Akira_mpx Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Ψαχνωντας για καλη ψυκτρα για το δικο μου pc δηλαδη με πολυ καλη αποδοση και τιμη που να μην ξεφευγει και πολυ (μεχρι 40 ε +-2,3ε)ειδα στο e-shop αυτην την ψυκτρα http://www.scythe-usa.com/product/cpu/029/scasm1000_detail.html http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807909 την οποια μετα απο αρκετο ψαξιμο (και πολλες μετρησεις με μετρο για το αν χωραει στο κουτι μου)αποφασισα να την αγορασω!! Στην αρχη σκεφτομουν για zalman αφου ειχα δοκιμασει την 7700 cu σε εναν αλλον υπολογιστη και ημουν ψιλοευχαριστημενος http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=215112 αλλα δεν την πηρα γιατι δεν χωραει στην μητρικη και γιατι η samurai μου φανηκε καλυτερη!! Χαρακτιριστηκα Ψυκτρας: Σωμα απο αλουμινιο Βαση χαλκου Βαρος 685 γρ (μαζι με τον ανεμιστηρα 6 heatpipes (για καλυτερη απαγωγη θερμοτητας) Socket type: intel lga 775/478 AMD 754/939/940/AM2 Χαρακτηριστικα ανεμιστηρα : Fan Dimensions: 120 x 120 x 25 mm Fan Speed: 1,200rpm (±10%) Fan Noise Level: 20.94 dBA Air Flow: 49.58CFM Bearing Type: Sleeve Bearing Tιμη 42 ε απο e-shop περιεχομενα Οδηγιες εγκαταστασης εξαρτηματα-''σιδερικα'' για καθε τυπο socket Θερμοαγογιμη παστα μαρκας sil more(made in taiwan) η οποια βρισκεται σε μικρο σακουλακι και οχι σε συριγγα!! η βαση της καλυπτεται απο μια ζελατινα για να μην χτυπηθει-γραντουνιστει! Ο ανεμιστηρας μπορει να βγει πολυ ευκολα αν τραβηξεις τα δυο συρματα τα οποια παιζουν τον ρολο της δεστρας! οποτε μπορεις ευκολα να τον αντικαταστησεις με καποιον αλλο αν τυχον παθει κατι η αν θελεις να βαλεις καποιον με led!! ο ανεμιστηρας της scythe παντος ειναι αρκετα δυνατος με 49 cfm και μολις 20 dba! πραγματικα ειναι υσηχος !! Η εγκατασταση ειναι αρκετα απλη και tool-free δηλαδη χωρις εργαλεια!! η ψυκτρα εχωντας αρκετο υψος σκεπαζει την ψυκτρα της μιτρικης με αποτελεσμα να της δινει και δινει λιγο αερακι!!οπως επισης και την μνημη,τουλαχιστον στην δικια μου μιτρικη που ειναι micro atx και η αποσταση μεταξυ του socket και των slot των μνημων ειναι μικρη! Θερμοκρασιες! σε idle κατασταση full load η ψυκτρα ειναι πολυ καλη,πολυ υσηχη και κραταει χαμηλες θερμοκρασιες ειναι σταθερα στους 25 βαθμους c και σε full load για κανα 20λεπτο δεν ξεπερασε ποτε τους 32 βαθμους c! να πω ομως οτι εχω ανοιχτο το κουτι και δεν εχω βαλει ακομα παστα για να δω διαφορες με παστα και χωρις!! Επιστρεφω με o/c αποτελεσματα! ευπροσδεκτες οποιεσδηποτε διωρθωσεις-υποδειξεις ! edit : απο χθες που εβαλα την ψυκτρα ανεβασα τον επεξεργαστη απο τα 2.4 στα 2.8 και η θερμοκρασια παραμενει στα ιδια !σε idle δεν ξεπερασε ακομα τους 25 βαθμους σε full load δεν δοκιμασα ακομα!!ενταξει δεν εκανα και το τρελο o/c αλλα η συχνοτητα μου φτανει γιαυτο που θελω!to be continiued mexri ta 3.06 ghz(ισως και παραπανω! εντωμεταξυ μολις ανοιγω το pc η θερμοκρασια ειναι στους 19 βαθμους και παραμενει ετσι για κανα 10 λεπτο μετα ανεβανει + 4 βαθμους και παραμενει καπου εκει(χωρις παστα ακομα)!! Εγγραψα πιο πανω οτι ο ανεμιστηρας της ψυκτρας ειναι πραγματικα υσηχος...επαναδιατυπονω και λεω οτι ειναι μεν υσηχος αλλα αθορυβος δεν ειναι,ακουγεται ψιλοαρκετα!!
liopyr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 η scythe πραγματικά βγάζει πολύ αποδοτικές ψύκτρες. έχω μία ninja plus στο main pc μου, και μία ninja mini στο κατεβαστήρι, και ρίχνουν σχεδόν 20C η καθεμία την θερμοκρασία στον εκάστοτε επεξεργαστή... η ninja plus ρίχνει και καμμία 15ριά βαθμούς στην mobo, από ~50 σε ~32-35 C, που σημαίνει πως ψύχει μια χαρά και την παθητική ψύκτρα της mobo. Αν υπολογίσει κανείς και την σχετικά χαμηλή τιμή που έχουν οι scythe καθώς και την χαμηλή στάθμη θορύβου, YES SCYTHE ROCKS!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.