polyzois Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Γεια σας ειμαι καινουργιο μελος και ολιγον τι ασχετος με τα ηλεκτρονικα αλλα το παλευω. Εχω παρη μια καρτα γραφικων geforce 6200 nvidia ceforce AGP 256 MB. O υπολογιστης μου ειναι Pentium 4 CPU 2.40 Μνημη 768 ΜΒ. Εχω τα windows xp home edition. Και συνδεω την τηλεοραση μου με ενα καλωδιο RCA με τον υπολογιστη μου και εχω εικονα στην τηλεοραση αλλα χωρις χρωμα δεν καταλαβαινω γιατι το κανη και παιζη μονο ασπρομαυρη η τηλεοραση. Η τηλεοραση ειναι Philips CRT. Πηγα στο site nvidia κατεβασα καινουργιους drivers Tα Ιδια και παλι δεν ειχε χρωμα η τηλεοραση. Μετα εκανα απεγκασταση τους drivers της καρτας γραφικων geforce 6200 nvidia απο τον υπολογιστη μου. Και οταν εκανα απεγκασταση τους drivers εβλεπα την τηλεοραση εγχρωμη πως γινεται αυτο. Περιμενω τα φωτα σας.
sapphire Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Στην κάρτα σου μπαίνει ένας αντάπτορας για να βγάλει την Composite έξοδο? Ή έχει 2 εξόδους, μια S-Video και μια Composite? Το "ασπρόμαυρη εικόνα" το έχω ακούσει αρκετές φορές να συμβαίνει σε πολλούς που συνδέουν την τηλεόραση μέσω S-Video. Αυτό που μπορώ να φανταστώ στην περίπτωσή σου είναι πως ενώ έβαλες τον αντάπτορα από S-Video σε Composite στην κάρτα γραφικών, δεν βρήκες κάποια επιλογή μέσα από τον οδηγό της κάρτας γραφικών για να ορίσεις στην κάρτα γραφικών να βγάζει composite σήμα και όχι s-video, γι' αυτό παρόλο που έπαιρνες σήμα από το composite, έβλεπες ασπρόμαυρο. Με την απεγκατάσταση / εγκατάσταση των drivers, μάλλον επιλέγχθηκε η σωστή επιλογή, δηλαδή το composite και διορθώθηκε το πρόβλημα.
polyzois Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Μαλλον δεν το εξηγησα σωστα οταν κανω απεγκασταση τους drivers nvidia η τηλεοραση παιζη εγχρωμα. Οταν βαζω τους drivers nvidia στον υπολογιστη τοτε και παλι η τηλεοραση παιζη ασπρομαυρα μου εχη σπαση τα νευρα δεν μπορω να καταλαβω τι λαθος κανω. Η καρτα γραφικων εχη μονο s-video και μου εχουν ενα adaptor για rca επειδη η τηλεοραση εχη rca. H τηλεοραση ειναι CRT philips. Επιλογη εχω κανη στις ρυθμισεις s-video - ελλαδα Pal - B. Eγω βρηκα δουλεια να κανω νομιζω να φορτωνω και να ξερφοτωνω τους drivers nvidia. Xωρις drivers παιζη εγχρωμα η τηλεοραση. Με τους drivers παιζη ασπρομαυρα η τηλεοραση πως γινεται. Η καρτα γραφικων ειναι geforce 6200 nvidia turbo force. εχθες παλι κατεβασα τους τελευταιους drivers nvidia απο το site της nvidia ευτυχως οι οδηγιες ειναι στα ελληνικα αλλα απο κει περα τι φταιη δεν ξερω.
madsc Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Αν σου παίζει έγχρωμα με την παρούσα συνδεσμολογία, τότε είναι θέμα ρύθμισης drivers. Αν το βύσμα που φτάνει στην TV σου είναι rca ρυθμίζεις τους drivers σε PAL-B, composite. Στα options των nVidia drivers κάπου στα Display/TV properties θα σου έχει επιλογή για χρώμα. Βρες το saturation, & δώστου την default τιμή 100. /sc
polyzois Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2007 Αν σου παίζει έγχρωμα με την παρούσα συνδεσμολογία, τότε είναι θέμα ρύθμισης drivers.Αν το βύσμα που φτάνει στην TV σου είναι rca ρυθμίζεις τους drivers σε PAL-B, composite. Στα options των nVidia drivers κάπου στα Display/TV properties θα σου έχει επιλογή για χρώμα. Βρες το saturation, & δώστου την default τιμή 100. /sc οπως γραφω δεν εχω σχεση μεγαλη με τα ηλεκτρονικα το saturation ελληνικα τι σημαινη και το defalt 100 που θα τα βρω αυτα να τα κανω οι οδηγιες ειναι ελληνικα για την καρτα γραφικων εχω windows xp home edition. περιμενω νεα
polyzois Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2007 Γεια σας και ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας. οπως σας ειχα πη ειχα παρη μια καρτα γραφικων geforce 6200 nvidia agp εγω εχω windows xp στο pc ειχαν σπαση τα νευρα μου την καρτα την ειχα παρη απο την cosmodata τους ειχα να μου δωσουν τεχνικες συμβουλες σημασια δεν εδωσα το μονο που μου ειπαν να σου στειλουμε τεχνικο στο σπιτι ουτε μια συμβουλη δεν μου εδωσαν. τελος παντων καποιος μου ειπε να αγορασω ενα αλλο καλωδιο rca για την tv τελικα πηγα στην ομονοια για να αγορασω το καλωδιο λοιπον πηγα στην οδο στουρναρη πηγα στο πλαισιο μετα στο multirama μετα στην cosmodata δεν ειχαν τοσο μεγαλο καλωδιο 5 μετρα ευτυχως που δεν ειχαν για καλη μου τυχη στην στουρναρη 18 ειχε ενα μαγαζι μικρο στην αρχη δεν του εδωσα σημασια μετα ειδα κοσμο εμπαινε εβγαινε με καλωδια για pc μπηκα και εγω και ρωταω εχετε καλωδιο rca μου λεη τι θα το κανης του λεω το προβλημα μου μου ειπε ο ανθρωπος δεν φταιη το καλωδιο μου λεη η καρτα μαλλον εχη προβλημα και με ρωταη θα παιζης παιγνιδια με την καρτα οχι του λεω εγω θελω βλεπω μονον τηλεοραση απ'ολον κοσμο μεσω ιντερνετ και μου ειπε εαν θελεις να ησυχασης παρε μια μικρη καρτα και μου ειπε παρε την Ati Radeon 9250 πληρωσα 30 ευρω μου λεη αμα εχης προβλημα αυριο ελα να την αλλαξης την καρτα. παιδια ηρθα στο σπιτι εβαλα την καρτα την Ati Radeon 9250 128 MB for windows 2000/xp/xp 64 bit και εγινε το θαυμα ηλθε το φως η τηλεοραση επαιζε εγχρωμα. το μαγαζι ειναι στουρναρη 18 το μαγαζι λεγεται multinet computers ο υπευθηνος λεγεται ξανθοπουλος κωστας.ξεχασα να σας πω η καρτα εχη οδηγιες στα ελληνικα και ευχρηστη στις ρυθμισεις αλλα εγω δεν εκανα καμμια ρυθμιση στην καρτα ειχε καρτα μονη της ελλαδα pal-B. Kαι ποιο ευκολη απο την geforce 6200 nvidia ια μενα ποιο δυσκολη η geforce 6200 nvidia. Για μενα μονο η Ati Radeon 9250 αξιζη τα λεφτα της.
polyzois Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 λογω λαθους το κειμενο γραφτηκε 2 φορες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.