alexzzz Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Σε Γερμανικό site διάβασα για τέλη Δεκεμβρίου επίσημα στην αγορά της Γερμανίας (εννοείτε το 4gb γιατί το 8gb λένε τέλη Νοέμβρη στη Αμερική). Κρίμα γιατί Δευτέρα φεύγω Γερμανία για 2 εβδομάδες και έλεγα μήπως έβρισκα κανένα. Πάντως στα ebay.uk-de-com υπάρχουν πλέον αρκετά (4gb).
cosmosfera Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 οικονομια κανεις οταν παιρνεις κατι καλο που λειτουργει καλα και σε βαθος χρονου κανει αποσβεση των χρηματων του.αυτη η ιστορια με το φορητο των εκατο δολλαριον που τελικα κανει 200+ και με κατι τετοιες προτασεις ειναι εν τελει φουσκα,πεταμενα λεφτα.γιατι να πεταξεις 250 με 300 ευρω να παρεις αυτη τη σαβουρα με 8gb σκληρο (στην yugo turbo εκδοση) και να μη δωσεις 500 να παρεις ενα laptop της προκοπης να το εχεις για χρονια? Η ακομα καλυτερα παρε ενα desktop με 500 ευρω να εισαι κυριος για ολες τις εφαρμογες γραφειου.
Dr.Strangelove Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Σύμφωνα με τη λογική σου θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο desktops αφού μόνο αυτά είναι value for money, αλλά η αγορά μάλλον έχει αντίθετη άποψη.
alet Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 οικονομια κανεις οταν παιρνεις κατι καλο που λειτουργει καλα και σε βαθος χρονου κανει αποσβεση των χρηματων του.αυτη η ιστορια με το φορητο των εκατο δολλαριον που τελικα κανει 200+ και με κατι τετοιες προτασεις ειναι εν τελει φουσκα,πεταμενα λεφτα.γιατι να πεταξεις 250 με 300 ευρω να παρεις αυτη τη σαβουρα με 8gb σκληρο (στην yugo turbo εκδοση) και να μη δωσεις 500 να παρεις ενα laptop της προκοπης να το εχεις για χρονια?Η ακομα καλυτερα παρε ενα desktop με 500 ευρω να εισαι κυριος για ολες τις εφαρμογες γραφειου. Το οτι εχει καποιος αξιοπρεπεστατο υπερφορητο υπολογιστη με 250Ε ειναι σημαντικοτατο και ισως με το καταλληλο promotion να ειναι η αφορμη για μια διυσδυση των Η/Υ αναλογη με των κινητων στη Ελλαδα.Και στην τελικη ποιος καθοριζει τι ειναι λαπτοπ της προκοπης, οπως αναφερεις, για τον καθενα?Αλλες αναγκες ο επαγγελματιας,αλλες ο απλος χομπιστας και αλλες ο γκειμερ
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 και να μη δωσεις 500 να παρεις ενα laptop της προκοπης να το εχεις για χρονια?Η ακομα καλυτερα παρε ενα desktop με 500 ευρω να εισαι κυριος για ολες τις εφαρμογες γραφειου. laptop/desktop me 500 euro den einai ths prokophs...1200-1500 euro einai
cosmosfera Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 ας συμφωνησω με την αποψη σου οτι laptop με 500 ευρω δεν ειναι της προκοπης...αρα επαγωγικα επιβεβαιωνεις οτι το συγκεκριμενο ειναι σαβουρα.τωρα το πως λειτουργει η αγορα της τεχνολογιας το ξερω πολυ καλα καθως την παρακολουθω εδω και πολλα χρονια και εχω να πω οτι στηριζεται στην αγνοια των κατανωλωτων και στη <<μοδα>> που περνανε καθε περιοδο οι εταιρειες για να τα τσεπωνουν.καποτε η ταση της αγορας εδω στην ελλαδα ηταν να κανουν αναβαθμιση απο pentium3 400mhz σε p3 800mhz <<επειδη ειναι 2 φορες πιο γρηγορο>>,εμενα μου φαινοταν τοσο ηλιθιο τοτε οσο και τωρα.ειμαι σιγουρος οτι απο το συνολο των αγοραστων του συγκεκριμενου για ενα 2 αντε το πολυ 5% να εχει χρηστικη αξια η φορητοτητα σε συνδυασμο με τα χαρακτηριστικα που προσφερει πχ.χρηματιστες και οι υπολοιποι θα ειναι ατομα που θα το αγορασουν επειδη <<ειναι γ@μ@το>> η για να το παιζουν μουρη και hi-tech στους ασχετους και δεν προκειται να το χρησιμοποιησουν ποτε βαση της χρηστικοτητας του...δεν ειναι θεμα χρηματων ειναι θεμα συνειδησης καταναλωτη να ξεχωριζεις τι και πως καλυπτει τις αναγκες σου και να επιλεγεις αναλογα και οχι να αφηνεις τις εταιρειες να σου πλασαρουν οτι αυτες θελουν.(οι οποιες εταιρειες απο την πλευρα τους παρα πολυ καλα κανουν γιατι απωτερος σκοπος τους ειναι μονο ενας το κερδος)
