vforvivaki Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Διάβασα πρόσφατα για μια νέα μέθοδο γυμναστικής που μου κίνησε την περιέργεια. Ρώτησα και έμαθα περισσότερα και αποφάσισα να την ακολουθήσω. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι ενθαρυντικά. Έχει ασχοληθεί κάποιος με κάτι σχετικό?έχετε δει αποτελέσματα? Περιφερειακή Δράση Καρδιάς (PHA) - Ένα νέο και αποδοτικό είδος προπόνησης με γρήγορα αποτελέσματα που ακολουθούν πλέον οι περισσότεροι stars ανά τον κόσμο. "Κάψιμο" λίπους, σύσφιξη - γράμμωση μυών, αύξηση μυϊκού όγκου, βελτίωση φυσικής κατάστασης. Πετύχετε τέλεια αποτελέσματα μέσα σε 20-45 λεπτά προπόνησης. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνδέσει την απώλεια βάρους και το "κάψιμο" λίπους για να αποκτήσουν ένα ωραίο σώμα με ατελείωτες ώρες αερόβιας προπόνησης σε συνδυασμό με αυστηρές δίαιτες. Από την άλλη πλευρά η προπόνηση δύναμης βοηθάει στο χτίσιμο μυϊκής μάζας αλλά δεν οδηγεί σε μεγάλες καύσεις ενέργειας ώστε να έχουμε απώλεια βάρους. Έχει αποδειχθεί ότι ο συνδυασμός αερόβιας προπόνησης και προπόνησης δύναμης (δυναμικές ασκήσεις, βάρη κλπ.) αποφέρουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό ακριβώς καταφέρνει η προπόνηση που ονομάζουμε Περιφερειακή Δράση Καρδιάς (ΠΔΚ). Η προπόνηση ΠΔΚ συνδυάζει ταυτόχρονα την αερόβια και την δυναμική προπόνηση με αποτέλεσμα την αύξηση των καύσεων κατά τη διάρκεια της άσκησης, αλλά και για κάποιες ώρες μετά από αυτή αφού επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και αύξηση του ρυθμού μεταβολισμού, καθώς επίσης και μεγάλη διέγερση των μυών. Προσφέρει δηλαδή τα οφέλη δύο διαφορετικών ειδών προπόνησης στο χρόνο του ενός και μάλιστα με πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Πιο αναλυτικά η προπόνηση (ΠΔΚ) περιλαμβάνει μια σειρά έντονων ασκήσεων που εναλλάσονται στο πάνω και το κάτω μέρος του σώματος και οι οποίες διαδέχονται γρήγορα η μία την άλλη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ενεργοποιούνται σε μεγάλο βαθμό οι μύες και να διατηρείται σταθερά σε υψηλά επίπεδα η καρδιακή συχνότητα κάτι το οποίο δε συμβαίνει στα συμβατικά προγράμματα προπόνησης που γνωρίζουμε ως τώρα με τα διαλείμματα ανάμεσα στις ασκήσεις. Με τον τρόπο αυτό αυξάνονται οι καύσεις και ο ρυθμός μεταβολισμού. Η εναλλαγή των μυϊκών ομάδων του πάνω και κάτω μέρους του σώματος γίνεται για να έχουν το χρόνο οι μύες να αποφορτίζονται και να μην υπάρχει υπερφόρτωση κάποιου συγκεκριμένου μέρους του σώματος. Πηγή: http://www.personaltraining.co.cc
Typhoon Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι όλα αυτά είναι βλακείες...τραβάτε για τρέξιμο σε κάνα πάρκο, για ποδήλατο ή σε κάνα κολυμβητήριο...να κάθεσαι να τραβάς σχοινάκια και να κυλιέσαι πάνω σε μπάλες είναι το πιο βαρετό πράγμα ever. Τουλάχιστον για μένα. Εγώ πηγαίνω σε κολυμβητήριο (το οποίο όπως θα επιβεβαιώσει και κάποιος γιατρός είναι η καλύτερη γυμναστική συνολικά) και εκτός του ότι δεν χτίζω τπτ φουσκωτούς μύεις (κάτι που κάνεις γενικά με το κολύμπι αλλά δεν είναι και κάτι που με ενδιαφέρει) είμαι μια χαρούλα.
