Προς το περιεχόμενο

κοκκινίλα στα ρούχα

AfterForever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Σας έχει τύχει κάποιο μαύρο - κυρίως ρούχο - να έχει μια ενοχλητική "κοκκινίλα" η οποία να μη βγαίνει με τίποτα; Απ' ό,τι μου λένε, είναι επειδή έπέσε με κάποιο τρόπο χλωρίνη πάνω.

Έχει κανείς ιδέα πως βγαίνει;

Δημοσ.

To αντιμετωπίζω συχνά και έχω βγάλει το συμπέρασμα οτι ξεθωριάζει απ'τον ήλιο.

Το έχω παρατηρήσει σε μαύρες μπλούζες με τις οποίες βρισκόμουν για ώρα εκτεθιμένος στον ήλιο,ενώ σε άλλες όχι.

Δεν έχω βρει λύσει. :fear:

Δημοσ.

Αγοραστε βαφη ρουχων σε σκονη. Εγω καθε τοσο τα μαυρα μου (μονο τετοια εχω) τα βαζω με τη βαφη στο πλυντηριο και γινονται καινουργια. Ουτε ξεθωριασμα ουτε τιποτα. Μετα ενας κυκλος αδειο πλυντηριο με λιγη σοδα και καθαριζει. Το μονο κακο ειναι οτι το λαστιχο της πορτας εχει σκουρυνει στο κατω μερος λιγο.

Δημοσ.

Που την βρίσκουμε, πόσο κοστίζει, πως τη ζητάμε; Έχει να κάνει και με τις κοκκινίλες ή γενικά με το ξεθώριασμα των μαύρων; Είναι ασφαλές; Αν ένα ρούχο δεν είναι μόνο μαύρο, αλλά έχει και κάτι άσπρο πάνω (στάμπα NIKE πχ σε ένα φούτερ που έχω), θα τα πάρει όλα σβάρνα η μαυρίλα, ε;

[off topic] τα τελευταία After Forever δε λένε τίποτα μπροστά στα παλιά (είδα το playlist σου ferongr) [/off topic]

Δημοσ.

Εγω την παιρνω απο καταστημα απορρυπαντικων (εκει που πουλανε και με το κιλο) της γειτονιας. Για σταμπες... δεν ξερω. Ειμαι οπαδος του plain black. Παντως οι υφασματινες εττικετες απο πισω αλλαζουν χρωμα. Σε δυο κυκλους βαψιματος (συνηθως μια φορα το μηνα) με πολλους κυκλους πλυσιματος εχουνε γινει γκρι.

[offtopic] Ηθελα ενα μουσικο χαλι που δεν θα με αποσπουσε οταν σιδερωνα. Συνηθως δεν ακουω συμφωνικο metal, με εξαιρεση το καταπληκτικο album του project του Luca Turilli, τους Dreamquest και το album Lost Horizons. Ναι... σιδερωνω... Αυτα ειναι τα κακα της ανεξαρτησιας...

Δημοσ.
Που την βρίσκουμε, πόσο κοστίζει, πως τη ζητάμε; Έχει να κάνει και με τις κοκκινίλες ή γενικά με το ξεθώριασμα των μαύρων; Είναι ασφαλές; Αν ένα ρούχο δεν είναι μόνο μαύρο, αλλά έχει και κάτι άσπρο πάνω (στάμπα NIKE πχ σε ένα φούτερ που έχω), θα τα πάρει όλα σβάρνα η μαυρίλα, ε;

[off topic] τα τελευταία After Forever δε λένε τίποτα μπροστά στα παλιά (είδα το playlist σου ferongr) [/off topic]

εγώ παίρνω από μια μοδίστρα(πόσο gay πόσο??)..μαμεί η βαφή(έτσι την ζητάς..)..το μόνο σίγουρο είναι ότι τα βάφει όλα όσα έχει πάνω η μπλούζα..σε μερικές δεν βάφει τις ραφές..και δεν βάφει φυσικά και τα πλαστικά που μπορεί να έχει πάνω η μπλούζα..τιμή δεν θυμάμαι..τέλος, ναι κάνει κυρίως για το ξεθώριασμα..αν η στάμπα της χλωρίνης είναι πολύ έντονη ίσως χρειαστεί και δεύτερο βάψιμο και πάλι ίσως δεν καλυφτεί πλήρως..τελειωτικά τέλος μετά από 10 πλυσίματα θέλει πάλι βάψιμο..(και πρόσεχε μην πέσει πάνω στα ρούχα που φοράς όταν θα την βάφεις γιατί ίσως μετά χρειαστεί να ρίξεις χλωρίνη..it works both ways..)

Δημοσ.

Για εντονα ξεθωριασματα, απο χλωρινη που μουχε πεσει καταλαθος, πηρα ενα δοσομετρητη υγρου απορρυπαντικου με μπιλια, εφτιαξα ενα δυνατο διαλυμα μπογιας και εκανα με κυκλικες κινησεις το σημειο. Μετα αμεσως μεσα στο πλυντηριο με τα υπολοιπα για κυκλο βαφης. Εξαφανιστηκε.

Δημοσ.

Anyway, η κεντρική ιδέα είναι ότι ένα hoodie που έχω σαν κ αυτό περίπου

http://i8.ebayimg.com/03/i/000/bb/ce/019e_1.JPG

αν του βάλω αυτή τη βαφή στο πλυντήριο, την κατέστρεψα τη στάμπα, τη μαύρισα, μόνο κ μόνο για να βγάλω την κοκκινίλα από το μανίκι.

Οπότε τι μένει; Η δεύτερη λύση του ferongr, δηλαδή να βάψω μαύρο το σημείο;; Και μετά είναι που είναι ολίγον τι ξεθωριασμένο όλο το φουτεράκι, θα φαίνεται το πρωην-ξεθωριασμένο, σα καινούργιο. Δε μαρέσει η ιδέα :)

Thnx anyway παιδιά. Με βλέπω για καινούργιο φουτεράκι, ολόιδιο (αν βρω) και πιο προσεκτική χρήση.

Δημοσ.

Ναι το άτιμο. Οφ τόπικ βέβαια, αλλά ξέρεις που μπορώ να πάρω κανένα ίδιο χωρίς να με γδάρουν; Αυτό το'χα πάρει στο ΜΑΚΡΟ πριν κανα 2-3 χρόνια ορ σάμθινγκ

Δημοσ.

Πωπω.... Ενα τετοιο hoodie ειχα παλια με σταμπα Hatesphere (αμερικανικο hardcore). Μου θυμισες εποχες αλητειας και τρελου κοπανηματος στα στουντια φιλων μαζι με τα παρελκομενα...

Δημοσ.

επειδή είναι all-time classic αυτό θα έχει σίγουρα στα Nike outlet(και σε καλή τιμή)..που έχει τέτοιο θα σε γελάσω στην Αθήνα(Αθήνα ε??)..εγώ το έχω πάρει από Hontos center..

Δημοσ.

Ναι. Δυστυχως απο τοτε εχασα γυρω στα 15 κιλα (και ψηλωσα 10 ποντους) οποτε τωρα ειναι πανι ολοκληρο. Χωρια που πλεον ειμαι tr00 νυχτεριδι :lol::lol:

Offtopic τελος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...