Προς το περιεχόμενο

Αύξηση του ΦΠΑ.

Critter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνα λοιπον με αυτο http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=4666&subid=2&pubid=338957 το αρθρο της πλεον εγκυρης οικονομικης εφημεριδας καθως και απο παρα πολλες πηγες (τηλεοραση, εφημεριδες κτλ) φαινεται οτι το ΦΠΑ θα παει απο το 19% (18% μεχρι τον Απριλιο 2005) στο 20 ή 21% (μαλλον 21).

Και το ζητημα ειναι το εξης : Αντεχει η Ελληνικη τσέπη κατι τετοιο όταν εχουμε ως δεδομενο αυτο :http://www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=100913 και πολλα αλλα γνωστα?

Μήπως αντι να κοιταξουνε να βρουμε τις διαρροες χρηματων (διαπλοκες, μιζες και πολλα αλλα ελληνικα φαινομενα), κοιτανε να πληξουνε άμεσα τον καταναλωτη (μιας και αυτος θα πληρωσει το φορο) για να παρουνε τα ευκολα χρηματα?Ή μηπως νομιζουνε οτι η μειωση του βιοτικου επιπεδου δεν θα ωθησει τον Ελληνα να κλεψει ακομα περισσοτερο το κρατος για να βγαλει τα σπασμενα?

Οσον αφορα την διαρροη χρηματον που ανεφερα, θα πω ενα απλο παραδειγμα. Η συντριπτικη πλειοψηφια των επιχειρησεων, ανεξερτητα απο το μεγεθος τους, κλεβουν την εφορια και οταν αυριο πηγαινει ο εφοριακος, του δινουν ενα χαρτζιλικι και ξεμπερδευουν, καταβαλοντας το ελαχιστο δυνατο συνολικο ποσο στο κρατος.

Έτσι λοιπον το κρατος χανει δισ ευρω τα οποια παει να τα παρει απο τον καταναλωτη. Με λιγα λογια αυτοματως παραδεχονται οτι ειναι ανικανοι να διαχειριστουνε και να ελεγξουνε τους υπαλληλους τους.

Το θεμα αυτο δεν το εβαλα για να αρχισουμε τα κομματικα ποστς. Το εβαλα για να διαπιστωσω την αποψη των ανθρωπων ανεξαρτητα με τις πολιτικες τους πεποιθησεις. Για παραδειγμα ακομα και ενας φανατικος οπαδος της ΝΔ, δεν νομιζω να πεταει και απο τη χαρα του που το κοστος ζωης του θα αυξηθει ενω ο μισθος του θα παραμεινει ιδιος.

Οι παραμετροι ειναι πολλοι και θα ηθελα να ακουσω αποψεις. Σιγουρα θα υπαρχει πληθωρα απο δαυτες. Για παραδειγμα προσφατα οταν ειπα σε μια κοπελα με παραπονο οτι του χρονου θα πληρωσω στην εφορια 1000? και με ρωτησε ποσα δηλωσα, οταν τις ειπα, αποφανθηκε το εξης ʽε!τοσα δηλωσες, να μην βγαλει και το κρατος κατι?ʼ....Εν τω μεταξυ το ποσο που δηλωσα σαφως και ητανε αστειο σε σχεση με τα λεφτα που χρειαζονται οταν εχεις οικογενεια (δευτερο χρονο δουλευω και ηδη θα κληθω να πληρωσω...ενθαρυνση της νεολαιας να εργαστει σου λεει μετα οταν τη φορολογουνε με 30% στο εισοδημα).

Τι λετε λοιπον?

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Το 2005 λιγους μηνες πριν την αυξηση του ΦΠΑ ειχε ειπωθει οτι ΔΕ θα αυξηθει και αυξηθηκε?

Τωρα πριν τις εκλογες (αλλα και μετα) παλι τα ιδια, και παλι η ιδια καταληξη... Εχω απογοητευτει απο τη χωρα μου ε...

Δημοσ.

