Προς το περιεχόμενο

Cooler για P4 s478 για FileServer.

Biull

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φτιάχνω ένα FileServer αυτήν την περίοδο (όχι ακριβώς τώρα λόγο εξεταστικής, αλλά μόλις τελειώσω στις 03/11 θα αρχίσω να το στήνω)!

Mobo μια ASUS και επεξεργαστής ένας 2.4GHz ή ένας 3GHz ανάλογα τι θα μου δώσει ένα φιλαράκι.

Το πσ θέλω να το διατηρήσω για καιρό και δεν θέλω να μου πεθάνει η CPU γιατί δεν πρόκειται να βρώ ποτέ ξανά κάτι σε s478!

Έχετε να προτείνετε τίποτα σε ψύκτρα?

Στο κανονικό πσ μου (P4 @ 3GHz) έχω μια Thermalright 90c εάν θυμάμαι καλά αλλά δεν ξαναδίνω 60Ε (54Ε + 7Ε το ανεμιστηράκι).

Υπάρχει κάτι φτηνότερο (και ίσως καλύτερο για να το κάνω τράμπα με αυτό που έχω τώρα)?

• Moderators
Δημοσ.

Κατ αρχας μητρικη s478 βρισκεις ακομα και σημερα ακομα και καινουρια! http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%CC%C7%D4%D1%C9%CA%C7+%CA%C1%D1%D4%C1&category2=SOCKET%20478

Στο θεμα τωρα, εμενα μου ειχε βγει πολυ καλη αυτη

Συγκεκριμενα, ειχα την εκδοση με μισο αλουμινιο (δλδ χειροτερη), και κρατουσε A64 3500+ στα 2,6GHz (αντι για 2,2) με max 45 βαθμους...

Δημοσ.

Zalman 9500 with LED. Απο μένα... είναι ΤΗΕ ΟΝΕ. Την έχω σε μηχάνημα ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ το δικό σου. (με Windows 2003 Server) και παίζει ΑΨΟΓΑ με Pentium 4 στα 3Ghz. Κραταέι θερμοκρασία γύρω στους 40-41 σε stress καταστάσεις. ;)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806164

μόνο με 40euros.... και λέω μόνο, γιατί είναι φοβερή ψύκτρα και 20 euros πιό φθηνή απο την Thermalright που είπες...

• Moderators
Δημοσ.

Ωχ κι εγω αυτη ειχα στο μυαλο μου, αλλα νομιζα οτι εκανε καμια 55ρα ακομα!

Κοιτα να δεις που φτηναινουν κι αυτα πολυ!

Λοιπον κι εγω αυτη προτεινω, thanks φιλε ultraxmode για την υπενθυμιση!

Δημοσ.
Κατ αρχας μητρικη s478 βρισκεις ακομα και σημερα ακομα και καινουρια! http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%CC%C7%D4%D1%C9%CA%C7+%CA%C1%D1%D4%C1&category2=SOCKET%20478

Στο θεμα τωρα, εμενα μου ειχε βγει πολυ καλη αυτη

Συγκεκριμενα, ειχα την εκδοση με μισο αλουμινιο (δλδ χειροτερη), και κρατουσε A64 3500+ στα 2,6GHz (αντι για 2,2) με max 45 βαθμους...

Mε chipset της VIA?

Όχι ευχαριστώ...

Ωραία ψύκτρα αυτή...

Δημοσ.

εγώ πάλι σου προτείνω μία της sythe, ή σαν την δική μου (ninja plus), ή σε περίπτωση που δεν χωράει αυτή στο κουτί σου, την ninja mini.

είναι πιο φθηνές, (33 ευρώ νομίζω) και πιο αποδοτικές.!

Δημοσ.

συμφωνω με liopyr.

Biul να σου πω ρε σι.Και εγω ετσι ελεγα για τα VIA αλλα οταν καηκε η P4P800SE αναγκαστηκα πηγα σε VIA και δν εχω προβλημα(αν και εξερεσεις οτι δν εχει απο ολα το BIOS)ειναι κατατααλλα μια χαρα.

