Προς το περιεχόμενο

προβλήματα σχέσεων και εμμονής σε φόρα

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Σαν νεα εδώ δεν μπορώ να δώσω μια πάρα πολύ καλή απάντηση αλλά κατά την γνώμη μου ο καθένας μπορει να λεεί και να υποστηρίζει οτι άποψη θέλει.Δεν πιστεύω ότι πρέπει να διαγράφετε κανένα μέλος έκτος αν χρησιμόποιει άσεμνη γλώσσα.

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η άσεμνη γλώσσα είναι μόνο ένα από τα "παραπτώματα" στα οποία μπορεί να υποπέσει ένα μέλος. Δυστυχώς εάν ένα κακόβουλο μέλος θέλει να δημιουργήσει προβλήματα, μπορεί να το κάνει με πολλούς τρόπους και χωρίς να χρησιμοποιήσει άσεμνη γλώσσα.

Εξαρτάται όμως από την κάθε κοινότητα. Για παράδειγμα, στο παρόν forum έχουμε αρκετά "σκληρούς" κανόνες για παράνομα αντίγραφα λογισμικού, ταινιών, μουσικής. Έχουμε μάλιστα κατηγορηθεί (σε άλλα fora) για την αυστηρότητά μας στην τήρηση των σχετικών κανόνων. Καλώς ή κακώς αυτή είναι η βούληση του ιδιοκτήτη και αυτή εφαρμόζεται. Σε άλλα fora της ημεδαπής δεν υφίστανται τέτοιοι κανόνες - ή, και να υφίστανται, δεν εφαρμόζονται με αυστηρότητα όπως εδώ. Δικαίωμα της κάθε κοινότητας να εφαρμόζει τους κανόνες της όπως αυτή νομίζει. Έτσι, η απαγόρευση δημοσίευσης link για torrent tracker στην Insomnia, δεν είναι απαραίτητο ότι υφίσταται σε κάποιο άλλο forum.

Κατά τη γνώμη μου, ένα μέλος δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι μέλος μίας σοβαρής διαδικτυακής κοινότητας εάν:

• Δημιουργεί συνέχεια έριδες και αντιδικίες με τα υπόλοιπα μέλη του forum.
  • Αγνοεί επιδεικτικά τους κανόνες που θέτει το forum.
  • Αγνοεί επανειλλημένως τις συστάσεις που του γίνονται από τους υπεύθυνους του forum.

Το κάθε forum έχει τους κανόνες που θέτει ο ιδιοκτήτης του ή η διαχειριστική του ομάδα. Αυτοί πρέπει να είναι σεβαστοί - είτε μας αρέσει είτε όχι. Δεν νοείται άποψη του τύπου "εγώ διαφωνώ, θεωρώ ότι ο Χ κανόνας είναι χαζός οπότε δεν τον ακολουθώ". Εάν κάποιο μέλος διαφωνεί με έναν κανόνα, μπορεί να εκφράσει ευπρεπώς τη διαφωνία του με μήνυμα στον administrator του forum και, σε περίπτωση που η διαφωνία του είναι τόσο σοβαρή, σηκώνεται και φεύγει.

Κανείς δεν κρατάει κανέναν.

;)

Δημοσ.
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η άσεμνη γλώσσα είναι μόνο ένα από τα "παραπτώματα" στα οποία μπορεί να υποπέσει ένα μέλος. Δυστυχώς εάν ένα κακόβουλο μέλος θέλει να δημιουργήσει προβλήματα, μπορεί να το κάνει με πολλούς τρόπους και χωρίς να χρησιμοποιήσει άσεμνη γλώσσα.

Εξαρτάται πως ορίζεται η έννοια "κακόβουλο" μέλος.Και ποιός βάζει τα "

στάνταρ",πού.

Εξαρτάται όμως από την κάθε κοινότητα. Για παράδειγμα, στο παρόν forum έχουμε αρκετά "σκληρούς" κανόνες για παράνομα αντίγραφα λογισμικού, ταινιών, μουσικής. Έχουμε μάλιστα κατηγορηθεί (σε άλλα fora) για την αυστηρότητά μας στην τήρηση των σχετικών κανόνων. Καλώς ή κακώς αυτή είναι η βούληση του ιδιοκτήτη και αυτή εφαρμόζεται. Σε άλλα fora της ημεδαπής δεν υφίστανται τέτοιοι κανόνες - ή, και να υφίστανται, δεν εφαρμόζονται με αυστηρότητα όπως εδώ. Δικαίωμα της κάθε κοινότητας να εφαρμόζει τους κανόνες της όπως αυτή νομίζει. Έτσι, η απαγόρευση δημοσίευσης link για torrent tracker στην Insomnia, δεν είναι απαραίτητο ότι υφίσταται σε κάποιο άλλο forum.

Ναι.Αρχικά ανοίγουμε τις κάνουλες να τρέξει και μετά,αφού έχουμε μαζέψει αυτούς που χρειάζονται για να "φανούμε",κλείνουμε τη στρόφιγγα.Λογικό,μιας και δεν γνωρίζει ο πάσα εις προς τα που πάει το ρέμα.