Eίναι πολύ απλό για μένα.Τελειώνω σπουδές και φεύγω για εξωτερικό.

Προτείνω να αφήσουμε τη χώρα μας στους αλλοδαπούς και να την κάνουμε ομαδικός.:-(

Δημοσ.
Eίναι πολύ απλό για μένα.Τελειώνω σπουδές και φεύγω για εξωτερικό.

Προτείνω να αφήσουμε τη χώρα μας στους αλλοδαπούς και να την κάνουμε ομαδικός.:-(

σορρυ αλλα αυτο λεγετε ηττα. δεν το βαζουμε στα ποδια οταν ζοριστουμε.

Δημοσ.

Γιατι ρε παιδια δεν ξερατε οτι θα γινοταν αυτο μετα της εκλογες αν εκλεγοταν αυτη η κυβερνηση?

Παντως η αυξηση του φπα ειναι μια οχι απλα μεγαλη αλλα τεραστια φορολογικη αυξηση.

Και φυσικα δεν ειναι ''κοινωνικα δικαιη''

Δημοσ.
σορρυ αλλα αυτο λεγετε ηττα. δεν το βαζουμε στα ποδια οταν ζοριστουμε.

Δηλαδή θα μπορέσουμε να το παλέψουμε το θέμα?

Αφού η κοινωνία δεν αντιδράει,θα πάω εγώ μόνος μου να τους σταματήσω?

Την ήττα την έχουμε φάει απο καιρό.

Προσωπικά δεν θέλω να κάτσω να μου πιάνει το κώλο η κάθε κυβέρνηση.

Δημοσ.
Δηλαδή θα μπορέσουμε να το παλέψουμε το θέμα?

Αφού η κοινωνία δεν αντιδράει,θα πάω εγώ μόνος μου να τους σταματήσω?

Την ήττα την έχουμε φάει απο καιρό.

Προσωπικά δεν θέλω να κάτσω να μου πιάνει το κώλο η κάθε κυβέρνηση.

απλα το να εγκαταλειπεις την χωρα σου εγω προσωπικα το θεωρω ηττα. Δεν ειναι η κυβερνηση η χωρα σου ασχετα αν σου δημιουργει προβληματα.

Δημοσ.

Σχετικα με την κοινωνικη δικαιοσυνη στην αποδοση φορων, οπως ειχα γραψει και σε καποιο παλαιοτερο ποστ, ειναι αποδεκτο σχεδον απο ολους τους οικονομολογους οτι δεν υπαρχει. Μαλιστα στη σχολη μου σε συγκεκριμενο μαθημα που διδασκει η γυναικα πρωην οικονομικου συμβουλου του Εβερτ, αποδεικνυει αυτο που ολοι ξερουμε, οτι δηλαδη η πολυ μικρη κοινωνικη ομαδα των πλουσιων αποκομιζει το μεγαλυτερο μερος του εθνικου εισοδηματος, αποδιδει το μικροτερο συνολικο φορο στο κρατος και επωφελειται πολυ περισσοτερο απο τα συνολικα εσοδα του κρατους απο τη φορολογια. Για παραδειγμα βαση στατιστικων αποδεικνυει οτι οι πλουσιοι σπουδαζουν σε ιδρυματα υψηλοτερης δημοσιας χρηματοδοτησης απο το κρατος και ετσι ενω αποδιδουν τους λιγοτερους φορους σε αυτο, επωφελουνται περισσοτερο απο το συνολο αυτων.

Δημοσ.
απλα το να εγκαταλειπεις την χωρα σου εγω προσωπικα το θεωρω ηττα. Δεν ειναι η κυβερνηση η χωρα σου ασχετα αν σου δημιουργει προβληματα.

Εγώ το θεωρώ την πιο λογική εξέλιξη.

Απ'τη στιγμή που τίποτα δεν αλλάζει προς το καλό για τον απλό πολίτη,και απ΄τη στιγμή που ο πατέρας μου ούτε μεγαλοεπιχειρηματίας είναι,ούτε λεφτάς,ούτε διαπλεκόμενος,δεν με βλέπω να με κρατάει κάτι εδώ.