Δημοσ.

Παιδιά, πιστεύω ρε σείς πως είναι ό,τι φουρνιά σου τύχει γενικά σε θέματα hardware .. Η αλήθεια είναι πώς έχουμε καταρακώσει κάποιες φίρμες κι εμείς οι ίδιοι... π.χ. εγώ σε δίσκους προτιμώ Seagate..ΔΕΝ μου έχει καεί ΠΟΤΕ κανένας!!! Ενώ έτυχε πριν αρκετό καιρό στην δουλειά μου να καούν 5-6 Western Digital και χαιρόμουν γιατί έλεγα σε έναν κολλητό (Western Digital fan) πως είναι καλύτεροι (καθαρά για καζούρα :) ) και του ίδιου παιδιού του κάηκαν 2 Seagate.. οπότε δεν είναι standard πως κάποιες παρεξηγημένες μάρκες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ.. ;)

οπότε +1 στον Sadman... ;)

• Moderators
Δημοσ.

Σορρυ ρε παιδια, τι εχουν VIA chipsets?

Οκ, δεν κλοκαρουν καθολου, αλλα σε εναν fileserver δεν το κοιτας καν αυτο...

Σορρυ κιολας, αλλα επειδη εχω δουλεψει σε 5 μητρικες με Via chipset, καμια δεν ειχε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ προβλημα σταθεροτητας...

Αλλη φορα να αιτιολογειτε αυτα που λετε και να μην πετατε μπαρουφες...(κι εγω ειχα "ακούσει'' ετσι γενικα και αοριστα οτι δεν ειναι καλες, αλλα στο κυριο συστημα μου τωρα εχω VIA και ειναι κομπλε και υπερχρονισμενο κιολας....)

Δημοσ.

Georgeman μια παρανθεση oc μπορεις να ριξεις απλα δν αξιοποιουν τα Hardware λογο περιωρσημενων ρυθμησεων στο bios.Τελοσπα εγω παντως το Π4 τον πηγα με νερο μεχρι και 4.4GHz με αυτη την μητρηκη.Αλλα σιγουρα αν ητανε καμια Asus ή καμια Gigabyte θα πηγαινε σιγουρα παραπανο(οχι οτι τα 4.4 ειναι ασχημα;))

• Moderators
Δημοσ.

Λεγοντας ''δεν κλοκαρουν καθολου'' εννοουσα ''δεν κλοκαρουν καθολου καλα'', τουλαχιστον η πλειοψηφια τους.

Τι εννοεις δεν αξιοποιουν τα hardware?

Δημοσ.

λογο περιορισημενων και ελλειπων ρυθμησεων που εχουνε δν μπορεις να αξιοποιεισεις στο 100% το hardware που εχεις.

• Moderators
Δημοσ.

Μπορεις να δωσεις ενα παραδειγμα γιατι δεν καταλαβαινω?

Το hardware το αξιοποιεις μεσω του λειτουργικου με χρηση drivers οχι μεσω BIOS.

Δημοσ.

θελω να πω οτι σε μια μητρηκη με VIA kai se mia me P35 αλλιως θα αξιπηηθει το hardware σου.Και απο αποψη oc και αποψη αποδοσης.Δν ξερω πως να το εξηγησω αλλιως σρυ.

Δημοσ.

Τα Via είναι ήταν πιο γρήγορα από τα intel απλά δεν ήταν τόσο σταθερά ;)

Sadman επειδή μεγαλώνω και γίνομαι περίεργος και σε βλέπω να μιλάς για πολλά Ghz γενικά ξέρεις τι λένε όπου ακούς πολλά κερασια κρατα μικρό καλάθι οποτε θα σου παραθέσω ένα post του Χάρη

Validation Link & Screenshot or it didn't happen ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...