Προς το περιεχόμενο

Blitz Formula & Crucial pc2-8500 πρόβλημα

Lunabel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! :-)

Πριν μερικές μέρες πήρα νέο pc μαζί με νέα προβλήματα δυστηχώς!

Χαρακτηριστικά:

cpu: Core 2 Quad Q6600 (s775/2.4GHz)

mobo: Asus Blitz Formula (s775, DDR2, P35)

vga: Asus 8800 Ultra 768MB HTDP

ram: Crucial Ram 2GB Kit Ballistix tracer DDR2 1066 5-5-5-15

psu: OCZ 780W ModXStream

hdd: WD 150 GB Raptor-X (10000rpm, 16MB, SATA)

hdd: ST 500 GB Barracuda (7200rpm, 16mb, SATA)

Το πρόβλημα μου είναι ότι τις μνήμες by default δεν τις βλέπει σαν 1066, αλλά σαν 800, με 5-5-5-18 timings και 1.8v. Απ'ότι διάβασα και έψαξα λίγο είναι λογικό, οπότε άλλαξα τα settings σε manual όπως τα γράφει στο site της crucial και τις έβαλα :

dram frequency: 1067 (έτσι το έγραφε στο bios)

dram timings: 5-5-5-15

dram voltage: 2.20

'Ολα καλά μέχρι εδώ, το pc δουλεύει κανονικά μέσα στο bios τα voltage τα δείχνει με πράσινο χρώμα κλπ. Όταν μπω στα XP στο Pcprobe της Asus μου ανάβει alarm και κόκκινο στο DRAM voltage (2.22) και DRAM ref voltage. Επίσης όταν κάνω shutdown και αφήσω το PC για ώρες κλπ και μετά πάω να το ανοίξω δεν bootarei (δεν ανάβουν και τα leds απ'το tower, όλα τα fans κλπ ξεκινάνε), και το monitor δεν ανάβει. Οπότε κάνω clear cmos και γυρνάω στα default settings. :cry:

Υπάρχει κάποιος τρόπος να δουλέψουν οι μνήμες στα 1066 stable? και το πρόβλημά μου είναι σίγουρα στις μνήμες ή κάπου αλλού? 'Οπως ανάφερα το pc το έχω λίγες μέρες οπότε δεν το έχω τεστάρει πάρα πολύ, παρολαυτά games δείχνει να τα παίζει όλα μία χαρά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, απλά θέλω να μου δουλέψουν οι μνήμες στο frequency και στα timings που τις αγόρασα. :mad:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...