1980 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 παιδι μου γιατι κανεις τα ευκολα δυσκολα. προσεχεις πολυ την διατροφη σου. βαρας εξι εφτα χιλιομετρα σε γρηγορο τεμπο στον διαδρομο. κοιλιακους ραχιαιους με πολυ μικρα διαλειματα. βαρη για εσενα που δεν σε ενδιαφερει η μυικη αναπτυξη πολλα σετ η μαλλον κανε σουπερ σετ με λιγα κιλα ρωτα και θα σου πουνε με 1 μιση λεπτο διαλειμα σε καθε σουπερ σετ και θα πας τουλαχιστον στο 12 τις εκατο λιπος που για γυναικα που εισαι δεν πρεπει να πας παρακατω.
vforvivaki Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Συγνώμη για τα greeklish. Ξεχάστηκα...
vforvivaki Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 1980 δεν ξέρω αν είσαι γυμναστής ή αν γνωρίζεις. Απλα αυτά που λες αν τα ακολουθήσει κάποιος που δεν γυμναζεται συστηματικά φαντάζομαι μπορεί να πάθει από κύλη μέχρι έμφραγμα. Πλέον οι γυμναστές είναι πολύ προσεκτικοί και πάνω από το κεφάλι σου,για να κάνεις σωστά τις ασκήσεις, να διατηρείς σφιγμούς κλπ. Πιστεύω πως αυ΄τ είναι το πιο σημαντικό. Να γυμνάζεσαι με ασφάλεια και να μπορείς να φτάνεις κοντά στους στόχους σου χωρίς να παίρνεις ρίσκα κάνοντας του κεφαλιού σου. Όπως προείπα εγώ την έχω πατήσει.
1980 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 1980 δεν ξέρω αν είσαι γυμναστής ή αν γνωρίζεις. Απλα αυτά που λες αν τα ακολουθήσει κάποιος που δεν γυμναζεται συστηματικά φαντάζομαι μπορεί να πάθει από κύλη μέχρι έμφραγμα. Πλέον οι γυμναστές είναι πολύ προσεκτικοί και πάνω από το κεφάλι σου,για να κάνεις σωστά τις ασκήσεις, να διατηρείς σφιγμούς κλπ. Πιστεύω πως αυ΄τ είναι το πιο σημαντικό. Να γυμνάζεσαι με ασφάλεια και να μπορείς να φτάνεις κοντά στους στόχους σου χωρίς να παίρνεις ρίσκα κάνοντας του κεφαλιού σου. Όπως προείπα εγώ την έχω πατήσει. το δευτερο. και αυτο απο τα προγραμματα που εχω βγαλει. Ειπες οτι γυμναζεσε συστηματικα γιαυτο στο ειπα. το σουπερ σετ ειναι γυρω στις 40 επαναληψεις οπου αλλαζεις ασκηση δηλαδη 20+10+10 με λιγα κιλα το οποιο κραταει εναμιση λεπτο στην εκτελεση και εναμιση λεπτο στην αναπαυση.ωστε να καις λιπος και θερμιδες πολυ γρηγορα. Ειναι μια καλη και δυνατη εισαγωγη στην γραμμωση. 30 δευτερολεπτα σε καθορισμενο βαρος στο οποιο εχει συνηθισει η εκαστωτε μυικη ομαδα για καθε 10 με 15 επαναληψεις ειναι αρκετο. αρα εναμιση λεπτο ειναι αρκετο για διαλλειμα ωστε η μυικη ομαδα να επανερθει στην αρχικη της θεση σε σουπερ σετ. ζητα να σου βγαλουνε ενα τετιο προγραμμα και θα δεις θεαματικα αποτελεσματα και σε γρηγορο χρονικο διαστημα. η βαση του αποτελεσματος που θελεις παντως ειναι η διατροφη σου απο εκει ξεκινανε ολα.