Αφού οι πιθανότητες μου λένε πως θα μείνω άνεργος,ή οτι αν βρω δουλειά θα βγω στην σύνταξη στα 80,και οτι οι φόροι που θα πληρώνω θα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο...τι γυρεύω στην Ελλάδα?

Δημοσ.

Οσον αφορα την εγκαταλειψη της χωρας, αν το δουμε μακροπροθεσμα και αν το ακολουθησουν αρκετοι σαν επιλογη, τοτε θα ειναι ενα πληγμα για την Ελλαδα.

Ο λογος ειναι απλος. Εαν τα μυαλά φευγουν για το εξωτερικο σε ολο και μεγαλυτερα ποσοστα, ο μεσος ορος εκπαιδευσης (ανθρωπινου κεφαλαιου) του εργατικου δυναμικου που αποτελουν παραγωγικο συντελεστη θα μειωθει. Επομενως θα μειωθει η ποιοτητα και η ποσοστητα της εγχωριας παραγωγης κατι που προφανως εχει αμεση επιπτωση στο ΑΕΠ και στο εθνικο εισοδημα που ουσιαστικα απεικονιζουν το βιοτικο επιπεδο της χωρας.

Δεν ειναι δηλαδη και μικρο πραγμα. Το θεμα ειναι ποσοι μπορουν να το κανουν αυτο?

Δημοσ.

το προβλημα ειναι οτι παντα ο εργαζομενος και ο συνταξιουχος τα πληρωνει ολα.

και εδω ο pappous_soulis εχει δικαιο ,μονος σου δεν μπορεις να κανεις τιποτα,απλα απελπιζεσαι και συμβιβαζεσαι με την μοιρα σου.

Critter δεν πιστευω να με ενοιαζε το μελλον της ελλαδας εαν με "αναγκαζε" να φυγω στο εξωτερικο.

το θεμα ειναι το κρατος να μην σε αναγκασει να φτασεις στο σημειο αυτο

Δημοσ.
Σχετικα με την κοινωνικη δικαιοσυνη στην αποδοση φορων, οπως ειχα γραψει και σε καποιο παλαιοτερο ποστ, ειναι αποδεκτο σχεδον απο ολους τους οικονομολογους οτι δεν υπαρχει. Μαλιστα στη σχολη μου σε συγκεκριμενο μαθημα που διδασκει η γυναικα πρωην οικονομικου συμβουλου του Εβερτ, αποδεικνυει αυτο που ολοι ξερουμε, οτι δηλαδη η πολυ μικρη κοινωνικη ομαδα των πλουσιων αποκομιζει το μεγαλυτερο μερος του εθνικου εισοδηματος, αποδιδει το μικροτερο συνολικο φορο στο κρατος και επωφελειται πολυ περισσοτερο απο τα συνολικα εσοδα του κρατους απο τη φορολογια. Για παραδειγμα βαση στατιστικων αποδεικνυει οτι οι πλουσιοι σπουδαζουν σε ιδρυματα υψηλοτερης δημοσιας χρηματοδοτησης απο το κρατος και ετσι ενω αποδιδουν τους λιγοτερους φορους σε αυτο, επωφελουνται περισσοτερο απο το συνολο αυτων.

Εδω θα διαφωνησω.

Το οτι δεν υπαρχει κοινωνικη δικαιοσυνη στους φορους δεν σημαινει οτι δεν μπορει να βελτιωθει η κατασταση( φυσικα δεν περιμενω τελεια δικαιοσυνη, ειμαι ρεαλιστικος , αλλα το να χειροτερευει η κατασταση ακομα περισοτερο ειναι απαραδεκτο)

εδιτ :με προχειρο search http://ec.europa.eu/youreurope/nav/el/business/management/taxation/vat/index_el.html για την ευρωπη

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...