Κατά τη γνώμη μου, ένα μέλος δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι μέλος μίας σοβαρής διαδικτυακής κοινότητας εάν:

• Δημιουργεί συνέχεια έριδες και αντιδικίες με τα υπόλοιπα μέλη του forum.
  • Αγνοεί επιδεικτικά τους κανόνες που θέτει το forum.
  • Αγνοεί επανειλλημένως τις συστάσεις που του γίνονται από τους υπεύθυνους του forum.

Συστάσεις;lol....

Το κάθε forum έχει τους κανόνες που θέτει ο ιδιοκτήτης του ή η διαχειριστική του ομάδα. Αυτοί πρέπει να είναι σεβαστοί - είτε μας αρέσει είτε όχι. Δεν νοείται άποψη του τύπου "εγώ διαφωνώ, θεωρώ ότι ο Χ κανόνας είναι χαζός οπότε δεν τον ακολουθώ". Εάν κάποιο μέλος διαφωνεί με έναν κανόνα, μπορεί να εκφράσει ευπρεπώς τη διαφωνία του με μήνυμα στον administrator του forum και, σε περίπτωση που η διαφωνία του είναι τόσο σοβαρή, σηκώνεται και φεύγει.

Κανείς δεν κρατάει κανέναν.

;)

Αγκρή.

Btw,μιας και φοριέται τώρα τελευταία,ας μην σβηστούν οι ενστάσεις,καταντά γελοίο,μιας και υπάρχουν και τα σκρήν-σοτς.

• Super Moderators
Δημοσ.
Εξαρτάται πως ορίζεται η έννοια "κακόβουλο" μέλος. Και ποιός βάζει τα "στάνταρ",πού.

κακόβουλος -η -ο [kak?vulos] E5 : που αποβλέπει στην ηθική ή υλική βλάβη κάποιου: Kακόβουλες ενέργειες / διαδόσεις. Kακόβουλα σχόλια. || (ως ουσ.) ο κακόβουλος, κακόβουλος άνθρωπος: Aυτά τα διαδίδουν κάποιοι κακόβουλοι. κακόβουλα EΠIPP. [λόγ. < αρχ. κακόβουλος]

Από το κακός + βούληση (να προσθέσω κι εγώ στο Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής του Τριανταφυλλίδη).

Όσο για το ποιός βάζει τα στάνταρ και πού, είναι προφανές νομίζω: ο administrator ή/και η ομάδα διαχείρισης του κάθε forum.

Ναι.Αρχικά ανοίγουμε τις κάνουλες να τρέξει και μετά,αφού έχουμε μαζέψει αυτούς που χρειάζονται για να "φανούμε",κλείνουμε τη στρόφιγγα.Λογικό,μιας και δεν γνωρίζει ο πάσα εις προς τα που πάει το ρέμα.

Το παρόν forum όντως ξεκίνησε με τμήμα για warez αλλά στη συνέχεια (όταν "έσφιξαν" τα πράγματα και άρχισε το κυνήγι των warez), η ενότητα warez αφαιρέθηκε. Αν αυτό το θεωρείς "άνοιγμα της κάνουλας" και μετά "κλείσιμο της στρόφιγγας", αναλογίσου μόνο το εξής: από την εποχή που το παρόν forum σταμάτησε να έχει ενότητα warez μέχρι τώρα, τα μέλη έχουν πολλαπλασιαστεί με γεωμετρική πρόοδο. Προφανώς δεν έρχονται πλέον για τα warez αφού δεν υπάρχουν. Οπότε; Μήπως έρχονται γιατί... είναι καλό το forum;

Συστάσεις;lol....

Συστάσεις:

• "μην ξαναγράψεις κεφαλαία, θα σου σβηστούν τα posts".
  • "μην επιτίθεσαι σε όποιον διαφωνεί με τις απόψεις σου".
  • "κάνε χρήση του search, μην ανοίγεις συνέχεια thread για πράγματα που έχουν ερωτηθεί και απαντηθεί".
  • "γράφε greeklish στο Μπλα-Μπλα"

Μερικές από τις συστάσεις.

Btw,μιας και φοριέται τώρα τελευταία,ας μην σβηστούν οι ενστάσεις,καταντά γελοίο,μιας και υπάρχουν και τα σκρήν-σοτς.

Ποιές ενστάσεις;

Δημοσ.

φυσικά και συμφωνώ με την τοποθέτηση του paredwse. το πρόβλημα, κατά τη γνώμη μου πάντα, δεν είναι οι κανόνες, αλλά η τήρησή τους από όλους. δε θεωρώ ότι νομιμοποιείται πχ ένας συντονιστής να κάνει συστάσεις και να τιμωρεί, όταν ο ίδιος πέφτει συχνά-πυκνά σε ανάλογα παραπτώματα χωρίς να φαίνεται αυτό να απασχολεί κανέναν. ακόμα και ένας άδικος κανόνας που τον σέβονται όλοι μου φαίνεται περισσότερο δίκαιος από έναν δικαιότερο που να τον σέβονται μόνο κάποιοι.

εκεί είναι και το πρόβλημά μου με το φόρουμ στο οποίο αναφέρομαι. κάποιοι βρίσκονται πάντα στο απυρόβλητο, για λόγους που δεν μπορεί και δε θέλει κανείς να εξηγήσει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...