Fidelio Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Το αρχικό ποστ έχει πολλές ανακρίβειες προσπαθεί να είναι πιασάρικο ...εν ολίγοις προσπαθεί να πρωτοτυπήσει αλλά κατα την γνώμη αποτυχάνει παταγωδώς. Δεν υπάρχει καμία νέα μέθοδος γυμναστικής που να υποσχετε γρήγορα και τρομερά αποτελέσματα. Είναι τόσο αφηρημένο όλο αυτό όσο σαν να μιλάει κάποιος για την ονειροφαντασία του νταλί. Sorry αλλα για personal trainner θα προτιμήσω τον Typhoon !
Houston Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι όλα αυτά είναι βλακείες...τραβάτε για τρέξιμο σε κάνα πάρκο, για ποδήλατο ή σε κάνα κολυμβητήριο...να κάθεσαι να τραβάς σχοινάκια και να κυλιέσαι πάνω σε μπάλες είναι το πιο βαρετό πράγμα ever. Τουλάχιστον για μένα. Εγώ πηγαίνω σε κολυμβητήριο (το οποίο όπως θα επιβεβαιώσει και κάποιος γιατρός είναι η καλύτερη γυμναστική συνολικά) και εκτός του ότι δεν χτίζω τπτ φουσκωτούς μύεις (κάτι που κάνεις γενικά με το κολύμπι αλλά δεν είναι και κάτι που με ενδιαφέρει) είμαι μια χαρούλα. Δε κερδίζεις και πολλά με το κολύμπι. Απλώς προσφέρεται σε ομάδες ατόμων που έχουν κακώσεις, περιττά κιλά, ηλικιωμένους. Βάρη: το πολύ 2 φορές την εβδομάδα για να γίνεται αποκατάσταση των ιστών, αλλιώς χάνεις αντί να κερδίζεις μυς. (εκτός και αν παίρνεις συμπληρώματα) Το να κερδίσεις φίλε μυικό ιστό ύστερα από κάποια ηλικία είναι το πλέον δύσκολο, άρα μη φοβάσαι…. Δεν είμαι γιατρός, τη γνώμη μου λέω
Typhoon Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Sorry έγραψα βλακεία, ήθελα να πω ότι με το κολύμπι δεν κερδίζεις γενικά μυική μάζα, αλλά προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να φουσκώσω. Συμφωνώ όμως ότι ασκήσεις με βάρη δεν είναι κακή ιδέα λίγες φορές την εβδομάδα. Απλώς μόνο ασκήσεις με βάρη είναι ότι χειρότερο γιατί φουσκώνεις μεν αλλά τελικά παραμένεις αγύμναστος. Και πιστεύω ότι ο 1980 δεν εννοούσε να κάνει το πρόγραμμα του κάποιος αγύμναστος, άλλωστε 5-6 χλμ. τρέξιμο δεν τα κάνει κάποιος που δεν έχει μια στοιχειώδη φυσική κατάσταση.
Houston Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Sorry έγραψα βλακεία, ήθελα να πω ότι με το κολύμπι δεν κερδίζεις γενικά μυική μάζα, αλλά προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να φουσκώσω. Συμφωνώ όμως ότι ασκήσεις με βάρη δεν είναι κακή ιδέα λίγες φορές την εβδομάδα. Απλώς μόνο ασκήσεις με βάρη είναι ότι χειρότερο γιατί φουσκώνεις μεν αλλά τελικά παραμένεις αγύμναστος. Και πιστεύω ότι ο 1980 δεν εννοούσε να κάνει το πρόγραμμα του κάποιος αγύμναστος, άλλωστε 5-6 χλμ. τρέξιμο δεν τα κάνει κάποιος που δεν έχει μια στοιχειώδη φυσική κατάσταση. Μη το λες…βασικός συνδυασμός χρειάζεται. 1 φορά την εβδομάδα αεροβική και 2 βάρη είναι αρκετά. Απλώς ο πολύς ο κόσμος πιστεύει ότι αν κάνει βάρη θα γίνεις κτήνος. Μακάρι να ήταν έτσι. Όσο μεγαλώνουμε ο μυικός ιστός συρρικνώνεται, το λίπος αυξάνεται και γενικά η σωματική διάπλαση συρρικνώνεται και καμπουριάζει. Ο όγκος πάντα είναι σύμβολο δύναμης , υγείας, νεότητας.
