Προς το περιεχόμενο

αξιζει να του κανω overcklock ?

warewolf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω εναν amd athlon στα 3,4 64bit.

επισης 1 gb μνημη , 2 δισκους se raid0, καρτα της πλακας (ati9550) το συστημα ειναι

2 ετων απο custom κατασκευη απο πλαισιο.

εχει αρχισει να δειχνει τα χρονακια του και σκεφτομουν αν μπορουσα να το τονωσω με overcloking.

η μητρικη ειναι μια asus k8n-e deluxe και μια φορα που δοκιμασα μεσα απο το bios να το αυξησω κατευθειαν κατα 10% μαλλον κολλησε.

δεν ξερω αν αξιζει να του κανω overclocing του συγκεκριμενου, θα δω διαφορες ?

επισης αν ναι, τι ακριβως πρεπει να ρυθμισω στο bios επειδη δεν γνωριζω.

και τελος μαλλον αν το κανω θα χρειαστω εξτρα ψυξη ? (αλλαγη εργοστασιακης ψυκτρας cpu)?

αν νομιζετε οτι ο συγκεκριμενος επεξεργαστης αξιζει να υπερχρονιστει, σας παρακαλω

ας με βοηθησει καποιος βημα-βημα για το τι πρεπει να κανω.

σας παραθετω τις ρυθμισεις bios οπως ηταν παντα : (μια ζωη ολα στο AUTO)

AI overclock tuner:standard

AGP overclock in Mhz:66

AGP volt:1.5v

DDRRAM volt:AUTO

στο μενου ADVANCED:

memory clock:166 Mhz

CAS latensy (tcl) :2.0

DRAM RAS TO CAS DELAY:3CLK

DRAM ACTIVE TIME: 7CLK

DRAM RAS PRECHARGE TIME:3CLK καθως επισης:

memclock mode:auto

MCT timing: auto

1T/2T: auto

το μονο που εχω κανει, ειναι αναβαθμιση του bios se 1012 beta αν θυμαμαι καλα.

οταν ξεκινα το pc κατα το boot μου δειχνει μεταξυ αλλων: dram clocking:333Mhz (μαλλον το 166 που εβλεπα στο bios χ2 λογω dual channel )?

τωρα πειτε μου αν ξερετε (που ξερετε) αν με αυτον τον επεξεργαστη θα δω διαφορα με overclocking.

περιμενω τη βοηθεια σας για το ποιες ρυθμισεις πρεπει να κανω στο bios σε μνημη

(και agp ???) και οπουδηποτε αλλου για να κανω o/c.

Δημοσ.

1) google : overclocking guides

2) Για να κάνεις ο/c θες καλό τροφοδοτικό, ψήκτρα κτλ. Έχεις?

3) Το o/c αξίζει αν θα δεις σημαντικές διαφορές σε αυτά που κάνεις. Για χρήση γραφείου και internet, όχι. Για games και encoding, θα δεις διαφορές.

4) Δεν έχεις Athlon64 @ 3.4GHz... Μάθε τη συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή σου. Κατανόησε τι είναι το ΗΤ και που βρίσκεται το FSB στους Athlon64

5) Ούτως ή άλλως το μηχάνημα είναι παλιό. Εγώ θα πρότεινα να ασχοληθείς με o/c για να δεις τι είναι και πώς γίνεται. Για να μάθεις δηλαδή. Να θυμάσαι όμως ότι η άγνοια μπορεί να προκαλέσει ζημιές (αν και δύσκολο στις μέρες μας να κάψεις κάτι από o/c).

Δημοσ.
1) google : overclocking guides

2) Για να κάνεις ο/c θες καλό τροφοδοτικό, ψήκτρα κτλ. Έχεις?

3) Το o/c αξίζει αν θα δεις σημαντικές διαφορές σε αυτά που κάνεις. Για χρήση γραφείου και internet, όχι. Για games και encoding, θα δεις διαφορές.

4) Δεν έχεις Athlon64 @ 3.4GHz... Μάθε τη συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή σου. Κατανόησε τι είναι το ΗΤ και που βρίσκεται το FSB στους Athlon64

5) Ούτως ή άλλως το μηχάνημα είναι παλιό. Εγώ θα πρότεινα να ασχοληθείς με o/c για να δεις τι είναι και πώς γίνεται. Για να μάθεις δηλαδή. Να θυμάσαι όμως ότι η άγνοια μπορεί να προκαλέσει ζημιές (αν και δύσκολο στις μέρες μας να κάψεις κάτι από o/c).

συμφωνω απολυτως με το 5)

τροφοδοτικο 450w, athlon64 3.4 , εννοουσα 2.4 (3.4+)

ψυκτρα, αφου ουτως ή αλλως δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβες, θα αγορασω μια.

Δημοσ.
τροφοδοτικο 450w

Τα W δε λένε τίποτα. Σημασία έχει να είναι επώνυμο και να δίνει σωστές τάσεις στο cpu και στις μνήμες, όταν όντας overclocked το μηχάνημα βρίσκεται σε utilization 100%.

Αν εσύ από bios δίνεις π.χ. 1.45v στο cpu και το τροφοδοτικό δεν μπορεί να το παρέχει όταν είναι στρεσαρισμένο, το αποτέλεσμα θα είναι να έχεις unstable μηχάνημα.

Δες power supply guide

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...