kostas_theo Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Καλημέρα, χρησιμοποιώ το πρόγραμμα Ηdd life pro που δείχνει την "υγεία" των σκληρών δίσκων. Ενώ πρίν λίγες μέρες μου έδειχνε και τους 2 μου δίσκους κομπλέ (πάνω απο 90% health) σήμερα ξαφνικά ήχησε ο συναγερμός του προγράμματος και έκπληκτος είδα ότι ο hdd0 (wd 250gb) είχε πέσει στο 0% ενώ η θερμοκρασία του είναι σε φυσιολογικά επίπεδα! Να σημειώσω ότι ο δίσκος λειτουργεί κανονικά και χωρίς να κολάει ούτε να αργεί καθολου! Eπίσης το πρόγραμμα σχεδόν πάντα ήταν ακριβές και μια φορά που είχα βάλει έναν "τελειωμένο" δίσκο τον έβγαζε γύρω στο 25% αλλά αυτός φαινόταν, δεν λειτουργούσε κανονικά... Αναρωτιέμαι τώρα, υπάρχει περίπτωση να κάνει λάθος το πρόγραμμα; Τι ακριβώς υπολογίζει; Τα bad sectors? Eπειδή έχω εξαιρετικά πολύτιμα αρχειά μέσα, θα έπρεπε να ανησυχώ; Θα κάνω back up εννοείται αλλά με 0% δεν θα γινόταν ούτε dvd να γράψω!
parsifal Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Αν λειτουργεί όπως το HDD Life* που χρησιμοποιούσα σε Windows, θέλει «εκπαίδευση» για να δώσει αξιόπιστες ενδείξεις. Κάθε δίσκος που πρωτοσυνδέεται ξεκινάει από το 25% και με τον καιρό αρχίζει να ανεβαίνει. Βουτιά στο 0 ξαφνικά όμως είναι σίγουρα κάτι ύποπτο και πρέπει να το ελέγξεις με το κατάλληλο utility από το site της W.D. *EDIT: Αν κάτι δε σας κολλάει καλά, είναι γιατί εννοούσα το HDD Health!
liopyr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 εγώ πάντως δεν το πολυεμπιστεύομαι το συγκεκριμένο πρόγραμμα. έχω την pro έκδοση, και σε έναν καινούριο seagate 320, (μόλις που τον είχα βάλει επάνω και του είχα κάνει format) μου έδειχνε health 63% στο surface του σκληρου. ελπίζω δλδ να μην είναι και πολύ ακριβές το πρόγραμματάκι, καθώς άλλο ένα Bug που μου δείχνει, είναι στο σκληρό που έχω στο κατεβαστήρι μου, έναν samsung 20άρη,δείχνει health 255% !
kostas_theo Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2007 Κατέβασα ενα tool από την wd και ήθελε ενεργοποίηση του HDD S.M.A.R.T. Πήγα, λοιπόν, στο BIOS και το ενεργοποίησα, μου έβγαλε όμως το εξής μήνυμα στο επόμενο boot: Ιnternal Phy SATA 3 Hard Disc S.M.A.R.T Status Bad. WARING: Immediate back-up your data and replace your hard disc drive. A failure nay be imminent. Τι ακριβώς κάνει το ΗDD S.M.A.R.T? Πόσο απαραίτητο είναι; Από ότι καταλαβαίνω δεν θα ζήσει ακόμα πολύ ο δίσκος ε;
Vatos_locos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 Self Monitoring Analysis and Reporting Technology είναι αν σου βαράει και το Smart κανε backup και περίμενε μέχρι να βαρέσει ο δίσκος να τον αλλάξεις αν έχεις εγγύηση αλλιώς πήγαινε αγόρασε έναν άλλον γρήγορα
venejo Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 Αν σου έβγαλε τέτοιο μήνυμα το S.M.A.R.T τρέχα να κάνεις backup τον δίσκο. Μην περιμένεις να αποτελειώσει, γιατί έτσι όπως τα λέει δεν είναι και πολύ μακριά. Είναι σε εγγύηση ο δίσκος?
kostas_theo Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 Οκ με λιγο ψάξιμο βρήκα τι παίζει... Ολος ο υπολογιστής έχει εγγυηση 3 χρόνια και τον πήρα πέρυσι αλλά είναι αγορασμένος από το e-direct.gr, οπότε λίγο δύσκολα... Λέτε στην αν απευθυνθώ στην αντιπροσωπία της wd να βρω άκρη; Έτσι και αλλίως θα έπαιρνα καινούριο μεγαλύτερο δίσκο.
venejo Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 Προφανός και θα απευθυνθείς στο e-direct.gr. Το ίδιο θα σου πει και η WD. Από εκεί το πήρες και αυτοί θα σου πουν για τα υπόλοιπα.
kostas_theo Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 Οπότε κλάφτον.... δεν πειράζει ήθελα από καιρό να πάρω 1 τερα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.