1980 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Δε κερδίζεις και πολλά με το κολύμπι.Απλώς προσφέρεται σε ομάδες ατόμων που έχουν κακώσεις, περιττά κιλά, ηλικιωμένους. Βάρη: το πολύ 2 φορές την εβδομάδα για να γίνεται αποκατάσταση των ιστών, αλλιώς χάνεις αντί να κερδίζεις μυς. (εκτός και αν παίρνεις συμπληρώματα) Το να κερδίσεις φίλε μυικό ιστό ύστερα από κάποια ηλικία είναι το πλέον δύσκολο, άρα μη φοβάσαι…. Δεν είμαι γιατρός, τη γνώμη μου λέω δυο φορες την εβδομαδα την καθε μυικη ομαδα αλλοιως πας με ρυθμους χελωνας. 48 ωρες χρειαζετε η καθε μυικη ομαδα για να ειναι ετοιμη για εκγυμναση. Α ναι και οσοι παιρνετε πρωτεινουλα να παιρνετε και οταν δεν γυμναζετε τους μυς ο μυς αναπτυσετε κατα την διαστολη του , δηλαδη κατα την περιοδο που ξεκουραζετε . Και η πρωτεινη πρεπει να λαμβανετε στα πρωτα 15 με 20 λεπτα μετα το τελος της προπονησης. αυτα. Α να και να κοιμαστε αν ειναι δυνατον 1 με 3 το βραδυ τοτε λειτουργει η αυξητικη ορμονη. οσο για το απαγορευτικο της ηλικιας ενα ονομα θα πω που το ξερετε τζεραλντ μπατλερ. 50 ευρω που λεει και ο χελμ.
Typhoon Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Μη το λες…βασικός συνδυασμός χρειάζεται. 1 φορά την εβδομάδα αεροβική και 2 βάρη είναι αρκετά. Απλώς ο πολύς ο κόσμος πιστεύει ότι αν κάνει βάρη θα γίνεις κτήνος. Μακάρι να ήταν έτσι. Όσο μεγαλώνουμε ο μυικός ιστός συρρικνώνεται, το λίπος αυξάνεται και γενικά η σωματική διάπλαση συρρικνώνεται και καμπουριάζει. Ο όγκος πάντα είναι σύμβολο δύναμης , υγείας, νεότητας. Εγώ θα το έκανα ανάποδα αλλά ότι προτιμάει ο καθένας...το λέω απλώς γιατί έχω δει πολύ κόσμο πολύ καλογυμνασμένο από άποψη μυικής διάπλασης να σκάει σε πισίνα και να μην μπορεί να κολυμπήσει 100μ. Αλλά έχεις δίκαιο ότι μια ισορροπία χρειάζεται.
Fidelio Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Δε κερδίζεις και πολλά με το κολύμπι. (...) ήθελα να πω ότι με το κολύμπι δεν κερδίζεις γενικά μυική μάζα, αλλά προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να φουσκώσω. Πάρτε αρκετά σοβαρά τα όσα σας λέω για να μην σας πάρει και σας σηκώσει !!! Αφορά την ίδια σας την εξέλιξη ! Ακολουθεί οπτικό μέσο - νουθεσία : Ο όγκος πάντα είναι σύμβολο δύναμης , υγείας, νεότητας. Ο όγκος όπως το έιπες , δεν είναι παρά ένα σύμβολο , αλλά αυτο της ματαιότητας . Οκ, ο ογκος ειναι μόνο όγκος , δεν σημαίνει τίποτα αυτο. ΄Το θέμα είναι ποιες ανάγκες έχεις. Οπου δεν παίζει κάποιο άθλημα δύναμης ο ογκος συμβολίζει ένα είδος αισθητικής , τίποτα άλλο.... δεν σημαίνει ουτε απαραιτητα υγεία , ουτε νεότητα. 50 ευρω που λεει και ο χελμ. Imposter !!
1980 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 ε οχι και απατεωνας. αλλοι πληρωνουν για να τους τα πουνε αυτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.