Προς το περιεχόμενο

Εμπειρίες από το νέο Microsoft Office for Mac 2008

daniel's_saving_grace

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εβαλα την beta έκδοση του Office 2008 το οποίο και περίμενα εναγωνίως καθώς το Office 2004 έτρεχε πολύ αργά σε intel mac. Δεν έχω ακόμα σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη διότι μόλις το έβαλα αλλά σε πρώτη φάση σας λέω τα εξής:

-Τρέχει πιο γρήγορα σε intel mac από το παλιό office 2004.

-Η ριζική ανανέωση (επιτυχημένη κατά τη γνώμη μου) και οι αλλαγές στο interface που έφερε το Office 2007 for windows ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ στο Office 2008 for mac. Το όλο interface μοιάζει περισσότερο με το παλιό. Πάντως υιοθέτησε τα .docx

Θα μελετήσω λίγο παραπάνω τη λειτουργικότητα και θα ξαναγράψω όπως και θα ψάξω το αν λειτουργούν στη νέα έκδοση τα ελληνικά spell check που υπάρχουν από την εποχή του Office X και που έπαιζαν στο 2004.

Επίσης, για όσουν βρουν και κατεβάσουν το beta και το βάλουν να ξέρουν ότι μπορούν να κρατήσουν και το 2004 ταυτόχρονα παρόλο που κανονικά δεν τους αφήνει. Απλά στο τέλος της εγκατάστασης επαναφέρετε το φάκελο του 2004 απο το Trash :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασα κι εγώ τη beta έκδοση και μάλιστα προσπάθησα να δουλέψω παραγωγικά σε αυτή, ανοίγοντας και δουλεύπντας "απαιτητικά" επαγγελματικά αρχεία word και excel. Η πρώτη μου επισήμανση είναι ότι δεν είναι αξιόπιστη ακόμη. Πολλά παγώματα και κρασαρίσματα.

Αν όμως αυτά διορθωθούν, για τα δικά μου μέτρα, γούστα και ανάγκες είναι μακράν η καλύτερη σουίτα γραφείου που έχω δει σε οποιαδήποτε πλατφόρμα! Έπαθα πλάκα. Μοντέρνο, διασθητικό interface, ευγονικό αποτέλεσμα του γνώριμου τρόπου από το Office με το περιβάλλον του Mac, όλα όσα μου είναι χρήσιμα βρίσκονται εκεί και βελτιωμένα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη έκδοση του Office και το κυριότερο, το Entourage δείχνει να είναι λες και το έχω παραγγείλει για τις δικές μου ανάγκες:

Μαζεμένο PIM με notes, mail, tasks, contacts και appointments (σε αντίθεση με το iCal και το Mail και το Address Book που δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι 3 ξεχωριστές εφρμογές).

Και το καλύτερο είναι τα Projects ! Μακάρι να μπορούσα να το χρησιμοποιήσω στη δουλειά μου. Θα ήμουν πολύ πιο παραγωγικός και οργανωμένος. Το να μπορείς να δημιουργείς projects όπου τους συνδέεις email, notes, αρχεία, με τον τρόπο που το έχουν οργανώσει και υλοποιήσει, είναι πραγματικά ονειρικό.

Είχα όμως πολλά προβλήματα με τα ελληνικά. Που με παραξένεψε για εφαρμογή της Microsoft. Έστειλα διάφορα δοκιμαστικά email μέσω Entourage από τον ένα λογαριασμό μου στον άλλο, και τα κείμενα ερχόντουσαν αλαμπουρνέζικα.

Ελπίζω όταν βγει η κανονική έκδοση όλα αυτά να λυθούν. Περιμένω με πολύ μεγάλη αγωνία, γιατί πραγματικά με ενθουσίασε.

Χμ, όχι δεν το έχω δοκιμάσει αυτό. Θα το δοκιμάσω μόλις γυρίσω σπίτι (ψέμματα, θα παρατήσω αυτό που κάνω στη δουλειά, για να μπω μέσω logmein στο mac για να το κάνω τώρα).