alexzzz Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Είσαι λάθος. Εγώ ήθελα ένα laptop για αυτήν ακριβώς την δουλειά. Για να δουλεύω και να σερφάρω από τον καναπέ ή το κρεβάτι. Το Φθηνότερο laptop κάνει 500?. Εγώ το θέλω όχι για δεύτερο μηχάνημα αλλά για τρίτο. Γιατί λοιπόν είναι σαβούρα; Κορόιδα υπάρχουν παντού (μέχρι και σε πολύ μεγαλύτερες αγορές - βλέπε αυτοκίνητα) όπως και γκατζετάκηδες που αγοράζουν ότι βγει και ας μην το χρειάζονται αλλά δεν είναι ο κανόνας στο συγκεκριμένο θέμα. Είναι η εξαίρεση. Εγώ το παρομοιάζω με τα usb stick που πλέον όλοι έχουν λόγω χαμηλού κόστους και κάνουν την δουλειά τους. Το δικό μου 1gb του πήρα 80? πριν 3 χρόνια, να προτιμούσα σκληρό δίσκο; Τέλος είναι sub notebook... δηλαδή ακόμα πιο μικρό άρα και εύκολο να μεταφερθεί. Άσε που με τέτοια τιμή δεν χρειάζεται να το προσέχεις λες και είναι πανάκριβος πίνακας ζωγραφικής.
cosmosfera Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 φιλε μου αλεξ πιστευω οτι εισαι ο ορισμος του 95% που ανεφερα πιο πανω.εκτος και αν αν η αντιληψη μου εν προκειμενω στο οτι η χρηστικοτητα ενος sub notebook-υπερ φορητου laptop που δε περιλαμβανει τη χρηση στο καναπε του σπιτιου και τη μεταφορα στο κρεβατι ειναι λαθος.η παρεμβαση μου στο θεμα δεν εχει στοχο να τη σπασω η να την <<πω>> σε κανενα αντιθετα πιστευω οτι ολοι εχουμε κοινο συμφερον να αναπτυξουμε καταναλωτικη συνειδηση
ashton Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 το μηχάνημα είναι μια χαρά για τα λεφτά του (στις ΗΠΑ). Αν εδώ τα 300 δολλάρια τα κάνουν 350 ευρώ (και όχι 220 όπως θα έπρεπε βάση ισοτιμίας ευρω-δολλαρίου) τότε δε θα είναι μια χαρά για τα λεφτά του. Στο expansys.com.gr πχ το βλέπω στα 334 γιούρια... (που από τα 189 δολλάρια απέχει πολύυυυ)
alexzzz Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 φιλε μου αλεξ πιστευω οτι εισαι ο ορισμος του 95% που ανεφερα πιο πανω.εκτος και αν αν η αντιληψη μου εν προκειμενω στο οτι η χρηστικοτητα ενος sub notebook-υπερ φορητου laptop που δε περιλαμβανει τη χρηση στο καναπε του σπιτιου και τη μεταφορα στο κρεβατι ειναι λαθος.η παρεμβαση μου στο θεμα δεν εχει στοχο να τη σπασω η να την <<πω>> σε κανενα αντιθετα πιστευω οτι ολοι εχουμε κοινο συμφερον να αναπτυξουμε καταναλωτικη συνειδηση χωρίς ίχνος ειρωνείας και πολύ σοβαρά.... μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο τι έγραψες/ εννοείς γιατί δεν κατάλαβα;
cosmosfera Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 φιλε μου αλεξ πιστευω οτι εισαι ο ορισμος του 95%(=...και δεν προκειται να το χρησιμοποιησουν ποτε βαση της χρηστικοτητας του...) που ανεφερα πιο πανω.εκτος και αν αν η αντιληψη μου(=η γνωμη μου) εν προκειμενω(=στο συκεκριμενο θεμα) στο οτι η χρηστικοτητα(=ενδεδειγμενη χρηση) ενος sub notebook-υπερ φορητου laptop ,που δε περιλαμβανει τη χρηση στο καναπε του σπιτιου και τη μεταφορα στο κρεβατι, ειναι λαθος.ακομα και αν ειναι λαθος ομως δεν ειναι και τοσο εξυπνη η ιδεα σου να σερφαρεις μεσα στο σπιτι σου σε ενα μηχανακι με 7αρα οθονη και που εαν εχει πανω ενα πακετο antivirus-firewall-antispyware πανω στα xp με τον επεξεργαστη και τη μνημη που εχει θα εχεις στραβωθει μεχρι να φορτωσει μια σελιδα συν το οτι δεν μπορεις να αποθηκευσεις σχεδον τιποτα συν το οτι δεν μπορει να τρεχει εφαρμογες του office αξιοπρεπως...αλλα απο το κρεβατι στο καναπε σου πραγματικα η υπερφορητοτητα του θα πιασει τοπο...
