Αύξηση του ΦΠΑ.

Critter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 απο τα 6 επιπλεον εκατομμυρια ευρω που προβλεπει το προσχεδιο του προυπολογισμου του 2008.

δις οχι εκατομμύρια;)

Επίσης κατ'εμέ μόνο δίκαιος φόρος δεν είναι ο φπα, δεν χρειάζεται άλλους φόρους, θέλει να καταφέρεις να μαζέψεις λεφτά από τους υπάρχοντες. Οι μ@λ@κες οι μισθωτοί και κάποιοι λίγοι μ@λ@κες τίμιοι επιχειρηματίες καθώμαστε και πληρώνουμε κερατιάτικα εισφορές σε ταμεία και φόρους ενώ όλοι οι έξυπνοι βάζουν μαύρα στη τσέπη, εκεί είναι το πρόβλημα.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι ειναι δις, δικη μου βιασυνη.

Φυσικα και δεν ειναι δικαιος ο φπα. Ετσι και αλλιως δεν θα μπορουσε, οντας εμμεσος φορος, αλλα εκτος αυτου ειναι και αναλογικος απο πανω.

Παντως, ο αλογοσκουφης εχει λυσσαξει και ξεκιναει εκστρατεια κατα της φοροδιαφυγης λεει.

Πολυ αμφιβαλλω για τα αποτελεσματα αλλα ας δουμε.

Δημοσ.
Οσο για τον ΦΠΑ μηπως ξεχνατε οτι στην Ευρωπη τα ειδη Πληροφορικης εχουν 8-9% φαπα για να προωθειται η νεα τεχνολογια και οχι 19 που εχει εδω μεσα...
Που το άκουσες αυτό; Εδώ αναφέρει ότι όλες οι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές φορολογούνται σε όλες τις χώρες με τους στάνταρντ συντελεστές και δεν διαχωρίζει πουθενά τους υπολογιστές.
Δημοσ.
http://ec.europa.eu/taxation_customs/resources/documents/taxation/vat/how_vat_works/rates/vat_rates_en.pdf

Τα έχει αναλυτικότατα. Από μια πρώτη ανάγνωση, δε θα ήθελα να ζω στη Δανία. 25% ΦΠΑ σε όλα!!!

Ναι αλλά μην ξεχνάς ότι στην Δανία αυτό το 25% θα πηγαίνει πάλι στον κόσμο ώστε να υπάρχει ίση κατανομή του πλούτου.Στην Ελλάδα αυτός είναι ο τελευταίος λόγος που θα σκεφτόταν η κυβέρνηση για να αυξήσει τον ΦΠΑ.

Είναι απλή η λογική.

-Με το 19% πχ διέθεταν το 13% για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και το υπόλοιπο 6% πήγαινε στην τσέπες των βρωμιάρηδων.όμως ο κόσμος αντιδρούσε(χαμηλές συντάξεις, ανεπαρκή έργα κτλ)

-Με την αύξηση του ΦΠΑ στο 21% δηλαδή +2% φαντάστείτε ότι οι κάποιοι συνεχίζουν να βάζουν στις τσέπες τους το 6% αλλά το νέο 2% διατίθεται για συντάξεις, έργα κτλ.Και αμέσως μετά θα βγαίνουν οι πολιτικοί στα κανάλια και θα μας λένε: "Βελτιώσαμε το βιωτικό επίπεδο του Έλληνα πολίτη, αυξήσαμε τις συντάξεις, δημιουργήσαμε το μετρό....και ούτω καθεξής.

Ο ανυποψίαστος όμως πολίτης που ξεχνάει και εύκολα θα συμφωνήσει και θα πει:Ναι ρε συ, κάναν έργο, αυξήσαν την σύνταξη μου.Την ξαναψηφίζω την ίδια κυβέρνηση.

Και έτσι καταφέρνουν να συνεχίζουν να μας κλέβουν με λιγότερες πλέον αντιδράσεις και τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Το πραγματικό αποτέλεσμα?

1.Η ζωή μας γίνεται ανυπόφορη

2.Η κλοπή και ο παράνομος πλουτισμός συνεχίζεται

3.Κανείς δεν τιμωρείται

Δημοσ.

Την επόμενη εβδομάδα μετά τις εκλογές μου ήρθε αυξηση εισφορών στο ταμείο ασφαλισης ΤΣΜΕΔΕ ύψους 50%

Τι είναι τώρα το ΦΠΑ +2%

Σιγα τα αυγα.

Δημοσ.

Να ρωτήσω εγω αν υπήρχε κάποιος που πίστευε οτι ο ΦΠΑ δεν θα αυξηθεί ; Αντε και τον αυξήσαμε, οι μισθοί και οι συντάξεις θα αυξηθούν ; Μπαα...

Αχ πόσο θα ήθελα να είμαι γόνος κάποιας οικογένειας επιχειρηματιών και ο μόνος μου προβληματισμός να είναι αν θα πάρω την πόρσε ή την φερράρι για να πάω για ποτό .

Δημοσ.

Ε ναι, επρεπε να γεννηθείς στο κατάλληλο σημείο και στο σωστό timing. Εδώ ειναι όλο το κολπο:-D

Πάντως αν αυξήσουν 2% το φπα επειδη θα ακριβίνουν τα πραγματα δεν θα έχει και μια μικρή μείωση στην αγορά; Δηλ. μειωση εσόδων από ΦΠΑ. Ας πούμε τουλάχιστον 2%. Αρα δεν γίνεται τίποτα. Φαύλος κύκλος. Αλλα που να το καταλάβουν αυτό.

Αν μειωθεί το ΦΠΑ και παει 15% μαλλον θα γίνει αύξηση στην κίνηση στην αγορα και δεν θα οικονομίσουν περισσότερα; Το δοκιμάσανε ποτέ αυτό;

Δημοσ.
Το δοκιμάσανε ποτέ αυτό;

Και οι εμποροι θα μπορουσαν να κανουν το ιδιο με τις τιμες

και να εχουν ολοι οφελος.

Δεν το κανουν ομως... Και για να μην το κανουν καποιο λογο θα εχουν. (?)

Απο την αλλη, κανενας δεν κοβει αποδειξεις,

κανενας δεν ζηταει,

οι μεγαλοι "φορολογουνται" στα Cayman,

κι ο καθε Αλογοσκου, παιρνει δανεια για να πληρωσει μισθους και συνταξεις.

Δε γινεται παντα να μας φταινε οι αλλοι...

Δημοσ.

Nομίζω πως το πρόβλημα δεν είναι τόσο η αύξηση του ΦΠΑ κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες ΑΛΛΑ το στρογγύλεμα προς τα πάνω που έχει να πέσει εις βάρος μας λόγω των νέων αυξήσεων.

Δημοσ.

Άντε, τυχεροί είμαστε. Υπάρχουν σκέψεις να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ αλλά να διπλασιαστεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα. Στο 1,40 η αμόλυβδη δηλαδή.

Εξάλλου, το είπε και ο αρμόδιος υπουργός οικονομικών μπροστά στις κάμερες, άλλα τα πράγματα που λέμε πριν τις εκλογές και άλλα αυτά που κάνουμε.

Δημοσ.

Μην χαίρεστε για τίποτα....

Όταν ένας πολιτικός δεν διαψεύει κάτι, τότε 1000% σημαίνει οτι αυτό έχει σκοπό να κάνει.

Δημοσ.

Συνυπογράφω το άψογο post του bandito.

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα.

Η άποψη μου πάντως για την αύξηση του ΦΠΑ είναι πως αυτό ισοδυναμεί με αποτυχία της κυβέρνησης. (Δεν το πάω κομματικά, δεν με νοιάζει καθόλου).

Απλά η αύξηση του ΦΠΑ είναι ο πιο εύκολος δρόμος για να μαζέψει λεφτά ένα κράτος που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή.

Και όπως πολύ σωστά ειπώθηκε ήδη, είναι άδικος κυρίως για τα χαμηλότερα εισοδήματα, αφού αποτελεί έμμεσο φόρο.

Και για να καταλάβουν κάποιοι τι σημαίνει έμμεσος φόρος:

Ο Dr Strangelove (με τα φακελάκια) βγάζει 20.000 Ευρώ το μήνα.

Ο KWSN που πλένει σκάλες βγάζει 700 Ευρώ το μήνα.

Και οι δύο αγοράζουν ένα pc αξίας 1.190 Ευρώ.

Τα 190 Ευρώ είναι ο ΦΠΑ που πλήρωσε ο καθένας.

Μόνο που για τον Δόκτορα τα 190 ευρώ φόρου ισοδυναμούν με το 1% του μηνιάτικου του. Ενώ για τον φτωχομπινέ φίλο μας, αυτός ο φόρος ισοδυναμεί με το 27% του δικού του μηνιάτικου.

Sorry, είμαι σε mood επεξηγηματικό, γιατί γράφω ένα report στη δουλειά και μου έμεινε το χούι.

Δημοσ.

Αυτό που υπόθηκε για τις στρογγυλοποιήσεις είναι πολύ σημαντικό. Ήδη το 1% που ανέβηκε κατέληξε 2 ή 3%. Αν ανεβεί άλλες δυο φορές σταδιακά από 1% καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε σύνολο για ένα 5% αύξηση.

Το γεγονός είναι ότι αυτό δεν μπορεί να έχει αντίκτυπο στην αγορά.

Στο άλλο θέμα δεν ξέρω αν θα διπλασιαστεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα αλλά είναι ήδη σχεδιασμένο από 1/1/2008 να αυξηθεί, δεν θυμάμαι ποσοστό. Εκτός του ότι δεν θα μπορούμε πλέον σιγά σιγά να κινηθούμε με δεδομένη και τη παγκόσμια κρίση, αυτό θα φέρει επιπλέον αύξηση στα προιόντα λόγω μεταφορικών κτλ. Μια αύξηση που δυστυχώς πάλι δεν πρόκειται να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν θα βοηθήσει τους παραγωγούς αλλά τους μεσάζοντες.

Εγώ από τη μια συμφωνώ ότι δεν είναι δυνατόν να έχεις ελεγκτή που θα ελέγχει τον ελεγκτή της εφορίας κοκ αλλά ρε γμτ πως μου επέβαλλαν εμένα αυστηρό πρόστιμο για τη ζώνη με το έτσι θέλω, ας χάσει λοιπόν ένας γιατρός την άδειά του επειδή πήρε φακελάκι, ας χάσει ένα ελεγκτής που πήγε να κάνει μαγκιές τη δουλειά του, ας κλείσει μια επιχείρηση που φοροδιαφεύγει, ας κλείσει μια επιχείρηση που δνε πληρώνει στους υπαλλήλους της ΙΚΑ και λοιπές εισφορές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...