Για να ανταμοίψω τον κόπο σου, θα σε κεράσω άλλη μια ερώτηση: Τι διαφορά έχει αυτό; Θα επηρρεάσει κάτι άλλο;

Και γιατί στις άλλες εφαρμογές παίζουν τα ελληνικά με τις υπάρχουσες ρυθμίσεις (πχ Mail) και στο MS Office όχι;

edit: Μπα δεν έπαιξε. Τα ελληνικά φτάνουν ως "????"

για κάποιο λόγο είχα το ίδιο πρόβλημα με το mail app της apple. έβγαλα όλες τις γλώσσες και άφησα μόνο αγγλικά και ελληνικά. τα αγγλικά πρώτα τα ελληνικά δεύτερα.

δε θα σου επηρεάσει τίποτα! απλά όταν το mac os x δε ξέρει μια γλώσσα θα κοιτάει πρώτα μήπως είναι ελληνικά

Μα δεν άλλαξα τίποτα από το mac, από όταν το πήρα.

Μέχρι και το δικό σου mail account χρησιμοποιώ για να γράψω στους φίλους μου :P

Anyway, για να μη χαλάω το topic, θα περιμένω τη final έκδοση του office για να δω τι παίζει.

Αλλά 400 ντόλαρς είναι τρελό ποσό.

Με τόσα λεφτά νοικιάζω τον Lucifer και τον βαράω για μια βδομάδα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 μήνες μετά...
Κυκλοφόρησε η τελική έκδοση και είναι ήδη στο macbook μου!! Περισσότερα μετά τις απαραίτητες δοκιμές!!

Και εγω είμαι έτοιμος να το βάλω αλλά επειδή έχω μια σημαντική εργασία αυτές τις μέρες φοβάμαι γιατί πρώτα θαλω να ξεκαθαρίσω ότι δουλέυει σωστα. Κυριώς:

- Ελληνικά fonts .. Εγκαθιστόνται κατα το install με τα παλία ?

- Ορθογραφικός έλεγχος.. Δουλευει κανονικά?

- Το σημαντικότερο.. Ασυμβατότητα με vba... Πως θα τρέξουν αυτά τα εξελόφυλλα? Τι θα το αντικαταστήσει ?

Μπορεί να δουλέψει ταυτόχρονα με το 2004 αν αυτό σε ξεφοβίζει λίγο :)

Θα σου πει ότι είναι καλύτερο να βγάλει το 2004, θα του πεις όχι και θα έχεις και τα δύο εγκατεστημένα ανεξάρτητα και λειτουργικά!

Super και σε μενα.

Πολυ πιο γρηγορο απο το 2004.

Αλλα παιδια οποιος βρει κατι με το θεμα "ελληνικος ορθογραφος" ας δωσει τα φωτα του και σε μας.

Το neural δεν δουλευει πλεον, τουλαχιστον σε μενα, και με το cocoaspell δεν καταφερα να βγαλω ακρη..

Άψογο και στο δικό μου MBP 2.16ghz CD .. 4 δευτερόλεπτα και είμαι έτοιμος να γράφω στην Word .. Δεν ξέρω τι άφησαν έξω από το 2007 office για windows, αλλά η εμπειρία είναι μακράν καλύτερη από την προηγούμενη .. Ίσως να σταματήσω να χρησιμοποιώ και το Pages ..

ρε λες να έβαλα άλλο office εγώ? επειδή το βρήκα το πλέον άθλιο!

αργεί αφάνταστα να φορτώσει και άμα φορτώσει είναι πολύ βάρη..

επίσης ως interface δεν λέει και τίποτα...προτιμώ το minimal pages (100 φορες) ακόμα και το παλιό 2004..

ίσος επειδή έχω ppc, enw eseis intel?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...