ferongr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 ...εαν εχει πανω ενα πακετο antivirus-firewall-antispyware πανω στα xp με τον επεξεργαστη και τη μνημη που εχει θα εχεις στραβωθει μεχρι να φορτωσει μια σελιδα συν το οτι δεν μπορεις να αποθηκευσεις σχεδον τιποτα συν το οτι δεν μπορει να τρεχει εφαρμογες του office αξιοπρεπως... Windows XP τρεχει το μηχανακι, οχι Vista. Η μνημη του φτανει και για office, και Internet, μαζι με AV. Αυτη τη στιγμη σου γραφω απο το παλιο μουλαρι μου (Pentium 3 800 Mhz, 512 Ram SDR Ram) το οποιο με χειροτερα specs και πολυ πιο αργο δισκο (το Eee φοραει SSD που ειναι πολυ γρηγορος σε σχεση με τον 8αρη μου που ειναι και γεματος bad sectors) και Win XP και τρεχει μια χαρα για office, net, p2p. Mind you, εκτος αν εισαι gamer, για απλη χρηση ακομα και ενα μηχανημα σαν αυτο φτανει μια χαρα.
alexzzz Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 φιλε μου αλεξ πιστευω οτι εισαι ο ορισμος του 95%(=...και δεν προκειται να το χρησιμοποιησουν ποτε βαση της χρηστικοτητας του...) που ανεφερα πιο πανω.εκτος και αν αν η αντιληψη μου(=η γνωμη μου) εν προκειμενω(=στο συκεκριμενο θεμα) στο οτι η χρηστικοτητα(=ενδεδειγμενη χρηση) ενος sub notebook-υπερ φορητου laptop ,που δε περιλαμβανει τη χρηση στο καναπε του σπιτιου και τη μεταφορα στο κρεβατι, ειναι λαθος.ακομα και αν ειναι λαθος ομως δεν ειναι και τοσο εξυπνη η ιδεα σου να σερφαρεις μεσα στο σπιτι σου σε ενα μηχανακι με 7αρα οθονη και που εαν εχει πανω ενα πακετο antivirus-firewall-antispyware πανω στα xp με τον επεξεργαστη και τη μνημη που εχει θα εχεις στραβωθει μεχρι να φορτωσει μια σελιδα συν το οτι δεν μπορεις να αποθηκευσεις σχεδον τιποτα συν το οτι δεν μπορει να τρεχει εφαρμογες του office αξιοπρεπως...αλλα απο το κρεβατι στο καναπε σου πραγματικα η υπερφορητοτητα του θα πιασει τοπο... (συνεχίζεις να γράφεις σε πολύ επίσημο ύφος και κάπου σε χάνω) Πρώτα από όλα είναι εγκληματικό να βάλεις windows σε ένα τέτοιο μηχάνημα. Όποτε αμέσως- αμέσως από τεχνικής φύσης μας μένει μόνο το πρόβλημα με τις 7" οθόνη. Δεν λέω ότι είναι ότι καλύτερο και θεωρώ ότι στις 10-12" θα ήταν καλά, αλλά και πάλι για την δουλεία που σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω εγώ οι 15" (ενός laptop) είναι πολλές. Τώρα το ότι θεωρείς άσκοπη την αγορά ενός τέτοιου μηχανήματος για την χρήση που θέλω εγώ, κάνει ακόμα πιο άσκοπη την αγορά ενός laptop, καθώς και πιο ακριβό είναι και πιο με πιο μεγάλες δυνατότητες. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν κάποιος έψαχνε για ένα μικρό laptop για να έχει τα απολύτως βασικά τώρα βρήκε την λύση. 'Η κάποιος που θέλει κάτι σαν pda και δεν το βολεύουν τα pda (σαν και μένα) Δεν διαφωνώ στο ότι θα πάρουν και πολλοί τέτοιο μηχάνημα για να κάνουν το κομμάτι τους ή επειδή είναι φθηνό αλλά διαφωνώ στην λογική "καλύτερα laptop". Αυτό βέβαια είναι προσωπική μου άποψη και σκέψη και μέχρι να το πάρω θα είναι μόνο απόψεις και σκέψεις.
kirimis Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 @ alexzzzz: Wow... δηλαδη κατα ποια εννοια ειναι εγκληματικο να το βαλεις windows? O επεξεργαστης ειναι μια χαρα, flash drive εχει... Ποιο το προβλημα ως εδω? Το μονο λαθος ειναι η αναλυση της οθονης. Κατα τα αλλα σε 7 ιντσες δουλευεις μια χαρα, δεν υπαρχει προβλημα. Για του λογου το αληθες βρες ενα UMPC και δουλεψε λιγο μαζι του (αρκετα εκ των οποιων τρεχουν μαλιστα και Vista).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα